Agronet
Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: Hevi - 22.10.17 - klo:10:32
-
Onko kukaan kokeillut asentaa ilmauskelloa suoraan vanhan grunforssin pumpun päässä olevan tulpan tilalle. Pitäisi varmaan olla kulmamallia, että saisi pystyasentoon. Meillä kanala jää tyjäksi hiukan pitemmäksi aikaa, ja lämpöä ei ole tarkoitusta pitää kuin muutama aste. Kovimmilla pakkasilla voisi mennä miinuksellekin, koska juomavehkeet tyhjennetään. Suunnittelin, että putkipattereissa kiertäisi hailukka vesi. varaajakopissa toki on lämmin vesi ja suntin kautta menisi tuo haalea vesi pattereihin. Joskus on käynyt niin, että pumppu alkaa kavitoida, ja haen tällä sitä, että ilmaa ei pumpuun tulisi. sähkön syöttöä varten rakensin eräänlaisen UPS:n kontaktorista invertteristä ja 60Ah akusta, eli sähköä riittää katkoksen aikanakin yli kuusi tuntia.
-
Onkohan järkeä? Ilmakellossa ei ole takaiskua, voi vetää ilmaa sisään. Oliskohan muuta ongelmaa järjestelmässä?
-
Laita pumpulta putki katonrajaan ja kello siihen.
Ei kellon kuuluisi ilmaa päästää järjestelmään.
-
Jos kellolla tarkoitetaan automaattista ilmaajaa niin ne eivät aina ole kovin fiksuja. Saattavat jäädä vuotamaan sisään tai ulos... varsinkin jos systeemin paine ei aina pysy riittävän korkealla.
Laita siihen vaan nousemaan ylös reilu pätkä isoa putkea (joku 2") ja sen yläpäähän manuaalinen venttiili. Mahdolliset vähäiset ilmat kertyvät siihen tilavaan putkeen ja ne voi sitten joskus muistaessaan päästellä venttiilistä pihalle.
-
Minulla on tavallisessa talon patterijärjestelmässä ylimmän patterin ilmausruuvin tilalla tällainen ilmauskello, siis järjestelmä pysyy jatkuvasti ilmattomana, ei tarvitse milloinkaan ilmata pattereita. Ilmakuplat menevät aina ylöspäin, siis ilmauskello järjestemän yllimpään kohtaan. Oma taloni on kellarikerros(jossa pannuhuone) ja maan päällä kaksi kerrosta