Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: antti-x - 29.07.13 - klo:14:39
-
Maaseudun lihanhintatilasto on siinä mielessa aika poikkeuksellinen, että Suomessa on nyt käyrillä vertailluista paras hinta sekä hiehon että sonnin lihassa.
Sonni on EU:n keskiarvon yläpuolelella 23 euroa/100kg.
Samaan aikaan P2 lehmä on 30 euroa halvempaa kuin EU:n keskiarvo, O2 lehmällä hintaero on vielä suurempi. Vuoden aikana myös lehmän lihan hinta on noussut suomessa, mutta samaan aikaan kun sonni on noussut 50 euroa, lehmä on tuskin 25 euroa.
Ruotsissa maksetaan sonnista vähemmän kuin suomessa, mutta samaan aikaa siellä maksetaan O2 lehmästä 62 euroa enemmän /100kg. Hintaeroa on 300 kilon teuraalla 186 euroa. :o
Edit: Laskin väärin, hintaero on 71,75€/100kg eli 215€/300kg teuras.
Eikö tämä tosiaan haittaa maidontuottajia, täällä kun ollaan yleensä aikä vihaisia heti jos joku hinta on alle euroopan parhaan hinnan, puhumattakaan siitä että se olisi alle euroopan keskiarvon.
-
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet ???
Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?
-
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet ???
Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?
Edullinen lehmä on edullista kun siitä maksaa tarpeeksi vähän. Jää sitten jaettavaa hallinnon lihantuottajille >:(
Ja saahan O2 lehmästä suomessakin paremman hinnan kuin laihasta P2:sta, mutta sama laatuluokitus kai on kaikkialla käytössä eli kunnostus nostaa enemmän eläimiä parempaan luokkaan mutta ei kai vaikuta luokan hintaan sinänsä.
Kunnostettaisiin täälläkin varmaan enemmän jos 300kg O2 lehmästä saisi esim saman hinnan kuin Ranskassa eli 378€/100kg, reilu 1100 euroa 300 kiloisesta. Ranskassa muuten maksetaan keskimäärin enemmän vanhasta O2 lehmästä kuin O3 sonnista, ymmärtävät kulinaristeina hyvän päälle ;)
-
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet ???
Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?
Edullinen lehmä on edullista kun siitä maksaa tarpeeksi vähän. Jää sitten jaettavaa hallinnon lihantuottajille >:(
Ja saahan O2 lehmästä suomessakin paremman hinnan kuin laihasta P2:sta, mutta sama laatuluokitus kai on kaikkialla käytössä eli kunnostus nostaa enemmän eläimiä parempaan luokkaan mutta ei kai vaikuta luokan hintaan sinänsä.
Kunnostettaisiin täälläkin varmaan enemmän jos 300kg O2 lehmästä saisi esim saman hinnan kuin Ranskassa eli 378€/100kg, reilu 1100 euroa 300 kiloisesta. Ranskassa muuten maksetaan keskimäärin enemmän vanhasta O2 lehmästä kuin O3 sonnista, ymmärtävät kulinaristeina hyvän päälle ;)
Pihvilehmistä se hyvä hinta muodostuu. Poisto PIHVIlehmää lihotetaan 2-3kk maissilla, jotta rasvaa kertyy runsaasti. Silloin tulee paras hinta. Näin minulle ainakin Charolaiskasvattaja Pierre(jotain) selitti. Sonnin liha on rasvatonta ja mautonta. Härkiä kyllä syödään. Ne rasvottuu.
-
Jollainhan lihafirman täytyy toimintansa rahoittaa. Edullinen lehmä jalostuu jauhelihaksi huomattavasti paremmalla katteella kuin kalliimman sonnipojan kupeet ???
Ulkomailla... teuraslehmät "kunnostetaan", eli niiden lihapainoa pyritään kasvattamaan ennen teurastusta. Ehkä tämä mahdollistaa sen paremman hinnan ?
Edullinen lehmä on edullista kun siitä maksaa tarpeeksi vähän. Jää sitten jaettavaa hallinnon lihantuottajille >:(
Ja saahan O2 lehmästä suomessakin paremman hinnan kuin laihasta P2:sta, mutta sama laatuluokitus kai on kaikkialla käytössä eli kunnostus nostaa enemmän eläimiä parempaan luokkaan mutta ei kai vaikuta luokan hintaan sinänsä.
Kunnostettaisiin täälläkin varmaan enemmän jos 300kg O2 lehmästä saisi esim saman hinnan kuin Ranskassa eli 378€/100kg, reilu 1100 euroa 300 kiloisesta. Ranskassa muuten maksetaan keskimäärin enemmän vanhasta O2 lehmästä kuin O3 sonnista, ymmärtävät kulinaristeina hyvän päälle ;)
Pihvilehmistä se hyvä hinta muodostuu. Poisto PIHVIlehmää lihotetaan 2-3kk maissilla, jotta rasvaa kertyy runsaasti. Silloin tulee paras hinta. Näin minulle ainakin Charolaiskasvattaja Pierre(jotain) selitti. Sonnin liha on rasvatonta ja mautonta. Härkiä kyllä syödään. Ne rasvottuu.
Hankala löytää roduittain esitettyä hintatietoa Ranskan suunnalta mutta olet varmaan ainakin osittain oikeassa. Mutta en tässä tosiaan Ranskan hintoja peräänkuuluta, kunhan esim. HK Scan vaan maksaisi lahden molemmin puolin samoja hintoja.
-
Tätä oon kans ite monesti pähkäilly. Toinen mielenkiintoinen asia on, että joissakin maissa lehmästä maksetaan hiehoa enemmän :o
-
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.
Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
-
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.
Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Jokos mullilan piirustukset on tullu 8) 8)
-
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.
Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Jokos mullilan piirustukset on tullu 8) 8)
:-X
Pillilän Muurustukset on. ;D
-
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.
Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Tässä ketjussa on tarkoitus valittaa lypsylehmän lihan hinnasta. :) Ja lypsylehmän lihalle ei saa minkään valtakunnan tukea, ellei hyvinvointitukea tai tosiaan sitä lfa-lisäosaa laske sellaiseksi. Tai AB-alueen lyhytaikaista lypsylehmäpalkkiota.
Lihakarjan tuottajat saavat ensin 50-150% tukea suhteessa lihan hintaan + ne hyvinvointituet ja sen lfa lisäosan, ja sitten vielä siihen päälle teurastamo maksaa heille selvästi paremmin suhteessa lihasta kaupalta saatavaan hintaan.
Maidon tuotantotuki ei liity lihaan, ja on joka tapauksessa c-alueellakin vain alle 20% maidon hinnasta, eikä lähelläkään lihantuottajien tukien osuutta kokonaistulosta. AB-alueella se on noin 6% maidon hinnasta.
-
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.
Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Tässä ketjussa on tarkoitus valittaa lypsylehmän lihan hinnasta. :) Ja lypsylehmän lihalle ei saa minkään valtakunnan tukea, ellei hyvinvointitukea tai tosiaan sitä lfa-lisäosaa laske sellaiseksi. Tai AB-alueen lyhytaikaista lypsylehmäpalkkiota.
Lihakarjan tuottajat saavat ensin 50-150% tukea suhteessa lihan hintaan + ne hyvinvointituet ja sen lfa lisäosan, ja sitten vielä siihen päälle teurastamo maksaa heille selvästi paremmin suhteessa lihasta kaupalta saatavaan hintaan.
Maidon tuotantotuki ei liity lihaan, ja on joka tapauksessa c-alueellakin vain alle 20% maidon hinnasta, eikä lähelläkään lihantuottajien tukien osuutta kokonaistulosta. AB-alueella se on noin 6% maidon hinnasta.
Mullimiehen muisti palailee pätkittäin.... ;D
-
Aikoinaan atrian yli-penttilä sanoi että lehmä on maidontuottaja sillä ittesä tienannu
-
Aikoinaan atrian yli-penttilä sanoi että lehmä on maidontuottaja sillä ittesä tienannu
Se että lehmästä saa edes jotain on suuri lahja :o Toinen vaihtoehto on se että maksaa siitä että se haetaan raatona...
-
138,67!
-
Missäköhän mun tukeni mahtavat olla kun en oo koskaan nähny nuin suuria tukiprosentteja täällä?
Eikös niitä lypsikkejä kuitenkin pidetä maidon takia eikä suuren teurastilin? Vai oonko kentien ymmärtäny jotain väärin?
Siinä vaiheessa kun ne mansikit alkaa luokittumaan ja teuraspainot nousemaan niin siin vaiheessa olisi oikeutettua hinnan nosto. Kait sen jokainen ymmärtää että ei vanhasta lehmästä voi saada samaa hintaa kun jostain E luokan pihvisonnista.
-
Missäköhän mun tukeni mahtavat olla kun en oo koskaan nähny nuin suuria tukiprosentteja täällä?
Eikös niitä lypsikkejä kuitenkin pidetä maidon takia eikä suuren teurastilin? Vai oonko kentien ymmärtäny jotain väärin?
Siinä vaiheessa kun ne mansikit alkaa luokittumaan ja teuraspainot nousemaan niin siin vaiheessa olisi oikeutettua hinnan nosto. Kait sen jokainen ymmärtää että ei vanhasta lehmästä voi saada samaa hintaa kun jostain E luokan pihvisonnista.
Sonnit ainakin on AB alueella 420€ + 182€/ey, C1 alueella 498€ + 240€/ey. Voi olla että jää alle 50%, varsinkin kun lihantuottajilla varmaan on muhkeat sopimuslisät hinnaston hintojen päälle :)
Mutta edelleenkin aloitusviestissä kritisoin sitä, että esim. ruotsissa maksetaan samanlaisesta sonnista pari euroa vähemmän kuin suomessa, ja samanlaisesta lehmästä yli 200€ enemmän. Eli suomessa lihantuottajia suositaan lihan hinnassa(lypsylehmien kustannuksella) enemmän kuin missään muualla.
Toinen mitä olen ennenkin kritisoinut on se, että hiehosta jostain syystä maksetaan melkein euron enemmän / kg verrattuna lehmään, vaikka ikäeroa olisi pari kuukautta ja lihakkuudessa ja painossa ei mitään eroa.
Mutta samaa hintaa en tosiaan vaadi kaikille ruhoille, vaan kohtuullista, yleiseurooppalaista suhdetta lehmän ja sonnin lihan välille.
-
Missäköhän mun tukeni mahtavat olla kun en oo koskaan nähny nuin suuria tukiprosentteja täällä?
Eikös niitä lypsikkejä kuitenkin pidetä maidon takia eikä suuren teurastilin? Vai oonko kentien ymmärtäny jotain väärin?
Siinä vaiheessa kun ne mansikit alkaa luokittumaan ja teuraspainot nousemaan niin siin vaiheessa olisi oikeutettua hinnan nosto. Kait sen jokainen ymmärtää että ei vanhasta lehmästä voi saada samaa hintaa kun jostain E luokan pihvisonnista.
Sonnit ainakin on AB alueella 420€ + 182€/ey, C1 alueella 498€ + 240€/ey. Voi olla että jää alle 50%, varsinkin kun lihantuottajilla varmaan on muhkeat sopimuslisät hinnaston hintojen päälle :)
Mutta edelleenkin aloitusviestissä kritisoin sitä, että esim. ruotsissa maksetaan samanlaisesta sonnista pari euroa vähemmän kuin suomessa, ja samanlaisesta lehmästä yli 200€ enemmän. Eli suomessa lihantuottajia suositaan lihan hinnassa(lypsylehmien kustannuksella) enemmän kuin missään muualla.
Toinen mitä olen ennenkin kritisoinut on se, että hiehosta jostain syystä maksetaan melkein euron enemmän / kg verrattuna lehmään, vaikka ikäeroa olisi pari kuukautta ja lihakkuudessa ja painossa ei mitään eroa.
Mutta samaa hintaa en tosiaan vaadi kaikille ruhoille, vaan kohtuullista, yleiseurooppalaista suhdetta lehmän ja sonnin lihan välille.
Mistä sä saat AB alueelle tuon 420?
Emopalkkio on 87€ mikä taas vaihteeks tippus. Sonnipalkkia 187 ja teurashieholle 240.
Kannattais varmaan sunkin ottaa sonneja kasvamaan jos tuntuu että me lihantuottajat rikastutaan.....
-
Mutta samaa hintaa en tosiaan vaadi kaikille ruhoille, vaan kohtuullista, yleiseurooppalaista suhdetta lehmän ja sonnin lihan välille.
sitten vielä siihen päälle teurastamo maksaa heille selvästi paremmin suhteessa lihasta kaupalta saatavaan hintaan
Mistä sä saat AB alueelle tuon 420?
Emopalkkio on 87€ mikä taas vaihteeks tippus. Sonnipalkkia 187 ja teurashieholle 240.
Kannattais varmaan sunkin ottaa sonneja kasvamaan jos tuntuu että me lihantuottajat rikastutaan.....
Lehmän liha myydään lähes kaikki tarjousjauhelihana ja anttieksän mukaan siitä sais suhteessa enempi verrattuna vaikka pihvilihaan :o Juu en kans tiedä mitä noi tukiluvut tulee, mutta ite tein sellasen ratkasun kun täällä etelässä sonnin teuraskasvatuksen kannattvuus katos, niin lopetin teuraskasvatuksen.. Joten myy AnaX vähemmän lehmiä teuraax, niin mäkin tein ja ny saan jo 3 euroo läpi ;) ;D
-
Kyllä teuraslehmän kilohinta tosiaan on aika huono Suomessa kun sitä vertaa lihatiskin kilohintoihin.
Ranskassa lehmänliha on sitä arvostetuinta nautaa hienoissa ravintoloissa kun täällä se rinnastetaan
melkein koiranmuonan tasolle.
Mutta ei ole pakko luovuttaa niitä poistolehmiä lähes noutopalkalla Atrialle tai HK:lle.
Luojan kiitos on vielä muutama muukin vaihtoehto. :-*
-
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.
-
Mistä sä saat AB alueelle tuon 420?
Emopalkkio on 87€ mikä taas vaihteeks tippus. Sonnipalkkia 187 ja teurashieholle 240.
Kannattais varmaan sunkin ottaa sonneja kasvamaan jos tuntuu että me lihantuottajat rikastutaan.....
sivu 18, voi olla että tukiin on kyllä iskenyt jokin leikkuri enimmäismäärien takia eivätkä tule täysimääräisinä.
http://www.mavi.fi/attachments/mavi/viljelijatuet/elaintuetjapalkkiot/6FEZpMyix/Nautaelainpalkkio_2013_suomi.pdf
Eli lihantuottajat ovat sitä mieltä että suomessa kuuluu maksaa sonnista enemmän kuin mualla ja lypsylehmästä selvästi vähemmän kuin muualla koska teurastamon pitää tukea lihantuottajia?
Lehmän liha myydään lähes kaikki tarjousjauhelihana ja anttieksän mukaan siitä sais suhteessa enempi verrattuna vaikka pihvilihaan :o Juu en kans tiedä mitä noi tukiluvut tulee, mutta ite tein sellasen ratkasun kun täällä etelässä sonnin teuraskasvatuksen kannattvuus katos, niin lopetin teuraskasvatuksen.. Joten myy AnaX vähemmän lehmiä teuraax, niin mäkin tein ja ny saan jo 3 euroo läpi ;) ;D
Jos joku näyttää teurastamon tilaston siitä miten eri ruhot käytetään, niin voin vaikka uskoakin. Pihvilihasta osa varmaan myydään parempaan hintaan, mutta kyllä ne samat fileet ja paistit otetaan lehmästä kuin sonnistakin. Ja sadannen kerran, ei sama hinta kaikille ruhoille, vaan reilumpi suhde hintojen välille.
En usko että teuraslehmistä tulisi sen enempää tiliä/kg vaikka niitä myisi vain yhden vudessa...
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois.
Tottakai maito on päätuote, mutta mielestäni on kyllä kieroutunutta haaskausta ruveta esittämään jotain sen suuntaista että lypsetään väkisin kaikki brutaaliin loppuun asti ja raatoauto hakee sitten raadot pois. Jos tappaa eläimensä muualle kuin teurastamoon/lihoiksi kotona niin kyllä siitä nyt pitää joku sanktio olla.
Ostoeläinten ja jo pelkkien todennäköisyyksien takia esim. meillä on kymmenkunta huonompaa lypsäjää (joista pari ei taida koskaan ruveta edes itse kiertämään robotilla) ja kunhan niiden paikoille on uudet hiehot tarjolla, saavat lähteä. Kroonisiin tiineysongelmiinkaan ei eläin yleensä kuole tai tule edes huonoon kuntoon. Semmoisen voi esim. antaa vielä viimeisen kerran ummessa olleessaan hengailla lypsävien joukossa vähän massaa keräämässä (ja/tai kesällä hyvälle laitumelle) ennen kuin pistää teurasautoon.
-
Samaa asiaan ole kummastellut koko EU-ajan. Esimerkiksi Käytännön Maamiehessä on lihan hintavertailuja ja niissä jatkuvasti muualla lehmän hinta on ollut lähempänä sonninhintaa kuin Suomessa. Olen luullut hintaeron johtuvan jostain kulutuserosta.
Taitaa asia olla jossain hiljaisuudessa so***** kun asian pöydällenostaminen nosti lihantuottajat heti takajaloilleen. ::)
-
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.
Ehkä... Suomessa on ylitarjontaa lehmistä, eliniät ovat kuitenkin niin lyhyitä ??? Jos lehmät eläisivät pidempään, niin ehkä teuraista alkaiti tulla oikeasti pulaa ja se nostaisi kaikkien nautojen arvoja :o
Olisihan se tietysti kauheaa jos kyse olisikin tästä.
-
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.
Ehkä... Suomessa on ylitarjontaa lehmistä, eliniät ovat kuitenkin niin lyhyitä ??? Jos lehmät eläisivät pidempään, niin ehkä teuraista alkaiti tulla oikeasti pulaa ja se nostaisi kaikkien nautojen arvoja :o
Olisihan se tietysti kauheaa jos kyse olisikin tästä.
Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...
-
Tätä topiikkia kun lukee joku vihervasemmistoänkyrä, niin saattaa olla että finnit poksahtelee naamasta ja rastat irtoo päästä.....
Tehotuotanto, siinä avain onneen. ;D
-
Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...
Mitä siinä itket? Ilmoitat vaan että lehmän hinta nousee ottakaa tai jättäkää... ::)
-
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.
Ehkä... Suomessa on ylitarjontaa lehmistä, eliniät ovat kuitenkin niin lyhyitä ??? Jos lehmät eläisivät pidempään, niin ehkä teuraista alkaiti tulla oikeasti pulaa ja se nostaisi kaikkien nautojen arvoja :o
Olisihan se tietysti kauheaa jos kyse olisikin tästä.
Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...
Varmasti noissa on paras kate
-
Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...
[/quote]
Sitten pitänee hinnan noston myötä maitomiestenkin kiltisti odotella hakua useampi viikko, kuten lihantuottajienkin.
Kuinkahan moni maitotila mieluummin ottaa nopeamman noudon ja pienemmän hinnan? Luulis tuolla lyhyellä noutoajallakin olevan oma arvonsa, ongelma eläimen kohdalla. :-X
-
Sitten pitänee hinnan noston myötä maitomiestenkin kiltisti odotella hakua useampi viikko, kuten lihantuottajienkin.
Kuinkahan moni maitotila mieluummin ottaa nopeamman noudon ja pienemmän hinnan? Luulis tuolla lyhyellä noutoajallakin olevan oma arvonsa, ongelma eläimen kohdalla. :-X
Onhan sillä. Mutta meiltä ainakin on tullut 3/4 ei kiireellisiä. Ehkä kiireellisille voisi pistää 100 euron kiiremaksun (nouto esim 2 arkipäivän sisällä) ja nostaa lypsylehmän keskimääristä teurashintaa sitten alkuun vaikka satkulla? :)
-
Sitten pitänee hinnan noston myötä maitomiestenkin kiltisti odotella hakua useampi viikko, kuten lihantuottajienkin.
Kuinkahan moni maitotila mieluummin ottaa nopeamman noudon ja pienemmän hinnan? Luulis tuolla lyhyellä noutoajallakin olevan oma arvonsa, ongelma eläimen kohdalla. :-X
Onhan sillä. Mutta meiltä ainakin on tullut 3/4 ei kiireellisiä. Ehkä kiireellisille voisi pistää 100 euron kiiremaksun (nouto esim 2 arkipäivän sisällä) ja nostaa lypsylehmän keskimääristä teurashintaa sitten alkuun vaikka satkulla? :)
Snellmanilla on joku "pikalehmä" järjestelmä https://anelma2.snellman.fi/index.php?id=2003&ticket=1375177697
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
-
Samaa asiaan ole kummastellut koko EU-ajan. Esimerkiksi Käytännön Maamiehessä on lihan hintavertailuja ja niissä jatkuvasti muualla lehmän hinta on ollut lähempänä sonninhintaa kuin Suomessa. Olen luullut hintaeron johtuvan jostain kulutuserosta.
Taitaa asia olla jossain hiljaisuudessa so***** kun asian pöydällenostaminen nosti lihantuottajat heti takajaloilleen. ::)
Just samoja käppyröitä oon kattellu ja ihmetellyt.
Tällä kertaa taitaa olla niin että halvalla lehmänlihalla paikkaillaan lihatalojen huonoja tuloksia.
Tai vois sanoo että sianlihantuotannon heikkoa kannattavuutta. :P
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
Kyllähän niistä vanhoista lehmistä rahaa saa kun luokittuu ja löytyy ruhopainoakin.
Eihän rimpsuluista voi maksaakkaan kovaa hintaa ;D
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
Kyllähän niistä vanhoista lehmistä rahaa saa kun luokittuu ja löytyy ruhopainoakin.
Eihän rimpsuluista voi maksaakkaan kovaa hintaa ;D
Näista puhtaista ay:stä ja Holsteneista ei saa kunnon teurastiliä kun niissä on suurinpiirtein nahka luiten ympärillä. Se lihasekoitus lypsi 5 rasvalla ja 4 valkuaisella olevaa maitoa 10000l kauteensa ja 1000€ vielä teurastiliä. Eläinlääkärin kanssa mietittiin että pitäisikö kaikki ay:t siementää simmentaalilla. ;D
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
Kyllähän niistä vanhoista lehmistä rahaa saa kun luokittuu ja löytyy ruhopainoakin.
Eihän rimpsuluista voi maksaakkaan kovaa hintaa ;D
Näista puhtaista ay:stä ja Holsteneista ei saa kunnon teurastiliä kun niissä on suurinpiirtein nahka luiten ympärillä. Se lihasekoitus lypsi 5 rasvalla ja 4 valkuaisella olevaa maitoa 10000l kauteensa ja 1000€ vielä teurastiliä. Eläinlääkärin kanssa mietittiin että pitäisikö kaikki ay:t siementää simmentaalilla. ;D
Mutta tilastojen mukaan naapurimaissa siitä isosta risteytyslehmästä olisi saanut 200-300€ enemmän.
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
Kyllähän niistä vanhoista lehmistä rahaa saa kun luokittuu ja löytyy ruhopainoakin.
Eihän rimpsuluista voi maksaakkaan kovaa hintaa ;D
Näista puhtaista ay:stä ja Holsteneista ei saa kunnon teurastiliä kun niissä on suurinpiirtein nahka luiten ympärillä. Se lihasekoitus lypsi 5 rasvalla ja 4 valkuaisella olevaa maitoa 10000l kauteensa ja 1000€ vielä teurastiliä. Eläinlääkärin kanssa mietittiin että pitäisikö kaikki ay:t siementää simmentaalilla. ;D
Mutta tilastojen mukaan naapurimaissa siitä isosta risteytyslehmästä olisi saanut 200-300€ enemmän.
Ei muutaku romut kasaan ja muutto naapurimaahan ;D
-
Ei muutaku romut kasaan ja muutto naapurimaahan ;D
Mieluummin niin että nostetaan lehmän hintaa täällä. Vai onko sille joku erityinen este?
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
Kyllähän niistä vanhoista lehmistä rahaa saa kun luokittuu ja löytyy ruhopainoakin.
Eihän rimpsuluista voi maksaakkaan kovaa hintaa ;D
Hintavertailussa verrataan samaa luokkaa eri maissa.
-
Ei muutaku romut kasaan ja muutto naapurimaahan ;D
Mieluummin niin että nostetaan lehmän hintaa täällä. Vai onko sille joku erityinen este?
Kunhan piruilen ;D
Ei mulla lehmänlihan nostolle mitään estettä ole mutta saisivat nostaa lihan hintaa joka eläimeltä et olis lihantuotannossakin jotain järkeä......
-
Jos tämä johtuu siitä, että Ruotsissa vilja maksaa parhaillaan 55€/tonni enemmän kuin Suomessa ???
-
Jos tämä johtuu siitä, että Ruotsissa vilja maksaa parhaillaan 55€/tonni enemmän kuin Suomessa ???
Siin on niin monta muuttujaa mutta kun kytätään vaan sitä hintaa eikä ollenkaan ajatella mistä se muodostuu ja minkä takia.
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
Kyllähän niistä vanhoista lehmistä rahaa saa kun luokittuu ja löytyy ruhopainoakin.
Eihän rimpsuluista voi maksaakkaan kovaa hintaa ;D
Näista puhtaista ay:stä ja Holsteneista ei saa kunnon teurastiliä kun niissä on suurinpiirtein nahka luiten ympärillä. Se lihasekoitus lypsi 5 rasvalla ja 4 valkuaisella olevaa maitoa 10000l kauteensa ja 1000€ vielä teurastiliä. Eläinlääkärin kanssa mietittiin että pitäisikö kaikki ay:t siementää simmentaalilla. ;D
Saimpahan viime vuonna enemmän vanhemmasta ay:sta kuin simmentalista,eikä kummastakaan huonosti.Liharodut kasvattakoon ne lihaksi jotka sen rasvoittumatta osaa.Simmentalihan syö muuten kuin hevonen tai paremminkin kaksi.Pitäs varmaan jotain kuitupuusta vähän kevyempää säilistä antaa tuon syönnin hillitsemiseksi.
-
Oisko väärä rotu! Puolsimentalista mitä lypsettiin 5 kautta sai teuraana lähes 1000€
Kyllähän niistä vanhoista lehmistä rahaa saa kun luokittuu ja löytyy ruhopainoakin.
Eihän rimpsuluista voi maksaakkaan kovaa hintaa ;D
Näista puhtaista ay:stä ja Holsteneista ei saa kunnon teurastiliä kun niissä on suurinpiirtein nahka luiten ympärillä. Se lihasekoitus lypsi 5 rasvalla ja 4 valkuaisella olevaa maitoa 10000l kauteensa ja 1000€ vielä teurastiliä. Eläinlääkärin kanssa mietittiin että pitäisikö kaikki ay:t siementää simmentaalilla. ;D
Mutta tilastojen mukaan naapurimaissa siitä isosta risteytyslehmästä olisi saanut 200-300€ enemmän.
No kieltääkös joku laki viljeliöitä hommaamasta kuljetuskalustoa ja kohtuu matkan päästä eläimien ajon naapurimaihin?
-
Tää on taas tätä tuotteesta saatavalla hinnalla jeesustelua.
Kertokaa tarinaa välillä TUESTA jonka saa per turpa, kaikkine mahdollisine pinta-alatukineen sonnipalkkioineen yms.... :P
Tässä ketjussa on tarkoitus valittaa lypsylehmän lihan hinnasta. :) Ja lypsylehmän lihalle ei saa minkään valtakunnan tukea, ellei hyvinvointitukea tai tosiaan sitä lfa-lisäosaa laske sellaiseksi. Tai AB-alueen lyhytaikaista lypsylehmäpalkkiota.
Lihakarjan tuottajat saavat ensin 50-150% tukea suhteessa lihan hintaan + ne hyvinvointituet ja sen lfa lisäosan, ja sitten vielä siihen päälle teurastamo maksaa heille selvästi paremmin suhteessa lihasta kaupalta saatavaan hintaan.
Maidon tuotantotuki ei liity lihaan, ja on joka tapauksessa c-alueellakin vain alle 20% maidon hinnasta, eikä lähelläkään lihantuottajien tukien osuutta kokonaistulosta. AB-alueella se on noin 6% maidon hinnasta.
Se vähän riippuu siitä, miten näitä tukia vertaa ::)
Kyllä lehmää kohti vertailtaissa maitopuoli nostaa melkein neljä kertaa suurempaa tukea, kuin lihapuoli :o
Siis euroissa per lehmä 8)
-
Anaäksy täällä vaan itkee POISTOlehmän huonoa hintaa, tässä pari vinkkiä;
Argonetti ei osta sulta yhtään lehmää, väärä voorumi..
Suoramyy, mutta älä pety jos saanto(erityisesti arvo-osien) on huonompi kuin sonnilla tai edes hieholla, mutta hintaa saat niinpaljo ku osaat pyytää/kerkiät myydä..
Lypsä lehmä loppuun.. Honkajoelle "myyty" saattaa tuottaa kuiteski enempi kuin melki hiehona teurastettu..
Myy rekallinen kerralla..
Huolehdi siitä, että lehmät ovat lihaksikkaita ja vähärasvaisia..
Kilpailuta, kilpailuta, kilpailuta ja varaudu siihen että elukoita on kuorma tiettynä aikana, vaikka kax kertaa vuodessa ja haku saattaa viivästyä viikon tai kax tai kuukauden kax..
Niin ja on muitaki ostajia kuin isoAA ja loso..
Mää oon toteuttanu noita kaikkia konsteja ja saanu hintaa hilattua ylöspäin :)
Niin ja jos näihin konsteihin itket, että hei sulla on emoja, niin mä sanon että mitä *****u sitte sama hinta sama geimi..
-
Anaäksy täällä vaan itkee POISTOlehmän huonoa hintaa, tässä pari vinkkiä;
Argonetti ei osta sulta yhtään lehmää, väärä voorumi..
Suoramyy, mutta älä pety jos saanto(erityisesti arvo-osien) on huonompi kuin sonnilla tai edes hieholla, mutta hintaa saat niinpaljo ku osaat pyytää/kerkiät myydä..
Lypsä lehmä loppuun.. Honkajoelle "myyty" saattaa tuottaa kuiteski enempi kuin melki hiehona teurastettu..
Myy rekallinen kerralla..
Huolehdi siitä, että lehmät ovat lihaksikkaita ja vähärasvaisia..
Kilpailuta, kilpailuta, kilpailuta ja varaudu siihen että elukoita on kuorma tiettynä aikana, vaikka kax kertaa vuodessa ja haku saattaa viivästyä viikon tai kax tai kuukauden kax..
Niin ja on muitaki ostajia kuin isoAA ja loso..
Mää oon toteuttanu noita kaikkia konsteja ja saanu hintaa hilattua ylöspäin :)
Niin ja jos näihin konsteihin itket, että hei sulla on emoja, niin mä sanon että mitä *****u sitte sama hinta sama geimi..
+ että rekisterissä ainakin isä on liharotua, joka tuplaa hinnan automaattisesti.
Ehkä maidontuotannossa pitäisi alkaa käyttämään maitolinjaisia liharotuja ??? Niistä tulee maitoakin ihan hyvin... ja ruokinnan voi pitää hyvin edullisena koska nuo eivät heru hirveästi..
Sitten saisi lihasta mukavasti jos poistelisi niitä vaan mahdollisimman paljon 8)
-
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.
Honkajokea vastaan parasta lääkettä on pitää ne lehmät koko ajan hyvässä syönissä varsinkin poikiessa,mitä nopeammin itse antaa sitä apua sitä vähemmän H.joki lähettää laskuja.Se on melkein sama mitä antaa kunhan pötsi pysyy hyvässä toiminnassa,kaikesta normiaineista on apua ja pyrkiä siihen ettei tarvetta olisi.Tarvittaessa kovemmat aineet käyttöön.Siinä vaiheessa kun se lehmä on hengissä oleva raato,ei sille enään kukaan juuri mitään voi,silloin on enään etes turha valittaa,on parempi ottaa opiksi.
-
Anaäksy täällä vaan itkee POISTOlehmän huonoa hintaa, tässä pari vinkkiä;
Argonetti ei osta sulta yhtään lehmää, väärä voorumi..
Suoramyy, mutta älä pety jos saanto(erityisesti arvo-osien) on huonompi kuin sonnilla tai edes hieholla, mutta hintaa saat niinpaljo ku osaat pyytää/kerkiät myydä..
Lypsä lehmä loppuun.. Honkajoelle "myyty" saattaa tuottaa kuiteski enempi kuin melki hiehona teurastettu..
Myy rekallinen kerralla..
Huolehdi siitä, että lehmät ovat lihaksikkaita ja vähärasvaisia..
Kilpailuta, kilpailuta, kilpailuta ja varaudu siihen että elukoita on kuorma tiettynä aikana, vaikka kax kertaa vuodessa ja haku saattaa viivästyä viikon tai kax tai kuukauden kax..
Niin ja on muitaki ostajia kuin isoAA ja loso..
Mää oon toteuttanu noita kaikkia konsteja ja saanu hintaa hilattua ylöspäin :)
Niin ja jos näihin konsteihin itket, että hei sulla on emoja, niin mä sanon että mitä *****u sitte sama hinta sama geimi..
Edelleen alkuperäinen pointtini oli nostaa keskustelua tästä suomen poikkeukselllisen suuresta hintaerosta lehmän ja sonnin hinnan välillä vaikka tuotantorakenne ja eläinten panot yms. on aika sama kuin esim. Ruotsissa.
Mutta on nuo muut pointit hyviä, ja itse hyötyisi ainakin siitä että möisi välillä jollekin pienemmälle joka maksaa lehmistä melkein luokasta riippumatta samaa hintaa (ja hiukan parempaa kuin HK parhaista). Nyt tuntuu että HK saa kaikki kohtuukokoiset (ja kuntoluokaltaan suorastaan hiukan ylikuntoiset) eläimetkin punnittua tyyliin 248 kiloisiksi (250kg jälkeen tulee 40 senttiä lisää / kg), luokittaa ne P+:ksi ja tilittää sitten sen reilu 1,8€/kg.
-
Jos Ruotsissa on pula kotimaisesta lihasta ???
Eivätkä hölmöt ruotsalaiset huomaa että se liha onkin ruotsalaista eikä kotimaista :'(
Mutta hintaero on kyllä selittämätön :o Samoin viljassa juuri nyt :o
-
200 euroa hol-ternisonnista tasoittaa eroa aika mukavasti ;) ;) muualla ei näitä lihantuotantoon paljo käytetä...
-
200 euroa hol-ternisonnista tasoittaa eroa aika mukavasti ;) ;) muualla ei näitä lihantuotantoon paljo käytetä...
Mihinkä muualla lypsyrotuiset sonnivasut laitetaan ???
-
200 euroa hol-ternisonnista tasoittaa eroa aika mukavasti ;) ;) muualla ei näitä lihantuotantoon paljo käytetä...
Mihinkä muualla lypsyrotuiset sonnivasut laitetaan ???
Tapetaan 3 kk:n iässä..
Mun mielestäni nuo kannattaisi syödä itse jos niistä ei myymällä saa mitään ???
-
Edelleen alkuperäinen pointtini oli nostaa keskustelua tästä suomen poikkeukselllisen suuresta hintaerosta lehmän ja sonnin hinnan välillä vaikka tuotantorakenne ja eläinten panot yms. on aika sama kuin esim. Ruotsissa.
Mutta on nuo muut pointit hyviä, ja itse hyötyisi ainakin siitä että möisi välillä jollekin pienemmälle joka maksaa lehmistä melkein luokasta riippumatta samaa hintaa (ja hiukan parempaa kuin HK parhaista). Nyt tuntuu että HK saa kaikki kohtuukokoiset (ja kuntoluokaltaan suorastaan hiukan ylikuntoiset) eläimetkin punnittua tyyliin 248 kiloisiksi (250kg jälkeen tulee 40 senttiä lisää / kg), luokittaa ne P+:ksi ja tilittää sitten sen reilu 1,8€/kg.
[/quote]
Emolehmästä sai poistettaessa (pari vuotta sitten) sen 1,9-2 eur/kg, ja oli vielä niitä paljon kehuttuja limousineja. Onneksi noussu sentään reilu kahteen euroon.
Vissiin liian pieni vuosimyynti, painoakin oli reilusti enemmän kuin tuo 250 kg. :'(
-
Edelleen alkuperäinen pointtini oli nostaa keskustelua tästä suomen poikkeukselllisen suuresta hintaerosta lehmän ja sonnin hinnan välillä vaikka tuotantorakenne ja eläinten panot yms. on aika sama kuin esim. Ruotsissa.
Mutta on nuo muut pointit hyviä, ja itse hyötyisi ainakin siitä että möisi välillä jollekin pienemmälle joka maksaa lehmistä melkein luokasta riippumatta samaa hintaa (ja hiukan parempaa kuin HK parhaista). Nyt tuntuu että HK saa kaikki kohtuukokoiset (ja kuntoluokaltaan suorastaan hiukan ylikuntoiset) eläimetkin punnittua tyyliin 248 kiloisiksi (250kg jälkeen tulee 40 senttiä lisää / kg), luokittaa ne P+:ksi ja tilittää sitten sen reilu 1,8€/kg.
Emolehmästä sai poistettaessa (pari vuotta sitten) sen 1,9-2 eur/kg, ja oli vielä niitä paljon kehuttuja limousineja. Onneksi noussu sentään reilu kahteen euroon.
Vissiin liian pieni vuosimyynti, painoakin oli reilusti enemmän kuin tuo 250 kg. :'(
[/quote]
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
-
Emolehmästä sai poistettaessa (pari vuotta sitten) sen 1,9-2 eur/kg, ja oli vielä niitä paljon kehuttuja limousineja. Onneksi noussu sentään reilu kahteen euroon.
Vissiin liian pieni vuosimyynti, painoakin oli reilusti enemmän kuin tuo 250 kg. :'(
[/quote]
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
[/quote]
Paljonko vuosimyynti, kappaletta, vaikuttaa hintaan sekin?
-
Emolehmästä sai poistettaessa (pari vuotta sitten) sen 1,9-2 eur/kg, ja oli vielä niitä paljon kehuttuja limousineja. Onneksi noussu sentään reilu kahteen euroon.
Vissiin liian pieni vuosimyynti, painoakin oli reilusti enemmän kuin tuo 250 kg. :'(
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
[/quote]
Paljonko vuosimyynti, kappaletta, vaikuttaa hintaan sekin?
[/quote]
Keskimäärin sata eläintä vuodessa mistä suurin osa välityseläimiä. Viimevuonna tosin lähti 80 teuraslehmää kun vähän harvensin joukkoa
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Vähän jäätiin ennätyksest ku edellinen simmental lähti reippaana 700 kilosena ja E1 :P Olis siihen varmaan saanu viel paljonki lisää lihaa ku aika kuiva jätkä sit loppupeleis oli
Nii ja nää jätkät ei oo meillä väkirehuja nähnytkä vaan pelkkää korsirehua ;D
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Vähän jäätiin ennätyksest ku edellinen simmental lähti reippaana 700 kilosena ja E1 :P Olis siihen varmaan saanu viel paljonki lisää lihaa ku aika kuiva jätkä sit loppupeleis oli
Nii ja nää jätkät ei oo meillä väkirehuja nähnytkä vaan pelkkää korsirehua ;D
Ja ikää oli?
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Aleksanteri ay-paikkasonni lähti 4.5v ikäisenä...601.5kg ja U2. Sittemmin on sonnit olleet kevyempiä.
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Aleksanteri ay-paikkasonni lähti 4.5v ikäisenä...601.5kg ja U2. Sittemmin on sonnit olleet kevyempiä.
Tuollaisen olisin kyllä pistänyt omaan pakastimeen (vaikka olisi pitänyt ehkä ostaa pari lisää). Wanhan työhärän (15-20v) pihvi on kuulemma maailman parasta, joten eikö toisenlaisen työeläimen pihvin sitten luulisi olevan melkein yhtä hyvää?
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Vähän jäätiin ennätyksest ku edellinen simmental lähti reippaana 700 kilosena ja E1 :P Olis siihen varmaan saanu viel paljonki lisää lihaa ku aika kuiva jätkä sit loppupeleis oli
Nii ja nää jätkät ei oo meillä väkirehuja nähnytkä vaan pelkkää korsirehua ;D
Ja ikää oli?
Kuuden vuoden paikkeilla
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Vähän jäätiin ennätyksest ku edellinen simmental lähti reippaana 700 kilosena ja E1 :P Olis siihen varmaan saanu viel paljonki lisää lihaa ku aika kuiva jätkä sit loppupeleis oli
Nii ja nää jätkät ei oo meillä väkirehuja nähnytkä vaan pelkkää korsirehua ;D
Ja ikää oli?
Kuuden vuoden paikkeilla
Onko sen ikänen sonni jo uransa päässä
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Vähän jäätiin ennätyksest ku edellinen simmental lähti reippaana 700 kilosena ja E1 :P Olis siihen varmaan saanu viel paljonki lisää lihaa ku aika kuiva jätkä sit loppupeleis oli
Nii ja nää jätkät ei oo meillä väkirehuja nähnytkä vaan pelkkää korsirehua ;D
Ja ikää oli?
Kuuden vuoden paikkeilla
Onko sen ikänen sonni jo uransa päässä
Tuppaa nuo jalat alkaa oirehtimaan vaikka muuten olis viel täydes työkunnos.
Mieluummin pelaa vähän varman päälle ja pistää teuraaks kun se että osoitteena oliskin honkajoki.
Onhan meillä karjas lähemmäs kymmenvuotias vaari vielä hääräämäs vaikka se nyt lähinnä on maskottina ja saa sit kesäsin muutaman "harraste" lehmän ;D
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Aleksanteri ay-paikkasonni lähti 4.5v ikäisenä...601.5kg ja U2. Sittemmin on sonnit olleet kevyempiä.
Tuollaisen olisin kyllä pistänyt omaan pakastimeen (vaikka olisi pitänyt ehkä ostaa pari lisää). Wanhan työhärän (15-20v) pihvi on kuulemma maailman parasta, joten eikö toisenlaisen työeläimen pihvin sitten luulisi olevan melkein yhtä hyvää?
Oikeasti paras pihvi tulee 3-6 vuotiaasta Hf-lehmästä, fysikaalinen laatu ja maku ovat parhaat.
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Aleksanteri ay-paikkasonni lähti 4.5v ikäisenä...601.5kg ja U2. Sittemmin on sonnit olleet kevyempiä.
Tuollaisen olisin kyllä pistänyt omaan pakastimeen (vaikka olisi pitänyt ehkä ostaa pari lisää). Wanhan työhärän (15-20v) pihvi on kuulemma maailman parasta, joten eikö toisenlaisen työeläimen pihvin sitten luulisi olevan melkein yhtä hyvää?
Oikeasti paras pihvi tulee 3-6 vuotiaasta Hf-lehmästä, fysikaalinen laatu ja maku ovat parhaat.
Makuasioita sano musti kun peppuansa nuoli..
Oikeasti raaka-ainetta tärkeämpää on sitten vielä se ruuanlaittotaito, mutta huonosta ei saa hyväkään kokki huippua, mutta oikein hyvästä taas huono kokki...
-
Jos haluaa hyvää naudanlihaa, niin ennen teurastusta sille ei saisi näyttääkkään väkirehuja.
-
2,95€ oli hinta kun lähti lehmä tossa reipas viikko sitten. Simmental 340kg R3
Vanhalla siitossonnilla oli 3,9€ myöskin simmental 681.5kg U2
Ei muuten ollutkaan mikään ihan pikkupoika :o
Omaa ay-tilasonnia olisi pitänyt katsella kuukauden verran pidempään että olisi mennyt edes 300kg rikki...
Aleksanteri ay-paikkasonni lähti 4.5v ikäisenä...601.5kg ja U2. Sittemmin on sonnit olleet kevyempiä.
Tuollaisen olisin kyllä pistänyt omaan pakastimeen (vaikka olisi pitänyt ehkä ostaa pari lisää). Wanhan työhärän (15-20v) pihvi on kuulemma maailman parasta, joten eikö toisenlaisen työeläimen pihvin sitten luulisi olevan melkein yhtä hyvää?
Oikeasti paras pihvi tulee 3-6 vuotiaasta Hf-lehmästä, fysikaalinen laatu ja maku ovat parhaat.
Makuasioita sano musti kun peppuansa nuoli..
Oikeasti raaka-ainetta tärkeämpää on sitten vielä se ruuanlaittotaito, mutta huonosta ei saa hyväkään kokki huippua, mutta oikein hyvästä taas huono kokki...
Ei tuo ollut minun mielipiteeni, vaan ihan julkinen kokkien ja kulinaristien ajatelma