Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: jape - 18.04.13 - klo:21:56
-
KAttelin tässä tarkemmin parin viime vuoden aikan tulleiden farmarin rypsi erien tuotesisältöjä. viimevuoden syyskuusta alkanut oleen suurta valkuaisen heittelyä 31-35%, tätä ennen ollut melko tassaisesti 33%. kosteus olla aina 12,5% eli noissa 31% satseissa ollu alle 35% valkuaista kuiva-aine kilossa, vaikka esitteessä luvataan 38%. ja siis oiv:ssakin on heittoa. Luulisi että osaisivat ottaa rypsistä näytteitä ja sekottaa tasaisempia eriä. Mites Ovatko muut hiomanneet vastaavaa?
-
Suomenrehulla on ainaki Säkylästä tulleet seulottua ja Vaasasta roskineen.Ja kun sattui huono erä niin roskaa oli paljon :(
-
Suomenrehulla on ainaki Säkylästä tulleet seulottua ja Vaasasta roskineen.Ja kun sattui huono erä niin roskaa oli paljon :(
Onko säkylän tavarasta seulottu sepelit pois?
Säkylästä kun muutama vuosi sitten tuli, niin oli niin paljon kaikenlaista roskaa joukossa, viljanjyviä kokonaisena ym, että piti oikein soittaa ja kysyä mitä siihen sekoitetaan. Vastaus oli, että samalla kuljettimella siirretään roskia rehutehtaalta pois, ja tuodaan rypsiä sisään? Eli ne hukkakauralta näyttäneet jyväset saattoi aivan hyvin olla justiinsa sitä miltä näyttikin....
-
Valkuaisrehujen suunnittelu ja valmistus ei ole ihan täysin yksinkertaista. Ehkä tuossa on ollut mukana myös kylmäpuristettua rypsiä ?? Tai sitten """laimennuksessa""" käytetty melassileike on vaihtunut toiseen tai toisenlaiseen..
Mahdollisesti rapsirouhe on """lämpökäsitelty""" rajalla ja sille on päätetty käyttää lämpökäsitellyn rapsin OIV ja rv-arvoja ??
Mutta luulisi että yli 34% valkuaista (kuiva-aineessa) tuossa ei ole ikinä ollut. Ei millään firmalla ole varaa laittaa valkuaista rehuun yhtään enempää kuin mitä tuoteselosteella on luvattu. FarmarinRypsi on siis se pelletöity rehu.... Ehkä nimellä FarmarinRypsirouhe myydään sitten tuota vahvempaa (38%) tavaraa. Luultavasti olet sekoillut näissä nimissä ???
-
Valkuaisrehujen suunnittelu ja valmistus ei ole ihan täysin yksinkertaista. Ehkä tuossa on ollut mukana myös kylmäpuristettua rypsiä ?? Tai sitten """laimennuksessa""" käytetty melassileike on vaihtunut toiseen tai toisenlaiseen..
Mahdollisesti rapsirouhe on """lämpökäsitelty""" rajalla ja sille on päätetty käyttää lämpökäsitellyn rapsin OIV ja rv-arvoja ??
Mutta luulisi että yli 34% valkuaista (kuiva-aineessa) tuossa ei ole ikinä ollut. Ei millään firmalla ole varaa laittaa valkuaista rehuun yhtään enempää kuin mitä tuoteselosteella on luvattu. FarmarinRypsi on siis se pelletöity rehu.... Ehkä nimellä FarmarinRypsirouhe myydään sitten tuota vahvempaa (38%) tavaraa. Luultavasti olet sekoillut näissä nimissä ???
Kyllä mä oon kokoajan puhunu pelletöidystä tavarasta
esite (http://www.suomenrehu.fi/548.html?tid=65&tyyppi1=Lypsylehm%C3%A4t&tyyppi2=Tiivisteet) vs tuoteseloste (http://www.agrimarket.fi/Liitetiedostot/Docs/Farmarin_rypsi_20090101.pdf)
tässä ny ei oo oiv:ssa kuin 7% eroa