Agronet
Keskusteluaiheet => Yleistä maa- ja metsätaloudesta => Aiheen aloitti: pig24 - 02.11.14 - klo:11:05
-
Maito tehtäisiin 6 proteiinistä, 8 rasvahaposta ja hiivasta. Niiden keskinäisiä suhteita muuttamalla saadaan lehmän, vuohen tai buffalon maitoa. Tiimi oli yllättynyt siitä, miten helppoa maidon tekeminen oli. Ryhmä vertaa menetelmää oluen tai lääkkeen tekemiseen. Tutkimusta tehdään irlantilaisessa yliopistossa.
http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ymparisto/eettista+juomaa++maitoa+valmistettiin+ensi+kertaa+ilman+lehmia/a1023139
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2678218/Would-YOU-drink-pint-man-cows-milk-Scientists-developing-artificial-beverage-spell-end-dairies.html
http://muufri.com/
Tuohon vielä facebook https://www.facebook.com/muufri
-
ja sitten joku huomaa että jokin tuossa vaan ei täsmää, joko tuotantokustannus tai koostumus.
-
Varmaan yhtä hyvää kuin alkoholiton olut ;)
-
Mikäli tuosta tulee kauppakelpoinen tuote, voi arvata, mitä tulee käymään komponenttien hinnoille. Entä menetelmän patentoiminen ? Maito on keksitty jo. Elintarvikepatentteihin muutenkin suhtaudutaan Euroopassa nihkeästi.
-
Laki tulevaisuuden ennustamisesta: ”Lähitulevaisuus yliarvioidaan ja kaukainen tulevaisuus aliarvioidaan”.
Ja sama varmaan pätee synteettiseen maitoon ja keinotekoiseen lihaan. Tuosta tuskin on aivan heti lehmänmaidon korvaajaksi. Mutta jos menetelmää kehitetään isoilla panostuksilla kymmeniä vuosia niin tuloksena voi olla jotain mullistavaa.
-
Mikäli tuosta tulee kauppakelpoinen tuote, voi arvata, mitä tulee käymään komponenttien hinnoille. Entä menetelmän patentoiminen ? Maito on keksitty jo. Elintarvikepatentteihin muutenkin suhtaudutaan Euroopassa nihkeästi.
Jos maku on kohdallaan niin hinta määrää. Mutta eihän limun hintakaan pysty kilpailemaan maidon kanssa.
Vaikka on vai vettä, sokeria, esanssia ja hiilihappoa. Hinta on 3-4 kertainen
https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021 (https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021)
-
Mikäli tuosta tulee kauppakelpoinen tuote, voi arvata, mitä tulee käymään komponenttien hinnoille. Entä menetelmän patentoiminen ? Maito on keksitty jo. Elintarvikepatentteihin muutenkin suhtaudutaan Euroopassa nihkeästi.
Jos maku on kohdallaan niin hinta määrää. Mutta eihän limun hintakaan pysty kilpailemaan maidon kanssa.
Vaikka on vai vettä, sokeria, esanssia ja hiilihappoa. Hinta on 3-4 kertainen
https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021 (https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021)
Hyvä tiivistys. Teknologia mahdollistaa kaikenlaista, kuluttajat päättää sitten mitä tehdään.
-
Mikäli tuosta tulee kauppakelpoinen tuote, voi arvata, mitä tulee käymään komponenttien hinnoille. Entä menetelmän patentoiminen ? Maito on keksitty jo. Elintarvikepatentteihin muutenkin suhtaudutaan Euroopassa nihkeästi.
Jos maku on kohdallaan niin hinta määrää. Mutta eihän limun hintakaan pysty kilpailemaan maidon kanssa.
Vaikka on vai vettä, sokeria, esanssia ja hiilihappoa. Hinta on 3-4 kertainen
https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021 (https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021)
Kyseessä lienee vain hinnoittelu.. kyllähän litran aitoa kokista saa alle 10 senttiä litra, ei tietänkään Suomessa.
-
Mikäli tuosta tulee kauppakelpoinen tuote, voi arvata, mitä tulee käymään komponenttien hinnoille. Entä menetelmän patentoiminen ? Maito on keksitty jo. Elintarvikepatentteihin muutenkin suhtaudutaan Euroopassa nihkeästi.
Jos maku on kohdallaan niin hinta määrää. Mutta eihän limun hintakaan pysty kilpailemaan maidon kanssa.
Vaikka on vai vettä, sokeria, esanssia ja hiilihappoa. Hinta on 3-4 kertainen
https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021 (https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021)
Kyseessä lienee vain hinnoittelu.. kyllähän litran aitoa kokista saa alle 10 senttiä litra, ei tietänkään Suomessa.
Varmaan hakumatka tuee kalliimaksi kuin tuohon lähikauppaan. Mutta raaka-aine kustannukset maksaa siellä limppatehtaassa n. 0,025€ litra
-
Mikäli tuosta tulee kauppakelpoinen tuote, voi arvata, mitä tulee käymään komponenttien hinnoille. Entä menetelmän patentoiminen ? Maito on keksitty jo. Elintarvikepatentteihin muutenkin suhtaudutaan Euroopassa nihkeästi.
Jos maku on kohdallaan niin hinta määrää. Mutta eihän limun hintakaan pysty kilpailemaan maidon kanssa.
Vaikka on vai vettä, sokeria, esanssia ja hiilihappoa. Hinta on 3-4 kertainen
https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021 (https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~TgeKx0000001/?Y999=PGP&Y174=CAJ&Y209=1&Y173=000021)
Kyseessä lienee vain hinnoittelu.. kyllähän litran aitoa kokista saa alle 10 senttiä litra, ei tietänkään Suomessa.
Varmaan hakumatka tuee kalliimaksi kuin tuohon lähikauppaan. Mutta raaka-aine kustannukset maksaa siellä limppatehtaassa n. 0,025€ litra
Limsan todellinen tuotantokustannus on mitätön verrattuna maidon tuotantokustannukseen.
-
No tätä asiaa minäkin olen monelle taivastellut... Eipä tarvi vettä kovin paljoa jalostaa niin limsa on valmista, joten hinta on aikamoinen suhteutettuna maitoon :o
-
Kolmen vuoden päästä pitäis olla markkinoilla. http://www.lantbruk.com/lantbruk/mjolk-fran-laboratorium-snart-pa-marknaden
-
mutta mitäpä olikaan se valion uusin josa vaimikälie, siinäkin on yli 80 % vettä ja vain tilkka jotain muuta ja hinta aika kova!
-
Jos kävisi niin, että tuo syrjäyttäisi oikeaa maitoa suuremmassa määrin, mitä tapahtuu lihan hinnalle ? Karjojen vähentyessä vasikoita tulee vähemmän - lihan hinta saattaisi korjaantuisi, samoin vasikan. Jos synteettinen maito ei pysty hintakilpailuun, se jäänee vegaaniporukalle suunnatuksi marginaalituotteeksi.
-
mutta mitäpä olikaan se valion uusin josa vaimikälie, siinäkin on yli 80 % vettä ja vain tilkka jotain muuta ja hinta aika kova!
No tuo on sitten jotain tiivistettyä maitoa, koska maidossa vettä on enemmän kuin 80% ;D
-
mutta mitäpä olikaan se valion uusin josa vaimikälie, siinäkin on yli 80 % vettä ja vain tilkka jotain muuta ja hinta aika kova!
No tuo on sitten jotain tiivistettyä maitoa, koska maidossa vettä on enemmän kuin 80% ;D
Joo. Sitä on jotain 82-84 prossaa...