Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: vms1 - 02.03.13 - klo:15:17
-
Täytyy heti alkuun painottaa että jokainenhan saa perustaa yrityksen mihin kohtaa tuotantoketjua vaan mutta kuitenkin.
Eikö teitäkin mietitytä asia että jos tuottajalta lähtee maito noin 51 sentin hintaan ja sitten se matkaa epämääräisen matkan ja lopulta löytää itsensä kaupasta reilun euron hintaisesta purkista. Vaikkakin matkan varrella maitoa on moneen kertaan puljattu edes takaisin niin missään vaiheessa siihen ei käsittääkseni ole mitään lisätty vaan ainoastaan kuorittu kermaa pois matkan varrella. Eli eikö teidän mielestä jossain vaiheessa ole tehottomuutta kun tankin jälkeen pitää saada sama hinta kun ennen tankkia vaikka täällä alkutuotannossa se maito käytännössä tuotetaan sekoittamalla lehmässä erinäköisiä raaka aineita yhteen. Herää kysymys että millä lisähinnalla viljelijä pystyisi tuottamaan tämän tankin ja kaupan kassan välisen osuuden jos käytettäisi samaa tehokkuutta kuin ennen tankkia. Riittäisiköhän 10 senttiä...
-
Kauppias tietenkii 8) !!!
-
Vesi maksaa 1,4€/m3 ja bulkkina ostettu kaasu on varmaan samaa luokkaa. Ei tarvita kylmäketjuja ei yhtä isoja laitteistoja tai noutologistiikkaa. Ja silti Vissy maksaa melkein saman/litra kuin maito KUN hinnasta on poistettu pullopantti. Ja irtoperunan kaupassa epäilen että vaikka viljelijä itse kantaisi ne pottunsa sinne kaupan hyllyyn niin korkeintaan samoihin jäisi osuus myyntihinnasta kuin maidontuottajlla.
-
Täytyy heti alkuun painottaa että jokainenhan saa perustaa yrityksen mihin kohtaa tuotantoketjua vaan mutta kuitenkin.
Eikö teitäkin mietitytä asia että jos tuottajalta lähtee maito noin 51 sentin hintaan ja sitten se matkaa epämääräisen matkan ja lopulta löytää itsensä kaupasta reilun euron hintaisesta purkista. Vaikkakin matkan varrella maitoa on moneen kertaan puljattu edes takaisin niin missään vaiheessa siihen ei käsittääkseni ole mitään lisätty vaan ainoastaan kuorittu kermaa pois matkan varrella. Eli eikö teidän mielestä jossain vaiheessa ole tehottomuutta kun tankin jälkeen pitää saada sama hinta kun ennen tankkia vaikka täällä alkutuotannossa se maito käytännössä tuotetaan sekoittamalla lehmässä erinäköisiä raaka aineita yhteen. Herää kysymys että millä lisähinnalla viljelijä pystyisi tuottamaan tämän tankin ja kaupan kassan välisen osuuden jos käytettäisi samaa tehokkuutta kuin ennen tankkia. Riittäisiköhän 10 senttiä...
Sä unohdat, että alkutuottaja tyytyy muutaman prosentin katteeseen ;)
-
Täytyy heti alkuun painottaa että jokainenhan saa perustaa yrityksen mihin kohtaa tuotantoketjua vaan mutta kuitenkin.
Eikö teitäkin mietitytä asia että jos tuottajalta lähtee maito noin 51 sentin hintaan ja sitten se matkaa epämääräisen matkan ja lopulta löytää itsensä kaupasta reilun euron hintaisesta purkista. Vaikkakin matkan varrella maitoa on moneen kertaan puljattu edes takaisin niin missään vaiheessa siihen ei käsittääkseni ole mitään lisätty vaan ainoastaan kuorittu kermaa pois matkan varrella. Eli eikö teidän mielestä jossain vaiheessa ole tehottomuutta kun tankin jälkeen pitää saada sama hinta kun ennen tankkia vaikka täällä alkutuotannossa se maito käytännössä tuotetaan sekoittamalla lehmässä erinäköisiä raaka aineita yhteen. Herää kysymys että millä lisähinnalla viljelijä pystyisi tuottamaan tämän tankin ja kaupan kassan välisen osuuden jos käytettäisi samaa tehokkuutta kuin ennen tankkia. Riittäisiköhän 10 senttiä...
Sä unohdat, että alkutuottaja tyytyy muutaman prosentin katteeseen ;)
Niin tai oikeastaan alkutuottaja ei mieti katetta vaan korvausta menetetystä vapaa-ajastaan eli hän laskee esimerkiksi että jos tuotetta siirretään hyllystä a hyllyyn b niin saa x määrä tuotteita siirettyä tunnissa ja siitä pitää saada vaikka 50 niin siitä tulee 0,5 euroa/ tuote. Oikea liikemies taas laskee että hänen pitää saada 10 prosenttia voittoa eli jos tuote minkä saa siirrettyä tunnissa maksaa tonnin niin liikemies ottaa sen siirrosta satasen mutta jos tuotteen sisäänostohinta onkin 2 tonnia niin bisnesmies siirtää sen samassa ajassa ja ottaakin 200 siirrosta. Tähän ei alkutuottaja pysty.
-
Liikemies hakee hinnan, jolla saa vielä riittävän määrän tavaraa myytyä. Jos kate jää liian alhaiseksi koitetaan hankkia tavaraa halvemmalla tai hankkiudutaan eroon ko bisneksestä.
-
Teoriassa. Jos ihmiset haluavat juoda nestettä jossa on 3% valkuaista, 4% rasvaa ja 4% sokeria... Niin tuota saisi valmistettua suoraan viljasta+soijasta hintaan 50€/tonni, sisältäen sen kontin. Säilöntäainetta sekaan, niin ei tarvitsisi edes kylmäketjua ::) Kalustoksi riittäisi joku vanha sikalan liemiruokkija+mylly+sekoitinsysteemi.
-
Täytyy heti alkuun painottaa että jokainenhan saa perustaa yrityksen mihin kohtaa tuotantoketjua vaan mutta kuitenkin.
Eikö teitäkin mietitytä asia että jos tuottajalta lähtee maito noin 51 sentin hintaan ja sitten se matkaa epämääräisen matkan ja lopulta löytää itsensä kaupasta reilun euron hintaisesta purkista. Vaikkakin matkan varrella maitoa on moneen kertaan puljattu edes takaisin niin missään vaiheessa siihen ei käsittääkseni ole mitään lisätty vaan ainoastaan kuorittu kermaa pois matkan varrella. Eli eikö teidän mielestä jossain vaiheessa ole tehottomuutta kun tankin jälkeen pitää saada sama hinta kun ennen tankkia vaikka täällä alkutuotannossa se maito käytännössä tuotetaan sekoittamalla lehmässä erinäköisiä raaka aineita yhteen. Herää kysymys että millä lisähinnalla viljelijä pystyisi tuottamaan tämän tankin ja kaupan kassan välisen osuuden jos käytettäisi samaa tehokkuutta kuin ennen tankkia. Riittäisiköhän 10 senttiä...
Pakko kysyä että minkä värisen meijeririn tilityshinta on 51 senttiä. Tässähän menee maidon noutaja vaihtoon. Kovin vaikea temppu näin Valiouskovaiselta.
JOS sana kyllä viittais toiveajatteluun.
-
Täytyy heti alkuun painottaa että jokainenhan saa perustaa yrityksen mihin kohtaa tuotantoketjua vaan mutta kuitenkin.
Eikö teitäkin mietitytä asia että jos tuottajalta lähtee maito noin 51 sentin hintaan ja sitten se matkaa epämääräisen matkan ja lopulta löytää itsensä kaupasta reilun euron hintaisesta purkista. Vaikkakin matkan varrella maitoa on moneen kertaan puljattu edes takaisin niin missään vaiheessa siihen ei käsittääkseni ole mitään lisätty vaan ainoastaan kuorittu kermaa pois matkan varrella. Eli eikö teidän mielestä jossain vaiheessa ole tehottomuutta kun tankin jälkeen pitää saada sama hinta kun ennen tankkia vaikka täällä alkutuotannossa se maito käytännössä tuotetaan sekoittamalla lehmässä erinäköisiä raaka aineita yhteen. Herää kysymys että millä lisähinnalla viljelijä pystyisi tuottamaan tämän tankin ja kaupan kassan välisen osuuden jos käytettäisi samaa tehokkuutta kuin ennen tankkia. Riittäisiköhän 10 senttiä...
Pakko kysyä että minkä värisen meijeririn tilityshinta on 51 senttiä. Tässähän menee maidon noutaja vaihtoon. Kovin vaikea temppu näin Valiouskovaiselta.
JOS sana kyllä viittais toiveajatteluun.
Alvillinen hinta jälkitileineen? Onhan kaupan hinnassakin alvi.
-
Teoriassa. Jos ihmiset haluavat juoda nestettä jossa on 3% valkuaista, 4% rasvaa ja 4% sokeria... Niin tuota saisi valmistettua suoraan viljasta+soijasta hintaan 50€/tonni, sisältäen sen kontin. Säilöntäainetta sekaan, niin ei tarvitsisi edes kylmäketjua ::) Kalustoksi riittäisi joku vanha sikalan liemiruokkija+mylly+sekoitinsysteemi.
Käytännössä. Kaupassa korvikkeesta saa maksaa 8280 €/tonni.
https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~M84px0000001/?Y999=PIF&Y104=6411200101109&Y209=1
-
Tuohan on perin saksalaista ajattelua, että kyse olisi tehottomuudesta. Suomessa voi jossain välissä olla rosvo. Koska hinnanvedätys on laillista, vika on kai loppupäässä eli sen euron tölkin ostajat ovat hölmöjä (ainakin sakuihin verrattuna).
Kuluttajien olisi hyvä mennä lähituottajan juttusille ja ehdottaa suoramyyntipisteen perustamista. Vastineeksi myyntipisteestä levitetään tietoa/kerätään kanta-asiakasjoukkoa, facebook-sivu ?
Työtä siinä on, joten 10 snt tuntuu liiankin tehokkaasti tuotetulta. Mutta hinnoistahan ei saanut sopia... ::)
Tarkoitan siis tällaista kolikkopytinkiä:
http://www.dfitalia.com/distributori_di_latte.php
Maitoputken vetäminen market-alueelle aiheuttaisi erinäistä lisätyötä sekin.
-
Teoriassa. Jos ihmiset haluavat juoda nestettä jossa on 3% valkuaista, 4% rasvaa ja 4% sokeria... Niin tuota saisi valmistettua suoraan viljasta+soijasta hintaan 50€/tonni, sisältäen sen kontin. Säilöntäainetta sekaan, niin ei tarvitsisi edes kylmäketjua ::) Kalustoksi riittäisi joku vanha sikalan liemiruokkija+mylly+sekoitinsysteemi.
Käytännössä. Kaupassa korvikkeesta saa maksaa 8280 €/tonni.
https://www.ruoka.net/cgi-bin/nph-cgi/~M84px0000001/?Y999=PIF&Y104=6411200101109&Y209=1
Tuossa tonnihinnassa on markkinoinia 2000€, purkitusta 4000€ ja 2230 € "hyvää makua" ;D
-
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=43712.0 ;D
-
Täytyy heti alkuun painottaa että jokainenhan saa perustaa yrityksen mihin kohtaa tuotantoketjua vaan mutta kuitenkin.
Eikö teitäkin mietitytä asia että jos tuottajalta lähtee maito noin 51 sentin hintaan ja sitten se matkaa epämääräisen matkan ja lopulta löytää itsensä kaupasta reilun euron hintaisesta purkista. Vaikkakin matkan varrella maitoa on moneen kertaan puljattu edes takaisin niin missään vaiheessa siihen ei käsittääkseni ole mitään lisätty vaan ainoastaan kuorittu kermaa pois matkan varrella. Eli eikö teidän mielestä jossain vaiheessa ole tehottomuutta kun tankin jälkeen pitää saada sama hinta kun ennen tankkia vaikka täällä alkutuotannossa se maito käytännössä tuotetaan sekoittamalla lehmässä erinäköisiä raaka aineita yhteen. Herää kysymys että millä lisähinnalla viljelijä pystyisi tuottamaan tämän tankin ja kaupan kassan välisen osuuden jos käytettäisi samaa tehokkuutta kuin ennen tankkia. Riittäisiköhän 10 senttiä...
Pakko kysyä että minkä värisen meijeririn tilityshinta on 51 senttiä. Tässähän menee maidon noutaja vaihtoon. Kovin vaikea temppu näin Valiouskovaiselta.
JOS sana kyllä viittais toiveajatteluun.
Alvillinen hinta jälkitileineen? Onhan kaupan hinnassakin alvi.
8)