Agronet

Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Aulis Anttila - 16.01.09 - klo:18:49

Otsikko: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: Aulis Anttila - 16.01.09 - klo:18:49
Länsi-Suomessa sijaitsevalta broileritilalta on löydetty botulismia. Botulismi on vakava myrkytyssairaus, jota voi esiintyä sekä eläimillä että ihmisillä. Sairaus on Suomessa eläimillä harvinainen. Nyt tilalta löydetty botulismi on Clostridium botulinum -bakteerin aiheuttama. Eviran elintarvikevalvonnasta vastaavan yksikön johtaja Auli Vaarala kertoo, että nyt broilereista löydetty tauti on tautityyppiä C ja sen tarttuminen ihmisiin on hyvin harvinaista. Eviran mukaan botulismiin sairastuneet parituhatta lintua eivät päädy elintarvikkeiksi, koska ne lopetetaan ja hävitetään. STT  :o  :o  :o
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: milkboi - 16.01.09 - klo:19:09
varo,ettet saa tuonttiroitskuista populismia
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: Jurttijussi - 16.01.09 - klo:19:12
Hiukan faktaa... Eli lainattua ...

Botulismi ihmisellä
Botuliinitoksiineja on seitsemää tyyppiä, A–G, joista vain tyypit A, B, E ja F aiheuttavat ihmisen sairastumisen. Botulismia on kolmea tyyppiä: ruokamyrkytysbotulismi, imeväisbotulismi ja haavabotulismi. Euroopassa ruokamyrkytysbotulismin yleisimmät tartuntalähteet ovat suolatut ja kuivatut lihatuotteet sekä lämminsavustetut vakuumipakatut kalat.
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: Adam Smith - 16.01.09 - klo:19:50
Täällä noi löytyy viel pääsääntösesti kaukana elintarvikeketjusta. Muualla maailmassa aletaan tutkia vasta sitten, kun joku on kuollut......
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: sorkkahessu - 16.01.09 - klo:19:50
Suomentyöntajaliittoon kuuluva yrittäjä (Ransuco Oy) oli kieltänyt työntekiöitään liittymästä metallityöväen liittoon johon hän oli itse kuulunut -70 luvun alkupuolella . Työttömyysturvaan liittyvissä asioissa oli Heikki Rantanen kohautellut olkapäitään
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: Pystypiikki - 16.01.09 - klo:20:28
Länsi-Suomessa sijaitsevalta broileritilalta on löydetty botulismia. Botulismi on vakava myrkytyssairaus, jota voi esiintyä sekä eläimillä että ihmisillä. Sairaus on Suomessa eläimillä harvinainen. Nyt tilalta löydetty botulismi on Clostridium botulinum -bakteerin aiheuttama. Eviran elintarvikevalvonnasta vastaavan yksikön johtaja Auli Vaarala kertoo, että nyt broilereista löydetty tauti on tautityyppiä C ja sen tarttuminen ihmisiin on hyvin harvinaista. Eviran mukaan botulismiin sairastuneet parituhatta lintua eivät päädy elintarvikkeiksi, koska ne lopetetaan ja hävitetään. STT  :o  :o  :o
Siinäpä se valvonat toimii ja SUOMALAINEN RUOKA ON puhdasta
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: sorkkahessu - 16.01.09 - klo:20:32
Länsi-Suomessa sijaitsevalta broileritilalta on löydetty botulismia. Botulismi on vakava myrkytyssairaus, jota voi esiintyä sekä eläimillä että ihmisillä. Sairaus on Suomessa eläimillä harvinainen. Nyt tilalta löydetty botulismi on Clostridium botulinum -bakteerin aiheuttama. Eviran elintarvikevalvonnasta vastaavan yksikön johtaja Auli Vaarala kertoo, että nyt broilereista löydetty tauti on tautityyppiä C ja sen tarttuminen ihmisiin on hyvin harvinaista. Eviran mukaan botulismiin sairastuneet parituhatta lintua eivät päädy elintarvikkeiksi, koska ne lopetetaan ja hävitetään. STT  :o  :o  :o
Siinäpä se valvonat toimii ja SUOMALAINEN RUOKA ON puhdasta

Ei moitteen sijaa
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: turkki - 16.01.09 - klo:23:24
Hiukan faktaa... Eli lainattua ...

Botulismi ihmisellä
Botuliinitoksiineja on seitsemää tyyppiä, A–G, joista vain tyypit A, B, E ja F aiheuttavat ihmisen sairastumisen. Botulismia on kolmea tyyppiä: ruokamyrkytysbotulismi, imeväisbotulismi ja haavabotulismi. Euroopassa ruokamyrkytysbotulismin yleisimmät tartuntalähteet ovat suolatut ja kuivatut lihatuotteet sekä lämminsavustetut vakuumipakatut kalat.


Aika oudolta tapaukselta kuulostaa.

Eviran tiedotteen mukaan http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/ajankohtaista/?id=1559 "Korkeassa lämpötilassa ja hapettomissa olosuhteissa itiöistä kehittyy bakteereita, jotka tuottavat toksiineja."

Broilerinrehut lienevät olleet ulkosiilossa (=pakkasessa) ja ovat kuivaa rehua, joten ihmetyttää että miten olosuhteet ovat voineet olla toksiinien syntymiselle suotuisat. Hapettomia olosuhteitakaan tuskin syntyy enää siinä vaiheessa kun rehu tulee ruokintalaitteisiin. Ovatko toksiinit olleet rehussa jo tilalle saapuessaan?


Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: cosmic_cowboy - 17.01.09 - klo:23:19

Aika oudolta tapaukselta kuulostaa.

Eviran tiedotteen mukaan http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/ajankohtaista/?id=1559 "Korkeassa lämpötilassa ja hapettomissa olosuhteissa itiöistä kehittyy bakteereita, jotka tuottavat toksiineja."

Broilerinrehut lienevät olleet ulkosiilossa (=pakkasessa) ja ovat kuivaa rehua, joten ihmetyttää että miten olosuhteet ovat voineet olla toksiinien syntymiselle suotuisat. Hapettomia olosuhteitakaan tuskin syntyy enää siinä vaiheessa kun rehu tulee ruokintalaitteisiin. Ovatko toksiinit olleet rehussa jo tilalle saapuessaan?
Eikös ne bakterit riehaantuneet raatokasassa? Onko se niin nopea ilmiö, että alle vuorokaudessa lisääntyy ja leviää?
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: Jokeri - 18.01.09 - klo:00:23

Aika oudolta tapaukselta kuulostaa.

Eviran tiedotteen mukaan http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet_ja_terveys/ajankohtaista/?id=1559 "Korkeassa lämpötilassa ja hapettomissa olosuhteissa itiöistä kehittyy bakteereita, jotka tuottavat toksiineja."

Broilerinrehut lienevät olleet ulkosiilossa (=pakkasessa) ja ovat kuivaa rehua, joten ihmetyttää että miten olosuhteet ovat voineet olla toksiinien syntymiselle suotuisat. Hapettomia olosuhteitakaan tuskin syntyy enää siinä vaiheessa kun rehu tulee ruokintalaitteisiin. Ovatko toksiinit olleet rehussa jo tilalle saapuessaan?
Eikös ne bakterit riehaantuneet raatokasassa? Onko se niin nopea ilmiö, että alle vuorokaudessa lisääntyy ja leviää?

On se, myös vakuumipakatut kalat on herkkiä saastumaan jos kylmäketju on puutteellinen. Muutamassa tunnissa voi muodostua sellainen määrä toksiinia että ihminen on kanttuvei tai ainakin tiputuksessa. Toi siis jos helteillä kuljetetaan ilman kylmäpakkausta.
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: Adam Smith - 18.01.09 - klo:05:38
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Maap%C3%A4hkin%C3%A4voin+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+levitt%C3%A4v%C3%A4n+salmonellaa+Yhdysvalloissa/1135242819819 (http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Maap%C3%A4hkin%C3%A4voin+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+levitt%C3%A4v%C3%A4n+salmonellaa+Yhdysvalloissa/1135242819819)

Näin Aulis hyvä käy, kun valvonta EI toimi.
Otsikko: Valvonta
Kirjoitti: Aulis Anttila - 18.01.09 - klo:09:36
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Maap%C3%A4hkin%C3%A4voin+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+levitt%C3%A4v%C3%A4n+salmonellaa+Yhdysvalloissa/1135242819819 (http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Maap%C3%A4hkin%C3%A4voin+ep%C3%A4ill%C3%A4%C3%A4n+levitt%C3%A4v%C3%A4n+salmonellaa+Yhdysvalloissa/1135242819819)

Näin Aulis hyvä käy, kun valvonta EI toimi.


Toivottavasti Suomessa toimii... että noin ei käy.
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: sorkkahessu - 18.01.09 - klo:09:52
Suomessa ruokapuoli kyllä toimii ja erityisen tarkkaan on laitoksissa , lasten , koulujen ja vanhusten ruuat . Hygienia passit on suoritettava , tulee muuten maatalouteenkin sellaiset . Eli ruokapuoli on kunnossa . Kunnalispolitiikka kun vielä saatais toimimaan niin hyvä tulis .
Otsikko: Ainoa asia
Kirjoitti: Aulis Anttila - 18.01.09 - klo:09:55
Suomessa ruokapuoli kyllä toimii ja erityisen tarkkaan on laitoksissa , lasten , koulujen ja vanhusten ruuat . Hygienia passit on suoritettava , tulee muuten maatalouteenkin sellaiset . Eli ruokapuoli on kunnossa . Kunnalispolitiikka kun vielä saatais toimimaan niin hyvä tulis .


Tämä taitaa olla ainoa asia, josta me olemme samaa mieltä.
Otsikko: Vs: Puhdasta suomalaista ruokaa...
Kirjoitti: sorkkahessu - 18.01.09 - klo:09:56
Joo, kokoomus pois sohlaamasta .