Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: SAS - 17.02.14 - klo:19:19
-
Mistä johtuu että maito haisee navetalle?
Paikallinen kauppias kertoi tänään että tulee valituksia maidosta.
Itse epäilisin ropomaitoa koska siinä lypsimet ovat koko ajan navetassa ja se aiheuttaa maitoon ikävän hajun.
-
Mistä johtuu että maito haisee navetalle?
Paikallinen kauppias kertoi tänään että tulee valituksia maidosta.
Itse epäilisin ropomaitoa koska siinä lypsimet ovat koko ajan navetassa ja se aiheuttaa maitoon ikävän hajun.
Jaa, no enpä oo huomannu. Tosin tiedostan, että meidän pyhäauto haisee nykyään navetalle, kun joutuu sillä joskus työvaatteissa ajelemaan. Ei sitäkään hajua itse huomaa.
Meillä ei oo robottia, mutta kyl lypsimet on navetanhajussa 24/7... ::)
-
Mistä johtuu että maito haisee navetalle?
Paikallinen kauppias kertoi tänään että tulee valituksia maidosta.
Itse epäilisin ropomaitoa koska siinä lypsimet ovat koko ajan navetassa ja se aiheuttaa maitoon ikävän hajun.
Jaa, no enpä oo huomannu. Tosin tiedostan, että meidän pyhäauto haisee nykyään navetalle, kun joutuu sillä joskus työvaatteissa ajelemaan. Ei sitäkään hajua itse huomaa.
Meillä ei oo robottia, mutta kyl lypsimet on navetanhajussa 24/7... ::)
Eikös ne viedä aina tuvan puolelle lypsyn loputtua?
-
Maidon happoluku ollut varmaan korkealla johtuu aika monesta asiasta mm. maidon liiallisesta muokkaantumisesta, rehuista ym. Robotilla ei liene vaikutusta asiaan.
-
Hyvä SAS...Itse epäilen syypääksi pieniä parsinavetoita, koska maito lypsetään lantakourun vieressä. Ja mitä pienempi navetta, sen lähempänä on lantala maitohuonetta... :-X
-
Silloin dinosaurusten aikaan tätä maidon muokkaantumista pidettiin niin pahana, että jopa siivilöintiä olisi pitänyt välttää. Jopa valion lehdessä ylistettiin tätä tarkkaa lypsyä, missä ei vanua laitettu turhaan lypsykoneeseen. Jostain kumman syystä juttu ei oikein levinnyt, ja lopulta vaiettiin kuoliaaksi. Muokkaantumisen haittana oli myös maitopumput. Ne olisi pitänyt poistaa ja siirtyä alipainesysteemiin, ei mennyt läpi tämäkään.
Nyt ei paljon haittaa, vaikka maito pumpataan useita kymmeniä metrejä tuumasta putkea pitkin tankkiin.
Mutta suurimpana syyllisenä maidon makuvirheisiin pidän kyllä lehmien ruokintaa. Itiöpitoista rehua ei lehmille saisi syöttää. Ja mukavasti suhiseva kone ja hörppivä lypsin varmastia auttaa tässäkin asiassa. ::)
-
Hyvä SAS...Itse epäilen syypääksi pieniä parsinavetoita, koska maito lypsetään lantakourun vieressä. Ja mitä pienempi navetta, sen lähempänä on lantala maitohuonetta... :-X
;D ;D
-
Hyvä SAS...Itse epäilen syypääksi pieniä parsinavetoita, koska maito lypsetään lantakourun vieressä. Ja mitä pienempi navetta, sen lähempänä on lantala maitohuonetta... :-X
Näin :D :D Oikeasti syynä on tietysti voihappoinen rehu...
-
Hyvä SAS...Itse epäilen syypääksi pieniä parsinavetoita, koska maito lypsetään lantakourun vieressä. Ja mitä pienempi navetta, sen lähempänä on lantala maitohuonetta... :-X
Näin :D :D Oikeasti syynä on tietysti voihappoinen rehu...
Näinpä. Heitetäänpä aloittajan tyyliin vettä lisää myllyihin; onko se voihappoinen rehu lähempänä lypsylaitetta parsinavetassa vai pihatossa... :-X
-
Ottakaa se Arlan mainos pois siitä kaupan vierestä!
-
Mistä johtuu että maito haisee navetalle?
Paikallinen kauppias kertoi tänään että tulee valituksia maidosta.
Itse epäilisin ropomaitoa koska siinä lypsimet ovat koko ajan navetassa ja se aiheuttaa maitoon ikävän hajun.
Lukiko kauppiaskin sen 4 vuotta vanhan linkkisi ja avautui asiasta Sinulle tänään ???
-
Nyt on taas asenteissa korjaamisen varaa,muistakaa KULUTTAJA
on kuningas suurella koolla. ;)
Tämä oli testi kuinka tietoa löytyy ja löytyihän sitä ,mutta miksi maito haisee vaan.Olisko paalirehut suurin syy ?Olisko rehun karhottaminen kielettävä siinähän rehua pepuutetaan multasella pellolla edes takasin kuten eräällä videolla nähtiin.
-
Nyt on taas asenteissa korjaamisen varaa,muistakaa KULUTTAJA
on kuningas suurella koolla. ;)
Tämä oli testi kuinka tietoa löytyy ja löytyihän sitä ,mutta miksi maito haisee vaan.Olisko paalirehut suurin syy ?Olisko rehun karhottaminen kielettävä siinähän rehua pepuutetaan multasella pellolla edes takasin kuten eräällä videolla nähtiin.
Mulla on kaikki aina karhotettua ja suuri osa pöyhittykin ennen sitä, eikä ole voihappoitiöitä, ei multaa rehussa. Aika lapsellista kieltää sitä ja tätä. Taitaa olla ihan sulla ongelma tuo toisten määräilemisen ja pätemisen tarve ;D ;D ;D
Se on totta, että kuluttaja on kuningas.
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
-
Nyt on taas asenteissa korjaamisen varaa,muistakaa KULUTTAJA
on kuningas suurella koolla. ;)
Tämä oli testi kuinka tietoa löytyy ja löytyihän sitä ,mutta miksi maito haisee vaan.Olisko paalirehut suurin syy ?Olisko rehun karhottaminen kielettävä siinähän rehua pepuutetaan multasella pellolla edes takasin kuten eräällä videolla nähtiin.
Mulla on kaikki aina karhotettua ja suuri osa pöyhittykin ennen sitä, eikä ole voihappoitiöitä, ei multaa rehussa. Aika lapsellista kieltää sitä ja tätä. Taitaa olla ihan sulla ongelma tuo toisten määräilemisen ja pätemisen tarve ;D ;D ;D
Se on totta, että kuluttaja on kuningas.
Mää voisin tulla sillä 20 tuntipalkalla sun tilalle pehtooriksi ,jo tulisi kuria ja vimmaa talon töihin ;D
Ukranialaiset vois ihmetellä onko he tulleet natsimaatilalle töihin,
kun kuri olisi äärimmilleen vietyä Sassin komenossa. ;D
-
Nyt on taas asenteissa korjaamisen varaa,muistakaa KULUTTAJA
on kuningas suurella koolla. ;)
Tämä oli testi kuinka tietoa löytyy ja löytyihän sitä ,mutta miksi maito haisee vaan.Olisko paalirehut suurin syy ?Olisko rehun karhottaminen kielettävä siinähän rehua pepuutetaan multasella pellolla edes takasin kuten eräällä videolla nähtiin.
Mulla on kaikki aina karhotettua ja suuri osa pöyhittykin ennen sitä, eikä ole voihappoitiöitä, ei multaa rehussa. Aika lapsellista kieltää sitä ja tätä. Taitaa olla ihan sulla ongelma tuo toisten määräilemisen ja pätemisen tarve ;D ;D ;D
Se on totta, että kuluttaja on kuningas.
Mää voisin tulla sillä 20 tuntipalkalla sun tilalle pehtooriksi ,jo tulisi kuria ja vimmaa talon töihin ;D
Ukranialaiset vois ihmetellä onko he tulleet natsimaatilalle töihin,
kun kuri olisi äärimmilleen vietyä Sassin komenossa. ;D
Tää on agronetin parasta luettavaa!
-
Mää voisin tulla sillä 20 tuntipalkalla sun tilalle pehtooriksi ,jo tulisi kuria ja vimmaa talon töihin ;D
Ukranialaiset vois ihmetellä onko he tulleet natsimaatilalle töihin,
kun kuri olisi äärimmilleen vietyä Sassin komenossa. ;D
Mutku niitä on vaan kaks ja ne on harvoin yhdessä töissä. Joutusit höykkyyttää naapurin poikia ja meitä. Mitä siitäki tulis? Pantas nastaa pehtoorin penkille ja paimenpojasta lankaa polkupyörään :D
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.
Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Äkki selauksella Valmasta ei yhtään VHBI analyysiä 1.1.2009 jälkeen. Joskus tuota ennen niitä otettiin, kun reitillä oli "luomutuottaja". Tiedä sitten johtuko siitä , mutta niin huhut siihen aikaan kerto.
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.
Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies. Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
-
Kuumavesiputkeen minäkin olisin rättipesukoneen kytkenyt. Liekö edes vahinko.
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Ei kertaakaan tänä talvena, vaikka tässä kahden juustolan välissä ollaankin. Ilmeisesti ei ole ollut ongelmia, rehuntekokelit oli kyllä mainiot viime kesänä.
-
Ei kertaakaan tänä talvena, vaikka tässä kahden juustolan välissä ollaankin. Ilmeisesti ei ole ollut ongelmia, rehuntekokelit oli kyllä mainiot viime kesänä.
Reittikohtainen juttu varmaan. Joka kuukausi näkyy olevan se 200....miksikähän tavan näyte ei onnistu samana päivänä. Meillä kun on joka tankista näyte otettu, niin nuo on tuloksettomia päiviä.
-
Ei kertaakaan tänä talvena, vaikka tässä kahden juustolan välissä ollaankin. Ilmeisesti ei ole ollut ongelmia, rehuntekokelit oli kyllä mainiot viime kesänä.
Reittikohtainen juttu varmaan. Joka kuukausi näkyy olevan se 200....miksikähän tavan näyte ei onnistu samana päivänä. Meillä kun on joka tankista näyte otettu, niin nuo on tuloksettomia päiviä.
Tammikuun lopussa on otettu,vaikka koskaan ei ole ollut ongelmaa.Tammikuulla kaiken kaikkiaan viisi koetta meijerin puolesta,tällä kuulla taitaa selvitä neljällä...
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.
Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies. Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
Pyykkikone ja astianpesukone kannattaisi pestä tyhjillään pari viikon välein ,pyykkikone 90 asteen ohjelmalla.Jää kuulemma nykyään vaatteisiin bakteereja kun liian alhaisella lämpötilalla pestään.
-
Tosta maidon muokkautumisesta tuli mieleen että onkohan vielä jossain käytössä vielä niitä maidonpäästimiä, siis maidonkokoojasta menee putki maitotankin suuaukon päälle, jossa on sellanen läppä joka ylimääräsen lypsykoneen tykyttäjän tahdissa "lupsuttaa" maitoa tankkiin. Ainaski Seniorilla ja Lactalla oli tämmössiä varsin paljon. Ja ne Seniorin perinteiset lypsimet, jossa teknisin osa on se tykyttäjä kun muuta ei siinä letkujen ja lypsinkappaleen lisäksi olekaan. Ja maidonkokoojakin oli jossain ihan tavallinen kannulypsimen kannu alassuin käännettynä. Eipähän mennyt helposti hajalle kuten lasisäiliöt :)
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.
Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies. Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
Pyykkikone ja astianpesukone kannattaisi pestä tyhjillään pari viikon välein ,pyykkikone 90 asteen ohjelmalla.Jää kuulemma nykyään vaatteisiin bakteereja kun liian alhaisella lämpötilalla pestään.
Oppia paksuun luuhun, KHH:ssa "ihana" haju toisinaan leijaili, kulti paikallisti pyykkikoneen hajun lähteeksi, ammun karvaa ja muuta orgaanista mötöstä kertynyt tiivisteen haitarin pohjiin, tömäkämpää liuotinta ja tiskiharjaa avuksi.
-
Aikoinaan Valio vastusti voimakkaasti säilörehun paalihommaa just tuohon laatuvirheisiin vedoten,,
Samoin kuin orgaanisen (muurahais)hapon käyttöä..
saattoi kyllä olla että ko. systeemit tuotiin väärän tahon markkinoimina..
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.
Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies. Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
Pyykkikone ja astianpesukone kannattaisi pestä tyhjillään pari viikon välein ,pyykkikone 90 asteen ohjelmalla.Jää kuulemma nykyään vaatteisiin bakteereja kun liian alhaisella lämpötilalla pestään.
Pitäisi hankkia OIKEIN iso astianpesukone jolla voisi pestä tuon normaalin astianpesukoneen ja pyykkikoneen
-
Happoluku näyttää olleen anlyysien mukaan ollut meidän robottimaidossa viimeisen puolenvuoden ajan 0.8 eli HYVÄ lukee jokaisen tuloksen perässä.
Mutta paljon olen kuullut viime kesän rehuissa olevan ongelmia, ihan samalla tavalla karhottamattomissa kuin karhotetuissakin. Jostain syystä nyt vaan niin on olosuhteet olleet sille otolliset. Näitä huonoja rehuntekovuosia vaan on aina joskus. Halusit tai et.
Jep. VHBI on otettu huomattavasti normaalia useammin ainakin täällä. Miten lie muualla?
Ei taida olla voihappobakteeri syyllinen makuvirheisiin. Sitä on kyllä paikotellen liikeellä (meidän reitillä viime vuonna mutta ei tänä vuonna) mutta se aiheuttaa ongelmia juuston valmistuksessa eikä vaikuta kait maidon makuun. Kuitenkin oli nyt liikkeellä joku muu bakteeri joka pesiyty putkistoihin mikä nimenomaan teki makuvirheitä. Meilläkin sellainen käväsi viime syksyllä mutta sen sai piostumaan käyttämällä eri hapan pesuainetta. Oli tullu resistentiksi nestemäiselle aineelle.
Näistä eri bakteereista täytyy muistaa että kaikkia on aina liikeellä enemmin tai vähemmin ja kokonaisuus lehmä/navetta/lypsy hygienia ja pesuaineet vedet ym asiat vaikuttaa paljonko niitä sitten päätyy tankkimaitoon.
Tästä bakteerista meilläkin juttua nousi, kun ne kaikki tilan maidot testattiin ja viljeltiin. Niin sieltä löytyikin outo bakteeri, mikä ei ole koskaan tulehduksia aiheuttanut, mutta nousi nyt esille. Mokomaa mietittiin ja ihmeteltiin. Sitten posahti se vesimittari ja taloon tuli putkimies. Siinä vauhdissa asennutin hänellä uuden hanan navetan pyykkikoneelle. Asentajalle fiba ja nykäs sen kuumavesiputkeen. Kiroilin ja kokeilin. Liinat puhdistui 100% paremmin. Nyt näytteistä katosi outo bakteeri. Muhi lypsyliinoissa ja siitä nänneihin, ja lypsyn mukana tankkiin.
Yksinkertaisia asioita voi keksiä vahingossa. ;)
Pyykkikone ja astianpesukone kannattaisi pestä tyhjillään pari viikon välein ,pyykkikone 90 asteen ohjelmalla.Jää kuulemma nykyään vaatteisiin bakteereja kun liian alhaisella lämpötilalla pestään.
Pitäisi hankkia OIKEIN iso astianpesukone jolla voisi pestä tuon normaalin astianpesukoneen ja pyykkikoneen
Toisaalta, jos haluaa säästää, purkaa vuoron perään pesukoneet niin pieniksi osasiksi, että mahtuu sillä kasassa olevalla pesemään toisensa... :-X
-
miten muuten tuo pesuaineen vaihto onnistuisi? ite kyselly hieman noita aina markkinapäivinä mutta kertovat kilvan että samaa ainetta on jokaisen pesuaineet, nimi vaan eri. meillä on parasta!
-
http://www.milkproduction.com/Library/Editorial-articles/Israels-dairy-farmers-furious-over-dairy-import-decision/
Luulin jo, että sassi puhuu omiaan. Löytyhän se juttu kumminki :D