Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: jeep - 19.10.13 - klo:14:01
-
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2013/10/18/eu-ja-kanada-vapaakauppasopuun-juustoa-kanadaan-nautaa-euhun/201314549/12
-
Ei nyt mikään varsinainen tullimuurien murtuminen jos about puoli kiloa juustoa suostuvat ottamaan lisää / kanukki. Tietty positiivinen käänne niille jotka ovat Kanadassa laatujuustoja kaivanneet kotimaisen kilpailulta suojatun bulkin rinnalle.
-
Bulkki juuston tekeminen osataan myös suomessa.
-
Bulkki juuston tekeminen osataan myös suomessa.
Tottakai, mutta niin osataan lähes jokaisessa EU-maassa. Mutta täällä pitää tehdä myös priimaa sitä haluaville koska muuten (ja osittain joka tapauksessa) sitä tulee muualta avointen rajojen yli.
-
Eniten pisti silmään tuossa uutisessa se, että Kanada varautuu tukemaan maidontuottajia, jos juuston tuonti aiheuttaa ongelmia. Tällä hetkellä maidonhinta Kanadassa on luokkaa 70 eurosenttiä/litra. Mihin ne vielä tarvitsee tukea. Kyseessä on kuitenkin maa, jossa maissi ja soija kasvavat ja tuottavat huippusatoja.
Tuo 17 000 tonnia juustoa vastannee maidoksi muutettuna n. 5 % Kanadan maidontuotannosta. Eli kyllä sillä voi olla jotain merkitystä. Pieni määrähän se on, mutta ei Kanada mikään maidontuotannon jättiläinen olekkaan. Vähän Tanskaa suurempi.