Agronet
Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: Oksa - 15.08.14 - klo:09:11
-
kattelin tuossa vimosia kauroja kuivurilla kun danfossin kippomittari näytti kosteudeksi vain 13 % puimurin jälkeen noin puolen päivän kärrissä seisomisen jälkeen. mikä mahtaa olla oikea kosteus? kylällä ei yhtään murskaavaa/litistävää mittaria. noooo, rehuvilja säilyy hinkalossa jopa n. 19%sena. verkkopohja.
-
kattelin tuossa vimosia kauroja kuivurilla kun danfossin kippomittari näytti kosteudeksi vain 13 % puimurin jälkeen noin puolen päivän kärrissä seisomisen jälkeen. mikä mahtaa olla oikea kosteus? kylällä ei yhtään murskaavaa/litistävää mittaria. noooo, rehuvilja säilyy hinkalossa jopa n. 19%sena. verkkopohja.
Hyvä kysymys, varmaan tulee tarkan tuloksen antavia vastauksia.
Mun oli eilen lakokauran puintikosteus 15%, nyt se seiso yön kärryissä puimurin jäljiltä. Paljoks se mahtaa olla ny????
-
kattelin tuossa vimosia kauroja kuivurilla kun danfossin kippomittari näytti kosteudeksi vain 13 % puimurin jälkeen noin puolen päivän kärrissä seisomisen jälkeen. mikä mahtaa olla oikea kosteus? kylällä ei yhtään murskaavaa/litistävää mittaria. noooo, rehuvilja säilyy hinkalossa jopa n. 19%sena. verkkopohja.
Hyvä kysymys, varmaan tulee tarkan tuloksen antavia vastauksia.
Mun oli eilen lakokauran puintikosteus 15%, nyt se seiso yön kärryissä puimurin jäljiltä. Paljoks se mahtaa olla ny????
On kyllä todella naurettava vastaus.
Arvioni on 14%.
-
Yön yli tai pidempään on jopa eduksi, jos on vihreitä joukossa, se massan kosteus tasoituu.
Miten muuten se entisaikojen uunissa kuivaminen ja punnitus tehdään ja lasketaan?
-
Ota ja punnitse noin 100g jyviä. Siis tarkka arvo, esim. 105g. Laita uuniin 80 asteeseen ja kuivaa niin kauan kun paino ei putoa. Vaikka yöksi. Punnitse ja laske kosteus.
-
Tai sitte mikroon, muistaakseni 3 minuuttia, kumminki niin ettei kärähdä