Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Tupajumi - 27.01.15 - klo:00:31
-
Oltermanni nyt ei ainaskaan, jotenkin liian suolaisen makuista. Yleensäkään nämä edamit, vähärasvaiset polarit, kermajuustot ei oo kovin hyviä.
Mutta kyllä mä olen ehdoton emmental-fani, ei noita muita juustoja juuri viitsi syödä, kyllä puna- ja mustaleimaemmentaalit on maukkaimpia juustoja mitä olla voi. Valiolla on hyvät emmentaalit, mut ovat vaan niin pahuksen kalliita. Voisivat niiden hintaa laskea.
-
Juustoportin Isabella.
-
Tässä pitää sitten erotella arkiset leivänpäälliset ja itse juustoina syötävät juustot erikseen. Jos juustoa syön, kyllä sen täytyy olla niin hyvää että palasen erikseen pikkuhiljaa nauttii. - Niin ja kotimaiset ja ulkomaiset, näitähän on miljoonia. ???
-
Niin, ja mikään voita kunnon naatiaisen maidosta tehtyä juustoleipää, nam...tai sitten jos siellä navetan perällä on lypsysimmental sen maidosta tulee vielä parempi.. :)
-
nyt tarttee olla samaa mieltä navettapiian kanssa. se juustoleipä on hyvää, etenkin jos sen onnistuu hankkimaan ilman välikäsiä suoraan valmistajalta.
oltermannit ja emmentalit menee leivän somisteena. ja mustapekka, se on hyvää. niijja vaimo ostaa jotahi sellaisia veitsellä rasiasta leivällelevittäen tyylisiä juustoja, mutta ainoastaan suomalaisia, ne on hyviä.
ja raejuusto, jääkaappikylmänä, lusikalla suoraan rasiasta. nam :)
-
Mutta Valion uusi raejuusto niissä pikkupurkeissa oli pahaa. Sellasta epämäärästä moskaa. Ehkä jotain jämähöttöä, mutta ei minun makuuni sopivaa.
-
Homejuustoa ei voita mikään, paitsi tietenkin kaksi homejuustoa :-*
-
Homejuustoa ei voita mikään, paitsi tietenkin kaksi homejuustoa :-*
Se viherhomejuusto on ihan sairaan hyvää, mut aika vahvaa suomalaiseen makuun
-
Homejuustoa ei voita mikään, paitsi tietenkin kaksi homejuustoa :-*
Se on vaan nii jumalattoman suolast :-[ :-[
-
ite hurahtin tuohon valion aura juustoon muruina. nyt sitä tulee laitettua melkein kaurapuuronkin selkään. on kiva lisä lihapadan tahi kaalilaatikon selässä... kyllä se hyvä juusto on vaan nautinto.. merkkiä en sano.
-
Homejuustoa ei voita mikään, paitsi tietenkin kaksi homejuustoa :-*
Se homejuusto, joka tuoksuu varpaanväiltä, on oikein maukasta. Juustoa, kuten pimppiäkään ei ole tarkoitettu haisteltavaksi.
-
Homejuustoa ei voita mikään, paitsi tietenkin kaksi homejuustoa :-*
Se homejuusto, joka tuoksuu varpaanväiltä, on oikein maukasta. Juustoa, kuten pimppiäkään ei ole tarkoitettu haisteltavaksi.
Eihän homejuustot haise saatikka tuoksu.
Nuuhkaiseppa jotain kittijuustoa, tarkemmin gruyèreiä. Niin tiedän miltä juusto voi tuoksua.
-
kyllä aurajuusto viinirypäleiden kanssa on herkkua,oltermanni maistui aikoinaan hyvältä mutta onko se muuttunut kun ei enää maistu.Rasvainen edam on paremman makuista sitä tulee syötyä isoina klimppeinä iltapalaksi.Mustaa koskenlaskijaa täytyy aina olla,siinää on makkua.ja sanoisin että rasvainen polartäyteläinen on hyvää.
leippäjuustokin,mutta kaupasa ne on mauttomia
-
Kaikki rasvaiset ja oikeasti voimakas suolaiset juustot on hyviä :P Tulee kaljankanssa ahmittua melkoisesti juustoja :-[ Homejuustot onkanssa namia paitsi valkohomejuusto. Sitten myös erilaiset pippur/yrtti systeemit noinniinkuin leivänpäälle. Niistä korvavaikun makuisista hienoista juustoista envälitä johon lasken myös emmentaalit.
-
Kaikki rasvaiset ja oikeasti voimakas suolaiset juustot on hyviä :P Tulee kaljankanssa ahmittua melkoisesti juustoja :-[ Homejuustot onkanssa namia paitsi valkohomejuusto. Sitten myös erilaiset pippur/yrtti systeemit noinniinkuin leivänpäälle. Niistä korvavaikun makuisista hienoista kiistoista envälitä johon lasken myös emmentaalit.
[/quote
--gouda,Valion luostari,mustaleimaemmental,siinäpä muutama leipäjuuston lisäksi ::)
-
(http://investorsconundrum.com/wp-content/uploads/2008/08/roquefort.jpg)
Tätä, patonkia ja makeaa valkoviiniä.....Super Bon. :-*
-
Kaikki rasvaiset ja oikeasti voimakas suolaiset juustot on hyviä :P Tulee kaljankanssa ahmittua melkoisesti juustoja :-[ Homejuustot onkanssa namia paitsi valkohomejuusto. Sitten myös erilaiset pippur/yrtti systeemit noinniinkuin leivänpäälle. Niistä korvavaikun makuisista hienoista kiistoista envälitä johon lasken myös emmentaalit.
Kokeiles sitä valkohomejuustoa jonkun makean hillon tai kinuskikastikkeen kanssa + voileipäkeksi/suolakeksi
-
Parmesan. Tosin edellisen kovan hinnan takia meillä käytetään eniten oltermanni cheddaria. Parmesania sai hetken aikaa halvalla, kun emilia-romagnan maajäristyksessä luhistuneiden kypsyttämöiden juustot piti saada nopeasti markkinoille.
-
(http://investorsconundrum.com/wp-content/uploads/2008/08/roquefort.jpg)
Tätä, patonkia ja makeaa valkoviiniä.....Super Bon. :-*
Auran ko antaa olla pari kuuta ylimäärästä viimeisen käyttöpäivän jälkeen jääkaapissa ni aletaan olla aika likellä Roqueforttia. Tietty se kun sen roquefortin antaa olla saman verran ekstraa on taas ihan oma juttunsa.
-
Puuttini; se korottaa Valuion maitokatetta..! ;)
-
Taistelujuusto Olavi! ::)
-
varpaanvälijuustosta kuulemma tuo känä tyker om
-
varpaanvälijuustosta kuulemma tuo känä tyker om
:)
-
Valkosipulinapu
-
Pohjolan juustolan hermannille kehut.
-
Kaikki rasvaiset ja oikeasti voimakas suolaiset juustot on hyviä :P Tulee kaljankanssa ahmittua melkoisesti juustoja :-[ Homejuustot onkanssa namia paitsi valkohomejuusto. Sitten myös erilaiset pippur/yrtti systeemit noinniinkuin leivänpäälle. Niistä korvavaikun makuisista hienoista juustoista envälitä johon lasken myös emmentaalit.
Juurikin näin. Viinirypäleet tms. lisukkeet, sopivia juustoja, valkoviiniä... Njam :) Tuli maisteltua viime viikolla monia ulkolaisia juustoja isosta tarjonnasta kun ei ollu kotimaisia tarjolla, hyviä oli ulkolaisetkin juustot. Mutta kotimaassa pitää yrittää suosia Suomalaisia.
Possun sisäfilettä siivuina, mustapekkaa, mustapippuria, suolaa, ruokakermaa, valkosipulia sekä sipulia ym. uunin muhimaan. Voi että voi olla tautisen hyvää ruokaa jossa siinäkin juusto pääosassa :-*
-
(http://investorsconundrum.com/wp-content/uploads/2008/08/roquefort.jpg)
Tätä, patonkia ja makeaa valkoviiniä.....Super Bon. :-*
Auran ko antaa olla pari kuuta ylimäärästä viimeisen käyttöpäivän jälkeen jääkaapissa ni aletaan olla aika likellä Roqueforttia. Tietty se kun sen roquefortin antaa olla saman verran ekstraa on taas ihan oma juttunsa.
Ehkä se Aura kannattaisi sitten kypsyttää valmiiksi siellä juustolassa, jos se ei ole valmista toimitushetkellä. ;)
Täysin samanlaista Auran kanssa siitä tuskin koskaan tulee, koska Roquefort on lampaan raakamaidosta valmistettu juusto. ;D
-
Aura on suolasta, kovaa känttyä, huh.
-
Aura on suolasta, kovaa känttyä, huh.
Arla.
-
Aura on suolasta, kovaa känttyä, huh.
Arla.
Juu, siis ennemmin tämä toinen "jokakaupanjuusto", Castello® Blue Sinihomejuusto.
-
Aura on suolasta, kovaa känttyä, huh.
Arla.
Juu, siis ennemmin tämä toinen "jokakaupanjuusto", Castello® Blue Sinihomejuusto.
;D
-
Sissijuusto on ihquu :-*
-
Sissijuusto on ihquu :-*
Jotenkin arvasin et tää on sun suosikkis.
-
Sissijuusto on ihquu :-*
Jotenkin arvasin et tää on sun suosikkis.
Oisin veikannu kyllä Sknööpän puolesta että mainitsis tuon luomulaadun ekana... Ana kerkes sitte.
-
Sissijuusto on ihquu :-*
Nii onki mun ja antik-setan miälest ja! Hih! :-*
-
Aura on suolasta, kovaa känttyä, huh.
Aura pehmenee ja maku kehittyy ihan kuten muutkin sinihomejuustot ikääntyessään, se vain myydään nuorempana. Kokeilemalla selviää minkä ikäisestä itse tykkää.
Vähän niin ko viinit muttei tartte odottaa kuin kuukausi tai pari.