Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: SAS - 21.01.09 - klo:16:39

Otsikko: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: SAS - 21.01.09 - klo:16:39
heidän tuotteensa ovat lähes kaikki parempia kuin suurten mega jalostajien paitsi tietenkin Valio.
Korpelalla on hyviä tuotteita samoin Snellman ym ja maalaisjuuston tekijöitä on kanssa hyviä.
Mistä esim Korpela ostaa ruhot?
Higlanderin liha on kanssa hyvää.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Pystypiikki - 21.01.09 - klo:16:48
Kyllä ne lihat noille pikkuvalmistajille tulee isoilta lihatukkufirmoilta jotka hankkivat tavaran mistä halvimmalla saa,siis tanskasta
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: SomeBody77 - 21.01.09 - klo:16:51

Mistä esim Korpela ostaa ruhot?

Ei ainakaan Suomesta...  >:(

Mutta on hyviäkin pieniä, esim Kivikylä. Käyttää pelkästään kotimaista lihaa. Hinta tosin korkeampi. Jos HK-Atrian pakkauksiin tule Joutsenlippua takas, niin täytyy ostaa vallan Kivikylän.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: sorkkahessu - 21.01.09 - klo:16:53
Suoramyyntitilojen teurastus tehtiin mahdottamaksi LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ , MYYNTI TEHTIIN MAHDOTTOMAKSI LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Bonde - 21.01.09 - klo:16:55
Minun mielestä näissä pienissä paikallisissa on potentiaalia, kunhan meidän byrokraatit ei tukehduta niitä direktiivien suohon.

Potentiaalisia asiakkaita tulee olemaan enevässä määrin, paitti tietysti piikkiäes vai mikä se nyt oli, kun ei se kumminkaa uskalla syödä muuta kuin Liiverin launtaimakkaraa ;D ;D
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: SomeBody77 - 21.01.09 - klo:16:57
Suoramyyntitilojen teurastus tehtiin mahdottamaksi LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ , MYYNTI TEHTIIN MAHDOTTOMAKSI LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ
Hankaloitettiin, mutta ei se loppunut.

Hyvää kalkkunaa saa Perniön Savusärpimestä ja Metsärannan lihalta possua. Siinä tilamyymälöitä noin alkuun. Toki moni on lopettanut. Mannin pihvilihan tuotteet oli huippuja, mutta nyt se o loppu.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: emo-heikki - 21.01.09 - klo:17:04
Se on varmaan aika tapauskohtaista, esim. täällä yksi teurastamo ei ota vastaan vanhoja lehmiä, jotka on tuotu ulkomailta, se on niin tarkka tästä alkuperämaa merkinnästä.

Muuten kyllä ostaa kaiken karjan mitä sinne haluaa toimittaa.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: sorkkahessu - 21.01.09 - klo:17:06
Suoramyyntitilojen teurastus tehtiin mahdottamaksi LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ , MYYNTI TEHTIIN MAHDOTTOMAKSI LAINSÄÄDÄNNÖLLÄ
Hankaloitettiin, mutta ei se loppunut.

Hyvää kalkkunaa saa Perniön Savusärpimestä ja Metsärannan lihalta possua. Siinä tilamyymälöitä noin alkuun. Toki moni on lopettanut. Mannin pihvilihan tuotteet oli huippuja, mutta nyt se o loppu.

Menestys pihvilihalle perustui lihantuoreuteen , porukkaa käy yllättävän kaukaa jos tuote on hyvä .

Makuliha Forssassa porskuttaa edelleen , hyvä
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Herra Heinamaki - 21.01.09 - klo:17:49
heidän tuotteensa ovat lähes kaikki parempia kuin suurten mega jalostajien paitsi tietenkin Valio.
Korpelalla on hyviä tuotteita samoin Snellman ym ja maalaisjuuston tekijöitä on kanssa hyviä.
Mistä esim Korpela ostaa ruhot?
Higlanderin liha on kanssa hyvää.

Jees. Huhtahyviltä saa hyvää suolavettä umpiopakattuna. Kaveriksi laitettu muutama kinkkusiivu. Korpela ja Snellman laatutavaraa.

Saarioisten lihapullia käytettiin aikoinaan paljon. Lapset tykkäsivät. Sitten tuli useammassa pussissa puolen pullan kokoisia jänteen kappaleita ja alettiin katsella muita.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: KT - 21.01.09 - klo:19:33
Eikös Korpela käytä ulkolaista lihaa.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: SAS - 21.01.09 - klo:19:41
Eikös Korpela käytä ulkolaista lihaa.
Korpela ulkolaista lihaa ja isännät ostaa ulkolaisia koneita ja traktoreita voi p................ kun on tyhmää porukkaa.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Pystypiikki - 21.01.09 - klo:20:11
Nimenomaan,mutta kyllä tuo Evira säädöksineen  nujertaa monen pikkulihafirman  tuotannon.Tarkastuksia  tarkastusten perään ja paperia täytettävä jotta kuluttajalle on varmasti kunnon tavaraa.
Sitten käypi isollakin makkaratehtaalla sillee että tuleekin kotleriin  laakerinkappaleita ja mummolta katkee viimeinenkin torahammas.
Ei siinä mitään vedetän vaan ko tuoteerä markkinoilta.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: emo-heikki - 21.01.09 - klo:23:49
Nimenomaan,mutta kyllä tuo Evira säädöksineen  nujertaa monen pikkulihafirman  tuotannon.Tarkastuksia  tarkastusten perään ja paperia täytettävä jotta kuluttajalle on varmasti kunnon tavaraa.
Sitten käypi isollakin makkaratehtaalla sillee että tuleekin kotleriin  laakerinkappaleita ja mummolta katkee viimeinenkin torahammas.
Ei siinä mitään vedetän vaan ko tuoteerä markkinoilta.

Pitäisi vaan olla löysempi byrokratia ja enempi omavalvontaa.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: SomeBody77 - 22.01.09 - klo:09:24
Eikös Korpela käytä ulkolaista lihaa.
Käyttää käyttää...
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Pystypiikki - 22.01.09 - klo:09:32
Nimenomaan tämä byrokratia ja ylenmääräinen valvonta kaikkine säädöksineen on kestämätön tilateurastamoiden kokoisille yrityksille.Vaatimusten noudattamisesta tulee kustannuksia jotka syövät katteen.Tuotteiden myyntihinta pitää olla kuitenkin suhteessa markettien hintoihin,kauppa ei muuten käy.Pelkkä paikallisuus ja erinomainen laatu ei pelkästään ole myyntivaltti vaikka se noilla pääsääntöisesti onkin.
Otsikko: On se kaameeta...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 22.01.09 - klo:09:58
Nimenomaan tämä byrokratia ja ylenmääräinen valvonta kaikkine säädöksineen on kestämätön tilateurastamoiden kokoisille yrityksille.Vaatimusten noudattamisesta tulee kustannuksia jotka syövät katteen.

Juu... kyllä pitäis saada toimia ihan nii ku ite haluaa  :o  :o  ::)
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: emo-heikki - 22.01.09 - klo:12:01
Niin, tai samat toiminta-tavat koko EU:n alueelle, samoilla makkinoillahan tässä toimitaan ...
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Terminator - 22.01.09 - klo:17:09
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: emo-heikki - 22.01.09 - klo:17:41
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

Minä olen maistanut, se on muuten helvetin hyvää ...
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Sepedeus - 22.01.09 - klo:17:41
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

  Kiistämätön totuus kuitenkin on, että lähes 100% maapallon väestöstä elää ilman joutsenlipulla merkittyä ruokaa. Ja suurin osa satavuotiasta ihmisistä elää muualla kuin suomessa :D
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Timppa - 22.01.09 - klo:17:43
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

  Kiistämätön totuus kuitenkin on, että lähes 100% maapallon väestöstä elää ilman joutsenlipulla merkittyä ruokaa. Ja suurin osa satavuotiasta ihmisistä elää muualla kuin suomessa :D

***Aika suur osa porukasta söis koko pahuksen joutsenet jos kiinni sais. Ihme kun semmoset paskalinnut on liian suojeltuja...
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Terminator - 22.01.09 - klo:17:49
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

Minä olen maistanut, se on muuten helvetin hyvää ...

On maistanut minäkin, hyvää on. Valmistus prosessi on vaan mielenkiintoinen suomalaisesta näkökulmasta.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Sepedeus - 22.01.09 - klo:17:49
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

  Kiistämätön totuus kuitenkin on, että lähes 100% maapallon väestöstä elää ilman joutsenlipulla merkittyä ruokaa. Ja suurin osa satavuotiasta ihmisistä elää muualla kuin suomessa :D

***Aika suur osa porukasta söis koko pahuksen joutsenet jos kiinni sais. Ihme kun semmoset paskalinnut on liian suojeltuja...

  Miksei net olis suojeltuja kun EU maksaa kauranhoitopalkkiota :D
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Sepedeus - 22.01.09 - klo:17:51
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

Minä olen maistanut, se on muuten helvetin hyvää ...

On maistanut minäkin, hyvää on. Valmistus prosessi on vaan mielenkiintoinen suomalaisesta näkökulmasta.

  Ilman muuta se on hyvää. Siitähän puuttu osuustoiminnan lisäämä vesi :D
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: jeep - 22.01.09 - klo:17:55

  Kiistämätön totuus kuitenkin on, että lähes 100% maapallon väestöstä elää ilman joutsenlipulla merkittyä ruokaa. Ja suurin osa satavuotiasta ihmisistä elää muualla kuin suomessa :D

Niin, suurin osa satavuotiaisista ihmisistä elää muualla kuin mantereella. Ne on jostain kumman syystä suurin osa, saarilla eläviä ihmisiä.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Terminator - 22.01.09 - klo:18:14
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

  Kiistämätön totuus kuitenkin on, että lähes 100% maapallon väestöstä elää ilman joutsenlipulla merkittyä ruokaa. Ja suurin osa satavuotiasta ihmisistä elää muualla kuin suomessa :D

No suomalaisia on 5 miljoonaa ja mailmanväestömäärä on kohta 6 miljardia, elis uomalaisten osuus on n.0,1% maapallon väestöstä.
Olisikin tilastollisesti ihmeelistä jos kaikki 100 vuotiaat eläisi suomessa. ;D
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: Terminator - 22.01.09 - klo:18:15
Auliskin kun näkisi miten Italialainen brosguitto kinkku valmistetaan ja laatu varmistetaan, niin jäisi ihan varmasti syömättä.

Minä olen maistanut, se on muuten helvetin hyvää ...

On maistanut minäkin, hyvää on. Valmistus prosessi on vaan mielenkiintoinen suomalaisesta näkökulmasta.

  Ilman muuta se on hyvää. Siitähän puuttu osuustoiminnan lisäämä vesi :D

No osuustoiminalla sekin on valmistettu.
Otsikko: Vs: Ruoan pikkuvalmistajat
Kirjoitti: emo-heikki - 22.01.09 - klo:19:15

  Kiistämätön totuus kuitenkin on, että lähes 100% maapallon väestöstä elää ilman joutsenlipulla merkittyä ruokaa. Ja suurin osa satavuotiasta ihmisistä elää muualla kuin suomessa :D

Niin, suurin osa satavuotiaisista ihmisistä elää muualla kuin mantereella. Ne on jostain kumman syystä suurin osa, saarilla eläviä ihmisiä.

Sama ilmiö on kyllä eläimilläkin, saarilla elävät eläinlajit ovat pitkäikäisempiä kuin mantereella elävät.