Agronet
Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: pig24 - 24.04.14 - klo:14:13
-
6 Ruotsin maatalousyliopiston tutkijaa ovat kirjoittaneet artikkelin Svenska Dagbladetiin.
Olki tekee porsaan iloiseksi ja terveeksi. Terve sika tarvitsee vähemmän antibioottia. Kauppa tuo lihaa maista, joissa on alempi eläinsuojelun taso kuin Ruotsissa. Huonoja oloja peitellään antibioottia antamalla. Lihan mukana saattaa levitä antibioottiresistenssi. Tätä vasten tarkasteltuna ruotsalaiset eläinsuojelunormit eivät tule kalliiksi, vaan päinvastoin ne tulevat kansantaloudellisesti kannattaviksi.
Yksi kirjoittajista on eläinetiikan lehtori ja pari on eläinlääkäreitä. Päättelyketjua olisi voinut jatkaa kehottamalla hankkimaan sianliha paikalliselta (luomu?)tuottajalta eikä marketista.
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/billigt-kott-kan-gora-oss-sjuka-pa-sikt_3480850.svd
-
http://areena.yle.fi/tv/2191320/#/play
-
http://areena.yle.fi/tv/2191320/#/play
Hemmo teki kovasti töitä. Hyvin tehty juttu.
-
Brittidokkarista vielä: Kaveri halusi saada vastauksen sellaiseen asiaan, joka ei erityisen ratkaisevasti palvele hänen omaa elinkeinoaan. Kieltä ja sydäntä on vain pieni osa tuotannosta. Myönnetään toki, että supermarkettien pyörittäjät eivät ole jutun syyllisiä, vaan ennakkoluuloiset kuluttajat itse.