Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Eemeli - 19.12.17 - klo:05:24
-
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005494854.html
Niissä tuotteissa, joissa oletettavasti osuutta kotomaiselle maataloustuottajalle, K-kauppa pikkasen kalliimpi.
Voisi olettaa jotta jalostavalle teollisuudelle ihan pikkasen parempi siivu.
Onko K-kauppa edes muutaman desimaalin kymmenyksen enemmän tuottajan asialla.
Onhan se kova paikka, näille pikkukylien s-uskovaisille.
-
Mitäs mieltä Eetu olisi mallista, jossa kotimainen tuotanto, esimerkiksi liha teurastettaisiin maassa, jossa työ olisi hiukan halvempaa ja tekijät hiukan ahkerampia? Saattaisi löytyä malli, jossa voittaisi sekä tuottaja että kuluttaja.
-
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005494854.html
Niissä tuotteissa, joissa oletettavasti osuutta kotomaiselle maataloustuottajalle, K-kauppa pikkasen kalliimpi.
Voisi olettaa jotta jalostavalle teollisuudelle ihan pikkasen parempi siivu.
Onko K-kauppa edes muutaman desimaalin kymmenyksen enemmän tuottajan asialla.
Onhan se kova paikka, näille pikkukylien s-uskovaisille.
Joskus näin jonkun laskelman perunan hinnasta, mitä mikin keskusliike maksoi sisäänostettaessa ja mitä hintaa otti ostajalta, Kesko maksoi vähiten viljeliälle ja potut kalleimpia asiakkaalle, no, laatu maksaa,, Lidli maksoi tuottajalle parasta hintaa ja myi halvimmalla, ässä oli siinä välissä. Nykyään pääsee valkkaamaan perunat kaupassa niin ettei "laaduttomia" tarvitse viedä kassalle..
-
Mitäs mieltä Eetu olisi mallista, jossa kotimainen tuotanto, esimerkiksi liha teurastettaisiin maassa, jossa työ olisi hiukan halvempaa ja tekijät hiukan ahkerampia? Saattaisi löytyä malli, jossa voittaisi sekä tuottaja että kuluttaja.
Eikös pekonia tehdä juuri tuolla tavoin. Käydään leikkaamassa Puolassa.
-
Mitäs mieltä Eetu olisi mallista, jossa kotimainen tuotanto, esimerkiksi liha teurastettaisiin maassa, jossa työ olisi hiukan halvempaa ja tekijät hiukan ahkerampia? Saattaisi löytyä malli, jossa voittaisi sekä tuottaja että kuluttaja.
Oikeasti halvempaa olisi lopettaa maataloustuet, tuoda liha puolasta ja leikata se täällä. Ja nössön nössön te terveellisen ja puhtaan ruoan ideologian pesemät, polski tuottaa sikansa ihan yhtä puhtaasti jos annetaan niille osa niistä täällä maksetuista maataloustuista eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.
-
Mitäs mieltä Eetu olisi mallista, jossa kotimainen tuotanto, esimerkiksi liha teurastettaisiin maassa, jossa työ olisi hiukan halvempaa ja tekijät hiukan ahkerampia? Saattaisi löytyä malli, jossa voittaisi sekä tuottaja että kuluttaja.
Oikeasti halvempaa olisi lopettaa maataloustuet, tuoda liha puolasta ja leikata se täällä. Ja nössön nössön te terveellisen ja puhtaan ruoan ideologian pesemät, polski tuottaa sikansa ihan yhtä puhtaasti jos annetaan niille osa niistä täällä maksetuista maataloustuista eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.
Niinpä..luomukin kannattaa tuoda Saksasta, koska osaavat tehdä senkin paremmin.
-
Parasta jättää kinkut ostamatta. Ilmankin on pärjätty. :)
-
Mitäs mieltä Eetu olisi mallista, jossa kotimainen tuotanto, esimerkiksi liha teurastettaisiin maassa, jossa työ olisi hiukan halvempaa ja tekijät hiukan ahkerampia? Saattaisi löytyä malli, jossa voittaisi sekä tuottaja että kuluttaja.
Oikeasti halvempaa olisi lopettaa maataloustuet, tuoda liha puolasta ja leikata se täällä. Ja nössön nössön te terveellisen ja puhtaan ruoan ideologian pesemät, polski tuottaa sikansa ihan yhtä puhtaasti jos annetaan niille osa niistä täällä maksetuista maataloustuista eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.
Niinpä..luomukin kannattaa tuoda Saksasta, koska osaavat tehdä senkin paremmin.
Kun luet rivien välistä, huomaat että lainaamassani tarinassa oli otettu esille pelkästään duunarin kustannus ja laiskuusolettama, unohdettiin että liha- ja maitosektorit huoltovarmuuden vuoksi ovat mitä kustannustehottominta toimintaa ja tukia oikeasti maksetaan ihan hirmuisesti.
Joskus tuntuu että maajussi ei voi käydä paskallakaan ilman tukea.
-
Mitäs mieltä Eetu olisi mallista, jossa kotimainen tuotanto, esimerkiksi liha teurastettaisiin maassa, jossa työ olisi hiukan halvempaa ja tekijät hiukan ahkerampia? Saattaisi löytyä malli, jossa voittaisi sekä tuottaja että kuluttaja.
Oikeasti halvempaa olisi lopettaa maataloustuet, tuoda liha puolasta ja leikata se täällä. Ja nössön nössön te terveellisen ja puhtaan ruoan ideologian pesemät, polski tuottaa sikansa ihan yhtä puhtaasti jos annetaan niille osa niistä täällä maksetuista maataloustuista eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.
Niinpä..luomukin kannattaa tuoda Saksasta, koska osaavat tehdä senkin paremmin.
Kun luet rivien välistä, huomaat että lainaamassani tarinassa oli otettu esille pelkästään duunarin kustannus ja laiskuusolettama, unohdettiin että liha ja maito huoltovarmuuden vuoksi ovat mitä kustannustehottominta ja tukia oikeasti maksetaan ihan hirmuisesti.
On niissä Lidlin luomueväissä myös valmiita tuotteita suoraan lautaselle ja ne ovat paljon halvempia kuin suomalaiset vastaavat, jos sattuu löytymään..eli kyllä siihenkin se työvoimakustannus tulee. Edelleen, luomukin osataan Saksassa paljon paremmin kuin Suomessa, eivät takuu varmasti hae täältä luomuviljoja leipiinsä.
-
On niissä Lidlin luomueväissä myös valmiita tuotteita suoraan lautaselle ja ne ovat paljon halvempia kuin suomalaiset vastaavat, jos sattuu löytymään..eli kyllä siihenkin se työvoimakustannus tulee. Edelleen, luomukin osataan Saksassa paljon paremmin kuin Suomessa, eivät takuu varmasti hae täältä luomuviljoja leipiinsä.
Osoittaa sen, että meillä on monella saralla kirittävää; alkutuotannossa, teollisuudessa ja kaupan oligopoli on ihan järkyttävä. Ja jotkut jussit vielä ylpeilee sillä.
-
On niissä Lidlin luomueväissä myös valmiita tuotteita suoraan lautaselle ja ne ovat paljon halvempia kuin suomalaiset vastaavat, jos sattuu löytymään..eli kyllä siihenkin se työvoimakustannus tulee. Edelleen, luomukin osataan Saksassa paljon paremmin kuin Suomessa, eivät takuu varmasti hae täältä luomuviljoja leipiinsä.
Osoittaa sen, että meillä on monella saralla kirittävää; alkutuotannossa, teollisuudessa ja kaupan oligopoli on ihan järkyttävä. Ja jotkut jussit vielä ylpeilee sillä.
On ehkä järkevintä yrittää ratsastaa sillä lähiruualla ja puhtaalla tuotannolla, kun ei me tuohon kuitenkaan pystytä. Ne elämän ja tuotannon realiteetit on vain hyväksyttävä ja se, ettei duunari talkoilla purista makkaraa kuoreensa.
-
On ehkä järkevintä yrittää ratsastaa sillä lähiruualla ja puhtaalla tuotannolla, kun ei me tuohon kuitenkaan pystytä. Ne elämän ja tuotannon realiteetit on vain hyväksyttävä ja se, ettei duunari talkoilla purista makkaraa kuoreensa.
[/quote]
Noin kyllä,mutta eikös noilla ole omat tukkurit joitten kautta tavaroitten pitää kulkea, ennen saattoi kauppojen myymälät ottaa myyntiin suoraan lähistön tuottajilta jopa kotiteurastettua lihaakin myyntiin, joistain kananmunista tai leipomuksista puhumattakaan..
Sekä siitä duunarin palkasta, työnantaja maksaa valtiolle melkein toisen mokoman näitä työnantajakuluja, paljonkohan ne ovat esim Virossa tai Saksassakin.
-
Mitäs mieltä Eetu olisi mallista, jossa kotimainen tuotanto, esimerkiksi liha teurastettaisiin maassa, jossa työ olisi hiukan halvempaa ja tekijät hiukan ahkerampia? Saattaisi löytyä malli, jossa voittaisi sekä tuottaja että kuluttaja.
Oikeasti halvempaa olisi lopettaa maataloustuet, tuoda liha puolasta ja leikata se täällä. Ja nössön nössön te terveellisen ja puhtaan ruoan ideologian pesemät, polski tuottaa sikansa ihan yhtä puhtaasti jos annetaan niille osa niistä täällä maksetuista maataloustuista eläinten hyvinvoinnin edistämiseksi.
Niinpä..luomukin kannattaa tuoda Saksasta, koska osaavat tehdä senkin paremmin.
En ole saksalaasta luomukinkkua syönyt, mutta tanskalaanen oli hyää. Sitä oli Prismassa joku vuosi sitten. Toissa jouluna ostin Pajuniemen luomukinkun, ei hyä. Viimevuonna Snellmannin kinkku aivan syötävää. Nyt ostin lähituottajan kinkun Prismasta. Saas nähdä sitten. Mutta se näyttäisi kyllä olevan niin ,että S kauppa ei sorra tuottajaa. Kinkku maksoi 13€ kg. Mutta tällä mää pärjään ens jouluun. 😀😁🎅