Agronet
Keskusteluaiheet => Yleistä maa- ja metsätaloudesta => Aiheen aloitti: Terminator II - 29.09.16 - klo:14:31
-
Maatilojen määrä on vähentynyt vuodesta 2010 vuoteen 2015 n.19000kpl. Kaavitiloja 70%. Nautakarjan määrä samaan aikaan on tippunut 10000 päätä. Keskipelto pinta-älä on kasvanut 12 hehtaaria. Luomutiloilla pelto älä on kasvanut n.18 hehtaaria keskimäärin. Luomutilojen määrä on käytännössä vakio. Nousua 10 vuodessa 45kpl.
-
Kaavitiloista tuli mieleen, että Kaavi on Itämaidon ainoa kunta jossa maidontuotanto on kasvanut tänä vuonna.
Tilastoetosta tuli ajatus, että tilastotiede etoo joskus, jos se on omia käsityksiä vastaan.
-
No pikkunen kirjoitus virhe ja Android Suomea. Laitan jossain vaiheessa muutakin tilastotietoa kuvan kerkiän. Oli siinä pikku yllätyskin joukossa.
-
Maatilojen määrä on vähentynyt vuodesta 2010 vuoteen 2015 n.19000kpl. Kaavitiloja 70%. Nautakarjan määrä samaan aikaan on tippunut 10000 päätä. Keskipelto pinta-älä on kasvanut 12 hehtaaria. Luomutiloilla pelto älä on kasvanut n.18 hehtaaria keskimäärin. Luomutilojen määrä on käytännössä vakio. Nousua 10 vuodessa 45kpl.
Vuosi luvussa oli sattunu minulle pieni virhe. Se oli 2005-2015. 2010 on otettu laskemaan mukaan puutarha yritykset.
-
Leipäviljaa tuotettiin Suomessa vuonna 2010 97% kulutuksesta. Vuonna 2014 tuotanto oli jo 154%! 2015:stakin vielä 115%!
Maitotuotteissa, nesteet 2010 tuotanto oli tasan 100%. Vuonna 2014 oli jo 165%! 2015 enää 116%!
Maitotuotteet, rasvat 2010 70% kulutuksesta. 2015 107%
Naudanliha on ollut 80% huiteilla koko ajan jakson.
Sianliha on tippuntu 109%:sta 100%:tiin!
Siipikarjanliha 0n käytännössä ollut 100% koko jakson +-6%.
Kananmunat 2010 tuotanto on vastannut 117% kulutuksesta ja vuonna 2015 114%
Sokeri on tippunut vuoden 2011 57% 33% vuoteen 2015 mennessä.
-
Entäs jos tuohon liitetään tieto siitä, että miten kulutustottumukset ovat muuttuneet?
Luulenpa, että vaikkapa siipikarjanlihan syöminen on noussut joitakin kymmeniä prosentteja, mutta koska tuotanto on optimoitua niin tilasto näyttää tuota sataa prosenttia.
-
Jaa... tuliko Luken kysely kenelle tänään?
-
Jaa... tuliko Luken kysely kenelle tänään?
Tää oli tilastokeskuksen tietoa.
-
Entäs jos tuohon liitetään tieto siitä, että miten kulutustottumukset ovat muuttuneet?
Luulenpa, että vaikkapa siipikarjanlihan syöminen on noussut joitakin kymmeniä prosentteja, mutta koska tuotanto on optimoitua niin tilasto näyttää tuota sataa prosenttia.
Luulen että tämä siipikarja homma on helpompi optimoida kuin muut. Voidaan jo kananmuna vaiheessa päättää laitetaanko heti pataan vai paistetaanko broilerin.
Maidossa on vähän hankalampi viilata tuotantoa ylös ja alas. Sama vilja hommassa. Et voi tietää toukokuussa olisko parempi kylvää vehnää vai riisiä.
-
Jaa... tuliko Luken kysely kenelle tänään?
Tuli.
-
Entäs jos tuohon liitetään tieto siitä, että miten kulutustottumukset ovat muuttuneet?
Luulenpa, että vaikkapa siipikarjanlihan syöminen on noussut joitakin kymmeniä prosentteja, mutta koska tuotanto on optimoitua niin tilasto näyttää tuota sataa prosenttia.
Luulen että tämä siipikarja homma on helpompi optimoida kuin muut. Voidaan jo kananmuna vaiheessa päättää laitetaanko heti pataan vai paistetaanko broilerin.
Maidossa on vähän hankalampi viilata tuotantoa ylös ja alas. Sama vilja hommassa. Et voi tietää toukokuussa olisko parempi kylvää vehnää vai riisiä.
Viljalla hyvä vuosi nostaa leipäviljan määrää kun keskimääräinen laatu paranee
-
Entäs jos tuohon liitetään tieto siitä, että miten kulutustottumukset ovat muuttuneet?
Luulenpa, että vaikkapa siipikarjanlihan syöminen on noussut joitakin kymmeniä prosentteja, mutta koska tuotanto on optimoitua niin tilasto näyttää tuota sataa prosenttia.
Luulen että tämä siipikarja homma on helpompi optimoida kuin muut. Voidaan jo kananmuna vaiheessa päättää laitetaanko heti pataan vai paistetaanko broilerin.
Maidossa on vähän hankalampi viilata tuotantoa ylös ja alas. Sama vilja hommassa. Et voi tietää toukokuussa olisko parempi kylvää vehnää vai riisiä.
Viljalla hyvä vuosi nostaa leipäviljan määrää kun keskimääräinen laatu paranee
Käytännössä kaikkina vuosina 2010-2015 lepäviljasta on oltu omavaraisia. Yhtenä vuonna jopa yli puolentoista vuoden leivät ois saatu tehtyä. Käytännössä kaikki pellot sais kerran 5 vuoteen olla kesannolla ja silti leipä riittäisi.
-
Jaa... tuliko Luken kysely kenelle tänään?
Tuli.
Tuli ja tuli myös viime vuonna.Ajattelin kirjoittaa nolla kiloa tuotoksia joka kohtaaan,jos ne ei sitten enään tuota lähettäis tähän osoitteeseen.
-
Jaa... tuliko Luken kysely kenelle tänään?
Tuli.
Tuli ja tuli myös viime vuonna.Ajattelin kirjoittaa nolla kiloa tuotoksia joka kohtaaan,jos ne ei sitten enään tuota lähettäis tähän osoitteeseen.
No ne käy pellon laidassa katsomassa millainen kasvusto on ennen puintia. Nauravat sitten että viljelijät on huumori miehiä.
-
Entäs jos tuohon liitetään tieto siitä, että miten kulutustottumukset ovat muuttuneet?
Luulenpa, että vaikkapa siipikarjanlihan syöminen on noussut joitakin kymmeniä prosentteja, mutta koska tuotanto on optimoitua niin tilasto näyttää tuota sataa prosenttia.
Luulen että tämä siipikarja homma on helpompi optimoida kuin muut. Voidaan jo kananmuna vaiheessa päättää laitetaanko heti pataan vai paistetaanko broilerin.
Maidossa on vähän hankalampi viilata tuotantoa ylös ja alas. Sama vilja hommassa. Et voi tietää toukokuussa olisko parempi kylvää vehnää vai riisiä.
Onneksi meillä on vielä kauppakumppaneita ulkomailla. Eikä se broiskulan tuotannon viilauskaan niin helppoa ole, samat kikut siinä juoksee satoi tai paistoi.
-
Entäs jos tuohon liitetään tieto siitä, että miten kulutustottumukset ovat muuttuneet?
Luulenpa, että vaikkapa siipikarjanlihan syöminen on noussut joitakin kymmeniä prosentteja, mutta koska tuotanto on optimoitua niin tilasto näyttää tuota sataa prosenttia.
Luulen että tämä siipikarja homma on helpompi optimoida kuin muut. Voidaan jo kananmuna vaiheessa päättää laitetaanko heti pataan vai paistetaanko broilerin.
Maidossa on vähän hankalampi viilata tuotantoa ylös ja alas. Sama vilja hommassa. Et voi tietää toukokuussa olisko parempi kylvää vehnää vai riisiä.
Onneksi meillä on vielä kauppakumppaneita ulkomailla. Eikä se broiskulan tuotannon viilauskaan niin helppoa ole, samat kikut siinä juoksee satoi tai paistoi.
Kuten BACKSPASE kirjoitti broilerin kulutus kasvaa 10% vuosivauhtia. Tuo auttaa sitä optimointia melko paljon. Sekin auttaa että voidaan se broileri syödä kananmunana tai viedä niitä munia pois. Kananmunistahan oli lievää ylituotantoa, mutta siipikarjan lihasta taas ei.