Agronet
Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: jep jep - 11.01.14 - klo:19:28
-
http://www.youtube.com/watch?v=fR5jlYQAIXk
Liekkö Suomessa käytössä/ laillisia tämmöiset keskiakseliperävaunut maansiirto hommissa? Ruotsissa ja Tanskanssa taitavat olla aika yleisiä.
Äkkiseltään näyttää pirun käteviltä en tiedä miten sitten toimis täällä!? ::)
-
Vaatii aikas kovat kentät... Kasettiauto paljon kätevämpi..
-
Äkkiseltään ei kyllä keksi kovin montaa asiaa missä tuo on hyvä verrattuna muihin markkinoilla oleviin järjestelmiin. Johonkin erikoisajoon mihin kannattaisi sitten oikeasti tehdä erikoispäällirakenteet.
-
Minusta vallan hieno keksintö. En nyt äkkiseltään löytäny videoo kuinka se kippaus toimii kun se oikeasti toimii. Kerran itekki autohommissa olleena seurasin ruotsissa paikallisen tielaitoksen varikolla kun pojat ajo hiekotushiekkaa. 143 scania peruutti 3-akselisen keskiakselikärryn poikittain kasaan ja kippas samalta paikalta molemmat laatikot. Kärryn sivulle kasaa vasten ja nupin taakse kasaa vasten. Hytistä poistumatta kuorma purettu ja aikaa meni muutama minuutti....
-
Ennen muinoin ruotsalaiset käyttivät paljolti kolmikaatokippejä. Sellaisessa tuollainen keskiakselivaunu voisi olla käypä. Lieneekö uudemmassa kalustossa vielä käytössä?
-
Silloin kun PP oli nuori rakennusmestari, meillä oli tiemestaripiirissä pari kaksiakselista kipillistä täysperävaunua.. Oli meinaan kätevä syyssorastuksissa, ku eka kippas kärryn matox ja sitte nupin ja sai suorilla mennä hakeen uutta :) Oli silloisten automiesten taidoille sopiva ja päihitti silloiset letkukasetit mennen tullen ja palates ;D Aisan päällä oli vielä pellistä pikku kolmio, ettei siitä sitte kiviä varissu päällysteteille.
-
Ajoi tuos viimeksi viime syksynä soraa destian yhdistelmä kippaavalla 3 -akselisella täysperällä.
-
Nyt puhutaan taas niin monesta vaunusta että ei mitään rajaa. Kuitenkin jos materiaali mitä ajetaan on sellaista että kasettikiskot kestää niin sitten kasetti. Tollanen kipillinen kärry voi olla kätevä jos ajetaan aina hyville paikoille jotain isoa kiveä että kasettikiskot ei oikein kestä. Ja onhan nähty myös kipillisiä täysperävaunuja jolloin voi kipata suoraan. Mun käsityksen mukaan jos haluaa rajoittaa todella paljon kippauspaikkoja tollanen kippaava keskiakselivaunu on hyvä. Samanmoisia kokemuksia on puoliperävaunuista.
-
Onhan toi näppärä peruutella jossain ahtaissa paikoissa mutta sitten tää Suomen lainsäädäntö rajaa painon 24 tonniin, se on kolmiakselisen suurin sallittu kytkentämassa.
-
Ruotsissa noi on aika yleisiä, kasettejä ei hirveesti näy. Kärry tyhjäksi, perutaa kärry linkuun ja nuppi tyhjäks ja uutta hakemaan. Paljon fiksumpi ku kasetointi. Olen huomanut että täällä ruuhkaSuomessa noi puolikaat on yleistynyt aika lailla. Viis akseliset oli buumi joka näköjään on hiipumassa. Tällä puolikas on varmaan fiksu kun välimatkat on pitkät. Sen mikä tonneissa häviää säästyy kasetoinnissa, ehtii varmaan yhden keikan enemän.
-
Äkkiseltään näyttää pirun käteviltä en tiedä miten sitten toimis täällä!?
Suomessa on eri siltasääntöpituuden eli suuren kokonaispainon saavuttamiseksi pitää olla tietty etäisyys ekasta viimeiseen akseliin. En tiedä noiden vaunujen mittoja ja mahdollisuuksia siltä osin.
Suurin hyöty noista on katkasematon kippausmahdollisuus alueilla missä liikaa liikennettä, tai puutetta kasetinvaihtoaluieista, sekä hallittavuus ahtaissa paikoissa. Ruotsissa noita liikkuu pääsääntöisesti kaupunkialeuiden ja lähistöjen maanrakennushommissa. Maanteillä ja muualla on kasetteja tai sitten noita pidennettyjä rekkoja, joita saa myös lastata eri tavalla kuin täällä.
Täällä kippausrekkaa haluttaneen sen takia että tilapäisiin urakoihin rekkaveturi on edullisempi hankkia ja sorarekkoja saatavilla mantereelta käytettyinä halvemmalla kuin lisäkasettiyhdistelmän hankinta. Painojen osalta uudet 76-tonni-säännöt suosivat nimenomaan pitkiä tandemvetoisia kasetteja, tai kippaavia kärryjä jos läääniä riittää.