Agronet

Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: Oksa - 15.08.14 - klo:09:11

Otsikko: viljojen kosteus
Kirjoitti: Oksa - 15.08.14 - klo:09:11
kattelin tuossa vimosia kauroja kuivurilla kun danfossin kippomittari näytti kosteudeksi vain 13 %    puimurin jälkeen noin puolen päivän kärrissä seisomisen jälkeen.      mikä mahtaa olla oikea kosteus?   kylällä ei yhtään murskaavaa/litistävää mittaria.                   noooo, rehuvilja säilyy hinkalossa jopa n. 19%sena.   verkkopohja.
Otsikko: Vs: viljojen kosteus
Kirjoitti: SKN - 15.08.14 - klo:10:27
kattelin tuossa vimosia kauroja kuivurilla kun danfossin kippomittari näytti kosteudeksi vain 13 %    puimurin jälkeen noin puolen päivän kärrissä seisomisen jälkeen.      mikä mahtaa olla oikea kosteus?   kylällä ei yhtään murskaavaa/litistävää mittaria.                   noooo, rehuvilja säilyy hinkalossa jopa n. 19%sena.   verkkopohja.

Hyvä kysymys, varmaan tulee tarkan tuloksen antavia vastauksia.

Mun oli eilen lakokauran puintikosteus 15%, nyt se seiso yön kärryissä puimurin jäljiltä. Paljoks se mahtaa olla ny????
Otsikko: Vs: viljojen kosteus
Kirjoitti: simonurminen - 15.08.14 - klo:10:50
kattelin tuossa vimosia kauroja kuivurilla kun danfossin kippomittari näytti kosteudeksi vain 13 %    puimurin jälkeen noin puolen päivän kärrissä seisomisen jälkeen.      mikä mahtaa olla oikea kosteus?   kylällä ei yhtään murskaavaa/litistävää mittaria.                   noooo, rehuvilja säilyy hinkalossa jopa n. 19%sena.   verkkopohja.

Hyvä kysymys, varmaan tulee tarkan tuloksen antavia vastauksia.

Mun oli eilen lakokauran puintikosteus 15%, nyt se seiso yön kärryissä puimurin jäljiltä. Paljoks se mahtaa olla ny????

On kyllä todella naurettava vastaus.

Arvioni on 14%.
Otsikko: Vs: viljojen kosteus
Kirjoitti: klapikasa - 15.08.14 - klo:11:21
Yön yli tai pidempään on jopa eduksi, jos on vihreitä joukossa, se massan kosteus tasoituu.

Miten muuten se entisaikojen uunissa kuivaminen ja punnitus tehdään ja lasketaan?
Otsikko: Vs: viljojen kosteus
Kirjoitti: Hämeen hitain - 15.08.14 - klo:12:04
Ota ja punnitse noin 100g jyviä. Siis tarkka arvo, esim. 105g. Laita uuniin 80 asteeseen ja kuivaa niin kauan kun paino ei putoa. Vaikka yöksi. Punnitse ja laske kosteus.
Otsikko: Vs: viljojen kosteus
Kirjoitti: Jompero - 15.08.14 - klo:16:58
Tai sitte mikroon, muistaakseni 3 minuuttia, kumminki niin ettei kärähdä