Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Ojala - 09.03.13 - klo:12:11

Otsikko: Lihanpesua !
Kirjoitti: Ojala - 09.03.13 - klo:12:11
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2013030916764648_ru.shtml

Puolalaista juu  ;)
Otsikko: Vs: Lihanpesua !
Kirjoitti: Ojala - 09.03.13 - klo:12:28
Ilmeisesti ovat kuitenkin tarjouksessa pesun jälkeen,vai onko niin että sitten laitetaankin säilykepurkkiin ja myyntiaika jatkuu useammalla vuodella.On se hyvä kun jossain osataan kiertää tuota EU:ta ja sen byrokraaatti pilkunnussijoita ;D

Parmankinkkuhan on homehtunutta lihaa, sitä ostava kuitenkin tietää sen  :(
Otsikko: Vs: Lihanpesua !
Kirjoitti: BACKSPACE - 09.03.13 - klo:16:54
Hieno verbi tuo "tuoreistaa"  :)

Suomessa on "tuoreistettu" viikon tiskillä maaneitta lihoja jauhelihoiksi jo vuosia  ;D
Otsikko: Vs: Lihanpesua !
Kirjoitti: iskra - 10.03.13 - klo:19:45
  Ennen oli Varsovan laulua..
Otsikko: Vs: Lihanpesua !
Kirjoitti: PuuhaPete - 11.03.13 - klo:13:54
Puola on Suomen naudanlihamarkkinoiden suurin tuontimaa. Kokonaismäärä Puolasta on vuositasolla suurempi kuin kakkosella (Tanska) ja kolmosella (Saksa) yhteensä (2011 vuonna). Puolalaista nautaa syötetään pääosin laitoskeittiöiden kautta, lapsille kouluissa ja vanhuksille hoitolaitoksissa. >:(
Otsikko: Vs: Lihanpesua !
Kirjoitti: iskra - 11.03.13 - klo:14:36
  Nyt ovat kiinalaisetkin keksineet lhanpesun,,joessa uittamalla peseytyy isokin pahnue..
Otsikko: Vs: Lihanpesua !
Kirjoitti: landehande - 11.03.13 - klo:16:03
Miksei kunnon riiputusta enää sallittaisi;  limoittuneet ja vihertävät pyyhitään etikkaliinalla. Noinhan ennen perheenemännät tekivät lihalle ja hyvvää tuli. Enkä itekkään ihan tuoreesta parhaita makuja saa. Meillä tuollainen ''skandaali'' on joka vuotista. Kyllä hajun pitää muuttua lihassa ennenkuin se on vatsaystävällistä ja maukasta.

Ne lihat, jotka omalle perhekunnalle laitan, riiputan hyvin huolellisesti ilmakosketuksessa. Vacumriiputukseen kylmiössä tai peräti pakastimessa en usko ollenkaan, kokemuksesta. Jotta liha olisi vatsaystävällistä ja maukasta, liha pitää riiputtaa niin kauan, että entsyymitoiminta on sen valmistanut mureaksi ja hajoittanut koostumuksen ihmisen suolelle soveliaaksi. Tämä vaihe voidaan todeta hajumuutoksella aistinvaraisesti. Haju muuttuu ''ohoh''-tyyppiseksi, mutta mädän ja pilaantuneen hajua se ei ole. Lihan pinta voi mennä jopa homeeseen ja se ei vielä ole pilalla. Ilmakuivaneen lihan kalvomainen kovettunut ja/tai homehtunut pinta kuoritaan ja poistetaan. Ruhon paino tällä valmistusmenetelmällä putoaa huomattavasti veden haihtumisen ja kuorinnan johdosta, mutta jäljelle jäävä on oikeanlaista, mureaa ja erittäin maukasta ihmisravintoa, jota voi syödä vatsan toiminnan häiriintymättä mahantäydeltä.
Riiputuslämpötila on 4-8 astetta. Sitä lämpimämmässä alkaa tapahtua nopeasti pilaantumista.
Otsikko: Vs: Lihanpesua !
Kirjoitti: Oksa - 11.03.13 - klo:16:55
mutta mitenkä nykyelikoitten lihoille käy tuolla lailla kypsyttäessä kun olen ite huomannu että nykyään ei lihan laatu ole samaa kuin esim. noin 15 vuotta sitten.                liha muuttuu jopa oudon väriseksi aika nopeasti peräti jääkaapissakin.                        kun ostan luomulihaa hallista niin sepä kestää nättinä jopa päiviä kaapissa odottaessaan laittoa.                  ei sitä aina satu kauppapäivä ja kokkauspäivä samaksi joten tarvikkeet saavat uottaa kaapissa aikansa.                    saunassa palvattu ostokinkku ei ainakaan kestä siistinä aitassa kuten pentuna, jos ei heti kaikkea syöty.