Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: icefarmer - 03.11.18 - klo:11:44
-
mehän tiedämme esimerkin johon tällainen huuhaatieto uppoaa kuin valmetti vapon suohon :) ;) :D ;D
https://www.is.fi/terveys/art-2000005885560.html
-
mehän tiedämme esimerkin johon tällainen huuhaatieto uppoaa kuin valmetti vapon suohon :) ;) :D ;D
https://www.is.fi/terveys/art-2000005885560.html
Saksalaanen luomumaitu on laskenut Valiun tuotteen hintaa K kaupassa. Silti ero vielä 68%.
https://www.hs.fi/talous/art-2000005881730.html
-
mehän tiedämme esimerkin johon tällainen huuhaatieto uppoaa kuin valmetti vapon suohon :) ;) :D ;D
https://www.is.fi/terveys/art-2000005885560.html
Ketä muka olipa aikamoosta sontaa ???
-
mehän tiedämme esimerkin johon tällainen huuhaatieto uppoaa kuin valmetti vapon suohon :) ;) :D ;D
https://www.is.fi/terveys/art-2000005885560.html
Kyllä niitä maitotuotteita prosesoidaan ja niistä tulee juuri näitä suolisto ongelmia, joista ihmiset valittavat.
Esim. Arla lisää kermaan karrageenia, joka saa monie pakin sekaisin ja p@ska haisee, kun pierettää. Onneksi Valion kermassa sitä karrageeniä lisätä.
https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-kuohukerma-laktoositon-esl-1l-449418/ (https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-kuohukerma-laktoositon-esl-1l-449418/)
https://www.valio.fi/tuotteet/kermat-ja-kastikkeet/valio-kuohukerma/?pakkaus=05-l-korkillinen-tolkki (https://www.valio.fi/tuotteet/kermat-ja-kastikkeet/valio-kuohukerma/?pakkaus=05-l-korkillinen-tolkki)
-
mehän tiedämme esimerkin johon tällainen huuhaatieto uppoaa kuin valmetti vapon suohon :) ;) :D ;D
https://www.is.fi/terveys/art-2000005885560.html
Kyllä niitä maitotuotteita prosesoidaan ja niistä tulee juuri näitä suolisto ongelmia, joista ihmiset valittavat.
Esim. Arla lisää kermaan karrageenia, joka saa monie pakin sekaisin ja p@ska haisee, kun pierettää. Onneksi Valion kermassa sitä karrageeniä lisätä.
https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-kuohukerma-laktoositon-esl-1l-449418/ (https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-kuohukerma-laktoositon-esl-1l-449418/)
https://www.valio.fi/tuotteet/kermat-ja-kastikkeet/valio-kuohukerma/?pakkaus=05-l-korkillinen-tolkki (https://www.valio.fi/tuotteet/kermat-ja-kastikkeet/valio-kuohukerma/?pakkaus=05-l-korkillinen-tolkki)
Ehkä huomaat itsekin, että vertasit eri tyyppisiä tuotteita keskenään. Oletan, että virhe oli tahaton.
-SS-
-
mehän tiedämme esimerkin johon tällainen huuhaatieto uppoaa kuin valmetti vapon suohon :) ;) :D ;D
https://www.is.fi/terveys/art-2000005885560.html
Kyllä niitä maitotuotteita prosesoidaan ja niistä tulee juuri näitä suolisto ongelmia, joista ihmiset valittavat.
Esim. Arla lisää kermaan karrageenia, joka saa monie pakin sekaisin ja p@ska haisee, kun pierettää. Onneksi Valion kermassa sitä karrageeniä lisätä.
https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-kuohukerma-laktoositon-esl-1l-449418/ (https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-kuohukerma-laktoositon-esl-1l-449418/)
https://www.valio.fi/tuotteet/kermat-ja-kastikkeet/valio-kuohukerma/?pakkaus=05-l-korkillinen-tolkki (https://www.valio.fi/tuotteet/kermat-ja-kastikkeet/valio-kuohukerma/?pakkaus=05-l-korkillinen-tolkki)
Ehkä huomaat itsekin, että vertasit eri tyyppisiä tuotteita keskenään. Oletan, että virhe oli tahaton.
-SS-
Mitä eroo nois o en huomaa eiks noi oles kaikki syötävii
-
Eipä noissa oikeasti mitään terveydellistä eroa olekaan, paitsi Valion vastaava tuote kuin Arlalla, iskukuumennettu pitkään säilyvä vispikerma, kuten tämä, sisältääkin sitä karrageenia:
(https://www.valio.fi/mediafiles/2fe9202b-a797-4b78-8fd6-a39b3a625222?Width=400&mimeType=image/png)
Uskon ettei mikään kyrpyys aiheuttanut virhettä, siis ettei se ollut tarkoituksellinen.
En ole Arlan edunvalvoja, enkä käytä Arlan tuotteita, mutta munapäisyydellekin on rajansa.
-SS-
-
kyä näi o mutta minne asetat rajat jos ei ole mitään referenssi pistettä
-
Eipä noissa oikeasti mitään terveydellistä eroa olekaan, paitsi Valion vastaava tuote kuin Arlalla, iskukuumennettu pitkään säilyvä vispikerma, kuten tämä, sisältääkin sitä karrageenia:
(https://www.valio.fi/mediafiles/2fe9202b-a797-4b78-8fd6-a39b3a625222?Width=400&mimeType=image/png)
Uskon ettei mikään kyrpyys aiheuttanut virhettä, siis ettei se ollut tarkoituksellinen.
En ole Arlan edunvalvoja, enkä käytä Arlan tuotteita, mutta munapäisyydellekin on rajansa.
-SS-
Tuon kanssa rasvat ei täsmää ja eikä tuolle Arlan kerman lämpötilaa ole nostettu 135 asteeseen pastoroinin yhteydessä (puuttuu UHT merkki) vaan pelkkä pastorointi molemmilla (vähintään 16 sekuntia 72°C asteessa)
Aika epäloogista olisi että toisilla Arlan tuotteilla olisi UHT merkintä (iskukuumennus) ja toisilla ei, jos molemmille olisi kyseinen iskukuumennus tehty.
Niin kuin tuossa kevyt kermassa
https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-arla-ruoka-15pct-laktoositon-uht-1l-294227/ (https://www.arla.fi/tuotteet/arla-food-service-arla-ruoka-15pct-laktoositon-uht-1l-294227/)
-
Arla ELS tuotteet, kuten tuo kerma, on kuumennettu 125 asteeseen. Samoin Valion. Valion ELS kuohukermaa saa ilman karrageenia, suuremmassa pakkauksessa.
Jätän kotitehtäväksi lukea pastoroidun, ELS -käsitellyn ja UHT - käsitellyn maitotuotteen erot. Valiolla sekä Arlalla on kummallakin noihin tuoteryhmiin kuuluvia tuotteita.
Korkeassa lämpötilassa käsitelty kuohukerma pitää vuolla pakkauksesta pitemmän säilytysajan jälkeen, siksi karrageeni.
https://www.valio.fi/ammattilaiset/ravitsemus_ja_terveys/lisaaineet-ja-valion-tuotteet/
-SS-
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
niin, mutta jos sepellä kaekki boikotit pitää niin pyhällä hengellä mennään :) ;) :D ;D
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
niin, mutta jos sepellä kaekki boikotit pitää niin pyhällä hengellä mennään :) ;) :D ;D
Voihan se olla että icefarmerikin puree vielä papua. 😁😁😁😁😁
-
Hapanmaitotuotteethan ovat terveellisiä. Tuntuu tosin että se maito happanee heti joidenkin suuhun kaadettaessa... hmm.
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
Onneks me tiedetään, että sinä et tiedä mistään mitään. Mutta voidaan kyllä leikkiä mukana.
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
Eiks sun pitäny kirjoittaa tää Apilas jr:nä?
Onneks me tiedetään, että sinä et tiedä mistään mitään. Mutta voidaan kyllä leikkiä mukana.
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
Eiks sun pitäny kirjoittaa tää Apilas jr:nä?
Onneks me tiedetään, että sinä et tiedä mistään mitään. Mutta voidaan kyllä leikkiä mukana.
Eikö sun pitäny opetella lainaamaan oikein?
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
Eiks sun pitäny kirjoittaa tää Apilas jr:nä?
Onneks me tiedetään, että sinä et tiedä mistään mitään. Mutta voidaan kyllä leikkiä mukana.
Eikö sun pitäny opetella lainaamaan oikein?
En osaa.
Mut en ole nähnyt koskaan puimistakaan.
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
Eiks sun pitäny kirjoittaa tää Apilas jr:nä?
Onneks me tiedetään, että sinä et tiedä mistään mitään. Mutta voidaan kyllä leikkiä mukana.
Eikö sun pitäny opetella lainaamaan oikein?
En osaa.
Mut en ole nähnyt koskaan puimistakaan.
Sää olet tyypillinen konsultti. Mitään et osaa, mut silti neuvot muita. :D :D :D :D
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
Eiks sun pitäny kirjoittaa tää Apilas jr:nä?
Onneks me tiedetään, että sinä et tiedä mistään mitään. Mutta voidaan kyllä leikkiä mukana.
Eikö sun pitäny opetella lainaamaan oikein?
En osaa.
Mut en ole nähnyt koskaan puimistakaan.
Sää olet tyypillinen konsultti. Mitään et osaa, mut silti neuvot muita. :D :D :D :D
Saiks sää bannit apilas jr: nä? Pitikö siks ottaa toinen nimmari naftaliinista?
Voi ressukkaa...😱😱😱
-
Täällähän on näköjään yhtä paljon meijeristejä kuin meidän suvussa. Huh.
Eikun täällä sivustolla on joku sellainen, joka luulee tietävänsä kaikesta kaiken.
Siis aivan kaiken. Å huh...
Eiks sun pitäny kirjoittaa tää Apilas jr:nä?
Onneks me tiedetään, että sinä et tiedä mistään mitään. Mutta voidaan kyllä leikkiä mukana.
Eikö sun pitäny opetella lainaamaan oikein?
En osaa.
Mut en ole nähnyt koskaan puimistakaan.
Sää olet tyypillinen konsultti. Mitään et osaa, mut silti neuvot muita. :D :D :D :D
Saiks sää bannit apilas jr: nä? Pitikö siks ottaa toinen nimmari naftaliinista?
Voi ressukkaa...😱😱😱
SKN:nä… :'( :'( :'(
-
Sepeteus juo nykyään vain hopeavettä. Skänsä kirkkoviiniä. Fiinimmät miehet sano, muita ylempiä.
-
Arla ELS tuotteet, kuten tuo kerma, on kuumennettu 125 asteeseen. Samoin Valion. Valion ELS kuohukermaa saa ilman karrageenia, suuremmassa pakkauksessa.
Jätän kotitehtäväksi lukea pastoroidun, ELS -käsitellyn ja UHT - käsitellyn maitotuotteen erot. Valiolla sekä Arlalla on kummallakin noihin tuoteryhmiin kuuluvia tuotteita.
Korkeassa lämpötilassa käsitelty kuohukerma pitää vuolla pakkauksesta pitemmän säilytysajan jälkeen, siksi karrageeni.
https://www.valio.fi/ammattilaiset/ravitsemus_ja_terveys/lisaaineet-ja-valion-tuotteet/
-SS-
Kieltämttä tuo "ELS" oli hävitetty nettisivujen valikkotekstiin ja nettisivujen tuoteselosteessa kirjoitetaan vain pastoroinnista. Eikös nämä ELS tuotteet kuumenneta sittenkin pienemmällä lämpötilalla kuin UHT, mutta sille tehdään myös se mikrosuodatus?
Mitäpä minä tekemään kotitehtäviä, kun maito ei kuullu enään toimenkuvaani millään lailla.
-
SS:sä kärsii Valio-intoleranssista. Se on yleinen yliherkkyys tällä saitilla.
-
Hapanmaitotuotteethan ovat terveellisiä. Tuntuu tosin että se maito happanee heti joidenkin suuhun kaadettaessa... hmm.
Ovatko hapanmaitotuotteet prosessoituja? Tuohon teveellisyyteen voi sanoa, että toimii. Esimerkiksi liiallisen kahvinjuonnin aiheuttama kuvottava olo helpottaa lasillisella tai parilla Gefiluspiimää.
-
Joskus puhuttiin, että kannattaisi pysyä viilissä.
"Viili valmistetaan maidosta maitohappokäymisen avulla. Maito pastöroidaan, mutta sitä ei homogenoida, koska kerman halutaan nousevan pintaan. Maidon joukkoon lisätään mm viilihomeita. Osalla näistä bakteereista on kyky muodostaa solunsa ympärille kapseli, josta johtuu viilin venyvä rakenne. Viiliä kypsytetään ~26h.
Jogurtti valmistetaan lämpökäsitellystä ja homogenoidusta maidosta jogurttihapatteella hapattamalla. Jogurttia hapatetaan ~3h"
https://kaksplus.fi/threads/jogurtti-vs-viili.1259562/
Itse ihastuin ayraniin, mitä saa ainakin turkkilaisten mestoista. Wikin mukaan se on jogurttipohjainen, mutta jogurttiakin tehdään monella tavalla.
-
Joskus puhuttiin, että kannattaisi pysyä viilissä.
"Viili valmistetaan maidosta maitohappokäymisen avulla. Maito pastöroidaan, mutta sitä ei homogenoida, koska kerman halutaan nousevan pintaan. Maidon joukkoon lisätään mm viilihomeita. Osalla näistä bakteereista on kyky muodostaa solunsa ympärille kapseli, josta johtuu viilin venyvä rakenne. Viiliä kypsytetään ~26h.
Jogurtti valmistetaan lämpökäsitellystä ja homogenoidusta maidosta jogurttihapatteella hapattamalla. Jogurttia hapatetaan ~3h"
https://kaksplus.fi/threads/jogurtti-vs-viili.1259562/
Itse ihastuin ayraniin, mitä saa ainakin turkkilaisten mestoista. Wikin mukaan se on jogurttipohjainen, mutta jogurttiakin tehdään monella tavalla.
Jogurtin teko on helpompaa kuin heinän teko. Etenkin jos haluaa tehdä noita Turkkilaistyyppisiä jogurtteja. Kun niitä ei yleensä ole jälki pastöroitu, eli bakteerikanta on elävää ja niitä ei ole valmiiksi maustettu ja/tai sakeutettu millään maissitärkkelyksellä