Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: {o|o} - 28.02.18 - klo:17:37
-
Kovasti on Valion alkutuotantojohtajalla ja kehityspäälliköllä aukkoja sivistyksessä.
Välitysvasikoille, emolehmille ja lihakarjalle soija edelleen sallitaan. ”Emme halua lähteä mestaroimaan lihaketjua”, Valion alkutuotantojohtaja Juha Nousiainen sanoo.
Sallitaan edelleen, nekö muka soijat ovat syöneet? Emot saavat harvoin edes viljaa saati valkuaista ja sonnit rypsiä, jos PVT on alle -10.
Ja kun omaa häntää nostaa, usein tulee näkyviin vain p*****reikä.
”Vastuullisuusajatteluumme kuuluu feed no food -periaate eli että eläimille ei syötetä suoraan ihmisille soveltuvaa ruokaa”, Nousiainen toteaa.
Paljonko on lypsylehmän väkirehu-%? Eikö ohra ja kaura olekaan ihmisravintoa?
-
Kovasti on Valion alkutuotantojohtajalla ja kehityspäälliköllä aukkoja sivistyksessä.
Välitysvasikoille, emolehmille ja lihakarjalle soija edelleen sallitaan. ”Emme halua lähteä mestaroimaan lihaketjua”, Valion alkutuotantojohtaja Juha Nousiainen sanoo.
Sallitaan edelleen, nekö muka soijat ovat syöneet? Emot saavat harvoin edes viljaa saati valkuaista ja sonnit rypsiä, jos PVT on alle -10.
Ja kun omaa häntää nostaa, usein tulee näkyviin vain p*****reikä.
”Vastuullisuusajatteluumme kuuluu feed no food -periaate eli että eläimille ei syötetä suoraan ihmisille soveltuvaa ruokaa”, Nousiainen toteaa.
Paljonko on lypsylehmän väkirehu-%? Eikö ohra ja kaura olekaan ihmisravintoa?
A-rehun nautarehut ovat olleet soijattomia jo jonkun aikaa. A-rehu luopuu soijasta myös sikarehuissa. Nyt odottaisin joltain lihatalolta soijatonta nakkia.
Eli soijaa syövät enää vain vegaanit, mutta ihmisen syömä soija on hyvä asia ja eläimen syömä soija on paha asia.
-
Paljonko on lypsylehmän väkirehu-%? Eikö ohra ja kaura olekaan ihmisravintoa?
Kaura on menneen talven lumia lypsikkien osalta. Ohraa 90 % ja vehnää 10 %. Toki 80-lukua elävät tekevät poikkeuksen. Kaurahan on nykyään ihmisravintoa - en oo kylläkään maistanut kauramaitoa, mutta se on suunnitelmissa. Ohrasta saa tosi hyvää leipää, kunhan saisi oikean taikinanjuuren. Parikyt vuotta vanha taikinatiinu luvattiin - ei kai siinä mitään häviä, vaikka kokeilee ?
-
Ihan Valion sivulta, päivitetty 16.8.2017
Ravinnoksi oman tilan luomurehua
Luomulehmät syövät luomusääntöjen mukaan tuotettua rehua. Luomulehmien ruokinta perustuu mahdollisimman paljon laiduntamiseen ja hyvälaatuiseen säilörehuun sekä kotimaiseen luomuviljaan, kuten kauraan.
-
Moni luomulehmä on syönyt luomusoijaa Suomessa. Ilmeisesti se on ollut järkevämpää kuin luomurypsi, siis hinnaltaan.
-
kuinkahan monella on käytössä soijakonsentraattia sisältävää juomarehua? teollisuushankinnan kauppaamassa sinisessä eurolacissa sitä näytti ainakin olevan
-
kuinkahan monella on käytössä soijakonsentraattia sisältävää juomarehua? teollisuushankinnan kauppaamassa sinisessä eurolacissa sitä näytti ainakin olevan
Mulla on primo acid ja siinä kait on soijaa.Täytyy tarkistaa.
Harmi sinänsä kun se on ainut joka ei holvaa orvalexis.Vai onkohan olemas jotain muuta joka toimis yhtähyvin?
-
Vasikkarehuissa on aika usein soijaa, liittyy johonkin aminohappojuttuihin. Mutta ehkä tältä pohjalta vosi alkaa itsekin selvittää mahdollisuuksia kuivan "vasikka-appeen" tekoon, yksinkertaistaisi ja ehkä halventaisi vasikoiden ruokintaa. :)
Ymmärrän muuten nyt "halpuuttamista", halventaminen on nykyään suorastaan rikollista, halpuuttaminen ei. :)
-
Vasikkarehuissa on aika usein soijaa, liittyy johonkin aminohappojuttuihin. Mutta ehkä tältä pohjalta vosi alkaa itsekin selvittää mahdollisuuksia kuivan "vasikka-appeen" tekoon, yksinkertaistaisi ja ehkä halventaisi vasikoiden ruokintaa. :)
Ymmärrän muuten nyt "halpuuttamista", halventaminen on nykyään suorastaan rikollista, halpuuttaminen ei. :)
Se vasikka-ape vaatii soijan ja maissin. Sekä vasikan, että matematiikan mielestä.
-
Paljonko on lypsylehmän väkirehu-%? Eikö ohra ja kaura olekaan ihmisravintoa?
Kaura on menneen talven lumia lypsikkien osalta. Ohraa 90 % ja vehnää 10 %. Toki 80-lukua elävät tekevät poikkeuksen. Kaurahan on nykyään ihmisravintoa - en oo kylläkään maistanut kauramaitoa, mutta se on suunnitelmissa. Ohrasta saa tosi hyvää leipää, kunhan saisi oikean taikinanjuuren. Parikyt vuotta vanha taikinatiinu luvattiin - ei kai siinä mitään häviä, vaikka kokeilee ?
Tuota en ole kuullutkaan että ohraleipää hapatetaan.Rukiista yleensä juuren kanssa tehdään. Kerroppa hapanohraleipä resepti niin laitan emännän kokeilemaa.
-
Paljonko on lypsylehmän väkirehu-%? Eikö ohra ja kaura olekaan ihmisravintoa?
Kaura on menneen talven lumia lypsikkien osalta. Ohraa 90 % ja vehnää 10 %. Toki 80-lukua elävät tekevät poikkeuksen. Kaurahan on nykyään ihmisravintoa - en oo kylläkään maistanut kauramaitoa, mutta se on suunnitelmissa. Ohrasta saa tosi hyvää leipää, kunhan saisi oikean taikinanjuuren. Parikyt vuotta vanha taikinatiinu luvattiin - ei kai siinä mitään häviä, vaikka kokeilee ?
Tuota en ole kuullutkaan että ohraleipää hapatetaan.Rukiista yleensä juuren kanssa tehdään. Kerroppa hapanohraleipä resepti niin laitan emännän kokeilemaa.
Nyt minäkin kiinnostuin. Miten ohraa oikeastaan hapatetaan?
Totuushan on, ettei ennen vanhaan myllyjä puunattu jyvien vaihduttua, eli sinne ruisjauhojen sekaan takuuvarmasti tuli myös ohraa ja vehnääkin, joten se taikina happani ja nousi hyvin. Nyt on sitten lisäiltävä vehnää, että saadaan leipoutuva taikina. Ohraa en lisää ruisleivän sekaan..
Mutta jos nyt on hyvästä juuresta puutetta niin sitä saa meiltä, kun viitsii hakemaan tulla. On juuri, mikä ei ole koskaan hiivaa nähnyt, vaan toimii omalla voimallaan, vaatii vain aikaa ja rakkautta.
-
Riävä riävänä ja ruisleipä hapanleipänä.
-
kuinkas monta vuosikymmentä se juuri säilyikään puutiinuissa? oma tiinu on aitassa ollut jo muutamia kymmeniä pesemättä. pitäisköhän kokeilla joskus?
-
Paljonko on lypsylehmän väkirehu-%? Eikö ohra ja kaura olekaan ihmisravintoa?
Kaura on menneen talven lumia lypsikkien osalta. Ohraa 90 % ja vehnää 10 %. Toki 80-lukua elävät tekevät poikkeuksen. Kaurahan on nykyään ihmisravintoa - en oo kylläkään maistanut kauramaitoa, mutta se on suunnitelmissa. Ohrasta saa tosi hyvää leipää, kunhan saisi oikean taikinanjuuren. Parikyt vuotta vanha taikinatiinu luvattiin - ei kai siinä mitään häviä, vaikka kokeilee ?
https://www.raisio.com/documents/506963/514418/KAURA+LEHMIEN+RUOKINNASSA.pdf/c78e747f-f34e-4daa-b31d-2735df92b997
-
Tuota en ole kuullutkaan että ohraleipää hapatetaan.Rukiista yleensä juuren kanssa tehdään. Kerroppa hapanohraleipä resepti niin laitan emännän kokeilemaa.
[/quote]
Ihan uusi asia minullekin, mulla on toistasataa vuotta vanha leipätiinu missä ei varmaankaan koskaan ole hapatettu ohrataikinaa, tosin ei täälläpäin tietääkseni ohaleipää yleensäkään ole tehty
-
kuinkas monta vuosikymmentä se juuri säilyikään puutiinuissa? oma tiinu on aitassa ollut jo muutamia kymmeniä pesemättä. pitäisköhän kokeilla joskus?
Jos ei ole homehtinut niin kyllä siinä se vanha hapatus on.Äitee kuivas tiinun uunin päällä ja sit vei aittaan,ja sitte taas likoomaan ja happaneen, ei millään koskaan pesty.Ja onhan tuo tiinu meilläkin aitan orsilla ollut useemman kymmenen vuotta.
-
Tuota en ole kuullutkaan että ohraleipää hapatetaan.Rukiista yleensä juuren kanssa tehdään. Kerroppa hapanohraleipä resepti niin laitan emännän kokeilemaa.
Ihan uusi asia minullekin, mulla on toistasataa vuotta vanha leipätiinu missä ei varmaankaan koskaan ole hapatettu ohrataikinaa, tosin ei täälläpäin tietääkseni ohaleipää yleensäkään ole tehty
[/quote]Uutisohrarieska hyvistä ohrista lämpimänä on todella hyvää.Tuota ei hapateta.
-
Ohrariävä on aina hyvää, meillä jatkuvasti käytössä.
-
Tuota en ole kuullutkaan että ohraleipää hapatetaan.Rukiista yleensä juuren kanssa tehdään. Kerroppa hapanohraleipä resepti niin laitan emännän kokeilemaa.
Ihan uusi asia minullekin, mulla on toistasataa vuotta vanha leipätiinu missä ei varmaankaan koskaan ole hapatettu ohrataikinaa, tosin ei täälläpäin tietääkseni ohaleipää yleensäkään ole tehty
[/quote]
Kaipa se ohra samalla tavalla kuin muukin hapan leipä. Ohraleipää en liene syönyt, mutta kyllä toi mun vaimo tekee sellasta vaaleaa vehnäleipää hapatetusta taikinasta ja kyllä se ihan hyvää on.
-
Lähileipomo leipoo vehnäpullaa juureen. Hyvältä maistuu. https://www.kylaleipuri.fi
-
Maitutilat "syöttää" soijaa ihan homoona emolehmille ja välitysvasikoille.... KUKA uskoo?
HUUTONAURUA VALIU_MAFIA! HUUTONAURUA KYBÄLLÄ!
SOIJA-VALIO-MAFIA!
soijarehut menee niinkuin ennenkin maitulehmille ja välitysvasikat ja emot syävät hömppää!!!
Tässä on uskottavuuden kanssa on-off tilanne.. tälläiset kepulaaaset pelin paikat kyllä tiedetään, kepulaaaselle ei pidä löysää antaa.....
Sulla näyttää olevan täydelliset tiedot tuotannosta. Oliskohan kymmenkunnalla maidontuottajaa emolehmiä Suomessa. Välitysvasikoiden parinviikon tilallaolaojan soijalla tietenkin syötetään koko karja.