Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: pig24 - 03.06.14 - klo:17:03
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
-
Tuo pontikan keitto olisi sopiva liitännäinen tähän meidänkin huusholliin. Ja kannukin löytyy. ;)
-
Tuo pontikan keitto olisi sopiva liitännäinen tähän meidänkin huusholliin. Ja kannukin löytyy. ;)
Tekemään . :)
Skännä tulee teille varmasti Vävyks .
Palkka viinassa . ;)
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
46 rosenttista pontikkaa? Saattaapiko tuommosta vielä sanua pontikaksi...? ::)
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
46 rosenttista pontikkaa? Saattaapiko tuommosta vielä sanua pontikaksi...? ::)
ite et osaa tehdä edes tuollaista. Meikä on tehny ensimmäiset panokset jo -70 luvulla. Nyt ei tarvii, koska Virosta saa halvalla. Pitää taas lähtee käymään.
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
46 rosenttista pontikkaa? Saattaapiko tuommosta vielä sanua pontikaksi...? ::)
ite et osaa tehdä edes tuollaista. Meikä on tehny ensimmäiset panokset jo -70 luvulla. Nyt ei tarvii, koska Virosta saa halvalla. Pitää taas lähtee käymään.
Satusetien satusetä taas vauhisa... :o ::) :o ::)
-
Niinpä. Etelästä Viron viina tappanut tuonkin maaseutuyrittäjyyden, Kajaanin korkeudella kannattaa jo paneutua syvemmin harrastukseen.
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
46 rosenttista pontikkaa? Saattaapiko tuommosta vielä sanua pontikaksi...? ::)
ite et osaa tehdä edes tuollaista. Meikä on tehny ensimmäiset panokset jo -70 luvulla. Nyt ei tarvii, koska Virosta saa halvalla. Pitää taas lähtee käymään.
Satusetien satusetä taas vauhisa... :o ::) :o ::)
Meillä oli silloin hyvät vehkehet. Aktiivihiili suodattimet ja viimesen päälle lämpötilan säätimet. Tuli kerralla hyvää tavaraa. Oli muuten insinööri porukassa. Rikos on vanhentunut. Eikä myyntiin tehty.
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
46 rosenttista pontikkaa? Saattaapiko tuommosta vielä sanua pontikaksi...? ::)
ite et osaa tehdä edes tuollaista. Meikä on tehny ensimmäiset panokset jo -70 luvulla. Nyt ei tarvii, koska Virosta saa halvalla. Pitää taas lähtee käymään.
Satusetien satusetä taas vauhisa... :o ::) :o ::)
Meillä oli silloin hyvät vehkehet. Aktiivihiili suodattimet ja viimesen päälle lämpötilan säätimet. Tuli kerralla hyvää tavaraa. Oli muuten insinööri porukassa. Rikos on vanhentunut. Eikä myyntiin tehty.
Satusetien satusetä etelleen vauhisa... :o ::) :o ::)
-
Niinpä. Etelästä Viron viina tappanut tuonkin maaseutuyrittäjyyden, Kajaanin korkeudella kannattaa jo paneutua syvemmin harrastukseen.
Tämä on totuus. Laillisesti voi tuoda kaiken juomansa alkoholin. Nytkin tässä nappaillaan viron viinaa sadepäivän ratoksi.
-
Niinpä. Etelästä Viron viina tappanut tuonkin maaseutuyrittäjyyden, Kajaanin korkeudella kannattaa jo paneutua syvemmin harrastukseen.
Tämä on totuus. Laillisesti voi tuoda kaiken juomansa alkoholin. Nytkin tässä nappaillaan viron viinaa sadepäivän ratoksi.
Nyt nämä uudet tullimääräykset laskevat tuota kannattavuusrajaa vielä etelämmäs. Pohjoisessa ehkä yksi sadasta tekee pontikkaa, loput 99 tyytyvät juomaan rankkinsa sellaisenaan... alkoholipolitiikan seuraava vaihe onkin sitten rajoittaa pikahiivan ja sokerin myyntiä. :o
Mitä meille luvattiin tästäkin v. 1995 kun unioniin menimme? Sitä puoli-ilmaisen viinin määrää maitohyllyssä... ;D
-
minä sitä en raukkapäivänen osaa edes tehdä pontikkaa, enkä ole sitä edes maistanut. ryypännyt olen elämäni aikana vähintäänkin riittävästi ja kaikki on ostettu valtion kaupasta. ulkomailta ostettu on myös juotu ulkomailla, rajan yli olen tuonut ainoastaan yhden rommipullon ja yhden konjakin.
että semmonen riminaali ;D
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
46 rosenttista pontikkaa? Saattaapiko tuommosta vielä sanua pontikaksi...? ::)
Laimentamalla saa vedestä hyvän hinnan. Litrasta pontikkaa tulee kaksi....
-
minä sitä en raukkapäivänen osaa edes tehdä pontikkaa, enkä ole sitä edes maistanut. ryypännyt olen elämäni aikana vähintäänkin riittävästi ja kaikki on ostettu valtion kaupasta. ulkomailta ostettu on myös juotu ulkomailla, rajan yli olen tuonut ainoastaan yhden rommipullon ja yhden konjakin.
että semmonen riminaali ;D
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
-
minä sitä en raukkapäivänen osaa edes tehdä pontikkaa, enkä ole sitä edes maistanut. ryypännyt olen elämäni aikana vähintäänkin riittävästi ja kaikki on ostettu valtion kaupasta. ulkomailta ostettu on myös juotu ulkomailla, rajan yli olen tuonut ainoastaan yhden rommipullon ja yhden konjakin.
että semmonen riminaali ;D
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Sorkkikselle alan ammattilaisena olis täs varmaan markkinarako. Enkä siis tarkoita viinanjuontia, vaan rosterin tinaamista...
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Hekan päässä syttyy huomenna lamppu: "Ai se pitää keittää..." :o
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Pontikkaa ei keitetä. Pontikka tislataan. Lämpötila on se tärkeä juttu.
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Pontikkaa ei keitetä. Pontikka tislataan. Lämpötila on se tärkeä juttu.
Eix se alkoholi kuitenkin kiehu, et se höyrystyy? :o
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Pontikkaa ei keitetä. Pontikka tislataan. Lämpötila on se tärkeä juttu.
Eix se alkoholi kuitenkin kiehu, et se höyrystyy? :o
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
-
;D ;D ;D
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Pontikkaa ei keitetä. Pontikka tislataan. Lämpötila on se tärkeä juttu.
Jos oikein saivarrellaan, ei pontikkaa tislata, vaan tisleen nimi on pontikka... Eiköhän ilmaisu pontikan kaikkine puutteineen ole kuitenkin se kansanomaisin ilmaisu?
-
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
Antik ei taida tietää mitään pontikan valmistuksesta. Kyllä alkoholin valmistus perustuu nimenomaan kiehumiseen, ei haihtumiseen, tai sitten AntiK opettaa meille, miten valmistetaan 46%:sta pontikkaa ;D
-
Kannukone??? Rumpukone siis? ???
-
Kannukone??? Rumpukone siis? ???
Kuinkahan tuon ropon voi muuttaa vanhana uusiokäyttöön. Taitaa olla pelkkää romua 10v.
-
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
Antik ei taida tietää mitään pontikan valmistuksesta. Kyllä alkoholin valmistus perustuu nimenomaan kiehumiseen, ei haihtumiseen, tai sitten AntiK opettaa meille, miten valmistetaan 46%:sta pontikkaa ;D
Tolla reseptillä tulee pahanmakuista .
Se aktiivihiili on pahanmaun poistamiseen . :o
Rankki alkaa höyrystyä lämmitettäessä , höyry jäähdytetään vedellä tai muulla kylmällä ja vot pontikkaa tulee .
-
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
Antik ei taida tietää mitään pontikan valmistuksesta. Kyllä alkoholin valmistus perustuu nimenomaan kiehumiseen, ei haihtumiseen, tai sitten AntiK opettaa meille, miten valmistetaan 46%:sta pontikkaa ;D
Tolla reseptillä tulee pahanmakuista .
Se aktiivihiili on pahanmaun poistamiseen . :o
Rankki alkaa höyrystyä lämmitettäessä , höyry jäähdytetään vedellä tai muulla kylmällä ja vot pontikkaa tulee .
Sorkkis on ammattilainen monella alalla ;D
-
Ja mä menin talvella myymään vanhan kannukoneen >:( Sitähän olisi vielä voinut käyttää 8)
-
Nykyhipit tekee ponua aurinkovoimalla... tulee fiinimpää kun pikahiivat ei pala pohjaan, ottaa vain aikaa.
-
Markkinointiin kaatu tuokin bisnes :o Vaan miten on kannattavuuden laita? Onko kukaan laskenut ponanzalle hintaa?
-
Markkinointiin kaatu tuokin bisnes :o Vaan miten on kannattavuuden laita? Onko kukaan laskenut ponanzalle hintaa?
Sokeri 10 x 0,95 e/kg, pikahiiva 5 euroa pkt + joitain euroja pannun sähköihin ja vesimaksuun? ::)
-
Markkinointiin kaatu tuokin bisnes :o Vaan miten on kannattavuuden laita? Onko kukaan laskenut ponanzalle hintaa?
Sokeri 10 x 0,95 e/kg, pikahiiva 5 euroa pkt + pannun sähköt? ::)
Paljonko siitä tipahtaa? Vai meneekö jo ammatti salaisuuden puolelle?
-
Markkinointiin kaatu tuokin bisnes :o Vaan miten on kannattavuuden laita? Onko kukaan laskenut ponanzalle hintaa?
Sokeri 10 x 0,95 e/kg, pikahiiva 5 euroa pkt + pannun sähköt? ::)
Paljonko siitä tipahtaa? Vai meneekö jo ammatti salaisuuden puolelle?
15 volttista rankkia vaikkapa 30 litraa... helppo ynnätä saannot yms. Ennen ei ollut noita aktiivihiiliäkään mitä nykyään on joka marketin viiniosastolla. Helpoksi menny nykynuorisolla. ;D
-
Markkinointiin kaatu tuokin bisnes :o Vaan miten on kannattavuuden laita? Onko kukaan laskenut ponanzalle hintaa?
Sokeri 10 x 0,95 e/kg, pikahiiva 5 euroa pkt + pannun sähköt? ::)
Paljonko siitä tipahtaa? Vai meneekö jo ammatti salaisuuden puolelle?
Kilosta sokeria muodostuu 512 g alkoholia, jos kaikki sokeri käy alkoholiksi. Lisäksi maltaista tms, vapautuu sokeria muutaman prosentin verran. Siispä nyrkkisääntö on 2 kg sokeria kymppilitraa kohti sekä puoli pussia maltaita. Hyvin tehtynä sen juo keittämättäkin...
-
Kannukone??? Rumpukone siis? ???
Kuinkahan tuon ropon voi muuttaa vanhana uusiokäyttöön. Taitaa olla pelkkää romua 10v.
Liikeradat voisivat olla lähellä hanaoluen jakelua. Tuopin täyttö ja ojentaminen tiskille.
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Pontikkaa ei keitetä. Pontikka tislataan. Lämpötila on se tärkeä juttu.
Eix se alkoholi kuitenkin kiehu, et se höyrystyy? :o
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
No voe jumalaude! Tuo on jo yhtä lekentaarista ku se tuhat hehtaaria ei ole kuin kilometri kanttiinsa... ;) :D ;D ::)
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Pontikkaa ei keitetä. Pontikka tislataan. Lämpötila on se tärkeä juttu.
Eix se alkoholi kuitenkin kiehu, et se höyrystyy? :o
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
No voe jumalaude! Tuo on jo yhtä lekentaarista ku se tuhat hehtaaria ei ole kuin kilometri kanttiinsa... ;) :D ;D ::)
Kepulaaset turhaan vouhottaa 100ha yksinäisyydestä. ;)
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
Toinen haihduttaa, toinen laskee aktiivihiilen läpi. Ei ihme, että monet pitävät pontikan makua huonona. Ainakaan paskaan tehdyn rankin hajua ei saa pois aktiivihiilellä, joten haihduttamalla tehtyä lopputuotetta ei juo Sorkkiskaan.
Todellisuudessa hyvin tehty pontikka on jalo juoma, joka kuuluu nauttia jalallisesta ja hiotusta lasista.
-
Ei pontikan teko vaikeeta ole . Suodattaa pitää useamman kerran aktiivihiilen läpi :o
Parempaa saa alkosta :)
Varmasti saa, jos pontikkaa valmistetaan aktiivihiilellä suodattamalla. Kyllä minun nuoruudessani piti vielä keittää, tai sitten aktiivihiili on kovasti kehittynyt vuosien saatossa.
Pontikkaa ei keitetä. Pontikka tislataan. Lämpötila on se tärkeä juttu.
Eix se alkoholi kuitenkin kiehu, et se höyrystyy? :o
no ei todellakaan, se haihtuu siitä rankista.
No voe jumalaude! Tuo on jo yhtä lekentaarista ku se tuhat hehtaaria ei ole kuin kilometri kanttiinsa... ;) :D ;D ::)
Kepulaaset turhaan vouhottaa 100ha yksinäisyydestä.
Niiiiiiin eipä siis huolta, EsDiePien matematiikala laskettuna se sataki hehtaaria on palijo pienempi läntti...
T: sittoutumaton 8)
-
Niinpä. Etelästä Viron viina tappanut tuonkin maaseutuyrittäjyyden, Kajaanin korkeudella kannattaa jo paneutua syvemmin harrastukseen.
Tämä on totuus. Laillisesti voi tuoda kaiken juomansa alkoholin. Nytkin tässä nappaillaan viron viinaa sadepäivän ratoksi.
siinä ne mänee päivät rattosasti. ::)
-
Tuossa taitaa olla rosterisen maitoputken mutkiakin mukana.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288696388579.html?pos=ok-trm-uutk
46 rosenttista pontikkaa? Saattaapiko tuommosta vielä sanua pontikaksi...? ::)
ite et osaa tehdä edes tuollaista. Meikä on tehny ensimmäiset panokset jo -70 luvulla. Nyt ei tarvii, koska Virosta saa halvalla. Pitää taas lähtee käymään.
joko huomenissa meinoot männä. ::)