Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Viljelijä - 18.08.14 - klo:18:12
-
TV,ssä näytettiin Ranskalaista vuohenjuuston valmistajaa, joka myi juustojaan, ostajat oli tyytyväisiä. Suomessa virkamiehet/naiset "ampius" alas tuollaisen juuston tekijän ja myyjän muutamassa viikossa, mutta Euroopassa tuollainen toiminta varsin yleistä.
-
TV,ssä näytettiin Ranskalaista vuohenjuuston valmistajaa, joka myi juustojaan, ostajat oli tyytyväisiä. Suomessa virkamiehet/naiset "ampius" alas tuollaisen juuston tekijän ja myyjän muutamassa viikossa, mutta Euroopassa tuollainen toiminta varsin yleistä.
Hygieenisyys...
-
Suomessa kaikki torpataan virkamiesten työllistämisen takia!
Tästähän kertoo kaiken se että tilaviiniä saa Suomessa myydä suoran tilalta, mutta pienpanimot joutuu perustamaan kaupan Viroon ja myömään siletä Suomalaisille kuluttajille tuotteitaan.
Italiassa käytiin katsomassa mitenkä kuuluisaa Parman kinkkua tehdään. Kinkut tuli liukuhinalta missä oli automaatti suolaus ruiskulla. Ruiskulla 3 kertaan ruiskutettiin kinkun sisälle suolaa ja neljannen kerran mies hieroi käsin merisuolaa pintaan. Kinkku roikku 12-14 kuukautta orressa kuivumassa jossain 0-5 asteen lämpötilassa. Sen vuoden aikana joku kävi katsomassa että syntyykö hometta ja jos synttyi poisti sen ja hieroi siihen kohtaan lissää sianrasvaa.
Sitten kun kinkku oli "valmis" niin kinkku mestari otti hevosen reisiluusta 30 cm pitkän vuollun tikun. Työnti sen kinkkuun ja haistoi että oliko kinkku "valmis".
Suomessa ei varmasti menisi kyseinen laadunvalvonta läpi!
-
Te ette ymmärrä, siellä etelässä on ruokakulttuuri korkealla ja arvostetaan makuja. Niin Suomessakin, kunhan maistuu kloriitille ja tuoteen tekee iso firma.
-
Suomessa kaikki torpataan virkamiesten työllistämisen takia!
Tästähän kertoo kaiken se että tilaviiniä saa Suomessa myydä suoran tilalta, mutta pienpanimot joutuu perustamaan kaupan Viroon ja myömään siletä Suomalaisille kuluttajille tuotteitaan.
Italiassa käytiin katsomassa mitenkä kuuluisaa Parman kinkkua tehdään. Kinkut tuli liukuhinalta missä oli automaatti suolaus ruiskulla. Ruiskulla 3 kertaan ruiskutettiin kinkun sisälle suolaa ja neljannen kerran mies hieroi käsin merisuolaa pintaan. Kinkku roikku 12-14 kuukautta orressa kuivumassa jossain 0-5 asteen lämpötilassa. Sen vuoden aikana joku kävi katsomassa että syntyykö hometta ja jos synttyi poisti sen ja hieroi siihen kohtaan lissää sianrasvaa.
Sitten kun kinkku oli "valmis" niin kinkku mestari otti hevosen reisiluusta 30 cm pitkän vuollun tikun. Työnti sen kinkkuun ja haistoi että oliko kinkku "valmis".
Suomessa ei varmasti menisi kyseinen laadunvalvonta läpi!
niin suomessa ainaskin se tikku pitäisi olla jotahi yksittäispakattua leikkaussalilaatua ;D
ja lämpötila pitäis kirjata kolmesti päivässä.
-
Siellä italiassa oli viellä suoramyynti kauppa samassa rakennuksessa. Ajatelkaa tehas missä tehdään kuuluisaa parman kinkkua, varasto missä kuuluisa parman kinkku valmistuu ja tarkastamo missä varmistetaan kuuluisa parman kinkkun laatu ja vielä kaiken hyväksi suoramyyntipiste missä myytiin kuuluisaa parman kinkkua.
SUOMESSA EVIRAN EDUSTAJA SAISI ORGASMIN JOS NÄKISI MOISEN LAITOKSEN!
-
Siellä italiassa oli viellä suoramyynti kauppa samassa rakennuksessa. Ajatelkaa tehas missä tehdään kuuluisaa parman kinkkua, varasto missä kuuluisa parman kinkku valmistuu ja tarkastamo missä varmistetaan kuuluisa parman kinkkun laatu ja vielä kaiken hyväksi suoramyyntipiste missä myytiin kuuluisaa parman kinkkua.
SUOMESSA EVIRAN EDUSTAJA SAISI ORGASMIN JOS NÄKISI MOISEN LAITOKSEN!
sehän ei käsittääkseni huono asia. sepähän orgasmi. vai olenko taas käsittänyt jotakin väärin.
-
Siellä italiassa oli viellä suoramyynti kauppa samassa rakennuksessa. Ajatelkaa tehas missä tehdään kuuluisaa parman kinkkua, varasto missä kuuluisa parman kinkku valmistuu ja tarkastamo missä varmistetaan kuuluisa parman kinkkun laatu ja vielä kaiken hyväksi suoramyyntipiste missä myytiin kuuluisaa parman kinkkua.
SUOMESSA EVIRAN EDUSTAJA SAISI ORGASMIN JOS NÄKISI MOISEN LAITOKSEN!
sehän ei käsittääkseni huono asia. sepähän orgasmi. vai olenko taas käsittänyt jotakin väärin.
Ehkä just tästä syystä ovat Suomessa niin jäykkiä ???
-
Siellä italiassa oli viellä suoramyynti kauppa samassa rakennuksessa. Ajatelkaa tehas missä tehdään kuuluisaa parman kinkkua, varasto missä kuuluisa parman kinkku valmistuu ja tarkastamo missä varmistetaan kuuluisa parman kinkkun laatu ja vielä kaiken hyväksi suoramyyntipiste missä myytiin kuuluisaa parman kinkkua.
SUOMESSA EVIRAN EDUSTAJA SAISI ORGASMIN JOS NÄKISI MOISEN LAITOKSEN!
sehän ei käsittääkseni huono asia. sepähän orgasmi. vai olenko taas käsittänyt jotakin väärin.
Ehkä just tästä syystä ovat Suomessa niin jäykkiä ???
niih , varmaan juu........ :o
-
ja muualla maailmassa ovat huomanneet että koivupuinen leikkuulauta tappaa pakteereja mutta suo,essa siihen pystyy vain muovinen leikkuulauta. ja kun aattelee että suurin osa virkamiähistä on kokkareita niin ei voi kuin ihmetellä miten noin isot miähet kehtaa tollasia pilkun nussijoita ollakaan. eräs tarkastajana toimiva kerran sitä juuri ihmetteli ittekin; ei niin mitään edes teoreettista tasoa ole noissa määräysten tasoissa. jopa joku on haitallinen mutta kun on sinne kirjattu niin.......
-
Ihmisiltä mennyt kyky tunnistaa elintarvikkeista se, mikä on kunnollista ja mikä pilaantunutta. Viranomaisten vastuulle lykätään kaikki nykyään, kun taas manneinä vuosikymmeninä ihmiset kykenivät melko pitkälle näkemään mikä on niin kuin vanhentunutta. Siitä varmaan nykyinen hysteria juontuu?
-
eikös juuri tuo 23 kiloa elintarvikkeita haaskuun kerro jotain näistä nykyeläjistä jotain? tuossa sittarin tuoretorin myyjältä tänään kuulin juuri että on vaikea myydä kun ei ostaja tajua että kala ei säily viikkoa keittiön pöydällä ja se viimeisen päivä voi ei ole pilallista jos ei pidä auringossa.....
-
Kokkareet ovat olleet valassa jo vuosikymmeniä ja tilanne pahenee,byrokratia lisääntyy ja kokkareet palvoo jumalaansa eu:a. :o :o
-
Jos ei tarkka virkamies niin kateellinen kollega... Vaikeeksi menee saada Suomi ylös suosta. :o
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/232771-taksikyltti-vaarassa-paikassa-byrokratia-oli-jo-haataa-avotaksin
-
Suora myynti on paras tapa nostaa tuotteen hintaa, siksi kai Suomessa se on niin viranomaisten hampaissa :o
Maajussukan pitäisi tyytyä siihen, että katetta jää ne tuet :(
-
Suora myynti on paras tapa nostaa tuotteen hintaa, siksi kai Suomessa se on niin viranomaisten hampaissa :o
Maajussukan pitäisi tyytyä siihen, että katetta jää ne tuet :(
Omasta lainsäädännöstä on tosiaan kyse.
-
Todellisten tai keksittyjen direktiivien taakse valvojat menee valvonnoissa, vaikka kansalliset säädökset varmaan riittäviä järkevän valvonna suorittamiseen.
-
Todellisten tai keksittyjen direktiivien taakse valvojat menee valvonnoissa, vaikka kansalliset säädökset varmaan riittäviä järkevän valvonna suorittamiseen.
Suomalainen ihan ikioma vaatimustaso näissä on huomattavasti korkeampi kuin eeuun direktiivit ;D
Suomessahan päätettiin se kansallisen laadun strategia 90-luvun puolivälissä, sillä tiellä ollaan. Eli äärimmäisen puhtauden ja turvallisuuden linjalla... ei se välttämättä huono linja ole, kunhan sen vaan saisi kaupallistettua paremmin.
-
Nämäkin juusto säilyvät myyntikunnossa. Lisää kittiä päälle ja pari kääntöä, niin pinta on virheetön
https://www.youtube.com/watch?v=VORGep2q_5E (https://www.youtube.com/watch?v=VORGep2q_5E)
-
puhdasta ja turvallista oli jo ennen ey:täkin mutta nyt tuntuu noilta pyroilta karanneen mopo oikein kunnolla. ei saa olla mitään järkitasoista tuotantolaitosta elintarvikkeilla ilman miljoonan investointia seiniin ja tasoihin. miten ihmeessä enää on yhtään eurooppalaista ihmistä elossa kun esim. liha myydään vain puiselta pöydältä ja tavara lojuu kylmäaltaassa kasoissa. kylläpä sitten nuo nuorten allerkiat löytää syntipukin siitä liiasta puhtaudesta ja pesuaineiden altistavasta myrkystä.
-
puhdasta ja turvallista oli jo ennen ey:täkin mutta nyt tuntuu noilta pyroilta karanneen mopo oikein kunnolla. ei saa olla mitään järkitasoista tuotantolaitosta elintarvikkeilla ilman miljoonan investointia seiniin ja tasoihin. miten ihmeessä enää on yhtään eurooppalaista ihmistä elossa kun esim. liha myydään vain puiselta pöydältä ja tavara lojuu kylmäaltaassa kasoissa. kylläpä sitten nuo nuorten allerkiat löytää syntipukin siitä liiasta puhtaudesta ja pesuaineiden altistavasta myrkystä.
Niin. Eeuu liittyy tähän siten, että Suomi päätti varmistaa elintarviketuotantonsa jatkumisen luomalla kansallisen strategian joka toimiessaan varmistaa puhtaan ja laadukkaan tuotannon. Eli tämä hirveä niuhottaminen ei ole eeuun idea, vaan idea vastustaa eeuuta :)
-
Mutta onko siinä ideassa järkeä?
Nyt sonni viedään parhaillaan savosta tampereelle teurastettavaksi. Sieltä ruho kiitää espooseen leikattavaksi ja pakattavaksi vakuumiin. Lopuksi se paketoitu sonni tuodaan palasina takaisin savoon. Onko tässä touhussa enää mitään tolkkua?
-
Mutta onko siinä ideassa järkeä?
Nyt sonni viedään parhaillaan savosta tampereelle teurastettavaksi. Sieltä ruho kiitää espooseen leikattavaksi ja pakattavaksi vakuumiin. Lopuksi se paketoitu sonni tuodaan palasina takaisin savoon. Onko tässä touhussa enää mitään tolkkua?
En minä tiedä onko järkeä...
Mut sen tiedän, että ei tuokaan sonnivainaan autoloma ole mikään eeuun määräämä toimenpide. Ehkä tämä 20 vuotta jatkunut kilpailutilanne vaatii tuon..
Mä olen muuten aina ostanut "lähilihaa ja lähijuustoa", eikä se ole ainakaan nuppivikaa lisännyt. Paitsi siinä, että usein kuitti on unohtunut ottaa mukaan ;D
-
Mutta onko siinä ideassa järkeä?
Nyt sonni viedään parhaillaan savosta tampereelle teurastettavaksi. Sieltä ruho kiitää espooseen leikattavaksi ja pakattavaksi vakuumiin. Lopuksi se paketoitu sonni tuodaan palasina takaisin savoon. Onko tässä touhussa enää mitään tolkkua?
En minä tiedä onko järkeä...
Mut sen tiedän, että ei tuokaan sonnivainaan autoloma ole mikään eeuun määräämä toimenpide. Ehkä tämä 20 vuotta jatkunut kilpailutilanne vaatii tuon..
Mä olen muuten aina ostanut "lähilihaa ja lähijuustoa", eikä se ole ainakaan nuppivikaa lisännyt. Paitsi siinä, että usein kuitti on unohtunut ottaa mukaan ;D
Tuo juusto ei nyt ole mitenkään paha. Maito viedään tilalta meijeriin josta tehty juusto viedään kauppaan.
Mutta tuon lihan kohdalla herää kysymys että saako touhuun jotain kuljetustukea? Onhan se tietysti varastointi kysymyskin kun se liha on autossa tien päällä eikä kalliissa varastohallissa odottamassa kauppaan lähtöä.
-
Mutta onko siinä ideassa järkeä?
Nyt sonni viedään parhaillaan savosta tampereelle teurastettavaksi. Sieltä ruho kiitää espooseen leikattavaksi ja pakattavaksi vakuumiin. Lopuksi se paketoitu sonni tuodaan palasina takaisin savoon. Onko tässä touhussa enää mitään tolkkua?
En minä tiedä onko järkeä...
Mut sen tiedän, että ei tuokaan sonnivainaan autoloma ole mikään eeuun määräämä toimenpide. Ehkä tämä 20 vuotta jatkunut kilpailutilanne vaatii tuon..
Mä olen muuten aina ostanut "lähilihaa ja lähijuustoa", eikä se ole ainakaan nuppivikaa lisännyt. Paitsi siinä, että usein kuitti on unohtunut ottaa mukaan ;D
Tuo juusto ei nyt ole mitenkään paha. Maito viedään tilalta meijeriin josta tehty juusto viedään kauppaan.
Mutta tuon lihan kohdalla herää kysymys että saako touhuun jotain kuljetustukea? Onhan se tietysti varastointi kysymyskin kun se liha on autossa tien päällä eikä kalliissa varastohallissa odottamassa kauppaan lähtöä.
Noita teurastamoja pitäisi vaan olla niin tiheässä, että eläimiä ei elävänä kuljeteta pitkiä matkoja :(
-
Mutta onko siinä ideassa järkeä?
Nyt sonni viedään parhaillaan savosta tampereelle teurastettavaksi. Sieltä ruho kiitää espooseen leikattavaksi ja pakattavaksi vakuumiin. Lopuksi se paketoitu sonni tuodaan palasina takaisin savoon. Onko tässä touhussa enää mitään tolkkua?
En minä tiedä onko järkeä...
Mut sen tiedän, että ei tuokaan sonnivainaan autoloma ole mikään eeuun määräämä toimenpide. Ehkä tämä 20 vuotta jatkunut kilpailutilanne vaatii tuon..
Mä olen muuten aina ostanut "lähilihaa ja lähijuustoa", eikä se ole ainakaan nuppivikaa lisännyt. Paitsi siinä, että usein kuitti on unohtunut ottaa mukaan ;D
Tuo juusto ei nyt ole mitenkään paha. Maito viedään tilalta meijeriin josta tehty juusto viedään kauppaan.
Mutta tuon lihan kohdalla herää kysymys että saako touhuun jotain kuljetustukea? Onhan se tietysti varastointi kysymyskin kun se liha on autossa tien päällä eikä kalliissa varastohallissa odottamassa kauppaan lähtöä.
Noita teurastamoja pitäisi vaan olla niin tiheässä, että eläimiä ei elävänä kuljeteta pitkiä matkoja :(
Ja teurastamon vieressä leikkaamo ja pakkaamo. Korkeintaa tiiliseinä erottamaan osastot toisistaa. Eli kun kanttura kävelee autosta teurastamoon, niin se kun seuraavan kerran tulee ulos sieltä niin siinä lukee "sika nauta jauheliha 400g!"
-
Sattumalta tunnen erään kotiteurastamon omistajan. Hän kertoi millainen rumpa oli lupien kanssa aloittaessa, vielä vuosien päästä manasi sitä. Hän oli matkustanut pitkin ja poikin Euroopassa, juur suoramyynnin tiimoilta, ja sanoi Suomalaisen valvonnan olevan lähinnä vainoamista, Eurooppalaiseen verrattuna. Itävallassa oli alan yrittäjä kertonut että kunnan terveystarkastajaa vastaava virkailija käy kerran vuodessa tarkastamassa päällisin puolin että kaikki ok.
-
Sattumalta tunnen erään kotiteurastamon omistajan. Hän kertoi millainen rumpa oli lupien kanssa aloittaessa, vielä vuosien päästä manasi sitä. Hän oli matkustanut pitkin ja poikin Euroopassa, juur suoramyynnin tiimoilta, ja sanoi Suomalaisen valvonnan olevan lähinnä vainoamista, Eurooppalaiseen verrattuna. Itävallassa oli alan yrittäjä kertonut että kunnan terveystarkastajaa vastaava virkailija käy kerran vuodessa tarkastamassa päällisin puolin että kaikki ok.
Itävalta on Oulun läänin kokoinen alue, jossa on 800 tilateurastamoa :o
Sen lisäksi on myös ne isot toimijat :(
-
Sattumalta tunnen erään kotiteurastamon omistajan. Hän kertoi millainen rumpa oli lupien kanssa aloittaessa, vielä vuosien päästä manasi sitä. Hän oli matkustanut pitkin ja poikin Euroopassa, juur suoramyynnin tiimoilta, ja sanoi Suomalaisen valvonnan olevan lähinnä vainoamista, Eurooppalaiseen verrattuna. Itävallassa oli alan yrittäjä kertonut että kunnan terveystarkastajaa vastaava virkailija käy kerran vuodessa tarkastamassa päällisin puolin että kaikki ok.
Itävalta on Oulun läänin kokoinen alue, jossa on 800 tilateurastamoa :o
Sen lisäksi on myös ne isot toimijat :(
Suomessa nuo pienet taisivat liittyä osuustoiminnallisiksi yrityksiksi :-X
-
niin, ja kun noista itävaltalaisistakin taitaa useimmat olla vielä hengissä, herääkin kysymys; onko suomalainen virkamies vain keksinyt ikiliikkujan? kyllä toi saparomäen manninenkin on pari kertaa karkeasti kironnu tämän suomisysteemin. ei riitä että tekee työn hyvin vaan pitää tehdä myös paperisotakin hyvin ja sillähän sittten se tulos muka tehdään. asiakkaat uottaa lihoja mutta kun ei kerkiä leikkaamaan kun pitää papereita täyttää.
-
Todellisten tai keksittyjen direktiivien taakse valvojat menee valvonnoissa, vaikka kansalliset säädökset varmaan riittäviä järkevän valvonna suorittamiseen.
Suomalainen ihan ikioma vaatimustaso näissä on huomattavasti korkeampi kuin eeuun direktiivit ;D
Suomessahan päätettiin se kansallisen laadun strategia 90-luvun puolivälissä, sillä tiellä ollaan. Eli äärimmäisen puhtauden ja turvallisuuden linjalla... ei se välttämättä huono linja ole, kunhan sen vaan saisi kaupallistettua paremmin.
http://www.portuguesecheese.com/HistoryofCheese.html
http://www.portuguesecheese.com/ContactUs.html