Agronet
Keskusteluaiheet => Koneet, laitteet ja tekniikka => Aiheen aloitti: andypoge - 21.04.13 - klo:20:40
-
Farmisäiliön pohjalla tuntuu huoltoreissun jälkeen kepillä koittamalla olevan hieman hiekkapuhallushiekkaa. Miesluukun avaaminen on sattuneesta syystä työläs operaatio, joten onko pienestä hiekkamäärästä pohjalla haittaa? Luulisi, ettei hiekka naftan mukana kovin aktiivisesti säiliöstä tankkeihin kulkeutuisi??
-
Jos se on jossain kerran reerattu ni laita ne putsaamaan.
-
Imuroitte ne hiekat pois sieltä teollisuusimurin kanssa. Joku putki vaan letkun jatkoksi
ja sillä imeskelet hiekat pois jonkun läpiviennin kautta.
-
Farmisäiliön pohjalla tuntuu huoltoreissun jälkeen kepillä koittamalla olevan hieman hiekkapuhallushiekkaa. Miesluukun avaaminen on sattuneesta syystä työläs operaatio, joten onko pienestä hiekkamäärästä pohjalla haittaa? Luulisi, ettei hiekka naftan mukana kovin aktiivisesti säiliöstä tankkeihin kulkeutuisi??
Eiköhän se hiekka ole huoltofirman poistettava. Aika oudolta kuulostaa.
-
Loraus vettä. märkä hiekka pysyy pohjassa! :o
-
Siis mikä juttu tämä oikein on... :o Huoltoreissun jälkeen pohjalla puhallushiekkaa? Minä olen luullut, että säiliöt yleensä myös maalataan kunnostettaessa. Varsinkin jos hiekalla putsataan ruosteet pois ja heikoimmat kohdat hitsataan kuntoon. Jos pohjalla on tosiaan vielä irtohiekkaa, niin onkohan sitä edes maalattu kunnolla. Tai sitten siellä on jotain vallan muuta.
-
No tässä on kyseessä semmonen tapaus, että huoltofirma kävi putsaamassa ja tarkistamassa pytyn sisältä jonka jälkeen puhallutin ja maalautin sen eri firmassa ulkopuolelta. Oli kyllä kaikki reiät puhalluksen ja maalauksen ajan tulpattuna, mutta jostain raosta mokoma on silti hiekkaa sisäänsä vetänyt. Kai se vaan on paras kierrellä ne parikymmentä pulttia irti, jotta saa miesluukun auki ja sitten imurilla ja jatkoputkella hippuset pois sieltä pohjalta... huoh :-[
-
Kyllä mää niinko sanon, että otat mutterimopon kouraas ja täräytät ne pultit vaikka poikki, mutta jos huolto tehdään, niin sinne sisälle sitten katsomaan kanssa!!! Uusikin säiliö kokemusten kautta kannattaa kurkkasta sisältä, siellä voi olla tunkio hitsauslankaa tai vaikkapa pellin "rautaruukki" tarrat, tai sitten hitsaamattomat saumat!! Joissakin saattaa olla jopa hiukan harsomaista maalia kaiken tämän päällä!!
En yhtään yllättyisi eräästä valmistajasta, vaikka sisältä löytyisi vaikkapa venäläinen tai virolainen hitsari!!
-
En yhtään yllättyisi eräästä valmistajasta, vaikka sisältä löytyisi vaikkapa venäläinen tai virolainen hitsari!!
Niinpä... En tosin tiedä mihin valmistajaan viittaat. Mutta itsellä useampi farmari ollut peruskorjattavana. Pohjat on kyllä vaidettu, ja säiliöt puhkuttu ja maalattu päältä päin hyvän näköisiksi. Sisuksissa sitten rälläköinti jätettä ja mig-langan pätkiä ym. moskaa... Yksi säiliöistä vuoti kunnostuksen jäljiltä, testipöytäkirjan mukaan koeponnistettu 0,2 bar...
-
Loraus vettä. märkä hiekka pysyy pohjassa! :o
Luulisi ruostuvan ???
Eikö hiekan saa pytystä pois jos avaa pohjapropun ja päästää sisään vettä ??? Tai nostaa pytyn päädylleen pystyyn ja sitten vettä yläreunan lävistyksestä.
-
onpa aika hauska aloitus! eikö nyt enää jakseta edes pariakymmentä pulttia aukasta kun pitäis vuosien työ tehdä? ei kait niiiiin iso homma kun tiedossa huoletonta aikaa moneksi vuodeksi.
-
Tympeää voi pulttien avaaminen olla jos ei esim. pulttipyssyllä yllä.
Tai kehtaa räikällä vääntää.
Putsaamisen aloitin tunkkaamalla säiliön etuosan korkeammalle, poistoproppu auki ja kurat pihalle.
Maalaamiseen tarkoitettuun teleskooppivarteen, hiomiseen tarkoitettu nivelletty lasta kiinni johon kangasrättiä sitomaan ;D
Noin helppo puhdistaa seinämät ja pohjan ilman että tarvitsee luukusta itse ahtautua(ehkä olisin luukussa kiinni vieläkin jos siitä olisin yrittänyt mahtua).
Ja lopuksi parilitraa puhdasta löpöä valuttamalla pienimmät ja viimeiset hilut poistopropun kautta pihalle.
-
Tuommosten juttuen takia tykkään itse kunnostella nuo löpösäiliöt. On likaista ja paskahommaa, mutta tuleepahan tehtyä kunnolla ja pääsee siinä yleensä tuntipalkoillekin.
2700l säiliön jonka ostin, hioin päältäpäin ja maalasin epoksilla. Kun kävin vielä säiliössä putsaamassa loput möhnät, niin huomasin päällepäin siistissä säiliössä syöpymiä pohjapellissä. Kun en enää jaksanut alkaa pellinvaihtoon, niin puhdistin syöpymäkohdat bräkleenillä ja paineilmalla pariin kertaan ja maalasin kohdat epoksimaalilla. Tuntuis hyvin kestävän tuollainenkin korjaus löpösäiliössä.
-
kestääkö epoksimaali todella tankin sisällä vai alkaako se hilseillä jossain vaiheessa irti?
-
Tein minä etukäteen hieman testejä ja tuntui se normadur kestävän kuivuttuaan. Hiekkapuhallettu pinta jos olisi ja riittävän paksu, yhtenäinen kerros maalia, niin olis ikupeli.
On tuolla mainittu että ainakin öljyjä kestää.
http://www.nor-maali.fi/files/6713/5892/7417/Normadur_65_HS.pdf