Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Suuri Ajattelija - 12.03.14 - klo:18:28
-
http://www.sotkamolehti.fi/Uutiset/1194844115318/artikkeli/pienteurastamoyrittaja+jarjestaa+osakeannin.html
www.sotkamolehti.fi/Uutiset/.../teurastamo+menossa+rautavaaralle.html
http://www.iisalmensanomat.fi/uutiset/yla-savo/juha-karhap%C3%A4%C3%A4-lihahankkeen-ty%C3%B6ntekij%C3%A4ksi/806853
Lisäksi teurastamohanketta selvitetään Juankoskella, Varkaudessa ja Pielavedellä.
Pitäisikö ylpeillä savolaisuudella vai todeta, ettei se maailma pyöri sillä tavalla, että jokaiseen kuntaan perustetaan oma teurastamo samaan aikaan, kun Kauhajoen teurastamo potee raaka-ainepulaa?
Kaveri on kuitenkin pätevä, kun on onnistunut höpläyttämään noinkin monen kunnan ihmisiä.
-
Toivottavasti hanke kuitenkin onnistuu.
-
Toivottavasti hanke kuitenkin onnistuu.
Samaa minäkin toivon ja on tässä sekin hyvä puoli, että kun jatkossa ei ole enää tarvetta riidellä kyläkoulujen lakkautuksilla, voidaan riitely keskittää kyläteurastamojen lakkautuksiin.
-
Tuo teurastamo juttu on vähän vaikea. Toisaalta kannatan sitä, mutta kyllä siinä aika tiukille joutuu. Minäkin ennen tuota erikoisnautaa kasvatin, ja sille yritettiin etsiä muitakin vaihtoehtoja kuin normi teuraslinja, mutta kyllä se yritykseksi jäi. Hommaan pitäisi vihkiytyä niin täysin rinnoin, ettei minun kuppikoolla siihen pystynyt.
Ja markkinointi, sillä pitäisi löytää niitä maksavia asiakkaita. Raha tulee myynnistä eikä puhtaasti teurastamisesta. Rahtiakin tietysti, mutta pitäisi siinä olla maksavia asiakkaitakin. Eikä vain mummoja, jotka käy puolikiloajauhelihaa hakemassa ja jäävät tunniksi juttusille.
Onnea kuitenkin yritykselle ja sitä varmasti tarvitaan. ;D
-
Noissa teurastamoissa on sellainen "jännä" homma, että muistaakseni alle 1000 nautaa/vuosi saa teurastaa kevyemmissä tiloissa ja sitten vaaditaan jo täysverinen teurastustehdas..
Ilmeisesti suunnitelmissa on nyt sitten tuollainen järeämpi teurastamo, jos sen viereen kasataan jo biovoimalaakin ??? Tuhannen mullikan suolten varaan ei kannata kauheasti vielä kaasuttamoa rakentaa ::)
Mutta tämä kaveri on oikeasti taitava. Se että onko teurastamoa oikeasti tulossa jää nähtäväksi.
-
Noissa teurastamoissa on sellainen "jännä" homma, että muistaakseni alle 1000 nautaa/vuosi saa teurastaa kevyemmissä tiloissa ja sitten vaaditaan jo täysverinen teurastustehdas..
Ilmeisesti suunnitelmissa on nyt sitten tuollainen järeämpi teurastamo, jos sen viereen kasataan jo biovoimalaakin ??? Tuhannen mullikan suolten varaan ei kannata kauheasti vielä kaasuttamoa rakentaa ::)
Mutta tämä kaveri on oikeasti taitava. Se että onko teurastamoa oikeasti tulossa jää nähtäväksi.
Uusia brändejä kotimaiselle lihalle tarvitaan jo kovasti. Vanhat ryvettyneet ei enää lisäarvoa tunnu saavan aikaan :/
-
Kyllä, mutta onko kyläteurastamo brändin perusta vai joidenkin pakkomielle?
Jo pelkästään brändin rakentaminen maksaa sairaasti, voi sanoa että monikertaisesti teurastamoon nähden, jos haluaa edes jonkinlaisen valtakunnallisen näkyvyyden Hki-Tre-Tku kolmioon.
Kusetuksen makua... rahaa kerätään seiniin ja muutama mullikellokas saa henkistä paybackia "lähiteurastamosta".
Jos rahaa pitää jo alkumetreillä kerätä seiniin puolimilliä ja mitään tuotteistusta ei ole, saati markkinointisuunnitelmaa esittää.... niin suositan peukuttamista ja unohtamista. 8)
Joo. Mä en tunne taustoja yhtään. Oma lihakauppa jonnekin takahikiälle ei kuullosta bisnekseltä. Teurastamo voi olla tuolla, mutta kaupan pitää olla Hakaniemessä....
-
Uusia brändejä kotimaiselle lihalle tarvitaan jo kovasti. Vanhat ryvettyneet ei enää lisäarvoa tunnu saavan aikaan :/
Eilenhän S-ryhmä kertoi Rainbow- tuotemerkkinsä uudelleen brändäyksen kotimaista- tuotemesarjaksi. Taustallahan ei varmaan mikään suuremmin muutu, mutta lisäarvoa haetaan markkinoinnin ja tuotesijoittelun keinoilla. Tällä voidaan myös korostaa kotimaisuutta markkinoinnissa, 400 tuotteella voidaan hukuttaa taakse ne 4000 muuta... :o
-
Kyllä, mutta onko kyläteurastamo brändin perusta vai joidenkin pakkomielle?
Jo pelkästään brändin rakentaminen maksaa sairaasti, voi sanoa että monikertaisesti teurastamoon nähden, jos haluaa edes jonkinlaisen valtakunnallisen näkyvyyden Hki-Tre-Tku kolmioon.
Kusetuksen makua... rahaa kerätään seiniin ja muutama mullikellokas saa henkistä paybackia "lähiteurastamosta".
Jos rahaa pitää jo alkumetreillä kerätä seiniin puolimilliä ja mitään tuotteistusta ei ole, saati markkinointisuunnitelmaa esittää.... niin suositan peukuttamista ja unohtamista. 8)
Joo. Mä en tunne taustoja yhtään. Oma lihakauppa jonnekin takahikiälle ei kuullosta bisnekseltä. Teurastamo voi olla tuolla, mutta kaupan pitää olla Hakaniemessä....
Onhan tuota jo täällä kokeiltu täällä Savon suurimman turistirysän kupeessa 10-15 sitten, mutta vituiksi meni. Asiakaspohja oli auttomasti liian kapea. Tuottajiakin tuohon mukaan kosiskeltiin, onneksi ei vanhukset mukaan lähteneet. Isot liiketilat rakennettiin, taitaa olla Itellan postikuskien ja autokaupan toimitilona nykyään. :-\
-
[
Noissa teurastamoissa on sellainen "jännä" homma, että muistaakseni alle 1000 nautaa/vuosi saa teurastaa kevyemmissä tiloissa ja sitten vaaditaan jo täysverinen teurastustehdas..
Ilmeisesti suunnitelmissa on nyt sitten tuollainen järeämpi teurastamo, jos sen viereen kasataan jo biovoimalaakin ??? Tuhannen mullikan suolten varaan ei kannata kauheasti vielä kaasuttamoa rakentaa ::)
Mutta tämä kaveri on oikeasti taitava. Se että onko teurastamoa oikeasti tulossa jää nähtäväksi.
Takavuosina kevyemmät vaatimukset oli vain siipikarjateurastamossa,nelijalkaisteurastamon vaatimukset oli koosta riippumatta samat.Tarkastaa piti ennen ja jälkeen+elimet,säilytystilojen tarve ja kiinteiden kulujen määrä oli suuri,toimintapäiviä tarkastajan ehtimisestä riippuen saattoi olla yllättävän vähän.Tuli näitä pioneeriyrittäjiä aikoinaan LTO:ssa jututettua,senpä vuoksi ei isompaa teurastamoa tullut yritettyä.
Jos oikeesti haluttais lähiruokaa lihasta,kotiteurastus pitäis mahdollistaa riistalainsäädännön alaisena.
[/quote]
-
Kyllä, mutta onko kyläteurastamo brändin perusta vai joidenkin pakkomielle?
Jo pelkästään brändin rakentaminen maksaa sairaasti, voi sanoa että monikertaisesti teurastamoon nähden, jos haluaa edes jonkinlaisen valtakunnallisen näkyvyyden Hki-Tre-Tku kolmioon.
Kusetuksen makua... rahaa kerätään seiniin ja muutama mullikellokas saa henkistä paybackia "lähiteurastamosta".
Jos rahaa pitää jo alkumetreillä kerätä seiniin puolimilliä ja mitään tuotteistusta ei ole, saati markkinointisuunnitelmaa esittää.... niin suositan peukuttamista ja unohtamista. 8)
Joo. Mä en tunne taustoja yhtään. Oma lihakauppa jonnekin takahikiälle ei kuullosta bisnekseltä. Teurastamo voi olla tuolla, mutta kaupan pitää olla Hakaniemessä....
Onhan tuota jo täällä kokeiltu täällä Savon suurimman turistirysän kupeessa 10-15 sitten, mutta vituiksi meni. Asiakaspohja oli auttomasti liian kapea. Tuottajiakin tuohon mukaan kosiskeltiin, onneksi ei vanhukset mukaan lähteneet. Isot liiketilat rakennettiin, taitaa olla Itellan postikuskien ja autokaupan toimitilona nykyään. :-\
Mää ostin sieltä konkkahuutokaupasta kaikkea kivaa. Se olikin ainoa päivä kun ko. firmassa oli asiakkaita.. ja liikepaikka oli kyllä loistava.
-
Jos oikeesti haluttais lähiruokaa lihasta,kotiteurastus pitäis mahdollistaa riistalainsäädännön alaisena.
Kotiteurastus ei pelasta ketään eikä mitään, sillä vaan pönkitetään perhepuuhalointia kun yhtä äkkiä meillä on 300 uutta kotiteurastajaa jotka laittavat lehmiään lihoiksi ja odottavat että joku kurvaa autolla sen pihasta hakemaan.
Kyllä Suomessa pienterastamoja on, voisi tietenkin olla enemmänkin, mutta yleisin syy mihin homma kaatuu on myynti ja markkinointi. Ennen teurastajaksi ryhtymistä pitää olla tuote.
-
http://www.sotkamolehti.fi/Uutiset/1194844115318/artikkeli/pienteurastamoyrittaja+jarjestaa+osakeannin.html
www.sotkamolehti.fi/Uutiset/.../teurastamo+menossa+rautavaaralle.html
http://www.iisalmensanomat.fi/uutiset/yla-savo/juha-karhap%C3%A4%C3%A4-lihahankkeen-ty%C3%B6ntekij%C3%A4ksi/806853
Lisäksi teurastamohanketta selvitetään Juankoskella, Varkaudessa ja Pielavedellä.
Pitäisikö ylpeillä savolaisuudella vai todeta, ettei se maailma pyöri sillä tavalla, että jokaiseen kuntaan perustetaan oma teurastamo samaan aikaan, kun Kauhajoen teurastamo potee raaka-ainepulaa?
Kaveri on kuitenkin pätevä, kun on onnistunut höpläyttämään noinkin monen kunnan ihmisiä.
Nämä pienteurastamot ei toimi samoilla markkinoilla kuin isot, pienteurastamot palvelee tilamyymälöitä jotka myy lähi- ja luomulihaa, isot palvelee taas isoja jalostajia jotka toimittaa tavaransa kaupan kautta maailmalle 8)