Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Sepedeus - 07.09.08 - klo:14:10
-
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/200809078225859_ul.shtml
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1582810
Näinhän se menee. Yksi päivä viikossa ilman lihaa vähentää kulutusta toistakymmentä 10%. Saadaan taas hinnat laskuun :D
-
http://www2.ess.fi/cgi-bin/uusinetlari/viwa.pl
Tuppaa olemaan todellisuutta meidän huushollissa, jopa useammin, kuin kerran viikossa. :)
Niin meilläkin. Norjan lohta ja Puruveden muikkua menee useampana päivänä. Ei pohojalaaset rikastu :D
-
Ihmisestä on tullut ihminen nimenomaan lihan syönnin ansiosta. Siinä oleva proteiini on kasvattanut ihmisen aivot nykymittaansa. (liekö sitten kaikkien mielestä hyvä asia). Kasvissyöjät ovat aina olleet lihansyöjien saaliseläimiä. Lihansyöjän erottaa kasvissyöjästä silmien sijainti, silmät ovat lähekkäin eteenpäin saalistusta varten ja kasvissyöjällä silmät ovat sivuilla, jotta niiden näkökenttä on mahdollisimman laaja ja täten huomaisivat mahdollisimman aikaisin lähestyvän lihansyöjän. Näkeehän sen jo kaduillakin, kun vegetaristit, virkattu myssy päässä ja leipälaukku olan yli heitettynä, pälyilevät pelokkaana ympärilleen mennessään kasvisravintolaan peläten lihansyöjiä. Mikähän lie Väyrysen ruokavalio kun silmät on sillai....
-
vegetaristit, virkattu myssy päässä ja leipälaukku olan yli heitettynä, pälyilevät pelokkaana ympärilleen
***On täysin totta!
-
Eikös riista päästä samalain kaasuja taivaalle?
Eli joka työttömälle kivääri ja haulikko kouraan ja metsään, niin kyllä mailma pelastuu kun ammutaan kaikkea liikkuvaa. ;D
-
Vaikka itsekin tuotan sianlihaa, en silti näe mitään järkeä laajamittaisessa bulkkituotannossa.
Jos minulle tullaan joku päivä sanomaan, että sulla pitää olla 3000 lihasikaa elättääksesi itsesi lihantuotannolla, niin sanon siihen että kiitos ei, elätän sitten itseni jollain muulla.
Luomutuotanto sianlihassa on Suomessa häviävän pientä, osasyynä tiukat vaatimukset tuotannon suhteen, osasyynä bulkkituotantoon ihastuneet lihafirmat. Jos HK ja Atria alkaisivat voimakkaasti panostamaan luomutuotannon kehittämiseen, niin luomusianlihan määrä markkinoilla kasvaisi, mutta eihän se näille sovi, häiritsee näiden firmojen bulkkisianlihan teurastusta.
Suomalaista sianlihan tuotantoa ei pelasteta millään kriisikokouksilla, sitä ei pelasteta edes rakennemuutoksella ja tuotannon tehostamisella, vaan erilaistumisella, vähemmän, mutta laadukkaampaa, veikkaan että jo 10, viimeistään 15-20 vuoden päästä nykymenolle pudistellaan päätä, ei tämä homma voi näin jatkua, meidän on sikapuolella ihan turha yrittää apinoida tanskalaisia, huvittaa, kun Atria ja HK tuovat säännöllisin väliajoin tänne tanskalaisia sika-alan asiantuntijoita "tehostamaan porsastuotantoa", miksi hemmetissä sitä pitäisi tehostaa?
Yksittäiselle tilalle on toki lyhyellä tähtäimellä, hyväksi, jos porsastuotantoa saadaan tehostetuksi, mutta se taas edellyttää, että on tiloja, jotka porsastuotannon lopettavat, ettei markkinoille tule ylitarjontaa, mutta kaiken kaikkiaan, kokonaisuuden kannalta, miksi tarvitsee koko ajan yhä enemmän vain tehostaa ja tehostaa tuotantoa, mihin me tarvitsemme kaikkea tätä sianlihaa, pitäisi vihdoinkin ruveta määrän sijasta tuottamaan laatua, luomua, josta voisi sitten periä parempaa tuottajahintaa, eikä tarvitsisi välittää kovin paljoa edes halvan bulkkilihan tuonnista.
Mutta suomalaiset sianlihan tuottajat ovat luovuttaneet sianlihan tuotannon kehittämisen näille kahdelle isolle firmalle, jotka ovat ottaneet ohjenuorakseen bulkkituotannon, ja paimentavat tuottajia jatkuvasti vain tehostamaan tuotantoaan, jotta olisi jatkuva ylitarjontatilanne halvasta bulkkisiasta.
-
lyön pallini vetoa että tehokasvatettu ja luomukasvatettu sika maistuu aivan samalta ;D joten tuskin hirvittävästi lisähintaa on luvassa ::)
-
Samaa mieltä ja sitäpaitsi normaalisti kasvatettu elintarvike sisältää ravinteita joita kitukasvuisessa luomussa ei edes ole.Luomuajoilta on muistona paljon rautaristejä vanhoillla kirkkomailla 8)
-
Samaa mieltä ja sitäpaitsi normaalisti kasvatettu elintarvike sisältää ravinteita joita kitukasvuisessa luomussa ei edes ole.Luomuajoilta on muistona paljon rautaristejä vanhoillla kirkkomailla 8)
No nehän tutki että luomuporkkana ja tavan porkanan ero on vain koko, ravintoarvoisa ei ollut mitään eroa.
Mutta onhan luomun maistuttava paremmalle, kun ihmiset maksaa siitä parempaa hintaa, sen on yksinkertaisesti pakko.
Aikoinaan tutkittiin miten kävisi jos koko maapallon maatalous muutettaisiin luomulle. Semmoinen 2 miljardia ihmistä kuolisi nälkään, kuka ottaa vastuun siitä.
-
Aikoinaan tutkittiin miten kävisi jos koko maapallon maatalous muutettaisiin luomulle. Semmoinen 2 miljardia ihmistä kuolisi nälkään, kuka ottaa vastuun siitä.
[/quote]
Tästä on huomattavasti toisenlaisiin tuloksiin päätyneitä selvityksiäkin olemassa. Mitä sitten luomutuotannolla ymmärretään onkin jo vaikeampi juttu; menetelmät ovat kuitenkin käyttökelpoisia, sertifioidaan lopputuotetta tai ei.
Ja tuskin nykymaatalouden aikanakaan kukaan foorumilaisista ajattelee pelastua siitä rististä (vapaa-ajattelijat, muslimit ym. poislukien) viimeisen leposijan päällä, vaikkei se rautaa nykymuodin mukaan olisikaan.
-
MAAILMASTA ohjelmassa uskoteltiin että luomullakin pystyy ihmiskunnan ruokkimaan ja että ruuantuoanto on tulevaisuuden ammatti tiedä häntä ketä kustiin silmään ;)
-
lyön pallini vetoa että tehokasvatettu ja luomukasvatettu sika maistuu aivan samalta ;D joten tuskin hirvittävästi lisähintaa on luvassa ::)
No nyt sä menetit pallisi. No eihän niillä muutenkaan ole sulla enää käyttöä ole. :D
-
Samaa mieltä ja sitäpaitsi normaalisti kasvatettu elintarvike sisältää ravinteita joita kitukasvuisessa luomussa ei edes ole.Luomuajoilta on muistona paljon rautaristejä vanhoillla kirkkomailla 8)
Tuokin on väite jota et pysty todistamaan :D
Kuten myös Sikasirkan väite ,että saksasta tuodaan jotain myymättäjääneitä sikaeriä suomen hintatasoa polkemaan.
-
Ihmisestä on tullut ihminen nimenomaan lihan syönnin ansiosta. Siinä oleva proteiini on kasvattanut ihmisen aivot nykymittaansa. (liekö sitten kaikkien mielestä hyvä asia). Kasvissyöjät ovat aina olleet lihansyöjien saaliseläimiä. Lihansyöjän erottaa kasvissyöjästä silmien sijainti, silmät ovat lähekkäin eteenpäin saalistusta varten ja kasvissyöjällä silmät ovat sivuilla, jotta niiden näkökenttä on mahdollisimman laaja ja täten huomaisivat mahdollisimman aikaisin lähestyvän lihansyöjän. Näkeehän sen jo kaduillakin, kun vegetaristit, virkattu myssy päässä ja leipälaukku olan yli heitettynä, pälyilevät pelokkaana ympärilleen mennessään kasvisravintolaan peläten lihansyöjiä. Mikähän lie Väyrysen ruokavalio kun silmät on sillai....
http://www.iltalehti.fi/terveys/200809048213394_tr.shtml
-
Samaa mieltä ja sitäpaitsi normaalisti kasvatettu elintarvike sisältää ravinteita joita kitukasvuisessa luomussa ei edes ole.Luomuajoilta on muistona paljon rautaristejä vanhoillla kirkkomailla 8)
Tuokin on väite jota et pysty todistamaan :D
Kuten myös Sikasirkan väite ,että saksasta tuodaan jotain myymättäjääneitä sikaeriä suomen hintatasoa polkemaan.
Niin, Saksalais/Tanskalaiselle sianlihalle oli markkinat Venäjällä, kun nyt on Dollari laskenut rajusti ja Euro noussut, niin ne markkinat meni joksikin aikaa, sika tuodaan sinne jenkeistä tällä hetkellä.
Menee jonkinaikaa, että EU markkinat sopeuttavat tuotannon, eli teurastavat ylimääräiset siat pois markkinoilta, eli lihaahan on liikaa pitempään koska teurastuksia on paljon.
Tavallaan se on myymättä jäänyttä lihaa, sehän jäi Venäjälle myymättä ...
-
Samaa mieltä ja sitäpaitsi normaalisti kasvatettu elintarvike sisältää ravinteita joita kitukasvuisessa luomussa ei edes ole.Luomuajoilta on muistona paljon rautaristejä vanhoillla kirkkomailla 8)
Tuokin on väite jota et pysty todistamaan :D
Kuten myös Sikasirkan väite ,että saksasta tuodaan jotain myymättäjääneitä sikaeriä suomen hintatasoa polkemaan.
Noista myymättä jääneistä eristä en tiedä, mutta jokainen, joka seuraa ruotsalaisia ja tanskalaisia lehtiä tietää, että Tanskasta ja Skånesta rahdataan valtavia määriä vanhoja emakoita Saksaan teurastettaviksi.
Sitä, kenenkä ruokapöytiin ne aikanaan päätyy en osaa sanoa, mutta tuo saksalaisen sianlihan halpamyynti Suomessa voi ehkä antaa hieman viitteitä siitä. :P
PS. Niin ja se marinointi. :D :D :D
Täytyy sanoa jotta viisas tuo sakemanni. Ensin myy suomalaisille ilmaa. Ja sitten vanhat emakot.
Se miksi tähän on tultu ,johtuu suomalaasesta tuottajasta ja heidän omistamistaan lihateollisuudesta. Kun Lidlilistä käy ostamassa makkaraa ,niin lihapitoisuus 95-98%. Suomaisessa makkarassa keskimäärin puole jotain muuta kuin lihaa. Suomalaiset huijjaa. Saksalainen myy lihaa, oli se sitten vaikka emakkoa. :D
-
lyön pallini vetoa että tehokasvatettu ja luomukasvatettu sika maistuu aivan samalta ;D joten tuskin hirvittävästi lisähintaa on luvassa ::)
Kyllä se hinnanero pitää maistua... Jos ei muuten niin kuvitelmissa kuiteski. Kaikki mikä on kallista on myös hyvää. Kysy vaikka ventin omistajilta... ;D
-
lyön pallini vetoa että tehokasvatettu ja luomukasvatettu sika maistuu aivan samalta ;D joten tuskin hirvittävästi lisähintaa on luvassa ::)
Kyllä se hinnanero pitää maistua... Jos ei muuten niin kuvitelmissa kuiteski. Kaikki mikä on kallista on myös hyvää. Kysy vaikka ventin omistajilta... ;D
Ei ne muuten maistu samalta, lihassa maun kannalta oleellista on ravinto, mikä eläimelle on annettu, riista maistuu riistalta koska se syö metsän kasveja, mikäli sille syötetään teollisesti valmistettua rehua, niin maku muuttuu ihan toiseksi.
Näin se on siallakin ja myös naudoilla, laitumella vapaasti kasvanut nauta on erinmakuista, kuin rehulla navetassa kasvatettu.
-
lyön pallini vetoa että tehokasvatettu ja luomukasvatettu sika maistuu aivan samalta ;D joten tuskin hirvittävästi lisähintaa on luvassa ::)
Kyllä se hinnanero pitää maistua... Jos ei muuten niin kuvitelmissa kuiteski. Kaikki mikä on kallista on myös hyvää. Kysy vaikka ventin omistajilta... ;D
Ei ne muuten maistu samalta, lihassa maun kannalta oleellista on ravinto, mikä eläimelle on annettu, riista maistuu riistalta koska se syö metsän kasveja, mikäli sille syötetään teollisesti valmistettua rehua, niin maku muuttuu ihan toiseksi.
Näin se on siallakin ja myös naudoilla, laitumella vapaasti kasvanut nauta on erinmakuista, kuin rehulla navetassa kasvatettu.
¨
Onks se luamu niin ihmeellistä, että se pitää pellot vihreenä ympäri vuoden ihan c-tuki alueellakin... Vähän on Amerikkaa. Meinaan että eikö luamu lihakarjalla ole sisäruokintakautta lainkaan. Kyllä täällä b-alueella on luomusonnipoijaat olleet talven ja kesätkin vaan jaloittelutarhas ja navetas, eivät oo laitumelle päässeet.
Riistan maku tulee yleensä, kun osaamaton vetäisee pötsin auki suolistaessaan... ;D ;) :P
-
lyön pallini vetoa että tehokasvatettu ja luomukasvatettu sika maistuu aivan samalta ;D joten tuskin hirvittävästi lisähintaa on luvassa ::)
Kyllä se hinnanero pitää maistua... Jos ei muuten niin kuvitelmissa kuiteski. Kaikki mikä on kallista on myös hyvää. Kysy vaikka ventin omistajilta... ;D
Ei ne muuten maistu samalta, lihassa maun kannalta oleellista on ravinto, mikä eläimelle on annettu, riista maistuu riistalta koska se syö metsän kasveja, mikäli sille syötetään teollisesti valmistettua rehua, niin maku muuttuu ihan toiseksi.
Näin se on siallakin ja myös naudoilla, laitumella vapaasti kasvanut nauta on erinmakuista, kuin rehulla navetassa kasvatettu.
¨
Onks se luamu niin ihmeellistä, että se pitää pellot vihreenä ympäri vuoden ihan c-tuki alueellakin... Vähän on Amerikkaa. Meinaan että eikö luamu lihakarjalla ole sisäruokintakautta lainkaan. Kyllä täällä b-alueella on luomusonnipoijaat olleet talven ja kesätkin vaan jaloittelutarhas ja navetas, eivät oo laitumelle päässeet.
Riistan maku tulee yleensä, kun osaamaton vetäisee pötsin auki suolistaessaan... ;D ;) :P
Kyllä, täälläkin talvi on, mutta kuten totesin, maku tulee ravinnosta, oli eläin mikä hyvänsä, näin se vain on.
Kun kanalle syötät vain kalanperkuujätteitä, niin munat maistuu kalalta.
-
Riistan maku tulee yleensä, kun osaamaton vetäisee pötsin auki suolistaessaan... ;D ;) :P
;D ;D ;D ;D