Agronet
Keskusteluaiheet => Yleistä maa- ja metsätaloudesta => Aiheen aloitti: Latz - 29.06.13 - klo:19:44
-
Kun noi Valion tuotteet maistuu kaikki samalle niin täytyy sanoa että Ahlmannin (Tampere) sinihomejuusto on jotain taivaallisen hyvää. Lisää näitä "pikku juustoloita" kaivataan, tilsitin tyyppistä kotimaista maukasta juustoa kun vielä löytäisi jostain niin vot!
-
Saman oon todennu kotimaisissa juustoissa että makua on vähän ja sekin vähänen on sama kaikissa....
Aurajuustokin muuttuu vuos vuodelta mauttomammaks.
Viron puolelta saa kans todella maukkaita juustoja
-
Kun noi Valion tuotteet maistuu kaikki samalle niin täytyy sanoa että Ahlmannin (Tampere) sinihomejuusto on jotain taivaallisen hyvää. Lisää näitä "pikku juustoloita" kaivataan, tilsitin tyyppistä kotimaista maukasta juustoa kun vielä löytäisi jostain niin vot!
Aika harva ei erota edamia, mustapekkaa ja auraa makutestissä :)
Mutta jos on ihminen joka ei erota, niin tietty saattaa hakea keskimääräistä vahvempia makuelämyksiä. Voin suositella sellaisia ranskalaisia peukalon pään kokoisia, todellä epäilyttävän ja vanhan näköisiä homejuustoja. Ainoa maistamani juusto joka polttelee vartin verran kurkussa :)
Pitää kokeilla ahlmannin juustoja, yleensä suomalaiset pienmeijerijuustot ovat hyviä jos ovat esim. kypsennettyjä munajuustoja tai muita suomalaistyyppisiä erikoisuuksia, mutta perinteisempien juustotyyppien kopiointi onnistuu huonommin.
-
Jos vielä se äsmarketti ja isokoo ymmärtäisi riittävästi pientuottajia (Koo ymmärttä nykyään ilmeisesti paremmin) niin saataisiin näitä hyviä makuja kaupan hyllylle asti. Eikä se ole hinnasta kiinni. Hyvästä maksetaan.
-
Tuossa yritetään kypsytellä, mutta 2012 pukkasi maanjäristystä :o (No, hieman aiheen ohi...)
http://www.google.com/search?q=terremoto+formaggio&client=opera&hs=g3f&channel=suggest&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=rB3PUZKIAqnj4QTQ9YH4Ag&ved=0CDIQsAQ&biw=1680&bih=894
Osa kuvista onkin kovia.