Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Oksa - 25.09.16 - klo:16:24
-
törmäsin oikein runsaaseen lampaankääpäesiintymään kun olin kattomassa tuulenkaatoja... puhtaita ja isoaja moiset... ja kun en malttannu jättää niitä siihen niin nyt kyselenkin oikein maukasta reseptiä millä tekasen noista syötävää... jos joku tietää hyvän reseptin niin saa kertoa... toimmiko pakkasvarastointi noilla?
-
Parhaimpia ja harvinaisia sieniä joten älä huutele sitt kylillä ett tommonen apaja olis tiedossa....
Pannulla paistat, voita ja kermaa, syöt hyvillä mielin, jos runsaasti voit tarjota morsiamellekin, jos niukasti sanot ett nää on nytt jotain pahanmakuisia metsäsieniä.....
-
Todellakin on hyvää voissa paistettuna sipulia joukkoon ja ääntä kohti.Pakastettuna myös,mutta kypsennettynä.Jos sulla on sienikuivuri niin kuivattuna säilyy mainiosti.Paljon on meillä emännyys kuivannut sieniä,ei vie tilaa pakastimesa ja maku on hyvä.Sienikeitto tulee hyvä kuivatuista kun ne murentelee joukkoon.Vanha lampaankääpä maistuu sitten kyllä oikeesti käävälle ja lampaanhielle/villalle joten ei kantsi edes kerätä.
-
nuo oli kyllä puhtaita ja nättejä... kuin lapsen pylly! siksi en jättänny niitä sinne. kiva että joku muukin noita suostuu syömään... kun ei niin hirviästi sienisitä täälläkään haasteltu...
-
Joka syksy olen sienistä huastellu mutta ei kettään kiinnosta iltapalana kuin se einespitsa ja rapakalja päälle. Lopuksi keskustelu on mennyt siihen tatin hakkaamiseen.
Aulis Anttilan kanssa tosin pitkiä yv-keskusteluja luonnonantimista ja niiden jalostamisesta.
-
ei soomijullia moinen rahan teko kiinnosta... kun ei tartteis kuin vain mettään männä ja hakia raakaaine sieltä.. thaikutki pitää kuttua kerään marjat... ja italiaano pitää hakia viemään tatit! ja veetiä vaan ketuttaa toisten tuet!
-
Kyllä meillä on sieniä varattuna talveksi.On suolassa kuivattuna ja pakkasessa.Ja syöty myös.Nyt ei vain sientä nouse kun nuos SAS;sin sateet eivät tulleetkaan parhaaseen rouskuaikaan,hyvä kuitenkin niin.Suppilovahveroa alkaa pukkaamaan sammalikosta saavikaupalla,ja se mikä onkin vasta hyvää.
-
Tatit parhaita, ne vaan on pitänyt kerätä jo. - Toiset ei voi sietää sieniä, kerran oksensi pois kun kertoi että lihamurekkeessa oli sieniä... korvien välissä tämäkin, menkööt teurastamolle kattomaan mistä se jauhelihakin syntyy. Loppuis senkin syönti, ...tana
-
Parhaimpia ja harvinaisia sieniä joten älä huutele sitt kylillä ett tommonen apaja olis tiedossa....
Pannulla paistat, voita ja kermaa, syöt hyvillä mielin, jos runsaasti voit tarjota morsiamellekin, jos niukasti sanot ett nää on nytt jotain pahanmakuisia metsäsieniä.....
Sepe koluaa ledilippiksen valossa oksan mantuja.
-
Sepe pelkää tsernon pekkerellejä, ei kerää luomusieniä. Liiteristä saa turvallisemmaksi tapettua ruokaa.
-
törmäsin oikein runsaaseen lampaankääpäesiintymään kun olin kattomassa tuulenkaatoja... puhtaita ja isoaja moiset... ja kun en malttannu jättää niitä siihen niin nyt kyselenkin oikein maukasta reseptiä millä tekasen noista syötävää... jos joku tietää hyvän reseptin niin saa kertoa... toimmiko pakkasvarastointi noilla?
Leivitetyt lampaankääpäpihvit on helevatan suussasulavia. Pitääkin mennä kans hakemaan metsästä värkit :)
-
Onks sellaista kuin lahnakääpä, niinkuin sienenä?
Noita lampaankääpiä tulee syksyisin potkittua, kuten muitakin sieniä
-
Täällä on kanssa varsin runsas kääpäesiintymä. Valtalajina ns. vanha kääpä. Tuntomerkit: jankutus, menneisiin takertuminen, tulevaisuudessa ei mitään hyvää nähtävissä, yleinen pessimismi ja menestyjien kampittaminen.
-
Leivitetyt lampaankääpäpihvit on helevatan suussasulavia. Pitääkin mennä kans hakemaan metsästä värkit :)
Mites kölkkärin vantustelut tälle vuotta, vai lopahtiko kaikki het silleen ja välineetkin myyntiin?