Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: antti-x - 13.12.13 - klo:17:59
-
Oliko se 4 senttiä mitä HK pudotti hintaa naudalle hetki sitten, kun on arvo-osilla "haastava markkinatilanne"
HK:n tuottaja/henkilökuntamyymälässä kun erikoistarjouksessa ollutta puolalaista naudan sisäfilettä katselin, mietin että onko puolassakaan lehmän liha halvempaa kuin se 2,37€ /kg joka nyt on HK:n hinnaston maksimihinta lypsylehmälle vaikka olisi rasvaton, hyvässä lihassa ja teuraspaino yli 350kg. (siihen sitten pari senttiä sopimus+sinettilisiä päälle)
Meinaan että siinä naapurissa saksassa lehmän teurashinta on tilastojen mukaan yli 3 euroa.
-
mutta pitäähän toki olla noita suomi vähennyksiä että ei saada liian kallista lihaa kaupan tiskille. arveleppa kuin paljon se kilo maksaisi sitten jos tollasta saksan hintaa kantturoista maksettais?
-
Oliko se 4 senttiä mitä HK pudotti hintaa naudalle hetki sitten, kun on arvo-osilla "haastava markkinatilanne"
HK:n tuottaja/henkilökuntamyymälässä kun erikoistarjouksessa ollutta puolalaista naudan sisäfilettä katselin, mietin että onko puolassakaan lehmän liha halvempaa kuin se 2,37€ /kg joka nyt on HK:n hinnaston maksimihinta lypsylehmälle vaikka olisi rasvaton, hyvässä lihassa ja teuraspaino yli 350kg. (siihen sitten pari senttiä sopimus+sinettilisiä päälle)
Meinaan että siinä naapurissa saksassa lehmän teurashinta on tilastojen mukaan yli 3 euroa.
Lehmähän on itsensä tienannu maidolla.Eihän siitä jättestä joka jää jäljelle mitään tartte maksaa ;D
-
mutta pitäähän toki olla noita suomi vähennyksiä että ei saada liian kallista lihaa kaupan tiskille. arveleppa kuin paljon se kilo maksaisi sitten jos tollasta saksan hintaa kantturoista maksettais?
Mutta eikö ole outoa että suomessa siitä lehmästä maksetaan selvästi vähemmän kuin saksassa (tai puolassa, luulen) ja silti sen filee on kaupassa arvokkaampaa kuin sen saksalaisen lehmän joka on lisäksi laivattu tänne? Lidlihän myy aika paljon saksalaisia arvo-osia, puolalainen liha taitaa olla enemmän HK:N juttu (myydään toki eri nimellä).
Yhden lihafirman ostohenkilö (vinkkinä että hoitaa hesen lihat) muuten heitti tuon +250:n kommentin melkein sanasta sanaan taannoin, lehmästä tulee maitoa ja vasikoita ja romuarvoa ei pitäisikään liiemmin olla.
Joo-o.
-
Yhden lihafirman ostohenkilö (vinkkinä että hoitaa hesen lihat)
Hoitaa.......parantola.
-
Oliko se 4 senttiä mitä HK pudotti hintaa naudalle hetki sitten, kun on arvo-osilla "haastava markkinatilanne"
HK:n tuottaja/henkilökuntamyymälässä kun erikoistarjouksessa ollutta puolalaista naudan sisäfilettä katselin, mietin että onko puolassakaan lehmän liha halvempaa kuin se 2,37€ /kg joka nyt on HK:n hinnaston maksimihinta lypsylehmälle vaikka olisi rasvaton, hyvässä lihassa ja teuraspaino yli 350kg. (siihen sitten pari senttiä sopimus+sinettilisiä päälle)
Meinaan että siinä naapurissa saksassa lehmän teurashinta on tilastojen mukaan yli 3 euroa.
Lehmähän on itsensä tienannu maidolla ja pohjoisella tuella.Eihän siitä jättestä joka jää jäljelle mitään tartte maksaa ;D
Juu sitähän se Paatelainenkin aina muisti mainostaa kun lihanhintaan haluttiin korotusta; Miks tarttis ku on pohjoinen tuki!!
-
Oliko se 4 senttiä mitä HK pudotti hintaa naudalle hetki sitten, kun on arvo-osilla "haastava markkinatilanne"
HK:n tuottaja/henkilökuntamyymälässä kun erikoistarjouksessa ollutta puolalaista naudan sisäfilettä katselin, mietin että onko puolassakaan lehmän liha halvempaa kuin se 2,37€ /kg joka nyt on HK:n hinnaston maksimihinta lypsylehmälle vaikka olisi rasvaton, hyvässä lihassa ja teuraspaino yli 350kg. (siihen sitten pari senttiä sopimus+sinettilisiä päälle)
Meinaan että siinä naapurissa saksassa lehmän teurashinta on tilastojen mukaan yli 3 euroa.
Hintahan on jo pihvirotuisen emon luokkaa, kyllä tuon pitäis lypsyrotuiselle riittää. :-[
-
Ei ketjua mihin pp ei saisi ujutettua pohjosen tukea...
-
Mutta eikö ole outoa että suomessa siitä lehmästä maksetaan selvästi vähemmän kuin saksassa (tai puolassa, luulen) ja silti sen filee on kaupassa arvokkaampaa kuin sen saksalaisen lehmän joka on lisäksi laivattu tänne? Lidlihän myy aika paljon saksalaisia arvo-osia, puolalainen liha taitaa olla enemmän HK:N juttu (myydään toki eri nimellä).
Eikö tuo ole maan tapa. Lähes kaikista maataloustuotteista maksetaan vähemmän kuin Saksassa. Paitsi maidosta.
-
Eikös Paatelaisen Seppo joutunut ajolähdöllä lähtemään silloisen akkansa firmasta,kun Lujabetonissa alkoi viisastelemaan :)
-
Kuinkas mahdottomaksi jonkin näköinen tilalla tapahtuva teurastus ja suoramyynti on direktiiveillä nykyään tehty? Tuulisi että näissä hinnoissa on jo sellainen rako että siitä saisi hyvän siivun jos tuon pystyy järjestämään?
-
mutta pitäähän toki olla noita suomi vähennyksiä että ei saada liian kallista lihaa kaupan tiskille. arveleppa kuin paljon se kilo maksaisi sitten jos tollasta saksan hintaa kantturoista maksettais?
Mutta eikö ole outoa että suomessa siitä lehmästä maksetaan selvästi vähemmän kuin saksassa (tai puolassa, luulen) ja silti sen filee on kaupassa arvokkaampaa kuin sen saksalaisen lehmän joka on lisäksi laivattu tänne? Lidlihän myy aika paljon saksalaisia arvo-osia, puolalainen liha taitaa olla enemmän HK:N juttu (myydään toki eri nimellä).
Yhden lihafirman ostohenkilö (vinkkinä että hoitaa hesen lihat) muuten heitti tuon +250:n kommentin melkein sanasta sanaan taannoin, lehmästä tulee maitoa ja vasikoita ja romuarvoa ei pitäisikään liiemmin olla.
Joo-o.
unohti tarkoituksella lisätä,vasikatkin täytyis saada ilmatteeks,kun lihanhinta on niiiin huono :o
-
Teurastapaaka joskus itte ihan kotona vanha kuivunu lypsylehmä niin ehkä sitten avautuisi se hintakin siitä vähän paremmin.
-
Teurastapaaka joskus itte ihan kotona vanha kuivunu lypsylehmä niin ehkä sitten avautuisi se hintakin siitä vähän paremmin.
2,37 on HK:n hinta lihakkaimmalle ja rasvattomalle O-luokan lehmälle joka painaa 280kg ylöspäin, vaikka sitten 350kg teuraspainon alle 3v vanha ensikko joka ei esim. ole tullut uudestaan tiineeksi.
Jos vasta poikinut tasan 2v vanha ensikko teuraspainolla 249kg ei ala lypsää tms, sen teurashinta luokitetaan herkästi vielä P-luokkaan (jota saman kokoisella hieholla ei edes ole ??? ) ja hk tilittää komeat 1,71€/kg.
Vaikka se lypsylehmä olisi simmental-riteytys ja painaisi 420kg teuraspainolta, kilohinta on tuo 2,37.
edit: Sen toki ymmärtää että vahvasti lypsytyyppinen ja nälkäkuoleman partaalla oleva elukka ei kummoisia hintoja kerää, mutta kun yksikin poikiminen tuntuu tiputtavan joka eläimen (myös emolehmät jossain määrin, JA VAIN SUOMESSA!!) johonkin lihantuotannon rupusakkiin. Jos kaikkien lypsylehmien arvo-osat jauhetaan ja jatketaan vanhoilla emakoilla ja siitoskarjuilla sikanaudaksi laadun ylläpitämiseksi, asia on ehkä helpompi ymmärtää, mutta mahtaako olla näin?
edit2: Ja 170kg painavasta hiehosta maksetaan 2,57€/kg (eikä ole kuin o-luokka). :o Saman painoinen sonni tuo 2,06 € / kg. Mikä ihme laskentamalli tekee siitä pienen hiehon lihasta noin paljon arvokkaampaa kun saman kokoinen sonni tai yli tuplat painavampi, lihakkaampi lehmä? Vasikanlihana sitä ei myydä, enkä ole mitään "maitorotuisen hiehon" erikoishienoa lihaa kaupasta löytänyt.
-
Oliko se 4 senttiä mitä HK pudotti hintaa naudalle hetki sitten, kun on arvo-osilla "haastava markkinatilanne"
HK ryssi naudanlihamarkkinat tälle talvea ihan itse, myymällä jauhelihat alehintaan kaupalle, vaikka ei olisi tarvinnut..Vi..tu mitä amatöörejä se talo pitää sisällään ja sitten vielä Puolasta sisäfilettä tuottajamyymälään..Kaikkea sitä kuulee :P..Eikö isäntien ääni enää kuulu sitäkään vähää, mitä toisessa "johtavassa" nautatalossa..Johtavat kyllä hinnanlaskuissa ihan vuoronperään... >:(