Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Aulis Anttila - 25.08.08 - klo:10:31
-
Pohjalaiset farmarit ryhtyvät viemään eläviä teurassikoja Venäjälle. Syynä on lihan alhainen tuottajahinta kotimaassa. Venäjällä siasta maksetaan huomattavasti parempaa hintaa, selvittää Finnish Meat -yrityksen toimitusjohtaja Mikael Jansson. Yrityksen on perustanut viisi pohjalaista sikatilaa. Eläimet on määrä kuljettaa teurastettaviksi joko Viipuriin tai Pietariin. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ensimmäisten kuljetusten on määrä lähteä kohti Venäjää noin kuukauden päästä. Tulevaisuudessa itänaapuriin on tarkoitus rahdata rajan yli 1 600-1 900 sikaa viikossa.
Suomen sikayrittäjien puheenjohtaja Mauno Rahkola Kalajoelta puoltaa vientiä.
- Tässä hintatilanteessa vienti ehdottomasti kannattaa. Suomessa sianlihasta maksetaan tuottajalle Euroopan kehnointa hintaa, hän muistuttaa. Rajalla eläinkuljetukset pääsevät ajamaan rekkajonojen ohi. Tullimuodollisuuksista selviää reilussa tunnissa, Jansson uskoo.
-
Ja entäs sitten.Mitenkä tuo asia liittyy kepuun?
-
Ja entäs sitten.Mitenkä tuo asia liittyy kepuun?
Mieti sitä ;D :D ::)
-
Ja mitä se muuten kuuluu Sinulle
-
Kakolaasen pitäs olla tyydyttyväenen ,jos markkinavoemat jyllää nyt näen.
Eikö se kapitalismi nyt ookkaan rules ???
Saattaa ästeeteekoon porukkaaki alkaa saamaan veronmaksajien rahoja enempi jos teorastamot hilijennee.
-
Ja mitä se muuten kuuluu Sinulle
Mitä se sulle kuuluu mikä mulle kuuluu ;D :D ::) :P
-
Pohjalaiset farmarit ryhtyvät viemään eläviä teurassikoja Venäjälle. Syynä on lihan alhainen tuottajahinta kotimaassa. Venäjällä siasta maksetaan huomattavasti parempaa hintaa, selvittää Finnish Meat -yrityksen toimitusjohtaja Mikael Jansson. Yrityksen on perustanut viisi pohjalaista sikatilaa. Eläimet on määrä kuljettaa teurastettaviksi joko Viipuriin tai Pietariin. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, ensimmäisten kuljetusten on määrä lähteä kohti Venäjää noin kuukauden päästä. Tulevaisuudessa itänaapuriin on tarkoitus rahdata rajan yli 1 600-1 900 sikaa viikossa.
Suomen sikayrittäjien puheenjohtaja Mauno Rahkola Kalajoelta puoltaa vientiä.
- Tässä hintatilanteessa vienti ehdottomasti kannattaa. Suomessa sianlihasta maksetaan tuottajalle Euroopan kehnointa hintaa, hän muistuttaa. Rajalla eläinkuljetukset pääsevät ajamaan rekkajonojen ohi. Tullimuodollisuuksista selviää reilussa tunnissa, Jansson uskoo.
Ei tuota vielä tiijä miten siinä käöp :D
-
Pakkohan sitä on jotain yrittää,minusta tuo on hyvä suunnitelma.Hinta on 15 prossaa parempi kuin Suomessa.
-
Hienoa että kunnioitettu pääministerimme Matti Vanhanenkin on ottanut kantaa Suomen muita maita selvästi alhaisempaan sianlihan tuottajahintaan.
-
Niin, miksi Venäjän valtavat sianliha markkinat pitäisi jättää Tanskalaisille ja Saksalaisille tuottajille, jotka kumminkin kippaavat tänne sen tuotannon, mikä ei Venäjälle kelpaa.
-
Niin, miksi Venäjän valtavat sianliha markkinat pitäisi jättää Tanskalaisille ja Saksalaisille tuottajille, jotka kumminkin kippaavat tänne sen tuotannon, mikä ei Venäjälle kelpaa.
On se niin hyvä, että täällä tiedetään tanskalaisten vientistrategia ,mutta ei tiedetä Atrian laajentumisstrategian maksumiestä :D
-
Niin, miksi Venäjän valtavat sianliha markkinat pitäisi jättää Tanskalaisille ja Saksalaisille tuottajille, jotka kumminkin kippaavat tänne sen tuotannon, mikä ei Venäjälle kelpaa.
On se niin hyvä, että täällä tiedetään tanskalaisten vientistrategia ,mutta ei tiedetä Atrian laajentumisstrategian maksumiestä :D
Niin, ihmettelen vain sitä, että kun kerran teollisuus lähtee liikkeelle siitä, että se ostaa lihansa sieltä mistä sen halvimmalla saa, niin miksei maajussi voisi vastaavsti myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ???
-
Niin, miksi Venäjän valtavat sianliha markkinat pitäisi jättää Tanskalaisille ja Saksalaisille tuottajille, jotka kumminkin kippaavat tänne sen tuotannon, mikä ei Venäjälle kelpaa.
On se niin hyvä, että täällä tiedetään tanskalaisten vientistrategia ,mutta ei tiedetä Atrian laajentumisstrategian maksumiestä :D
Niin, ihmettelen vain sitä, että kun kerran teollisuus lähtee liikkeelle siitä, että se ostaa lihansa sieltä mistä sen halvimmalla saa, niin miksei maajussi voisi vastaavsti myydä sinne mistä saa parhaan hinnan ???
Jos lihatalot sopii ostohinnat, se on markkinataloutta mutta jos tuottajat sopii pohjahinnat, tai perustaa vientiosuuskunnan, se on kartelli..