Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Veeti - 27.01.17 - klo:11:06
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Koulun lähellä oleva karjalaissiirtolaistila toimitti kouluun maidon, siellä jaettiin tonkasta oppilaitten mukeihin.
Syksyisin koululaiset tekivät retken luontoon ts. kerättiin koululle puolukoita. Niistä keittäjä valmisti hyvää puuroa talvella.
Ei ollut allergioita eikä muitakaan puutostauteja.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
-
Silloinen ruoka olisi täyttänyt todelliset luomun ehdot.
-
No jos et itsekään pysty lähiruokajärjestelmää ylläpitämään, mikä on vinkunan syy sitten ? Katkeruus omasta kyvyttömyydestä mihinkään toimeen ?
-SS-
-
(https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Themes/Agronet/images/post/cheesy.gif)
-
Täytyy sanoa että olen samaa mieltä Veetin kanssa, tuonajan sapuskat oli kestävästi tuotettua luomua. Mutta nuo ajat eivät palaa, vaikka paljon hyvää olis sovellettavissa nykypäiväänkin.
-
50% kansasta vilijeli maata, äänesti maalaisliittoa ja uskoi että Kekkonen on jumala. Voi V1ttu kun on oli helevetellistä aikaa kunnon ihmisille!
:D
51%
Loput 49% suunnitteli vallankumousta ja ihaili miten hyvin itänaapurissa on kaikki.
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Meillä jäi 70-luvulla kananmunat syömättä, jos tiedettiin niiden tulleen naapurilta.
Nyt lähiruoka-ajatus on oikein hyvä, mutta taitavat pilata sen hinnoittelulla. Paikallinen kurkku maksaa marketissa 4,5 euroa kilolta ja närpiöläinen 2,5 euroa. Olisi mukavaa tietää, paljonko närpiöläinen maksaa Närpiössä ja paljonko siellä maksaa meikäläinen. Tämäkin kate menee suoraan S-marketin pussiin, mutta toisaalta olemme asiakasomistajia ja mitä korkeampaa hintaa maksamme, sitä enemmän rikastumme bonusten muodossa.
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Meillä jäi 70-luvulla kananmunat syömättä, jos tiedettiin niiden tulleen naapurilta.
Nyt lähiruoka-ajatus on oikein hyvä, mutta taitavat pilata sen hinnoittelulla. Paikallinen kurkku maksaa marketissa 4,5 euroa kilolta ja närpiöläinen 2,5 euroa. Olisi mukavaa tietää, paljonko närpiöläinen maksaa Närpiössä ja paljonko siellä maksaa meikäläinen. Tämäkin kate menee suoraan S-marketin pussiin, mutta toisaalta olemme asiakasomistajia ja mitä korkeampaa hintaa maksamme, sitä enemmän rikastumme bonusten muodossa.
eikös kaikki MTK uskovaiset käy K marketissa. K kauppa ai oo ollu kovin innokas halpuuttamaan. Hoeno juttu, että maaviljelijät mielellään maksaa K pörssiyhtiön osakkeenomistajien osinkoja. Ensin tuottaja ja sitten kuluttajana.
Ilman Lidlin tuloa Suomen markkinoille , halpuutusta ei olisi tapahtunut.
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Koulun lähellä oleva karjalaissiirtolaistila toimitti kouluun maidon, siellä jaettiin tonkasta oppilaitten mukeihin.
Syksyisin koululaiset tekivät retken luontoon ts. kerättiin koululle puolukoita. Niistä keittäjä valmisti hyvää puuroa talvella.
Ei ollut allergioita eikä muitakaan puutostauteja.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Etelä-Suomessa myydään Kuusamon meijerin tuotteita, jotka on valmistettu lähitilojen maidosta. Olisiko jotain inflaation tapaista ilmassa ?
Ruokaa saa ilman välikäsiä, mutta ostajilla pitää sitten olla toinen toimintatapa. Lihaa on hankittava kerralla isompi satsi jne. Kananmunat muuten eivät ole parhaimmillaan aivan tuoreena (vaahtoutuminen heikompaa kuin vanhemmassa ?).
Suoramyyjä voisi edelleen profiloitua karjalais-asutustilana, mutta toimisiko ? Voisi olla kovempi argumentti kuin lähi.
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Koulun lähellä oleva karjalaissiirtolaistila toimitti kouluun maidon, siellä jaettiin tonkasta oppilaitten mukeihin.
Syksyisin koululaiset tekivät retken luontoon ts. kerättiin koululle puolukoita. Niistä keittäjä valmisti hyvää puuroa talvella.
Ei ollut allergioita eikä muitakaan puutostauteja.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Olet sä noin vanha patu ja kohta kohkannet ett silloin oli bioenergia pidemmällä kuin nytt....hevoset söivät heinää....
Ja sille lähiruoalle ei tietääkseni ole löydetty määritelmää ja sen ruoan kuljetuksen hiilijalanjälki ei ole noin yksinkertaista. Jos riisiä tuodaan laivalla se voi olla ekologisempaa kuin ns. lähiruoka...vrt. Sepen mansikat....
-
No jos et itsekään pysty lähiruokajärjestelmää ylläpitämään, mikä on vinkunan syy sitten ? Katkeruus omasta kyvyttömyydestä mihinkään toimeen ?
-SS-
Nyt kyllä kuulostit ihan vajaa älyiseltä vasikalta
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Koulun lähellä oleva karjalaissiirtolaistila toimitti kouluun maidon, siellä jaettiin tonkasta oppilaitten mukeihin.
Syksyisin koululaiset tekivät retken luontoon ts. kerättiin koululle puolukoita. Niistä keittäjä valmisti hyvää puuroa talvella.
Ei ollut allergioita eikä muitakaan puutostauteja.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Olet sä noin vanha patu ja kohta kohkannet ett silloin oli bioenergia pidemmällä kuin nytt....hevoset söivät heinää....
Ja sille lähiruoalle ei tietääkseni ole löydetty määritelmää ja sen ruoan kuljetuksen hiilijalanjälki ei ole noin yksinkertaista. Jos riisiä tuodaan laivalla se voi olla ekologisempaa kuin ns. lähiruoka...vrt. Sepen mansikat....
JUst noin...
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Koulun lähellä oleva karjalaissiirtolaistila toimitti kouluun maidon, siellä jaettiin tonkasta oppilaitten mukeihin.
Syksyisin koululaiset tekivät retken luontoon ts. kerättiin koululle puolukoita. Niistä keittäjä valmisti hyvää puuroa talvella.
Ei ollut allergioita eikä muitakaan puutostauteja.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Olet sä noin vanha patu ja kohta kohkannet ett silloin oli bioenergia pidemmällä kuin nytt....hevoset söivät heinää....
Ja sille lähiruoalle ei tietääkseni ole löydetty määritelmää ja sen ruoan kuljetuksen hiilijalanjälki ei ole noin yksinkertaista. Jos riisiä tuodaan laivalla se voi olla ekologisempaa kuin ns. lähiruoka...vrt. Sepen mansikat....
JUst noin...
Luomijussi siteeraa itseään syvällä rintaäänellä ;D
-
Nykyään kouhkataan kovasti lähiruuasta.
Todellista lähiruokaa oli Veetin nuoruudessa: meiltä toimitettiin kananmunia naapurikauppaan suoraan ilman välikäsiä. Olivat haluttuja koska ostaja tiesi, että olivat tuoreita.
Koulun lähellä oleva karjalaissiirtolaistila toimitti kouluun maidon, siellä jaettiin tonkasta oppilaitten mukeihin.
Syksyisin koululaiset tekivät retken luontoon ts. kerättiin koululle puolukoita. Niistä keittäjä valmisti hyvää puuroa talvella.
Ei ollut allergioita eikä muitakaan puutostauteja.
Ei tämä nykytouhu ole mitään todellista lähiruokaa.
Olet sä noin vanha patu ja kohta kohkannet ett silloin oli bioenergia pidemmällä kuin nytt....hevoset söivät heinää....
Ja sille lähiruoalle ei tietääkseni ole löydetty määritelmää ja sen ruoan kuljetuksen hiilijalanjälki ei ole noin yksinkertaista. Jos riisiä tuodaan laivalla se voi olla ekologisempaa kuin ns. lähiruoka...vrt. Sepen mansikat....
JUst noin...
Luomijussi siteeraa itseään syvällä rintaäänellä ;D
On sitä kohkattu huonommistakin aiheista....
-
Kuinka Juicella on crocpotti laulanut sous vide -herkkuja?
-
Italialaiset omenat, hyviä.
-
Ensix se kroxpotti ei ole aito sous vide ja se nurkissä pölyttyy.
Tuollaista harkitsin mutt se vesimäärä ja tyhjiöpakkaus vaikka sellaisen omistan niin toi jäi hankkimata....
-
EUvostoliitto, kaikki samaa moskaa. Lähiruokaa, vapaa liikkuvuus, raja auki.
EU STANDARDIT
-
Venäläinen tapa mureuttaa lihaa: http://yle.fi/uutiset/3-9426898 RUS-Standardi
-
Ensix se kroxpotti ei ole aito sous vide ja se nurkissä pölyttyy.
Tuollaista harkitsin mutt se vesimäärä ja tyhjiöpakkaus vaikka sellaisen omistan niin toi jäi hankkimata....
Eihän se aito oo... mutta laiskan suuri apu. Kannattaa opettaa vanha kokki uusille tavoille.
-
No jos et itsekään pysty lähiruokajärjestelmää ylläpitämään, mikä on vinkunan syy sitten ? Katkeruus omasta kyvyttömyydestä mihinkään toimeen ?
-SS-
Nyt kyllä kuulostit ihan vajaa älyiseltä vasikalta
No kuule vaan. Mutta Veetin katkera tilitys lähiruuasta ei liity katkerasti kadehtimaansa tundralypsykarjaan mitenkään. Pesisi niitä munia, kun kerran se on kuulemma oikein, ja kuskaisi munakennoja lähiruuaksi, Kukaan navetanomistaja pohjoisessa ei sit muien rahtaamista tule kieltämään.
Lehmät lähtivät etelästä jo 70-luvulle tullessa, ihan omat syyt ovat maataloudella olleet siihen. Ja tulee niitä ns. helppoja tukia eteläänkin, runsaat 900 euroa hehtaarille suojavyöhykkeestä, melko hyvä valtionvuokra jäähdyttelijöille joenrantaniityistä.
-SS-
-
Italialaiset omenat, hyviä.
On ja säilyy pitkään https://youtu.be/VXESRla4lww?t=3m52s https://youtu.be/HFru77bXUzY?t=39s
-
Italialaiset omenat, hyviä.
On ja säilyy pitkään https://youtu.be/VXESRla4lww?t=3m52s https://youtu.be/HFru77bXUzY?t=39s
Kasvinsuojelu on perusjuttuja
-
Koitin vastata Jeepille, että siinä vähän rosoisessa, kotimaisessa ompussa saattaa olla omat puolensa.
-
No jos et itsekään pysty lähiruokajärjestelmää ylläpitämään, mikä on vinkunan syy sitten ? Katkeruus omasta kyvyttömyydestä mihinkään toimeen ?
-SS-
Nyt kyllä kuulostit ihan vajaa älyiseltä vasikalta
No kuule vaan. Mutta Veetin katkera tilitys lähiruuasta ei liity katkerasti kadehtimaansa tundralypsykarjaan mitenkään. Pesisi niitä munia, kun kerran se on kuulemma oikein, ja kuskaisi munakennoja lähiruuaksi, Kukaan navetanomistaja pohjoisessa ei sit muien rahtaamista tule kieltämään.
Lehmät lähtivät etelästä jo 70-luvulle tullessa, ihan omat syyt ovat maataloudella olleet siihen. Ja tulee niitä ns. helppoja tukia eteläänkin, runsaat 900 euroa hehtaarille suojavyöhykkeestä, melko hyvä valtionvuokra jäähdyttelijöille joenrantaniityistä.
-SS-
En tiedä onko nykyisen tukijärjestelmän tarkoitus tehdä meistä kukka-mehiläisviljelijöitä,siltä tämä homma alkaa näyttämään vai onko kukka-mehiläisviljelijätuntemus vain Suomen itsensä aiheuttama pakkotila.