Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Veeti - 30.10.15 - klo:12:16
-
http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/ministerio-kieltaa-perunan-kotikasvatuksen-suomessa/1182572?pwbi=dbde6feac4bef029f17571e43a5309c4
-
Katsot Savon Sanomien arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 31.03.2012 20:19
-
toisin sanoen rapiat kolme vuotta vanha aprilli pila?
-
THL:n mukaan eniten haittaa kotikasvatetuista eli ns. amatööriperunoista on, kun peruna on tuotteistettu uuniperunaksi tai perunamuussiksi. Uuniperunassa henkilö nauttii amatööriperunan folion sisältä, joka ruttoheijasteisena lisää terveysriskiä. Muussattu peruna taas piilottaa mahdolliset rutot ja muut kasvuhäiriöt. Riskialttiita amatööriperunatuotteita ovat myös tikkuperuna, röstiperuna, perunasalaatti, ranskanperuna, kermaperuna, lohkoperuna, valkosipuliperuna, perunalaatikko, perunalastut, pariisinperuna, ristikkoperuna, paistettu peruna, keitetty peruna ja peruna.
Tämä kuulostaa sentään uskottavalta erään toisen folion alta luennoivan asiantuntijan tieteeseen verrattuna ;D
Ruttoheijasteinen. Jes. 8)
-SS-
-
Vanhat asiat naurattaa parhaiten, nääs kun uusien juttujen tajuamiseen menee oma aikansa ,joskus jopa vuosia....
-
mutta kolme vuotta ja arpillipila vielä! on sesekin selitys noille veetin jutuille, hitaat luut lämpenee hitaammin...