Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Paskervilleri - 27.11.15 - klo:21:20

Otsikko: Vinokuivike
Kirjoitti: Paskervilleri - 27.11.15 - klo:21:20
Hei. onko kenelläkään saittilaisella vinokuivikenavettaa sonneille?
Tekis mieli käydä vähän tutustumasa homman luonteeseen, kuivitukseen ja muutenkin yleiseen toimintaa/toimimattomuuteen.
Otsikko: Vs: Vinokuivike
Kirjoitti: agn2926 - 27.11.15 - klo:23:20
V.sta -97 hiehoilla 3 - 22 kk olkikuivitus ja koneellinen raappa. Kohtuullisesti kasvaneet ja jalatkin terveitä. Työläämpi kuin parsipihatto nuorkarjalla.Käytävä 2,4 m ja kuivitusosuus 4,5 m takana 0,7 m tarkkailukäytävä.
Otsikko: Vs: Vinokuivike
Kirjoitti: navettapiika - 28.11.15 - klo:05:51
Meillä on alunperin sonneille tehty, mutta ei enää ole sonnien käytössä. Hiehoja ja umpilehmiä. Kuivikkeena turvetta. Toimii vaihtelevasti...
Sonta pienkuormaajalla pari kertaa viikossa, kallistus ehkä jotain 5% luokkaa, saisi olla enemmän. Sonneilla toimi paremmin, kun oli painoa ja mellastusta päällä..umpparit aivan liian rauhallisia.. ::)
Otsikko: Vs: Vinokuivike
Kirjoitti: optimisti - 28.11.15 - klo:11:55
Joskus suunnittelin mulleille vinopohjaa. Jäi tekemättä koska en saanut keltään yksiselitteistä ohjetta karsinan syvyydestä/ kallistuksen suuruudesta.
Otsikko: Vs: Vinokuivike
Kirjoitti: pig24 - 30.11.15 - klo:13:05
Tuossa on useampi kallistussuositus (3-7%). Ks. Tretmiststall. Eläimen pitäisi painaa ainakin 200 kg.
https://www.google.fi/search?q=tretmiststall&client=ubuntu&hs=i9N&channel=fs&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiyxeC__LfJAhWD9HIKHXYwCiYQsAQIGQ&biw=1366&bih=641#tbm=isch&tbs=rimg%3ACav0nYhlpaUHIjiyMGSri7zkuZG6wUI5rRkdPaFvnEifi4XI6_1GA0uBUyca487-tbweuKzx4cSSHsovLpaCdL9X_1hCoSCbIwZKuLvOS5ET2TSdq13y-gKhIJkbrBQjmtGR0RPZNJ2rXfL6AqEgk9oW-cSJ-LhRE9k0natd8voCoSCcjr8YDS4FTJEXoyzHRdTJxAKhIJxrjzv61vB64R2xLvpJ6ER8sqEgkrPHhxJIeyixGeL39NWrVRbioSCculoJ0v1f-EEdLRvJ3aadvF&q=tretmiststall
Otsikko: Vs: Vinokuivike
Kirjoitti: Peltoman - 03.12.15 - klo:00:25
Kokemuksesta pelkällä turpeella 7% toimii hyvin. Jos siihen sekoittaa kutteria tai olkea, menettelee, mut puhdas kutteri tai olki vaatis enemmän kallistusta. Ja olki pitäis jauhaa aika hienoksi.