Agronet
Keskusteluaiheet => Kasvintuotanto => Aiheen aloitti: shavia - 12.05.13 - klo:16:13
-
En ole vielä tällä alle 10-v kokemuksella joutunut syysruista rikkomaan, mutta nyt siihen saattaisi olla aihetta. Pitäisi tehdä päätös.
Onko teillä minkälaista käsitystä, että montako orasta tulisi neliöllä elossa olla, jotta rukiin kasvatusta kannattaa kokeilla? Mitä tukivalvonnoissa sanotaan?
Vaihtoehtona olisi tällä kertaa kylvää rehukauraa omille elukoille. Mutta ei senkään seassa rukiin jyvistä hyötyä olisi.
Kyllä se pelto nyt jo vihertää, kun oikein kaukaa katsoo.
-
Jos kyseessä on multamaa pohjoisemmassa Suomessa, kyllä se sieltä ponnistaa. Auringon paahtama ja halkeillut hiesu- tai savimaa kyllä nitistää pienen rukiinoraan. Mutta onhan se vihreä.
Fazerin ruisprojektin sanomasta vapaasti muokaten, kymppitonnari on vain omasta päätöksestä kiinni.
-SS-
-
Sama ongelma itsellä. Tänä keväänä varmaan ensimmäistä kertaa joutuu rikkomaan osan rukiista. Onneksi vain pienen osan, mutta syysvehnistä saakin sitten rikkoa jopa yli puolet.
Itse ajattelin lykätä mahdollista rikkomista mahdollisimman pitkälle, sillä jo nyt osa sellaisista lohkoista, jotka näytti viikko sitten aivan hirveiltä, alkaa näyttää elonmerkkejä. Ja koska rukiin pohjoinen tuki C-alueella on aika hyvä ja itse rukiin hintakin rehuviljoihin nähden kohtuullinen, ajattelin että kunhan lohkolta olisi odotettavissa edes 3000kg/ha, ei sitä enää tässä vaiheessa kannata mennä rikkomaan, jos vaan muuten kantti kestää koko kesän kattoa epätasaista kasvustoa.
-
Rukiin tuki hyvä. Rikkojen torjunta vain , Kaukaa katsoen kasvusto hyvän näköinen vaikka ei kovinkaan paljon korsia tulisikaan.
-
Tärkeintä kai on, että se näyttää ruismaalta, jonka EU-valvoja voi hyväksyä, jos sellainen virkalija sattuu poikeamaan tilalla. Uuden kasvi aiheuttaa aina lisäkustannuksia, joten hyöty ruismaan rikkomisesta saattaa olla +-0 ja aiheuttaa vain ylimääräistä työtä.