Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Paalinpyörittäjä - 15.05.16 - klo:16:04
-
Lueskelin HooKoon alkuvuoden tuloslukuja ja tappiota tullut raakasti ja liikevaihto pudonnut halpuuttamisen takia, jonka kaupat ottaneet omista katteistaan ::)
Toisena syynä huonoon tulokseen oli naudanlihan puute ja siitä johtuva kova tuottajahinta ruotsissa :o
Ei voi olla ajattelmatta näin tuottajana, että miksei täältä rahdata ylimääräisiä ruhoja ruotsiin hintatasoa tasapainottamaan molemmissa maissa, vai joutuisiko sitten suomessa maksamaan liikaa tuottajille ?
-
Lueskelin HooKoon alkuvuoden tuloslukuja ja tappiota tullut raakasti ja liikevaihto pudonnut halpuuttamisen takia, jonka kaupat ottaneet omista katteistaan ::)
Toisena syynä huonoon tulokseen oli naudanlihan puute ja siitä johtuva kova tuottajahinta ruotsissa :o
Ei voi olla ajattelmatta näin tuottajana, että miksei täältä rahdata ylimääräisiä ruhoja ruotsiin hintatasoa tasapainottamaan molemmissa maissa, vai joutuisiko sitten suomessa maksamaan liikaa tuottajille ?
Joo ja jos ei haluta tappiolla myydä eikä suomesta tuoda, niin kai sitä Ruotsin ulosmyyntihintaa pitäsi sitten nostaa vastaamaan sisäänostohintoja?
-
Lueskelin HooKoon alkuvuoden tuloslukuja ja tappiota tullut raakasti ja liikevaihto pudonnut halpuuttamisen takia, jonka kaupat ottaneet omista katteistaan ::)
Toisena syynä huonoon tulokseen oli naudanlihan puute ja siitä johtuva kova tuottajahinta ruotsissa :o
Ei voi olla ajattelmatta näin tuottajana, että miksei täältä rahdata ylimääräisiä ruhoja ruotsiin hintatasoa tasapainottamaan molemmissa maissa, vai joutuisiko sitten suomessa maksamaan liikaa tuottajille ?
Joo ja jos ei haluta tappiolla myydä eikä suomesta tuoda, niin kai sitä Ruotsin ulosmyyntihintaa pitäsi sitten nostaa vastaamaan sisäänostohintoja?
Juu ei näitä isoja kuvioita ymmärrä tämmöinen yksinkertainen pieni tuottaja :(
-
Ruotsalaiset ovat innostuneet nyt ruotsalaisesta naudanlihasta. Tuotanto on noin 50 - 70 % kulutuksesta, vaikuttaa hintaan positiivisesti ruotsalaisen naudanlihan tuottajille.
-
Ruotsalaiset ovat innostuneet nyt ruotsalaisesta naudanlihasta. Tuotanto on noin 50 - 70 % kulutuksesta, vaikuttaa hintaan positiivisesti ruotsalaisen naudanlihan tuottajille.
No joo tuo on ymmärrettävää. Mutta miksi suomalaisen osuuskunta LSO:n määräysvallassa oleva firma eli HKScan sitten ostaa sitä lihaa niiltä ruotsalasilta tuottajilta kalliilla ja myy niin halvalla että tulee takkiin? ??? Luulisi että voisivat sitten tehdä persnettoa myös suomalaisella naudalla (ja siis nostaa tuottajahintoja täällä) jos se on osa firman strategiaa.
-
Sinkko oli tankann HK:ta. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/porssin-kesaalea-pohtiva-erkki-sinkko-tata-osaketta-nyt-ostan---eihan-siina-ole-mitaan-tolkkua/D7JmrFgB?ref=iltalehti:5932&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.190975978.190513091.1449324716
-
Ruotsalaiset ovat innostuneet nyt ruotsalaisesta naudanlihasta. Tuotanto on noin 50 - 70 % kulutuksesta, vaikuttaa hintaan positiivisesti ruotsalaisen naudanlihan tuottajille.
No joo tuo on ymmärrettävää. Mutta miksi suomalaisen osuuskunta LSO:n määräysvallassa oleva firma eli HKScan sitten ostaa sitä lihaa niiltä ruotsalasilta tuottajilta kalliilla ja myy niin halvalla että tulee takkiin? ??? Luulisi että voisivat sitten tehdä persnettoa myös suomalaisella naudalla (ja siis nostaa tuottajahintoja täällä) jos se on osa firman strategiaa.
Sen takia ettei suomalaiset tahdo ottaa opikseen pään lyömistä karjalan mäntyyn...
-
jotenkin ei käy järkeen että potsi viedään puolaan. Leikataan siellä siivuiksi ja myydään Suomessa amerikan pekonina. Sitten tehdään xtra pekonia samassa laitoksessa. Ero ainoastaan on pakkauksen värissä ja lihan alkuperämaa merkinnöissä. Amerikan pekonissa lukee että "valmistettu Suomalaisesta lihasta puolassa." Xtra pekonissa lukee "valmistusmaa Puola".
-
Ruotsalaiset ovat innostuneet nyt ruotsalaisesta naudanlihasta. Tuotanto on noin 50 - 70 % kulutuksesta, vaikuttaa hintaan positiivisesti ruotsalaisen naudanlihan tuottajille.
No joo tuo on ymmärrettävää. Mutta miksi suomalaisen osuuskunta LSO:n määräysvallassa oleva firma eli HKScan sitten ostaa sitä lihaa niiltä ruotsalasilta tuottajilta kalliilla ja myy niin halvalla että tulee takkiin? ??? Luulisi että voisivat sitten tehdä persnettoa myös suomalaisella naudalla (ja siis nostaa tuottajahintoja täällä) jos se on osa firman strategiaa.
Lähinnä kommentoin naudanlihan hinnan eroa Suomessa ja Ruotsissa.
Mutta tuloksen tekeminen on haastavaa hintatasosta riippumatta.
-
jotenkin ei käy järkeen että potsi viedään puolaan. Leikataan siellä siivuiksi ja myydään Suomessa amerikan pekonina. Sitten tehdään xtra pekonia samassa laitoksessa. Ero ainoastaan on pakkauksen värissä ja lihan alkuperämaa merkinnöissä. Amerikan pekonissa lukee että "valmistettu Suomalaisesta lihasta puolassa." Xtra pekonissa lukee "valmistusmaa Puola".
Kaipa tällä testataan sitä, että paljonko enemmän kuluttujat ovat valmiita maksamaan saadakseen kotimaisen tuotteen "ulkomaalaisen sijasta"
-
jotenkin ei käy järkeen että potsi viedään puolaan. Leikataan siellä siivuiksi ja myydään Suomessa amerikan pekonina. Sitten tehdään xtra pekonia samassa laitoksessa. Ero ainoastaan on pakkauksen värissä ja lihan alkuperämaa merkinnöissä. Amerikan pekonissa lukee että "valmistettu Suomalaisesta lihasta puolassa." Xtra pekonissa lukee "valmistusmaa Puola".
Kaipa tällä testataan sitä, että paljonko enemmän kuluttujat ovat valmiita maksamaan saadakseen kotimaisen tuotteen "ulkomaalaisen sijasta"
mutta eikö silloin pitäisi tehdä amerikan pekonia myös Suomessa ja testata onko kuluttaja valmis maksamaan omasta työstään vaatimaa hintaa?
-
jotenkin ei käy järkeen että potsi viedään puolaan. Leikataan siellä siivuiksi ja myydään Suomessa amerikan pekonina. Sitten tehdään xtra pekonia samassa laitoksessa. Ero ainoastaan on pakkauksen värissä ja lihan alkuperämaa merkinnöissä. Amerikan pekonissa lukee että "valmistettu Suomalaisesta lihasta puolassa." Xtra pekonissa lukee "valmistusmaa Puola".
Kaipa tällä testataan sitä, että paljonko enemmän kuluttujat ovat valmiita maksamaan saadakseen kotimaisen tuotteen "ulkomaalaisen sijasta"
mutta eikö silloin pitäisi tehdä amerikan pekonia myös Suomessa ja testata onko kuluttaja valmis maksamaan omasta työstään vaatimaa hintaa?
Harva kuluttaja viitsii lukea sitä pienellä präntättyä. Amerikan pekoni mielletään täysin kotimaiseksi, ja sen hinta on jo nyt jotain 40-50% korkeampi kuin tuon Xtran ja 100% korkeampi kuin Lidlin natsisikapekoni
-
jotenkin ei käy järkeen että potsi viedään puolaan. Leikataan siellä siivuiksi ja myydään Suomessa amerikan pekonina. Sitten tehdään xtra pekonia samassa laitoksessa. Ero ainoastaan on pakkauksen värissä ja lihan alkuperämaa merkinnöissä. Amerikan pekonissa lukee että "valmistettu Suomalaisesta lihasta puolassa." Xtra pekonissa lukee "valmistusmaa Puola".
Kaipa tällä testataan sitä, että paljonko enemmän kuluttujat ovat valmiita maksamaan saadakseen kotimaisen tuotteen "ulkomaalaisen sijasta"
mutta eikö silloin pitäisi tehdä amerikan pekonia myös Suomessa ja testata onko kuluttaja valmis maksamaan omasta työstään vaatimaa hintaa?
Harva kuluttaja viitsii lukea sitä pienellä präntättyä. Amerikan pekoni mielletään täysin kotimaiseksi, ja sen hinta on jo nyt jotain 40-50% korkeampi kuin tuon Xtran ja 100% korkeampi kuin Lidlin natsisikapekoni
Eikö tuon pitäisi ilmetä jo nimestä, ettei ole kotimainen, amerikan pekoni. :'(
Toisaalta, on venäläinen metvursti valmistettu sitten Suomessa. :-X
-
Mitä amerikan pekoniin tulee niin homma on niin, että HK:lla on puolassa "laitteisto" jolla tuo pekoni valmistetaan. Siitä voidaan olla montaa mieltä onko järkevää kuskata tavaraa ees taas, mut niin se vaan menee. Suomessa ei tätä laitteistoa ole ja sen vuoksi pekonit käy puolassa kääntymässä.
Mitä naudanlihan vientiin ruotsiin tulee niin olisiko sama ongelma kun porsaiden ja sikojen vienti ruotsiin, että ruotsalainen lainsäädäntö on tiukempi (vaaditaan vapaa porsitusta) niin eivät saa tuoda porsaita suomesta.
-
Sinkko oli tankann HK:ta. http://www.kauppalehti.fi/uutiset/porssin-kesaalea-pohtiva-erkki-sinkko-tata-osaketta-nyt-ostan---eihan-siina-ole-mitaan-tolkkua/D7JmrFgB?ref=iltalehti:5932&utm_source=iltalehti.fi&utm_medium=boksi&utm_campaign=AlmaInternal&_ga=1.190975978.190513091.1449324716
Tämä oSinkko on melkonen vitsinaihe tuolla talousfoorumeilla...
-
Mitä amerikan pekoniin tulee niin homma on niin, että HK:lla on puolassa "laitteisto" jolla tuo pekoni valmistetaan. Siitä voidaan olla montaa mieltä onko järkevää kuskata tavaraa ees taas, mut niin se vaan menee. Suomessa ei tätä laitteistoa ole ja sen vuoksi pekonit käy puolassa kääntymässä.
Mitä naudanlihan vientiin ruotsiin tulee niin olisiko sama ongelma kun porsaiden ja sikojen vienti ruotsiin, että ruotsalainen lainsäädäntö on tiukempi (vaaditaan vapaa porsitusta) niin eivät saa tuoda porsaita suomesta.
Tää on ihan yleis eurooppalainen ilmiö. Keski-euroopassa hommaa tehdään niin että Tanskassa porsitetaan, porsaat siiretää Saksaan kasvamaan. Sieltä ne siiretään entisen itä-saksaan alueelle teurastettavaksi, josta ne viedään Puolaan paloteltavaksi ja pakattavaksi. Sitten ne tuodaan maailmalle myytäväksi just näinä privat label merkkeinä.
-
jotenkin ei käy järkeen että potsi viedään puolaan. Leikataan siellä siivuiksi ja myydään Suomessa amerikan pekonina. Sitten tehdään xtra pekonia samassa laitoksessa. Ero ainoastaan on pakkauksen värissä ja lihan alkuperämaa merkinnöissä. Amerikan pekonissa lukee että "valmistettu Suomalaisesta lihasta puolassa." Xtra pekonissa lukee "valmistusmaa Puola".
Kaipa tällä testataan sitä, että paljonko enemmän kuluttujat ovat valmiita maksamaan saadakseen kotimaisen tuotteen "ulkomaalaisen sijasta"
mutta eikö silloin pitäisi tehdä amerikan pekonia myös Suomessa ja testata onko kuluttaja valmis maksamaan omasta työstään vaatimaa hintaa?
Harva kuluttaja viitsii lukea sitä pienellä präntättyä. Amerikan pekoni mielletään täysin kotimaiseksi, ja sen hinta on jo nyt jotain 40-50% korkeampi kuin tuon Xtran ja 100% korkeampi kuin Lidlin natsisikapekoni
Eikö tuon pitäisi ilmetä jo nimestä, ettei ole kotimainen, amerikan pekoni. :'(
Toisaalta, on venäläinen metvursti valmistettu sitten Suomessa. :-X
Kylmät väreet vavisuttivat kehoani, kun Venäläinen metwursti-nimisen tuotteen hintalapussa luki: Kotimainen metwursti.
-
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle? ???
-
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle? ???
Veikkauksia jatkosta:
- Kaivon lihalle ruhoja jatkossa Kauhajoelta ja Nurmosta
- Kaivon lihalle tehostamispaineita
- Atria haluaa Paimiosta toisen puolen ja keskittää nautateurastuksen Kauhajoelle ja sikateurastuksen Nurmoon.
-
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle? ???
Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980
-
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle? ???
Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980
Tuo olikin päässyt ohi, entistä mielenkiintoisempi kuvio. 2 kilpailijaa omistavat ainoan kunnollisen kokoisen (maksimikapasittetti nykyisellään melkein 50 000 nautaa vuodessa) teurastamon satojen kilometrien säteellä 50/50 osuuksilla.
-
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle? ???
Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980
Tuo olikin päässyt ohi, entistä mielenkiintoisempi kuvio. 2 kilpailijaa omistavat ainoan kunnollisen kokoisen (maksimikapasittetti nykyisellään melkein 50 000 nautaa vuodessa) teurastamon satojen kilometrien säteellä 50/50 osuuksilla.
Honkajoki on 50/50 omistuksessa ja tuottaa joka vuosi voittoa miljoonatolkulla. Elikko on kannattavampaa ottaa raatona kuin elävänä
-
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle? ???
Eikö se sama Kaivon liha omista sen toisen puolikkaan teurastamosta? http://www2.hkscan.com/portal/suomi/hkscan/tiedotearkisto/?id=1980
Tuo olikin päässyt ohi, entistä mielenkiintoisempi kuvio. 2 kilpailijaa omistavat ainoan kunnollisen kokoisen (maksimikapasittetti nykyisellään melkein 50 000 nautaa vuodessa) teurastamon satojen kilometrien säteellä 50/50 osuuksilla.
Honkajoki on 50/50 omistuksessa ja tuottaa joka vuosi voittoa miljoonatolkulla. Elikko on kannattavampaa ottaa raatona kuin elävänä
Joo.... Tää Honkajoki homma on mielenkiintoinen rahan siirto tuottajilta pörssiyhtiöille mitkä tuottajat suurimaksi omistaa. Raadosta laskutetaan yli 100€/kpl. Viljo lanta maksaa jonkun 300-400€/tonni
-
Maastullissa luki että Atria ostaa 70 % kaivon lihasta, joka taas leikkaa lähes kaiken sen lihan jota Paimion teurastamo ostaa omaan piikkiinsä. Kun HK nyt omistaa paimion teurastamosta puolet, niin mikä mahtaa olla jatkokuvio. Hankkiiko HK:n omistama firma jatkossakin teuraat Atrian omistamalle firmalle? ???
Veikkauksia jatkosta:
- Kaivon lihalle ruhoja jatkossa Kauhajoelta ja Nurmosta
- Kaivon lihalle tehostamispaineita
- Atria haluaa Paimiosta toisen puolen ja keskittää nautateurastuksen Kauhajoelle ja sikateurastuksen Nurmoon.
Toivottavasti jostain saadaan Turkuun riittävästi kotimaista naudanlihaa . http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/258777-tata-et-tiennyt-hampurilaisten-vahasta-suomalaisuudesta
-
Ei oo kantturaa grilliin... mamu tekis kebabbia vaikkei halalia olekaan.
http://yle.fi/uutiset/naudan_jauhelihasta_pulaa__kysynta_kasvanut_akillisesti/8995736
-
Ei oo kantturaa grilliin... mamu tekis kebabbia vaikkei halalia olekaan.
http://yle.fi/uutiset/naudan_jauhelihasta_pulaa__kysynta_kasvanut_akillisesti/8995736
Ihmekkös se kanttura niin äkkiä lähti...
-
Ei oo kantturaa grilliin... mamu tekis kebabbia vaikkei halalia olekaan.
http://yle.fi/uutiset/naudan_jauhelihasta_pulaa__kysynta_kasvanut_akillisesti/8995736
Aika outoa, kun luken tilastojen mukaan koko alkuvuoden on jauhelihan raaka-ainette eli lypsylehmiä on teurastettu reilusti yli normaalin uudistustarpeen. Olisko Hk vain tehnyt liian suuret toimitussopimukset.
-
On aikoihin eletty kun on "outoa" kun liha menee kaupaksi.
Eikös vokeissa tehdä hyvää ja ravitsevaa ruokaa naudasta niille yli 30 tuhannelle raavaalle miehelle, vaikka esim kouluissa ei ole varaa nautaa syöttää enää, pakkohan senkin on jossain näkyä.
-
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
-
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat
-
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat
Ei mitenkään erikoisen hyvät, esim. itse en lähtisi verta kauhomaan
-
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
-
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja
-
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja
Rengin vois laittaa, mä nukun öisin.
-
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat
Ei mitenkään erikoisen hyvät, esim. itse en lähtisi verta kauhomaan
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
Joka ei ole itse teurastamon linjalla töitä tehnyt nin pitäköön suunsa kiinni? Vaikka palkka olisi tuplat niin enpä lähtisi pitempää aikaa tekemään. Ei kestä. Maatalousyrittäjät vaan ovat sitä mieltä että yhteiskunnan pitää heille maksaa riittävästi että tulevat toimeen ja pystyvät jatkamaan. Mieleistään valitsemaansa mukavaa työtä. Mutta muiden on otettava työ kuin työ olkoon se työ sitten kuinka p..skamainen tahansa ja palkka kuinka huono tahansa. Melko reilua...
Reilua tai ei, mutta palkansaajilta ja usein yrittäjiltäkin on päässyt täysin unohtumaan, että jonkun täytyy pystyä se palkka maksamaan oli se sitten pieni tai suuri. Saksassa on sitten paljon tehokkaampia työntekijöitä tai palkka olennaisesti pienempi kun teurastuskulut huomattavasti pienemmät.
Täällä kannattaisi muistaa myös se seikka, että ei tarvita ainuttakaan teurastajaa sen jälkeen kun oma eläintuotanto on loppunut. Tällä kustannustasolla tuontiliha leikataan ihan viimesistä rippua myöten muualla kuin suomessa, teurastus tapahtuu täällä vain kuljetussääntöjen takia.
-
HK vie kyrsän Puolaan, siellä sihen laitetaan pekonia--> Pekonimakkara tuodaan Suomeen.
Mitä järkee???
-
HK vie kyrsän Puolaan, siellä sihen laitetaan pekonia--> Pekonimakkara tuodaan Suomeen.
Mitä järkee???
Palkkakulussa per kilo niin kauhee ero, että edestakaiset rahditkaan ei vaikuta mitään :(
-
HK vie kyrsän Puolaan, siellä sihen laitetaan pekonia--> Pekonimakkara tuodaan Suomeen.
Mitä järkee???
Palkkakulussa per kilo niin kauhee ero, että edestakaiset rahditkaan ei vaikuta mitään :(
Pari possunpalottelijaa tunnen, ei nyt ihan paperin palkkoja mut keskivertoa huomattavasti paremmat tuntipalkat.
Jos ei kuljetusmatkoja kontrolloitas ni liha-alalla työskentelevät viettäsivät enimmän aikansa kotona ala-lihalla. Ja raaka-aineethan eivät kylmänä paljon empatiaa tai sympatiaa tunne.....
-
Itse kävin kerran teurastamossa. En syönyt lihaa kahteen kuukauteen. Se elävien elukoiden kohtelu oli niin kamalaa. Se veri- ja suolenpätkäosasto on ihan ok ympäristö, paitsi haju tarttui ihoon.
-
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja
En nyt löytänyt netistä vahvistusta, mutta tietääkseni teurastustyötä saa Suomessa teettää vain arkisin päivävuorossa. Eli teurastuslinjoja pitää samalla teurasmäärälle olla kolminkertainen määrä kuin kilpailijamaissa.
-
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja
En nyt löytänyt netistä vahvistusta, mutta tietääkseni teurastustyötä saa Suomessa teettää vain arkisin päivävuorossa. Eli teurastuslinjoja pitää samalla teurasmäärälle olla kolminkertainen määrä kuin kilpailijamaissa.
Syy lienee eläinsuojelullinen? Sekä teurastettavaa että teurastajaa koskeva....
-
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
Taitaa olla 12 €. Mee sää sinne vaikka yövuoroon hankkimaan lisätuloja
En nyt löytänyt netistä vahvistusta, mutta tietääkseni teurastustyötä saa Suomessa teettää vain arkisin päivävuorossa. Eli teurastuslinjoja pitää samalla teurasmäärälle olla kolminkertainen määrä kuin kilpailijamaissa.
Ei täällä ole teurastettavaakaan kolmeen vuoroon. 8 tunnissa ehtivät silpoa jo yli kansallisen tarpeen. Ja joka puulaaki haluaa oman teurastamonsa ja lisää kaavaillaan. Sitten ollaan tässä tilanteessa
-
HK: vähennä.
Atria: Pidämme Atrian maltillista arvostusta, vahvaa kassavirtaa sekä hyvää osinkopotentiaalia
houkuttelevana yhdistelmänä. Vuoden 2016 aikana valmistuva
Nurmon sikaleikkaamon modernisointi-investointi antaa hyvää tukea vähintäänkin
nykyisensuuruiselle tulos- ja osinkotasolle myös pidemmällä aikavälillä.
Investoinnin arvioidaan tuovan n. 8 M€:n vuosittaiset kustannussäästöt, jotka
toteutuvat täysimääräisesti vuodesta 2017 lähtien.
-
Teurastamoissa oli käsittääkseni markka-aikoinakin hyvät liksat
Ei mitenkään erikoisen hyvät, esim. itse en lähtisi verta kauhomaan
Toukokuun lopun maastullissa oli mielenkiintoinen Jorma Mattilan kolumni sian teurastuksen kustannuksesta. Saksassa sian teurastus maksaa saksalaisen tekemänä 2 euroa, jos saman työn tekee itä-eurooppalainen vuokratyöläinen (Saksassa), hinta on 1 euron. Suomessa vastaava kustannus on 3 euroa. Vielä on kikyn jälkeen hieman kirittävää, että päästään samoihin lukuihin Suomessa.
Tämä on surullista ja tuottaja maksaa.
Bäkkärin kommentti kuvastaa hyvin suomen kiky-ongelmaa, kun ei viittis lähteä mitään verta kauhomaan jollain vaan kahdenkympin tuntipalkalla :(
Joka ei ole itse teurastamon linjalla töitä tehnyt nin pitäköön suunsa kiinni? Vaikka palkka olisi tuplat niin enpä lähtisi pitempää aikaa tekemään. Ei kestä. Maatalousyrittäjät vaan ovat sitä mieltä että yhteiskunnan pitää heille maksaa riittävästi että tulevat toimeen ja pystyvät jatkamaan. Mieleistään valitsemaansa mukavaa työtä. Mutta muiden on otettava työ kuin työ olkoon se työ sitten kuinka p..skamainen tahansa ja palkka kuinka huono tahansa. Melko reilua...
En ole ollut teurastamossa töissä, enkä varmaankaan jaksaisi sitä työtä tehdä kermapersemaajussi kun olen. Viittauksellani en mollaa teurastajan työtä, vaan tarkoitus on herättää keskustelua näistä työnkustannuseroista. Kenties kuluttajallakin avautuisi joskus silmät siihen, mistä se kalliimpi kotimainen tuote koostuu. Ei se kotimainen raaka-aine välttämättä ole se syy. Kärjistäen voisi esittää asian niin päin, että eikö niitä tekijöitäkin voisi kilpailuttaa, kun raaka-aineetkin kilpailutetaan. Ammattiyhdistysliike on aika hyvin suojannut toistaiseksi määrätyt asiat. Ja kuluttaja ajaa toisaalta kaksilla rattailla, kun se haluaa kuluttajana aina vain halvempaa, mutta työntekjänä aina vain enemmän palkkaa ja etuja tai vähemmän työaikaa. Työttömyysturva ("tuki") pitää yllä korkeampaa palkkatasoa, kun ei ole henkensä pitimiksi ihan pakko lähteä töihin ihan millä tahansa palkalla. Ja huomattakoon se, että EN kannata mitään orjatyötä tai vastaavaa.
-
Joo siis miten voi olla että liha (tuottajahinta) maksaa täällä vähemmän kuin Saksassa samaan aikaan kun teurastus on kolme kertaa kalliimpaa?
Millä logiikalla alkutuottajan on pystyttävä Saksan kustannustasoon tai alle, mutta teollisuus ja varsinkin sen työntekijät saavat olla kolme kertaa kalliimpia? Ja jos joku kritisoi niin heti on Agronetin AY-liike kurkussa kiinni?
(myönnetään että nautapuolella kansalliset tuet kompensoivat matalia tuottajahintoja, mutta esim. siassa ja broilerissa sen sijaan eivät)
-
Toiko se aikoinaan Snellman vaiko Atria niitä lihanleikkaajia Saksasta opettamaan täkäläisiä, kun eivät mitenkään meinanneet tahdissa pysyä?? Ei ole suomalainen elintarviketyöntekijä välttämättä niin laadukas kuin saksalainen..mutta toki palkkansa ansainnut.
-
Joo siis miten voi olla että liha (tuottajahinta) maksaa täällä vähemmän kuin Saksassa samaan aikaan kun teurastus on kolme kertaa kalliimpaa?
Millä logiikalla alkutuottajan on pystyttävä Saksan kustannustasoon tai alle, mutta teollisuus ja varsinkin sen työntekijät saavat olla kolme kertaa kalliimpia? Ja jos joku kritisoi niin heti on Agronetin AY-liike kurkussa kiinni?
(myönnetään että nautapuolella kansalliset tuet kompensoivat matalia tuottajahintoja, mutta esim. siassa ja broilerissa sen sijaan eivät)
Ne korkeammat teurastuskulut otetaan tuottajalta.
Mitä kansallisia tukia sä saat naudoille, kun mä en ole huomannut hakea..?
-
Joo siis miten voi olla että liha (tuottajahinta) maksaa täällä vähemmän kuin Saksassa samaan aikaan kun teurastus on kolme kertaa kalliimpaa?
Millä logiikalla alkutuottajan on pystyttävä Saksan kustannustasoon tai alle, mutta teollisuus ja varsinkin sen työntekijät saavat olla kolme kertaa kalliimpia? Ja jos joku kritisoi niin heti on Agronetin AY-liike kurkussa kiinni?
(myönnetään että nautapuolella kansalliset tuet kompensoivat matalia tuottajahintoja, mutta esim. siassa ja broilerissa sen sijaan eivät)
Ne korkeammat teurastuskulut otetaan tuottajalta.
Mitä kansallisia tukia sä saat naudoille, kun mä en ole huomannut hakea..?
No korjataan että "kansalliset ja muut suomessa maksettavat EU:n normaalitasoa korkeammat tuet naudanlihantuotannolle". :)
Mutta se ei kait ollut olennaista, vaan se että aika huonoja ja tehottomia ovat nämä isot lihafirmat Suomessa. Danone osti juuri USA-laisen elintarvikeyrityksen 10 miljardilla, kauppahinta oli yli 2 x kyseisen puljun liikevaihto. Eikä tuloskaan firmalla ollut mikään valtava. Samaan aikaan Atrian markkina-arvo on ainakin 5 kertaa pienempi kuin liikevaihto, ja HK:lla tilanne kait vielä huonompi. Eli tuohon jenkkifirmaan verrattuna niiden arvo suhteessa liikevaihtoon on alle kymmeneksen. Eikä sillä jenkkifirmalla mitään erityisiä patentteja tms ole. Tai kauhean vahvoja brändejä.