Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: kysyn_vaan - 05.04.15 - klo:20:02
-
Tuontilampaan pakettia kun tutkin niin tuli aika jännä havainto tehtyä. Ostin siis kyseiset karitsan paahtopaistit pakasteena, mutta paketissa lukee että säilytyslämpötilan pitää olla alle 4 astetta ja säilyvyys on pakkauspäivästä 11 kuukautta?
Eli säilyykö joku liha oikeasti kylmässä mutta plusalla olevassa jääkaapissa melkein vuoden? Eli jos säädän jääkaapin vaikka 3 asteeseen ja se myös pysyy siinä, voin huoletta popsia nuo -14 joulukuussa pakatut lihanpalat -15 marraskuussa ???
-
Tuontilampaan pakettia kun tutkin niin tuli aika jännä havainto tehtyä. Ostin siis kyseiset karitsan paahtopaistit pakasteena, mutta paketissa lukee että säilytyslämpötilan pitää olla alle 4 astetta ja säilyvyys on pakkauspäivästä 11 kuukautta?
Eli säilyykö joku liha oikeasti kylmässä mutta plusalla olevassa jääkaapissa melkein vuoden? Eli jos säädän jääkaapin vaikka 3 asteeseen ja se myös pysyy siinä, voin huoletta popsia nuo -14 joulukuussa pakatut lihanpalat -15 marraskuussa ???
Sähän voit kokeilla, jos ei ennemmin tule nälkä. ;D
-
Parman kinkku tehdään roikuttamalla kinkkua 12-14kk 0-5 asteen välillä.
-
Kyllä se pässinliha on melkoisen vainaata jo paketoitaessa joten parasta syödä pois ja ostaa sitten uutta.Ei suinkaan se jääkaappi mikään loppusijoituspaikka ole elintarvikkeille.Voi sitä tietysti kokeilla testimielessä.
Ja pässinlihassa on aina rasvaa joka ei maultaan suinkaan parane säilytyksessä.Kuten ei muunkaan lihan rasva.
-
niin, eikös noitten pakasteittenkin rasva juuri ole se mikä pikkasen rajoittaa säilyttelyä yli vuoden? härskiytyy kuitenkin. kyllä nykyään on aika vanhoja tuotteita jo kauppaan tullessa että jotenkin olena laknut ite katella muita väyliä makujen takia. tuoreena on joka tavara parempaa, jopa parman kinkku!
-
Toi 4 astetta tuntuu aika lämpimältä, mutta kyllä se 1-2 asteessa säilyy helvetin pitkään 8)