Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Sepeteus - 11.08.14 - klo:10:42
-
Emme tarvitse Natoa sodan vaan rauhan vuoksi.
http://www.suomenmaa.fi/edoris?tem=sm_blogi2&blogentryid=1467
Paavo on tehnyt ensimmäisen aloitteen ja niin tärkeän
Olen tehnyt aloitteen, että valiokunnan nimessä oleva käännösvirhe korjataan. Suomenkielellä valiokunnan nimi on ollut kehitysyhteistyövaliokunta.
http://www.suomenmaa.fi/edoris?tem=sm_blogi2&blogentryid=1464
Toivotan Jyrkille parhainta menestystä tulevassa salkkujaossa. On hyvä, että hänellä on mahdollisuus paneutua komission työskentelyyn hyvissä ajoin, mikä oman kokemukseni nojalla auttaa painavan salkun tavoittelemisessa suomalaisiin käsiin.
http://www.suomenmaa.fi/edoris?tem=sm_blogi2&blogentryid=1453
-
Puhu puhuuuuuuuuu
Hyvää puhuvat. :-X
-
"""1989: KGB:n Helsingin päällikkö Viktor Vladimirov oli merkittävimpien suomalaisten kotiryssä. Väyrynen kertoi Karjalaiselle lähettämässään kirjeessä, miten Vladimirov tarjosi apuaan Karjalaisen presidenttikampanjalle.
-Minä esitin hänelle (Vladimiroville) ajatuksen, että ensi vuoden tavaranvaihtopöytäkirjassa syntyvät vientiongelmat voisivat olla sopiva kohde, jos löytäisimme jonkin keinon, esim. öljyntuonnin lisäämisen, tämän ongelman hoitamiseen, Väyrynen kirjoitti kohukirjeessä. Eduskunnan perustusvaliokunta totesi Väyrysen toimineen varomattomasti, mutta ei lain vastaisesti."
"Kaikki lähti siitä, kun Paavo Väyrynen ryhtyi kaivamaan hautaa Ahon hallitukselle ja imoitti 14. päivänä huhtikuuta 1993 eroavansa ulkoministerin paikalta. Lähtijä uskoi nimittäin, että hän menestyisi paremmin presidentinvaalissa, kun hän sanoutuisi irti hallituksen EY-linjasta.
Hallituskriisi olisi tullut EY-neuvottelujen loppusuoran auetessa erittäin onnettomaan aikaan. Väyrynen ei silti epäröinyt asettaa omaa etuaan maan parhaan edelle"
"Väyrynen oli ulkoministerinä vaikuttanut ratkaisevasti Euroopan unionin jäsenyyshakemuksen jättöön. Hänen vastuullaan olivat oikeastaan kaikki Suomelle tärkeimmät ja samalla hankalimmat jäsenyysneuvottelujen asiat".
Otteita Keijo K.Kulhan kirjasta "Mahtitalonpoika" s. 285 Edita, Helsinki 1998
(Kulha on kepu)"
-
VUONNA 2008 tapahtui merkittävä käänne, kun luotiin itäisen kumppanuuden ohjelma, johon Venäjää ei otettu millään tavoin mukaan.
Tätä Venäjän eristämiseen tähtäävää linjaa ajoivat innokkaimmin Puola, Baltian maat ja Ruotsi. Ulkoministeri Alexander Stubb liittyi tähän joukkoon.
Suomen hallituksen EU-ministerivaliokunta päätti esityksestäni, että Venäjä pitää ottaa mukaan ainakin tarkkailijana ja että sen pitää päästä mukaan itäisen kumppanuuden monenkeskisiin ohjelmiin.
Kuten teoksessani Huonomminkin olisi voinut käydä kerroin, ministeri Stubb ei toiminut päätetyllä tavalla.
Itäisen kumppanuuden käynnistämisestä alkoi EU:n osalta kehitys kohti nykyistä Ukrainan kriisiä. Nyt on mahdollisimman pian palattava laajan paneurooppalaisen yhteistyön tielle.
Paavo Väyrynen
europarlamentaarikko
ulkoministerikanditaatti