Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Jätkä - 29.05.15 - klo:07:31
-
Montako eri virhettä toimittaja on tehnyt?
http://www.ruokala.net/uutiset/juuston-reikien-salaisuus-selvisi/1432833680641 (http://www.ruokala.net/uutiset/juuston-reikien-salaisuus-selvisi/1432833680641)
Hieman erilainen kuin alkuperäinen julkaisu ja mediatidottajakin on näköjään muuttunut Suomi versiossa tutkijaksi ;)
http://www.agroscope.admin.ch/aktuell/00198/05299/05494/index.html?lang=de&msg-id=57378 (http://www.agroscope.admin.ch/aktuell/00198/05299/05494/index.html?lang=de&msg-id=57378)
Mutta yhtä kaikki. Luultavasti kaikki nyt uskoo että juuston "silmät" johtuvat heinäsilpusta.
-
mutta olethan ite nähny juutuuppivideoista kuin sveittiläiset tekee rehut kantturoille ja niiden juustoissa juuri noita reikiä on yli oman tarpeen... kyllä tuo on ihan pätevä selitys tuolle ilmiölle. mikä muukaan se voisi olla?
-
Vai sokeita juustoja "BBC:n mukaan juustoteollisuudessa juuston reikiä kutsutaan ”silmiksi”. Kaikki juustot, joissa ei ole reikiä, ovat teollisuudessa nimetty ”sokeiksi” " :o
-
Kirjoittivat suljetuista lypsykoneista joilla ei olisi vastaavaa ongelmaa.? Ennen oli puhetta että maitosiivilää ei käytetä keskieuroopassa, mutta en tiedä onko näin.
-
Kirjoittivat suljetuista lypsykoneista joilla ei olisi vastaavaa ongelmaa.? Ennen oli puhetta että maitosiivilää ei käytetä keskieuroopassa, mutta en tiedä onko näin.
Yritettiinhän sitä meilläkin, joku vuosi oli meijerin lehdessä iso juttu maidon muokkaantumisesta ja tässä yhteydessä oli tiloja, joilla ei ollut siivilää ja suodatinta lainkaan käytössä..muistaako joku vielä?? Tämä tyyli haudattiin kyllä aika nopeasti ja hiljaa... ::)
-
"Das traditionelle Melken im Stall mit offenen Kesseln wurde in den letzten Jahrzehnten komplett durch moderne, geschlossene Melksysteme abgelöst."
Perinteinen lypsy navetassa avoimen sangon kanssa on viimeisten vuosikymmenten aikana loppunut kokonaan modernien, suljettujen lypsysysteemien myötä.
Ei ihan vakuuta.
-
"Das traditionelle Melken im Stall mit offenen Kesseln wurde in den letzten Jahrzehnten komplett durch moderne, geschlossene Melksysteme abgelöst."
Perinteinen lypsy navetassa avoimen sangon kanssa on viimeisten vuosikymmenten aikana loppunut kokonaan modernien, suljettujen lypsysysteemien myötä.
Ei ihan vakuuta.
Voisi vetää hätäisesti johtopäätöksen että mitä kuuluisampi juusto sitä enemmän navettapölyä maidossa mukana. :o
Toisaalta luonnon omat "mausteet" voivat olla suuremassa roolissa makujen suhteen kuin arvaammekaan ,mutta Evira ja hyvä hygienia tekee tekee tuotteista mautonta bulkkia.....noo edellinen hieman kärjistäen .. ::) ;D
-
ja sen takia sitten ekstrommin kultamitalijahti valiolla ei pöpöpjä maidossa ja siitä aika mauttomia juustoja markkinoilla. hitto, jätin alkusuihkeet jo vuonna 1989 ja nyt taidan jättää vetimien puhistamisen..
-
Meillä ei taideta osata juustojen kypsyttämistä. Meillä perusjuustot ja kallimmatkin hanurista.....
-
Meillä ei taideta osata juustojen kypsyttämistä. Meillä perusjuustot ja kallimmatkin hanurista.....
Kyllä osataan ja jopa voidaan tehdä. Mutta silloin pitää soveltaa reippaasti eviran määräyksiä ja omavalvonta suunnitelmat ja muut raportointi karkaa kauaksi todellisuudesta.
Tämä Suomen järjestelmä on perseestä, kun se tehdään niin puhtaaksi että kaikki bakteerit tapetaan, myös ne hyvät.
Sveitsiläiset saavat tehdä juustonsa puulaudoilla, siinä navetan yhteyteen tehdyssä juustolassa. Parhaassa tapauksessa se isäntä lypsää sen vuohen käsin ja kantaa sankon lämmintä maitoa sinne juustokattilaan ja palaa lypsämään seuraavaa vuohta. Suomessa laitettais varmaan linnaan terroriteon tekemisestä jos joku täällä niin tekisi.
-
Kirjoittivat suljetuista lypsykoneista joilla ei olisi vastaavaa ongelmaa.? Ennen oli puhetta että maitosiivilää ei käytetä keskieuroopassa, mutta en tiedä onko näin.
Yritettiinhän sitä meilläkin, joku vuosi oli meijerin lehdessä iso juttu maidon muokkaantumisesta ja tässä yhteydessä oli tiloja, joilla ei ollut siivilää ja suodatinta lainkaan käytössä..muistaako joku vielä?? Tämä tyyli haudattiin kyllä aika nopeasti ja hiljaa... ::)
Huh, aivan uutta tietoa mulle. Opetusnavetassa, missä vähät lypsyni olen tehnyt, kuivitettiin turpeella. Ei tarvinnu ku lypsimeen käydä lähellä lattiaa niin johan oli " sukka" ruskeana :-\
Monenlaisista olosuhteista tuota valkeaa mannaa toki tulee...käyb vaikka valg venäläiseen ;)
-
juuri tuon takia en käytä turvetta kuivikkeena vaan pelkkää kutteria mutta sitten kun lehmät makaamaan niin pehkupatjalle köllähtävät. on se muuten vaan outo että suomessa ei sovellu koivu leikkuulautaan mutta esim. sveitsissä ei saa käyttää muovista kun siinä pakteerit oikein muhii! niin se meidän evira vaan jalostaa pakteerikannat hesan malliin. tuossa just tuttu oli itävallassa ja kertoi millaista siellä oli kotiteurastoman toiminta ja lihan myynti!!!! ei uskois että olemme samaan aikaan päässeet samaan liittoon mukaan!!!! jos sieltä lähtösin joku hitleri, niin täällä on kyllä rasputinin jälkeiset virkamiehinä!
-
Saattoipa olla se entinen käsinlypsäjä osittain oikeassa todetessaan meijerin maitoneuvojalle että eihän se haittaa vaikka lehmä kusasee sankoon koska maito siivitään kuiten kun. ;D
-
Meillä ei taideta osata juustojen kypsyttämistä. Meillä perusjuustot ja kallimmatkin hanurista.....
Kerran oli juttu jossain lehdessä eräästä pienestä juustontekijästä, siellä oli joku sveitsiläinen näyttämässä mallia, nää suomalaiset tekivät juustot aina samalla lailla ja joka kerta tuli vähän erilainen tulos, sveitsiläinen teki joka kerta eri tavalla ja sai aina samanlaista juustoa tulemaan, jotain taikuutta siinäkin varmaan on, tai kovaa osaamista
-
Meillä ei taideta osata juustojen kypsyttämistä. Meillä perusjuustot ja kallimmatkin hanurista.....
Kerran oli juttu jossain lehdessä eräästä pienestä juustontekijästä, siellä oli joku sveitsiläinen näyttämässä mallia, nää suomalaiset tekivät juustot aina samalla lailla ja joka kerta tuli vähän erilainen tulos, sveitsiläinen teki joka kerta eri tavalla ja sai aina samanlaista juustoa tulemaan, jotain taikuutta siinäkin varmaan on, tai kovaa osaamista
Skeidaa..ne vakiintuneet olot juuston kypsytystiloissa lienee laatujuuston salaisuun.....
Itse mieluummin syön juuston kuin makkaran...
Kalan ennen kuin lihan....
-
Juustoa tulee kyllä syötyä ja lihaa, siinä missä kalaakin, mutta se juusto, mikä kypsytettiin kärpäsentoukilla niin jäisi kyllä syömättä..lihalla höystetty juusto, yök.. :o
-
Sissijuustolle yksi yökki-ääni ;D
-
Meillä ei taideta osata juustojen kypsyttämistä. Meillä perusjuustot ja kallimmatkin hanurista.....
Kyllä osataan ja jopa voidaan tehdä. Mutta silloin pitää soveltaa reippaasti eviran määräyksiä ja omavalvonta suunnitelmat ja muut raportointi karkaa kauaksi todellisuudesta.
Tämä Suomen järjestelmä on perseestä, kun se tehdään niin puhtaaksi että kaikki bakteerit tapetaan, myös ne hyvät.
Sveitsiläiset saavat tehdä juustonsa puulaudoilla, siinä navetan yhteyteen tehdyssä juustolassa. Parhaassa tapauksessa se isäntä lypsää sen vuohen käsin ja kantaa sankon lämmintä maitoa sinne juustokattilaan ja palaa lypsämään seuraavaa vuohta. Suomessa laitettais varmaan linnaan terroriteon tekemisestä jos joku täällä niin tekisi.
No niinhänse menee että jos kaikki ns luontaiset valmistus perintteet kielletään niin silloin kielletään myös maku. >:( >:( Minen juustoo osaa tehdä kun ehkä hepin päähän :-[ Mutta esim palvaus on nykyään vaikeaa jos ihan säänön mukaan mennään. Toisinsanoaen semmosta höyrystettyä muka palvia saatehdä mutta aito on paha >:( Ja vitut sano vatikauppias ja pani taas ;D ;D ;D Täälläpäin ainakin tehdään aidosti makuja sekä juustoon että varsinkin palviin ja savu kalaan ;)
-
No niin, palviliha olis poikaa. Isovaari oli kylän teurastaja/palvaaja, ei ehkä ole jälkipolville oppi siirtynyt. Savusauna löytyis, ja isä on yhden mökkiläisen kanssa harjotallu joku vuosi sitten...nostalgisaa ja yhteistä touhuamista. Ja HYVÄÄ syötävää! - ja juotavaa... :P
-
No niin, palviliha olis poikaa. Isovaari oli kylän teurastaja/palvaaja, ei ehkä ole jälkipolville oppi siirtynyt. Savusauna löytyis, ja isä on yhden mökkiläisen kanssa harjotallu joku vuosi sitten...nostalgisaa ja yhteistä touhuamista. Ja HYVÄÄ syötävää! - ja juotavaa... :P
Kaikkihan menee, kun on riittävästi ja hyvää juotavaa.. ;)
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
-
Joo, pidän diettiä päällä. Sipsiä ja kolajuomaa, terästettynä. Ei siis pääse suonet tukkoon kun sipsi yrittää ja juoma poistaa tukoksen :P
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
Parempi kerta kaato, kuin ilmanaikoset venyttelyt, kyllä juttu on näin.. ;)
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
Parempi kerta kaato, kuin ilmanaikoset venyttelyt, kyllä juttu on näin.. ;)
Jaaha no varoppa vain sitte josko joku kesänmittaan intoutuis kaataan ;)
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
Parempi kerta kaato, kuin ilmanaikoset venyttelyt, kyllä juttu on näin.. ;)
Jaaha no varoppa vain sitte josko joku kesänmittaan intoutuis kaataan ;)
Sen kun näkis... ;D
-
Perkeles, täällähän ruvetaan puhumaan asijaa!
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
Parempi kerta kaato, kuin ilmanaikoset venyttelyt, kyllä juttu on näin.. ;)
Jaaha no varoppa vain sitte josko joku kesänmittaan intoutuis kaataan ;)
Sen kun näkis... ;D
No äläny tollainhan sää pelottelet kaikki ujot poijat pois jotka ei ole sillain mitään juntta miehiä :-\ Katokkun etsää kuitenkaan sinne tontilles haluu mittän karhunkokoista äijää millä on karhun voimat ja eläimen luonto ;D
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
Parempi kerta kaato, kuin ilmanaikoset venyttelyt, kyllä juttu on näin.. ;)
Jaaha no varoppa vain sitte josko joku kesänmittaan intoutuis kaataan ;)
Sen kun näkis... ;D
No äläny tollainhan sää pelottelet kaikki ujot poijat pois jotka ei ole sillain mitään juntta miehiä :-\ Katokkun etsää kuitenkaan sinne tontilles haluu mittän karhunkokoista äijää millä on karhun voimat ja eläimen luonto ;D
Nyt olet väärässä, kyllä tahdon..jännä nähdä kuinka lujaa sellanen juoksee tuon elukan edessä.. ;D
-
Juustoa tulee kyllä syötyä ja lihaa, siinä missä kalaakin, mutta se juusto, mikä kypsytettiin kärpäsentoukilla niin jäisi kyllä syömättä..lihalla höystetty juusto, yök.. :o
Meinaakko sitä makaroonimaan Casu Marzua, sitä syödessä pitää olla suojalasit päässä etteivät kiukkuiset toukat hypi silmille..
-
Juustoa tulee kyllä syötyä ja lihaa, siinä missä kalaakin, mutta se juusto, mikä kypsytettiin kärpäsentoukilla niin jäisi kyllä syömättä..lihalla höystetty juusto, yök.. :o
Meinaakko sitä makaroonimaan Casu Marzua, sitä syödessä pitää olla suojalasit päässä etteivät kiukkuiset toukat hypi silmille..
Sitä se varmaan oli, tuli telkkarista just, kun tämä lentsu oikein iski..ja minä kyllä oksensin sen nähtyäni..ei voi olla totta, että tuota syödään.. :o
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
Parempi kerta kaato, kuin ilmanaikoset venyttelyt, kyllä juttu on näin.. ;)
Jaaha no varoppa vain sitte josko joku kesänmittaan intoutuis kaataan ;)
Sen kun näkis... ;D
No äläny tollainhan sää pelottelet kaikki ujot poijat pois jotka ei ole sillain mitään juntta miehiä :-\ Katokkun etsää kuitenkaan sinne tontilles haluu mittän karhunkokoista äijää millä on karhun voimat ja eläimen luonto ;D
Nyt olet väärässä, kyllä tahdon..jännä nähdä kuinka lujaa sellanen juoksee tuon elukan edessä.. ;D
Ai sää tykkäät niinkon vaan että poikapolot juoksee? ??? Eikä muuta mitäköhän tästä sanois olisko pihtari vaiko sadisti mitään ;D ;D ;D Mites semmonen kunnon köriläsmille se sun elukkaskin vain murahtaa ja heiluttaa häntää ;) Katoskun toisilla on semmonen vaikutus elukoihin ::) Ps karhun kanssa paimiolla painii yöt ???
-
Joo, palvaisivat kai useamminkin, mut isällä ja naapurilla kolesteroli onkelmija niin yrittävät välttää. Tulee kuulemma syötyä lyhyessä ajassa paljon rapsvaa...
Höpön löpön.. sama kait se on miten se lähtö tulee, kerralla kumoon tai vuosikausia kitumalla salaattia järsien.. ;D
Niinettä piiankin kanssa vaan kerralla kumoon eikä mitään turhia rehuja eikä krumeluureja ;)
Parempi kerta kaato, kuin ilmanaikoset venyttelyt, kyllä juttu on näin.. ;)
Jaaha no varoppa vain sitte josko joku kesänmittaan intoutuis kaataan ;)
Sen kun näkis... ;D
No äläny tollainhan sää pelottelet kaikki ujot poijat pois jotka ei ole sillain mitään juntta miehiä :-\ Katokkun etsää kuitenkaan sinne tontilles haluu mittän karhunkokoista äijää millä on karhun voimat ja eläimen luonto ;D
Nyt olet väärässä, kyllä tahdon..jännä nähdä kuinka lujaa sellanen juoksee tuon elukan edessä.. ;D
Ai sää tykkäät niinkon vaan että poikapolot juoksee? ??? Eikä muuta mitäköhän tästä sanois olisko pihtari vaiko sadisti mitään ;D ;D ;D Mites semmonen kunnon köriläsmille se sun elukkaskin vain murahtaa ja heiluttaa häntää ;) Katoskun toisilla on semmonen vaikutus elukoihin ::) Ps karhun kanssa paimiolla painii yöt ???
No, eipä tuon ohi tullut viime yönäkään kukaan...tarvittaisiinkohan siihen se taikasana.. ;)