Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: RimaPoika - 04.04.16 - klo:22:19
-
Tutkitko kaupassa että mitä kaikkea
lisä-aineita ruoka-aineisiin on laitettu?
Ja vaikuttaako se ostopäätökseesi kuinka?
Itse pyrin välttämään mm. glutamaattia, nitraatteja
kaikkia "ooseja", aspartaamia, asesulfaami k:ta
karrageenia ja mitä hittoja näitä nyt onkaan.
Ja nyt joku neropatti tietenkin miettii että mitäs
se aloittaja siinä nyt hurskastelee, laillisia lisä-
aineita kaikki.
Kyllä.
Laillista on myös myydä tupakkaa, en osta sitäkään
Ja moni muukin tuote saa jäädä kauppaan.
Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista.
-
en erityisemmin tutki lisäaineita. pyrin kuitenkin ostamaan mahdollisimman vähän jalostettuja elintarvikkeita, siis vähän jalostettuja. mieluummin lihaa, kuin makkaraa. maito maitona, vihannekset vihanneksena, hedelmät hedelmänä, leipä maakunnan leipomon tuotetta.
no tupankia kuitenkin ostan.
-
Aika hyvin pysyy lisäaineet kurissa koska en juurikaan käytä eineksiä tai valmiita kastikkeita, saati osta valmiiksi marinoitua lihaa. Sämpylät pyöräytän näppärästi itse. Kurkkasin just jääkaappiin ja pahimmat lisäainepakkaukset näytti odotetusti olevan hätävarakarjalanpiirakat, pekoni ja chorizomakkara...
En mä niitä kyllä mitenkään erityisesti vältä, hyvällä omallatunnolla voin ostaa jonkun kemikaalipommin ja nauttia siitäkin.
-
Minulla tuohon on jo kehittynyt vuosien saatossa tapa. Tiedän, mitä taloon ei saa tuoda, koska perheessä yhdellä on lisäaineallergia. Sai lapsena niistä todella vaikeita oireita, joten siitä jäi tapa, etten täytä jääkaappia elintarviketeollisuuden jatkeilla.
Tähän sitten vielä hedelmiä, joiden viljelyssä on käytetty torjunta-aineita tai muuta kivaa, joista saattaa jäämiä olla.. Eli todella harvat ja herkät reagoivat niihin. Tästä johtuen en osta mitään, missä on Jaffa-tuotemerkki. Kiivit ovat myös ehdoton ei.
Aspartaami ja kivan väriset karkit ovat myös näitä ehdoton ei-juttuja. Suklaa vaarattominta karkkia ja sitä meillä kyllä kuluu.. ;D
-
Kivahan sitä on saada ruokamyrkytys pilaantuneista elintarvikkeista. Säilyvyyden varmistamiseen nuo aineet ovat. Mutta valinta on omakohtainen, kyllä mun mielestä on mukava kun lenkkimakkarakin säilyy jonkun aikaa.
-
Joo, esim. maitotuotteista maustamaton jugurtti ja viili, on ainoita mitä pystyy käyttämään. Maustetut on upotettu sellaiseen sokerimäärään, että niitä kun pari viikkoa napostelee, niin painoa tulee heti pari kiloa lisää.
-
Alkoholi jossa on jotain lantrinkia ???
-
Eihän maitoa saa maitona kaupasta,
-
Minulla tuohon on jo kehittynyt vuosien saatossa tapa. Tiedän, mitä taloon ei saa tuoda, koska perheessä yhdellä on lisäaineallergia. Sai lapsena niistä todella vaikeita oireita, joten siitä jäi tapa, etten täytä jääkaappia elintarviketeollisuuden jatkeilla.
Tähän sitten vielä hedelmiä, joiden viljelyssä on käytetty torjunta-aineita tai muuta kivaa, joista saattaa jäämiä olla.. Eli todella harvat ja herkät reagoivat niihin. Tästä johtuen en osta mitään, missä on Jaffa-tuotemerkki. Kiivit ovat myös ehdoton ei.
Aspartaami ja kivan väriset karkit ovat myös näitä ehdoton ei-juttuja. Suklaa vaarattominta karkkia ja sitä meillä kyllä kuluu.. ;D
Joo,, sulla on hyvä lista. Tuo kiivi on todella paha. Ennen sitä syötettiin pikkuvauvoillekin. :D
Ja tää natriumglutamaatti on pelkästään aivon välittäjäaineiden kaltainen. Siksi niihin sipseihin tulee himo.
Ja nää normimansikat on todella myrkkypommeja. 3 pv varoaika. Samoin oli yllättävää nähdä kuinka salaattipeltoa ruiskutettiin viimekesänä 3pv ennen sadonkorjuuta. Että hyvästi kotimaanen puhdas ruoka. ;D
-
Mulla turpoaa naama kreikkalaisesta fetajuustosta, jossa ei tuoteselosteen mukaan ole lisäaineita. Nää etelä-eurooppalaiset osaa....
-
Mulla turpoaa naama kreikkalaisesta fetajuustosta, jossa ei tuoteselosteen mukaan ole lisäaineita. Nää etelä-eurooppalaiset osaa....
Se on varmaan se suola... ::)
-
Mulla turpoaa naama kreikkalaisesta fetajuustosta, jossa ei tuoteselosteen mukaan ole lisäaineita. Nää etelä-eurooppalaiset osaa....
Se on varmaan se suola... ::)
Viittaa siihen jotta pumppu pitääs vaihtaa :o
-
mutta sepe. mistäs siä ostat sitten sen puhtaan ruuan? ettei vaan liiteristä jossa on vain hyvää ja terveellistä ja lisäaineetonta ruokaa... kinkkukroisantitkin kestää tavallisessa kaapissa pussissaan homehtumatta sen 7 kuukautta!!!
-
mutta sepe. mistäs siä ostat sitten sen puhtaan ruuan? ettei vaan liiteristä jossa on vain hyvää ja terveellistä ja lisäaineetonta ruokaa... kinkkukroisantitkin kestää tavallisessa kaapissa pussissaan homehtumatta sen 7 kuukautta!!!
Tuleehan siinä sitten palsamoitua jo elävältä..
-
Koulussa sain joskus lisäaineita kotiläksyiksi kun metelöin tunneilla :-\
-
Luommuhomemansikoita ja tyrnipsiä oon koittanu välttää... ::)
-
Teköö ruuan perusaineksista runsaan voin, suolan ja sokerin kanssa, niin ei jää syönnin perästä nälkä eikä tarvi hamuta ylimääräistä naposteltavaa. Toki tulee käytettyä käteviä höysteitä kuten tomaattiketsuppia tai vastaavia, mutta noiden lisäainepitoisuuksia ei jaksa paljon miettiä.
-
Teköö ruuan perusaineksista runsaan voin, suolan ja sokerin kanssa, niin ei jää syönnin perästä nälkä eikä tarvi hamuta ylimääräistä naposteltavaa. Toki tulee käytettyä käteviä höysteitä kuten tomaattiketsuppia tai vastaavia, mutta noiden lisäainepitoisuuksia ei jaksa paljon miettiä.
Kolestrooli ja karsinogeenit ovat parhaat mausteet ja lisäaineet ;D
-
kolesterooli on akkoin hömpötyksiä! siitä mitään huolta kun ei ala sitä joka käänteessä mittailemaan ja vahtaamaan... elää paljon terveemmin kun ei sitä mieti !
-
Ja riittävästi, kun vahtii ja huolehtii, niin kuolee siihen ahdistukseen ja nälkään..kraanavesikään enää turvallista, kun putkista tulee lisukkeita joka lähtöön.. ;D
-
Teköö ruuan perusaineksista runsaan voin, suolan ja sokerin kanssa, niin ei jää syönnin perästä nälkä eikä tarvi hamuta ylimääräistä naposteltavaa. Toki tulee käytettyä käteviä höysteitä kuten tomaattiketsuppia tai vastaavia, mutta noiden lisäainepitoisuuksia ei jaksa paljon miettiä.
Kolestrooli ja karsinogeenit ovat parhaat mausteet ja lisäaineet ;D
Mistä sinä voista kolesteroolia muka saat ? Olet taas tainnut lukea Pekka Puskan ja muiden vastaavien akkojen hömpötyksiä ;D
Ja pahemmat karsinogeenit saa elimistöönsä muunnelluista kasviöljyistä.
-
peeloille turhoo selittee ei net tajjuu. ;D ;D
-
Teköö ruuan perusaineksista runsaan voin, suolan ja sokerin kanssa, niin ei jää syönnin perästä nälkä eikä tarvi hamuta ylimääräistä naposteltavaa. Toki tulee käytettyä käteviä höysteitä kuten tomaattiketsuppia tai vastaavia, mutta noiden lisäainepitoisuuksia ei jaksa paljon miettiä.
Kolestrooli ja karsinogeenit ovat parhaat mausteet ja lisäaineet ;D
Mistä sinä voista kolesteroolia muka saat ? Olet taas tainnut lukea Pekka Puskan ja muiden vastaavien akkojen hömpötyksiä ;D
Ja pahemmat karsinogeenit saa elimistöönsä muunnelluista kasviöljyistä.
Lukiko siinä niin? ;) Taisit tehdä omia oletuksia. Tarkoitin marmoroitua naudanfilettä jonka hyvin paistaa kuumalla pannulla. http://www.steak.ee/249fin.html
-
Kolestrooli... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
myyvväänkö sitä litlissä. ??? ::) ;D
-
Kolestrooli... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
myyvväänkö sitä litlissä. ??? ::) ;D
Jo vain. Mutta vain saksalaasta... ::)
-
Kolestrooli... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
myyvväänkö sitä litlissä. ??? ::) ;D
Jo vain. Mutta vain saksalaasta... ::)
;D ;D ;D
-
Teköö ruuan perusaineksista runsaan voin, suolan ja sokerin kanssa, niin ei jää syönnin perästä nälkä eikä tarvi hamuta ylimääräistä naposteltavaa. Toki tulee käytettyä käteviä höysteitä kuten tomaattiketsuppia tai vastaavia, mutta noiden lisäainepitoisuuksia ei jaksa paljon miettiä.
Kolestrooli ja karsinogeenit ovat parhaat mausteet ja lisäaineet ;D
niinno en noista lisäaineista niin tiedä. van kun heitetään liedelle oikea valurautapannu, siihen pakastimesta otetusta hirvenvasaköntistä vuollaan lastuja niinko poronkäristykseen, niijja paistetaan oikeassa valion voissa. lisukkeiksi sipulata, pippuria ja suolaa. melkovarmasti vekaaninkin ikenistä sylki tippuu tuota katsoessa.
-
Teköö ruuan perusaineksista runsaan voin, suolan ja sokerin kanssa, niin ei jää syönnin perästä nälkä eikä tarvi hamuta ylimääräistä naposteltavaa. Toki tulee käytettyä käteviä höysteitä kuten tomaattiketsuppia tai vastaavia, mutta noiden lisäainepitoisuuksia ei jaksa paljon miettiä.
Kolestrooli ja karsinogeenit ovat parhaat mausteet ja lisäaineet ;D
niinno en noista lisäaineista niin tiedä. van kun heitetään liedelle oikea valurautapannu, siihen pakastimesta otetusta hirvenvasaköntistä vuollaan lastuja niinko poronkäristykseen, niijja paistetaan oikeassa valion voissa. lisukkeiksi sipulata, pippuria ja suolaa. melkovarmasti vekaaninkin ikenistä sylki tippuu tuota katsoessa.
Ja siihen jos vielä heittää tuoreita siitakesieniä sekaan, niin johan on gourmeeta oikeen viimmesen päälle.. :)
-
Tutkitko kaupassa että mitä kaikkea
lisä-aineita ruoka-aineisiin on laitettu?
Ja vaikuttaako se ostopäätökseesi kuinka?
Itse pyrin välttämään mm. glutamaattia, nitraatteja
kaikkia "ooseja", aspartaamia, asesulfaami k:ta
karrageenia ja mitä hittoja näitä nyt onkaan.
Ja nyt joku neropatti tietenkin miettii että mitäs
se aloittaja siinä nyt hurskastelee, laillisia lisä-
aineita kaikki.
Kyllä.
Laillista on myös myydä tupakkaa, en osta sitäkään
Ja moni muukin tuote saa jäädä kauppaan.
Kiitos etukäteen asiallisista vastauksista.
Kaikki käy,ruoka on hyvää varsinkin silloin kun on nälkä.Syöt mitä syöt,niin kuitenkin."Ei elämästä selviä henkissä" ;D
-
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/kahvin-ja-syovan-yhteydesta-uutta-tutkimustietoa-mita-enemman-juot-sita-pienempi-sairastumisriski/5828106
Säännöllisesti kahvia juovat saattavat säästyä paksu- ja peräsuolisyövältä muita todennäköisemmin. Kahvi on aiemmin yhdistetty myös parempaan ennusteeseen paksusuolisyövän jälkeen.
Tiedot käyvät ilmi tutkimuksesta, jossa 5 100 paksu- ja peräsuolisyöpädiagnoosin hiljattain saanutta mies- ja naispotilasta verrattiin 4 000 terveeseen samanikäiseen.
Liekö kahvissa lisäaineita ?