Agronet
Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: wolfheartscry - 03.09.15 - klo:18:50
-
Paljonkohan noissa kaivinkoneissa on lisähydrauliikan paine eli pitääkö asentaa jonkinlainen paineerajoitusventtiili, jos meinaa onnistunesti käyttää traktorin etukuormaimen työvälineitä. Meinasin vuokrata kaverilta Volvon ympäripyörivän 17 tonnin koneen paalien kasaukseen. Paalipihtiä pitäisi käyttää siis. Euro-adapteri on jo koneessa.
-
Mistä lisähytrauliikka on otettu?
-
Osassa on paineenrajoitin lisähydrauliikalle. Esim. hydr. kauhanlukitussylinterille pitäisi olla alennus. Seuraa putkia venttiilipöydälle ja tutki löytyykö väliltä jotain. Hitachissa on lähellä hydr.säiliötä.
-
Kyllä niissä yleensä on hiukan matalampi paine kuin muilla työliikkeillä. Ei mittaria satu oleen jolla vois mitata paljonko tulee ko putkista painetta. Mulla on tuo lohko laitettu puomin päälle niin näkee ihan hytistä mitä varoventtiilin kannoissa lukee.
-
Pillarissa mulla on 280baria myös lisähydessä.. Rototiltissä pikkusen joutunut kuparitiivisteitä vaihtelee parempiin :D
-
Kaksoispainerajoitin letkujen väliin. Noin 50 eur ostopaikasta riippuen.
-
Kiitoksia tiedoista. Pitää tutkia asiaa koneesta paikan päällä.
-
Mul on MP-Liftin paalipihti kurottajassa ja siinä on painetta 270 bar. Siihen tehtaalta ehdotettiin ja laitettiinkin paineenrajoitusventtiili.
-
Mittarillahan sen voisi selvittää. Tai sitten jos tietokoneelta saa huoltoikkunan auki ja osaa tulkita/käyttää niitä tietoja, niin sieltä niitä tietoja löytyy.
Niin, jos siinä joku semmonen tietokone on.
On se mittari parempi.
-
Kannataa nyt seurata lähteekö rauta vääntymään.....tään ohjeen annoin kun lainasin paalipihdet pyöräkonekuskille jolla euro sovite.....Siis kovassa käytössä kannattaa seurata ja pienet raudan taipumiset helppo oikoa....
-
Ja jos ei rauta anna periksi, niin joku letku viimeistään. ;D
-
tai se paaali..
-
Muutama sata isoa pyöröpaalia heinää sekä säilörehua ja joitakin pieniä pyöröpaalia olkia tuli tuolla kaivinkoneella nostettua. Paalipihtikin vissiin selvisi ehjin nahoin kokeilusta. Aika metka kokemus sinällään. Aloittelijana sai olla aika varovainen, koska kaivurissa (puomissa) on ihan eri voimat kuin vanhassa metsäkoneessa. Rototiltin käyttö vaatisi muutamien tuhansien paalien käsittelyn, että tulisi toiminnot selkäytimestä, kun pitää jalkapolkimella säädellä virtausta ja kolme nappia per ohjainvipu, joilla ohjataan virtaus haluttuun paikkaan, metsäkoneessa hiukan erilaiset toiminnot. Kätevä oli kyllä purkaa paalit, kun sai käännellä pihdin optimiasentoon, jolloin muovivauriot jäivät lähes olemattomiin. Nekin vähät johtuivat kuskin virheliikkeistä. 160 cm säilispaalikin nousi kärrystä eleettömästi puomi suoranakin, Lokomolla ei tarvitse kyseisiä paaleja edes yrittää nostaa vierestäkään. Lähikuormausominaisuudet ja ulottuvuus ovat metsäkonetta huonommat, viime mainittu erityisesti kevyillä olkipaaleilla.
Painavahan tuo itse kone on, joten kova pitää alueen olla, jossa ajellaan. Kyseessä oli siis n. 17t pyöräalustainen kone.