Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Sepeteus - 04.11.16 - klo:21:11

Otsikko: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: Sepeteus - 04.11.16 - klo:21:11
Ei tulis mieleenkään ostaa mitään ruokaa Kiinasta.
https://safkanet.fi/2015/09/10/kiinalaista-valkosipulia-valkaistaan/
😁😁😁😁😁😁😁
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: Suuri Ajattelija - 05.11.16 - klo:07:48
Minä olen jo ihmetellyt, miksi valkosipulin syönnin jälkeen kun käy kusella, tuntuu että pystyy kusemaan reiän pöntön kylkeen ja hajukin on muikea.

Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: Sepeteus - 05.11.16 - klo:08:12
Minä olen jo ihmetellyt, miksi valkosipulin syönnin jälkeen kun käy kusella, tuntuu että pystyy kusemaan reiän pöntön kylkeen ja hajukin on muikea.

No tuo on ymmärrettävää, jos kiinalaisia syöt. Meillä menee talvessa pari ämpärillistä omia kasvattamia v sipuleita eikä pönttöön vielä ole reikää tullut. 😁😀🎅
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: kantola - 05.11.16 - klo:08:36
Noin paljonko joutuu sipuleita syömään jotta saa kompensoitua lihansyönnin haitat? Suomalainen syö suosituksiin nähden kolminkertaisesti, Sepe vetää viisinkertaisesti.

Suoli tuskissaan paukkaa, anoo Sepeltä kynsilaukkaa.
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: Sepeteus - 05.11.16 - klo:08:44
Noin paljonko joutuu sipuleita syömään jotta saa kompensoitua lihansyönnin haitat? Suomalainen syö suosituksiin nähden kolminkertaisesti, Sepe vetää viisinkertaisesti.

Suoli tuskissaan paukkaa, anoo Sepeltä kynsilaukkaa.

Kokeileppa kokata. Possun sisäfileen sisälle valkosipulin kynsiä n. kymmen. Käärit sit fileen Lidlin saksalaaseen pekoniin. Hyvää tulee. 🎅 Lihansyönnin haitat eliminoitu. 😁😀
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: Jätkä - 05.11.16 - klo:09:24
 Arvatkaas muuten mitä valkosipulia käytetään näihin valmiiksi marinoituhin lihoihin?
Sepen muuten kannattais käydä Kiinassa, etenkin pohjoisosissa. Sais vähän uusia näkökulmia ihmisten elintapoihin ja ravintolakuultuuriin.  ;)
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: carhu - 05.11.16 - klo:11:15
Arvatkaas muuten mitä valkosipulia käytetään näihin valmiiksi marinoituhin lihoihin?
Sepen muuten kannattais käydä Kiinassa, etenkin pohjoisosissa. Sais vähän uusia näkökulmia ihmisten elintapoihin ja ravintolakuultuuriin.  ;)

Vastaamme ,enimmäkseen kiinalaista. Sitä saa niiin  halavalla.
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: Sepeteus - 05.11.16 - klo:11:18
Arvatkaas muuten mitä valkosipulia käytetään näihin valmiiksi marinoituhin lihoihin?
Sepen muuten kannattais käydä Kiinassa, etenkin pohjoisosissa. Sais vähän uusia näkökulmia ihmisten elintapoihin ja ravintolakuultuuriin.  ;)

En mää mene sinne koeria syömään. Etelä Koreassa on hyvät sapuskat, kun siellä ei ole komunismia. 😁😀
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: carhu - 05.11.16 - klo:11:24
Arvatkaas muuten mitä valkosipulia käytetään näihin valmiiksi marinoituhin lihoihin?
Sepen muuten kannattais käydä Kiinassa, etenkin pohjoisosissa. Sais vähän uusia näkökulmia ihmisten elintapoihin ja ravintolakuultuuriin.  ;)

En mää mene sinne koeria syömään. Etelä Koreassa on hyvät sapuskat, kun siellä ei ole komunismia. 😁😀

Se on niin kun rasilliassa ,että kun teurastetaan, niin kaikki liha muuttuu häränvileeksi. Ja halavaksi sellaiseksi.
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: Jätkä - 05.11.16 - klo:13:42
Arvatkaas muuten mitä valkosipulia käytetään näihin valmiiksi marinoituhin lihoihin?
Sepen muuten kannattais käydä Kiinassa, etenkin pohjoisosissa. Sais vähän uusia näkökulmia ihmisten elintapoihin ja ravintolakuultuuriin.  ;)

En mää mene sinne koeria syömään. Etelä Koreassa on hyvät sapuskat, kun siellä ei ole komunismia. 😁😀

Niin, Etelä-korea onkin kuuluisa koirakeitoistaan.
Otsikko: Vs: vit tu mitä paskaa
Kirjoitti: JösseJänis - 05.11.16 - klo:15:05
Noin paljonko joutuu sipuleita syömään jotta saa kompensoitua lihansyönnin haitat? Suomalainen syö suosituksiin nähden kolminkertaisesti, Sepe vetää viisinkertaisesti.

Suoli tuskissaan paukkaa, anoo Sepeltä kynsilaukkaa.

Tosiasiassa suomalaiset syövät lihaa hyvin lähelle suositusten mukaan. Se vähäinen ero mikä on lihan käytön terveyssuositusten ja kulutustilastojen välillä johtuu lähes kokonaan tilastontitapojen eroista.

Kulutustilastot perustuvat teurastamoille toimitettujen eläinten teuraspainoihin. Ihminen ei kuitenkaan syö tätä kokonaan, koska kalvoja, sidekudoksia ja muuta leikellään irti lihakimpaleista joka portaassa. Osan lihasta syövät lemmikki- ja muut eläimet ja lisäksi syntyy melkoisesti tahatonta hävikkiä. Ehkä kaikkein suurin ero syntyy siitä, että ravintosuositus perustuu valmiiseen, kypsennettyyn lihaan. Raa'an lihan painosta haihtuu iso osa ennen kuin pihvi on lautasella. Kun ihminen syö 300 g:n pihvin, se on teurastamon koukussa painanut 400 - 500 g.