Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Oksa - 22.12.15 - klo:16:29
-
kun tuossa jatkosta ei niin varma ja kun alko nälättäää, aattelin että laitanpa kinkun nyt tänään uuniin kun kerran oli sellanen hento lämpönen olo... kuutisen tuntia tuo 5 kilonen on köllinny tuolla ja nyt aattelin kysästä teilt, arvon agrolaiset; kuin paljon kinkun lämpö sisällä kun otatta pois uunista? ite olen nyt jo kolmatta vuotta tykästynä tuohon 82-83 asteiseen, on miusta sopivan murakka ja kuitenkin mehevä... kun paistan pussissa.. kuuntelin mantaiaamulla kuin ajan tasassa haastoivat noista lämmöistä mutta ite pitän 90 asteista jo liian kuivana... tahi siis lusikkaruokaa en ihan kaipaa, - vielä.
-
Sisuksen lämpö on meillä tasan 82,500 °C
-
m
kun tuossa jatkosta ei niin varma ja kun alko nälättäää, aattelin että laitanpa kinkun nyt tänään uuniin kun kerran oli sellanen hento lämpönen olo... kuutisen tuntia tuo 5 kilonen on köllinny tuolla ja nyt aattelin kysästä teilt, arvon agrolaiset; kuin paljon kinkun lämpö sisällä kun otatta pois uunista? ite olen nyt jo kolmatta vuotta tykästynä tuohon 82-83 asteiseen, on miusta sopivan murakka ja kuitenkin mehevä... kun paistan pussissa.. kuuntelin mantaiaamulla kuin ajan tasassa haastoivat noista lämmöistä mutta ite pitän 90 asteista jo liian kuivana... tahi siis lusikkaruokaa en ihan kaipaa, - vielä.
82 ja ilman pussia ritilälle vaan , pelti alle. Lämpöä 120 🎅
-
aha! lämpöä mulla ei ollu kuin se 115 raateria ja nyt hieman vähemmän... saakeli, polttaa vaan kieltä, mutta että on taas hyvääääää! kyllä ituhippivegaania ketuttais!
-
aha! lämpöä mulla ei ollu kuin se 115 raateria ja nyt hieman vähemmän... saakeli, polttaa vaan kieltä, mutta että on taas hyvääääää! kyllä ituhippivegaania ketuttais!
Ei vegaania voi ketuttaa. Sitä potuttaa ???
-
ituttaaa!
-
75 on maksimi kinkun pitää olla sisältä hieman verinen niin sitten on sopivaa. 8)
-
no kuka tykkää mistäkin.. itellä tuo kinkku on pistetystä siasta, ei apnnusta siasta, joten veret jo poistunna teurastamolla. mutta kyllä tuo kinkku on vaan joulun kunkku ei siitä pääse mihinkään... ja taas pakko hakea siivu... laaserveitti on hyvä tuon viipaloinnissa.
-
Tanskalaasta, Litllistä, 82 ja ilman pussia ritilälle vaan , pelti alle. Lämpöä 120 + runsaasti natriumglutamaattia.
Täyvellinen sepeteoskinkku... ::)
-
se saattaa ollakin. mutta itellä meinaa mennä jo nyt pelkän syöpöttelyn piikkiin kun tuo kinkku on vaan niiiiiiiin hiton hyvääää! ja suoraan uunista otettuna kuorrutettuna! kuola valuu näppikselle, mutta onneks tää vanha. uusi uottaa joulunaattoa että pääsee avaan sähköpostin!
-
no kuka tykkää mistäkin.. itellä tuo kinkku on pistetystä siasta, ei apnnusta siasta, joten veret jo poistunna teurastamolla. mutta kyllä tuo kinkku on vaan joulun kunkku ei siitä pääse mihinkään... ja taas pakko hakea siivu... laaserveitti on hyvä tuon viipaloinnissa.
halal-kinkku :D :D :D :D
-
Ruistaikinan alle hautumaan. Mut kyl se pussissakkii tulee.
-
tässon tämä vanha hyväksi havaitsemani ohje vuosien takaa lainattuna.
Taas on se aika vuodesta, kun me keskiverto suomalaiset miehet, kukin kykynsä mukaan, pääsemme osallistumaan tuon joulupöydän kunkun valmistamiseen.
Kinkkuhan pitäisi ottaa jo vuorokautta ennen paistamistaan kylmiöstä huoneenlämpöön, joten ajakaa/hinatkaa se kytkinvikainen Valmetti omaan, tai naapurin/kaverin lämpimään huoltohalliin sulamaan.
Itse paistamiseen varataan noin puoli vuorokautta, joten illan tullen valmistaudutaan siihen koko yön kestävään koitokseen pakkaamalla reppuun Kosta Riikka, tai Kulta Katriina kahvia, myös muut kahvilaadut käy, sekä kermapurkki. Kannattaa muistaa, jotta kinkunpaistossa, toisin kuin harjannostajaisissa, kerma EI ole kirkasta, ja suunnistetaan sinne huoltohallille.
Kinkunpaisto aloitetaan sieltä traktorin etupäästä irroittamalla etuperän kardaanin suoja, sekä kardaanin pultit. Seuraavana irroitetaan moottorin sivupellit ja konepeitto ja ladataan kahvinkeitin.
Traktorin alle, kytkinkopasta taaksepäin asetetaan kunnolliset tunkit ja korjaamopukit estämään katkaistun koneen putoaminen katkaisu/liittäminen työvaiheessa. Nokkapainotelineeseen voidaan lisätä muutama limppu painoja. Käydään kahvilla.
Paistamista jetketaan irroittamalla vesiletkut, sähkö-, hydrauliikka- ym. liittimet ja jatketaan avaamalla runkopultit. Seuraavaksi etuakselin päälle asetetaan kiilat estämään moottorin kallistuminen etupäätä liikuteltaessa.
Kannattaa käydä kahvilla.
Seuraavana onkin vuorossa sähkötaljan kiinnittäminen nokkapainotelineeseen, tai jos ei ole taljaa käytössä, niin kierteillä korkeussäätöinen nokkapyörä käy samaan telineeseen. Sitten vaan vedetään varovasti moottori erilleen muusta traktorista ja viallinen kytkin onkin jo silmien edessä.
Sitten vaan tarkastetaan ja tarpeen mukaan vaihdetaan uuteen kytkinsylinteri letkuineen, painelaakeri, asetelma ja se luistava kytkinlevy. Muista myös tsekata se ulosottoa pyörittävä vetolevy. Kello onkin jo sivu puolenyön, joten lisää kahvia.
Kinkkuhan onkin jo paistumisen suhteen hyvässä vaiheessa, joten voitaneen aloittaa Valmetin kasaaminen. Laita auto lämmitykseen. Uusi levy ja asetelma keskitystuurnan kanssa kohdalleen ja pultit kiinni ja sitten vaan liitetään varovasti hivuttaen keula takaisin perään kiristäen kaikki pultit ja komponentit päinvastaisessa järjestyksessä, kuin irroituksessa, välillä kahvilla käyden. Muista se kardaani.
Kello lähenee jo kuutta aamulla, joten voitaneen soittaa vaimolle pusipusi-puhelu, varoittaen samalla katsomasta telkkarista mitään sotadokumenttia. Net sakut perkeleet voivat taas ampua sillä tykillään hellan tuleen.
Enää onkin kinkunpaistosta tekemättä kytkimen ilmaaminen ja koeajo ja jos kaikki tuntuu pelaavan voikin lähteä hyvillämielin kotimatkalle havaitakseen, jotta keittiön pöydällä odottaa pyyhkeen alla juurikin uunista pois otettu kypsä joulukinkku.
Näin me normaalin kokkikoulutuksen saaneet miehet voimme osaltamme myötävaikuttaa kinkunpaiston onnistumiseen. Ensi jouluna voimme rempata vaikka ulosoton pakat.
Hyvää Joulua
-
Kannattaa se kinkku peittää sen mieluisan lämpötilan saavuttamisen jälkeen peittää aluminifoliolla ja antaa jälkikypsyä muutaman tunnin, sen jälkeen kun maistiaiset on otettu.
-
jooo, nimenomaan . se vähä mitä siitä on enää jälellä maistiaisista.
-
Palaviuunissa on kinkku parraillaan! HK:n juhlakalu potkalla. Yks jo syötiin, on se hyvää. Ei mitään pusseja eikä taikoja. Vuorokausi lämpimässä, uuniin ja tunti ja kilo 100-125 lämmöllä.
-
Kyllä paras tulos tulee oikeassa leivin uunissa,siis puilla lämmitetyssä.Siellä kun kinkku yön yli muhii,se on taatusti hyvää.Lämpö alenee sopivasti siihen se perustuu.Ja sitäpaitsi eihän noihin sähköuuneihin mikään kinkku edes mahdu.
-
Kyllä paras tulos tulee oikeassa leivin uunissa,siis puilla lämmitetyssä.Siellä kun kinkku yön yli muhii,se on taatusti hyvää.Lämpö alenee sopivasti siihen se perustuu.Ja sitäpaitsi eihän noihin sähköuuneihin mikään kinkku edes mahdu.
Niin ja jos se mahtuu ja kinkku paistopussissa niin aamuyöstä tiedossa vedenpaisumus ja uuni vaihtoon.....
-
Kyllä paras tulos tulee oikeassa leivin uunissa,siis puilla lämmitetyssä.Siellä kun kinkku yön yli muhii,se on taatusti hyvää.Lämpö alenee sopivasti siihen se perustuu.Ja sitäpaitsi eihän noihin sähköuuneihin mikään kinkku edes mahdu.
Niin ja jos se mahtuu ja kinkku paistopussissa niin aamuyöstä tiedossa vedenpaisumus ja uuni vaihtoon.....
Saa nähdä mahtuuko edes leivinuuniin tuo meidän kinkku..mikään riisitautinen ollut tuo possu.. ;D
-
Kyllä paras tulos tulee oikeassa leivin uunissa,siis puilla lämmitetyssä.Siellä kun kinkku yön yli muhii,se on taatusti hyvää.Lämpö alenee sopivasti siihen se perustuu.Ja sitäpaitsi eihän noihin sähköuuneihin mikään kinkku edes mahdu.
Niin ja jos se mahtuu ja kinkku paistopussissa niin aamuyöstä tiedossa vedenpaisumus ja uuni vaihtoon.....
Saa nähdä mahtuuko edes leivinuuniin tuo meidän kinkku..mikään riisitautinen ollut tuo possu.. ;D
Kai se leivinuuniin mahtuu mutt toi vedenpaisumus on tunnettu käsite sähköuunien kohdalla. Kinkku yöksi uuniin ja aamuyöstä kuuluu kiva sihahdus ja uuni remonttiin. Siis sen uunin ympärillä on eristeet jotka imevät kinkun mehut ja vaikka uuni toimisi niin se mehu käryäisi ikuisesti....
Ett kinkku leivinuuniin tai tavalliseen ilman pussia....
-
(http://hauskimmat.com/wp-content/uploads/2013/03/120-astetta.jpg)
-
tuo vesenpaisumus on kyllä liioittelua. itellä kunnon puu-uunissa paistoin kinkun ja mahtu just siihen vatiin ja sitten kun katoin että kypsä niin sen poisnostossa huomasin että nestettä noin vajaa litra oli pussin norkoissa... mutta ei siitä nyt sais paisumusta tekemälläkään... mutta kyllä tuo kypsä kinkku on vain niiiiin hyvää..
-
Kinkusta tuli erittäin hyvä. Sähköuunissa ilman paistopussia sadassa asteessa.
-
Kinkku oli eilen illan ja viime yön uunissa. Asteita reilu sata, nestettä uunipannulla noin kolme desiä.
-
Ei oo vielä kukaan sanonu että kinkusta tuli pahaa. 🎅
-
Kinkku survottiin illalla uuniin ja rasvaa on ilmassakin..pitäisi ehkä kammeta se ulos..
Ja sen sinappihuntukin pitäisi työstää..vaan jos syötäs vain ituhippien tapaan raakaravintoa..kaalinpäätä.. ::)