Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: pig24 - 29.05.13 - klo:08:33
-
Avaruusmatkat kestävät pitkään, joten ruoan säilymiseen halutaan uusia ratkaisuja. Tähän asti on toimittu käyttämällä säilykkeitä.
Jatkoa on visioitu niin, että kaikki hiilihydraatit, proteiinit ja makro- ja mikroravinteet olisivat jauhemuodossa. Niistä otetaan kosteus pois, jolloin ne saattavat säilyä 30 vuotta. 3D-printtaustekniikalla niistä palautettaisiin haluttua ruokaa annos kerrallaan.
Tästä on heitetty visio, että maan päällä joka kotitaloudessa voisi olla vastaava printteri. Miten kallista tarvittava tekniikka on ? Mitä printteriin tarvittavat jauheet maksaisivat lähikaupassa ? Mitä perusmateriaalien tuottaminen ja jalostaminen maksaa (harvest and manufacture)?
Projektia hoitava insinööri sanoo, että maapallon 12 mrd ihmistä ei ehkä pystytä jatkossa ruokkimaan. Meidän pitää muuttaa käsitystämme siitä, mitä pidetään ruokana.
http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/59494-nasan-uusi-tutkimus-ruoan-valmistaminen-3d-tulostimella
http://qz.com/86685/the-audacious-plan-to-end-hunger-with-3-d-printed-food/
Jutun linkki näkyy toimivan vain youtubea klikkaamalla. Mitä jos avaruudessa printteriin iskee pienenpieni, vastaava bugi :o
Rahoitus on annettu täysin toimivan 3D-printterin tekemiseksi. Insinööri on tietysti intialaista alkuperää.
http://h2m.exploremars.org/participant/anjan-contractor/
-
Luin samaa joku aika takaperin lehdestä jossa kirjoitettiin että tekniikka on periaatteessa valmis ,mutta suurimpana esteenä on perinteinen käsityksemme ja ajattelumme ruuasta ja syömisestä.
Yksi suri ongelma tässä on se että antaisimme ruokamme teollisuuden käsiin ja tämä katkaisisi perinteisen tiedon suurelta osalta ihmisistä ruokaan : Mistä ruoka oikein tulee ja miten sitä valmistettaisiin.
Mutta asiassa olisi myös yksi hyvä puoli meikäläisen kannalta :loppuisipahan etenkin nämä masterseffit suun muut joutavat kokkikilpailut ainakin. ::) ;D
-
Sitten tulisi ennenvanhaan-syöminen ja vintage-ravintolat ja hinnat huipussaan ;D
Kaipa siirtymävaiheessa olisi kovakin kilpailu ekosysteemien välillä. Sehän ei ole varmaa, että jauheruokintamalli edes voittaa.
-
Jos nuo saadaan maistumaan hyvältä (ja miksei saataisi), niin ottaahan ihmiset sen omakseen. Syödäänhän mäkkärisapuskaakin, vaikkei se edes maistu hyvälle. Imago on kumminkin kohdallaan....
Toisaalta ihmiselle turvallisempaa olisi muokata itseään geenejä manipuloimalla vaikkapa yhteyttämiskykyiseksi. Silloin riittäisi karkeampikin sapuska, kunhan aurinkoa riittää :D :D
-
Jos nuo saadaan maistumaan hyvältä (ja miksei saataisi), niin ottaahan ihmiset sen omakseen. Syödäänhän mäkkärisapuskaakin, vaikkei se edes maistu hyvälle. Imago on kumminkin kohdallaan....
Toisaalta ihmiselle turvallisempaa olisi muokata itseään geenejä manipuloimalla vaikkapa yhteyttämiskykyiseksi. Silloin riittäisi karkeampikin sapuska, kunhan aurinkoa riittää :D :D
Lehmän pötsin geenien manipuloiminen ihmiselle olisi ainakin huonossa huudossa ilmastonmuutos asioiden vuoksi . ::)
Periaatteessa kuitenkin heinää todennäköisimmin kasvaisi jatkossa ihan luontaisestikin kuten tähän asti. . ;)
-
Ruokakriiseistä toiseen: "Rainbow-ruokaisa valkuainen", joka paljastuu yhteiskuntalietteestä tehdyksi tai Euroshopper-hiilihydraatti Napolista - Eviran pistokokeessa huomattavan korkea raskasmetallipitoisuus.
-
125000 dollaria ei kyllä kuulosta kovin kummoiselta summalta. Kyllähän tuollaisia rahoja käytetään ihan tavallisiin kyläseuraprojekteihinkin.
-
NASA maksaa 6 kk:n työn - tekee 20833/kk.
Veikkaan, että Anjan C. saa tuolla enemmän aikaan kuin Himanen.