Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Sepedeus - 12.10.13 - klo:08:45
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
-
No jos tuota joku kysyy ja on meppinä/kansanedustajan/virkamiehenä, niin voi minusta jo samalla jättää eroilmoituksen työpaikalleen. Naudan hinta tippuu heti kaupassa jos minä saan teurstaa naudan tuossa omassa pihassa ja laittaa pakkaseen ja lailisesti myydä siitä kuluttajille lihaaa. Nythän kyseiseen hommaan vaaditaan tilat joissa puhtaus on parempi kuin HYKSIN leikkaussalissa. Sama muissa elintarvikkeissa. Kaikkeen mitä tilalta myydään ohi teurastamon ja meijerin pitäisi olla laboratorio olohsuhteet mistä se myynti tapahtuu.
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi. ;D
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi. ;D
Eikä lihän hinta laskisi, vaikka tuki kaksinkertaistettaisiin. ;D
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi. ;D
Vai että työ. Laskeppa montako tuntia työtä saa sillä hinnan erotuksella mitä yhdestä naudasta tulee. Ei se kanttura kovinmonttaa minuuttia sielä linjastolla kulje kun on nätissä paketissa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/atria-teurastaa-kauhajoella-80-nautaa-tunnissa/631197/ (http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/atria-teurastaa-kauhajoella-80-nautaa-tunnissa/631197/)
-
Jaajaa. Ei tässä kysyttykään mitään viherlannotusvinkkiä.
Samaa vanhaa kakkaa eri otsikolla.
-
Ei se suoramyynti ihan mahdotonta ole. Pojat vähän liioittelevat.
http://www.thorsvikhereford.fi/viewpage.php?page_id=4
-
Ei se suoramyynti ihan mahdotonta ole. Pojat vähän liioittelevat.
http://www.thorsvikhereford.fi/viewpage.php?page_id=4
Ei se mahdotonta ole mutta saatananmoinen pyrogratia tulee siitä että se tehdään joko tiskin alta tai suurin osa luopuu siitä.
Näkeehän sen hevosen lihassa. Tukea ei tule pennin latia, raaka-aine ilmaista ja lopputuote maksaa 60€/kg.
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi. ;D
Vai että työ. Laskeppa montako tuntia työtä saa sillä hinnan erotuksella mitä yhdestä naudasta tulee. Ei se kanttura kovinmonttaa minuuttia sielä linjastolla kulje kun on nätissä paketissa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/atria-teurastaa-kauhajoella-80-nautaa-tunnissa/631197/ (http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/atria-teurastaa-kauhajoella-80-nautaa-tunnissa/631197/)
Olimpa epätarkka .Tarkoitin "työllä" koko ketjua teurasautoista teurastamoon ja kaupan tiskille .Väliin mahtuu tietysti palkkojen ja sosiaalikulujen lisäksi kaikki muutkin kulut rakennuksia ja laitteita myöten +voitto +alvit .
-
Ei se suoramyynti ihan mahdotonta ole. Pojat vähän liioittelevat.
http://www.thorsvikhereford.fi/viewpage.php?page_id=4
Ei se mahdotonta ole mutta saatananmoinen pyrogratia tulee siitä että se tehdään joko tiskin alta tai suurin osa luopuu siitä.
Näkeehän sen hevosen lihassa. Tukea ei tule pennin latia, raaka-aine ilmaista ja lopputuote maksaa 60€/kg.
Olisikohan tuossa markkinarako kotiteurastomopaketille ? Nykyään on Itellan kylmäkuljetus ja webbikaupankäyntimahdollisuus. Uutta ei juuri tarvitse keksiä, senkun kopioi http://hahtolanliha.fi/?page_id=86
-
See on sillä tavalla, että laatu maksaa 8)
Sepekin tietää, kun autoa ostaa, niin saksalaiset laatumerkit maksaa aina enempi kun puolalaiset automerkit ::)
Vain tyrnimarjat on kaikkialla samanhintaisia ;)
-
Tuossa on aika hyvä esitys alkaen 1-nauta-per-tunti-laitoksesta. Myös mobiilit laitokset.
http://www.hornickel.com/
-
Tää lihajuttu on mennyt ihan pöllöksi. Liha-alan yritykset haluavat rahan nopeasti kiertoon, eikä muka ole varaa riiputtaa lihaa. Kuluttaja on jotenkin saatu haluamaan tuoretta lihaa. Taitavat haluta polttopuunsakin mahdollisimman tuoreena. :o
Brassinauta sitten riippuu Atlantin yli seilatessaan. On kyllä mureaa, mutta riiputusaika on jo hieman liian pitkä ja lihaan tulee maksan maku.
-
Tää lihajuttu on mennyt ihan pöllöksi. Liha-alan yritykset haluavat rahan nopeasti kiertoon, eikä muka ole varaa riiputtaa lihaa. Kuluttaja on jotenkin saatu haluamaan tuoretta lihaa. Taitavat haluta polttopuunsakin mahdollisimman tuoreena. :o
Brassinauta sitten riippuu Atlantin yli seilatessaan. On kyllä mureaa, mutta riiputusaika on jo hieman liian pitkä ja lihaan tulee maksan maku.
Tää lihan terveys homma on voideltujen virkamiesten keksintö! Italiassa kun potka tulee teurastamosta se suolataan 3 ruiskusuolauksella ja sen päälle jätkät vetää vielä käsin merisuolaa. Sitten se possun kinkku roikkuu 0-5 asteen lämpötilassa 14kk kuivamassa. välillä joku duunari käy katsomassa ettei nyt hirveä homme kerros kasva siinä parman ihmeessä ja jos kasvaa niin teräsharjaa että home lähtee pois ja sitten lisää läskiä pintaan ettei uudestaan rupea ihan heti märkänemään. Sitten se kypsynyt liha siirettään pakattavaksi jossa kinkku mestari työntää hevosen reisiluusta vuollun tikun siihen lihaklöntiin ja haistaa että on oikeat aromit tulleet siihen mestariluomukseen. Sitten vain vakumiin ja myyntiin.
Menisköhän Suomessa tuo Eviran tarkastuksista läpi? ???
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
1. Kuinkas iso se naudan tuki sitten oikein on ja paljonko nauta Puolassa maksaa. Entä mikä on maatyöläisen keskipalkka? Entä teurastamontyöläisen, teurasauton kuljettajan, rehukuskin, navetan rakentaneen kirvesmiehen, konekauppiaan... ja paljonko on naudan ALV?
2. Mutta toki pohdinnassasi on paljon järkeäkin. Onhan tuo ruoan hinta sikäli mystistä, että täällä Euroopan korkeimman kustannustason maassa tuotetaan Euroopan laadukkaimpia, mutta halvimpiin kuuluvia maataloustuotteita, joista teollisuus jalostaa Euroopan kalleimpiin kuuluvia elintarvikkeita, joiden laatu on jotain... ei ehkä huonoa, mutta mikrobiologista laatua lukuunottamatta melko keskinkertaista. Ja silti teollisuudellakin menee heikosti ja elintarviketyöläiset edustavat SAK:n ellei heikoimmin, niin ainakin lähes heikoimmin palkattua jäsenkuntaa.
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
Saako Puolasta ostettuun nautaan tukeakin ?
Olet sää todellinen pöpi .
-
Juutalaisille, ja siten myös juutalaisortodokseille, annettu kielto sianlihan käyttämisestä ravinnoksi esiintyy Vanhassa testamentissa 3. ja 5. Mooseksen kirjassa. Myös Koraanissa esiintyvä sama kielto on peräisin jo faraoiden ajalta jolloin trikiinimatojen saastuttama liha oli sairastuttanut ylimystöä.
Niin, trikiinihän tulee niihin sikoihin raadoista, mutta mikähän on raatojen osuus suomalaisen sian ruokavaliossa :o :o :o
Ei varmaan mikään, sama loinen esiintyy myös karhuissa, koirissa ja kissoissa, sekä muissa eläimissä jotka näitä raatoja syövät luonnossa, eli ahmat, ilvekset jne .... 8)
Sekyllä kuolee kun liha kunnolla kypsennetään ;D ;D ;D
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
Saako Puolasta ostettuun nautaan tukeakin ?
Olet sää todellinen pöpi .
Täytyy taas todeta, että sulla on luetun ymmärtäminen vähän heikolla tolalla. Onkohan sulla lukihäiriö. Noin en todellakaan kirjoittanut.
Muuten viime keskiviikkona kävin Riikan kauppahalleissa. Oli kyllä hieno elämys. Esim. yksi halli oli pyhitetty pelkästään lihalle. 6 satametriä pitkää tiskiä täynnä erillaista lihaa , naturel. Sonninpäistia, ulkofilettä ,ym vitosen kilo. Euroissa 7,5.
On täysin valetta että EU laittaa kaikenlaisia määräyksiä. Kyllä ne kaikki on Suomessa keksitty, jotta osuustoimintateollisuus jotenkin saataisiin pärjäämään. Tuonne kauppahalliin tuodaan sianpuolikkaat kärryissä ja pilkotaan paikan päällä. Siellä niitä puolikkaita oli sivukäytävällä kaikkien nähtävillä.
http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2010042911497867_ma.shtml
-
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(
-
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(
Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Tuottajat ahtaalle mikä ei ole hyvä
-
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/
Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.
Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki
on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta. ;D
Pari viikkoa sitten television uutisten mukaan ruuan korkea hinta Suomessa johtuu alvista.
Kauppiaat olivat taas voidelleet toimittajat hyvin...
-
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(
Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Kepulaaset ahtaalle mikä on hyvä
-
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(
Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Tuottajat ahtaalle mikä ei ole hyvä
Minusta on tullut tosi skeptinen tukien merkitykseen lihantuotannossa: jalostava teollisuus ja viime kädessä kauppa ulosmittaa isänniltä tuet korkoineen.
Sen sijaan tukierot maan eri osien välillä ovat myrkkyä nurmipohjaisessa tuotannossa: ruoho on vihreää yhtälailla etelässä kuin pohjoisessakin. Toki matkoissa ja kuljetuskustannuksissa on eroja. Siihen nähden että naudat teurastetaan Kauhajoella, Outokummussa ja Forssassa, tukirajat ovat aivan hatusta vedettyjä. Joku C4 on sitten oma tarinansa... ::)
-
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(
Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Tuottajat ahtaalle mikä ei ole hyvä
Minusta on tullut tosi skeptinen tukien merkitykseen lihantuotannossa: jalostava teollisuus ja viime kädessä kauppa ulosmittaa isänniltä tuet korkoineen.
Sen sijaan tukierot maan eri osien välillä ovat myrkkyä nurmipohjaisessa tuotannossa: ruoho on vihreää yhtälailla etelässä kuin pohjoisessakin. Toki matkoissa ja kuljetuskustannuksissa on eroja. Siihen nähden että naudat teurastetaan Kauhajoella, Outokummussa ja Forssassa, tukirajat ovat aivan hatusta vedettyjä. Joku C4 on sitten oma tarinansa... ::)
https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/taloustohtori/rakennekehitys/2012
-
Juutalaisille, ja siten myös juutalaisortodokseille, annettu kielto sianlihan käyttämisestä ravinnoksi esiintyy Vanhassa testamentissa 3. ja 5. Mooseksen kirjassa. Myös Koraanissa esiintyvä sama kielto on peräisin jo faraoiden ajalta jolloin trikiinimatojen saastuttama liha oli sairastuttanut ylimystöä.
Niin, trikiinihän tulee niihin sikoihin raadoista, mutta mikähän on raatojen osuus suomalaisen sian ruokavaliossa :o :o :o
Ei varmaan mikään, sama loinen esiintyy myös karhuissa, koirissa ja kissoissa, sekä muissa eläimissä jotka näitä raatoja syövät luonnossa, eli ahmat, ilvekset jne .... 8)
Sekyllä kuolee kun liha kunnolla kypsennetään ;D ;D ;D
Muistanet tämän ::) http://www.youtube.com/watch?v=kqYay5UYs8k
-
Juutalaisille, ja siten myös juutalaisortodokseille, annettu kielto sianlihan käyttämisestä ravinnoksi esiintyy Vanhassa testamentissa 3. ja 5. Mooseksen kirjassa. Myös Koraanissa esiintyvä sama kielto on peräisin jo faraoiden ajalta jolloin trikiinimatojen saastuttama liha oli sairastuttanut ylimystöä.
Niin, trikiinihän tulee niihin sikoihin raadoista, mutta mikähän on raatojen osuus suomalaisen sian ruokavaliossa :o :o :o
Ei varmaan mikään, sama loinen esiintyy myös karhuissa, koirissa ja kissoissa, sekä muissa eläimissä jotka näitä raatoja syövät luonnossa, eli ahmat, ilvekset jne .... 8)
Sekyllä kuolee kun liha kunnolla kypsennetään ;D ;D ;D
Muistanet tämän ::) http://www.youtube.com/watch?v=kqYay5UYs8k
Sika on kaikki ruokanen, joten jos se itse pääsee valitsemaan, niin kaikki kyllä menee :(