Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Komissaari - 05.08.08 - klo:10:34
-
Kuinka iso mies kehtaakin puhua noin kakkelia lehdessä. Päivän lehdissä atria pomo kertoo että raaka ainekustannus on suurin yksittäinen syy ruuan hintaeroon virossa ja suomessa.
Laittakaapa ajatuksianne miten EU:n edullisin tuottajinta voi olla korkea raaka-ainekustannus
Mieluummin suoraan
toimitusjohtaja Matti Tikkakoski, puh. 050 2582
matti.tikkakoski@atria.fi
Kyseessä pörssiyhtiön TJ tiedot ovat osakemarkkinalain mukaan julkisia.
-
Kyseessä pörssiyhtiön TJ tiedot ovat osakemarkkinalain mukaan julkisia.
Mitä ne tiedottamissäännöt mahtaa sanoa valehtelusta?
-
Kuinka iso mies kehtaakin puhua noin kakkelia lehdessä. Päivän lehdissä atria pomo kertoo että raaka ainekustannus on suurin yksittäinen syy ruuan hintaeroon virossa ja suomessa.
Laittakaapa ajatuksianne miten EU:n edullisin tuottajinta voi olla korkea raaka-ainekustannus
Mieluummin suoraan
toimitusjohtaja Matti Tikkakoski, puh. 050 2582
matti.tikkakoski@atria.fi
Kyseessä pörssiyhtiön TJ tiedot ovat osakemarkkinalain mukaan julkisia.
Tämäkö on se kuuluisa Tikkakosken mannekiini? ::)
-
Tämäkö on se kuuluisa Tikkakosken mannekiini? ::)
[/quote]
Parempi kai niin ku maalitaulu, meinaan herralle ittelleen!
-
Eiköhän lihan tuottajahinta tänä päivänä ole surullisen alhainen. Veroton hinta n. 2.8 e/kg. jauheliha kilo on jo yli 6 e/kg. Käytännössä kauppias saa lihansa puoli ilmaiseksi. Naudanfileen hinta taitaa liikkua siellä 20 e/kg hujakoilla...
Kaatuko suomalainen naudanlihantuotanto tosiaankin ilman että kukaan tekee mitään ? Hällä väli asenne yhteiskunnssamme on yleistynyt.
-
Eiköhän lihan tuottajahinta tänä päivänä ole surullisen alhainen. Veroton hinta n. 2.8 e/kg. jauheliha kilo on jo yli 6 e/kg. Käytännössä kauppias saa lihansa puoli ilmaiseksi. Naudanfileen hinta taitaa liikkua siellä 20 e/kg hujakoilla...
Kaatuko suomalainen naudanlihantuotanto tosiaankin ilman että kukaan tekee mitään ? Hällä väli asenne yhteiskunnssamme on yleistynyt.
Suomalainen teollisuus on jotenkin kilpailukyvytöntä, metsämme ovat Euroopna halvimmat, mutta metsäteollisuus ei tahdo pysyä pystyssä ...
Tuottajahinnat jäljessä muista maista ( ainakin pohjoismaat ja Saksa ), mutta elintarviketeollisuutemme rypee pohjamudissa.
-
Eiköhän lihan tuottajahinta tänä päivänä ole surullisen alhainen. Veroton hinta n. 2.8 e/kg. jauheliha kilo on jo yli 6 e/kg. Käytännössä kauppias saa lihansa puoli ilmaiseksi. Naudanfileen hinta taitaa liikkua siellä 20 e/kg hujakoilla...
Kaatuko suomalainen naudanlihantuotanto tosiaankin ilman että kukaan tekee mitään ? Hällä väli asenne yhteiskunnssamme on yleistynyt.
Suomalainen teollisuus on jotenkin kilpailukyvytöntä, metsämme ovat Euroopna halvimmat, mutta metsäteollisuus ei tahdo pysyä pystyssä ...
Tuottajahinnat jäljessä muista maista ( ainakin pohjoismaat ja Saksa ), mutta elintarviketeollisuutemme rypee pohjamudissa.
kaikkihan olis hyvin jos eurooppa=maailma. Mut kun ei oo. Etelä-amerikassa kun vähän eukalyptysta tms. kasvatetaan selluksi niin siinä on aika puuhastelua ja tehotonta tää suomalainen puun kasvatus. sama juttu taitaa olla liha/viljamarkkinoilla.
-
Eiköhän lihan tuottajahinta tänä päivänä ole surullisen alhainen. Veroton hinta n. 2.8 e/kg. jauheliha kilo on jo yli 6 e/kg. Käytännössä kauppias saa lihansa puoli ilmaiseksi. Naudanfileen hinta taitaa liikkua siellä 20 e/kg hujakoilla...
Kaatuko suomalainen naudanlihantuotanto tosiaankin ilman että kukaan tekee mitään ? Hällä väli asenne yhteiskunnssamme on yleistynyt.
Suomalainen teollisuus on jotenkin kilpailukyvytöntä, metsämme ovat Euroopna halvimmat, mutta metsäteollisuus ei tahdo pysyä pystyssä ...
Tuottajahinnat jäljessä muista maista ( ainakin pohjoismaat ja Saksa ), mutta elintarviketeollisuutemme rypee pohjamudissa.
kaikkihan olis hyvin jos eurooppa=maailma. Mut kun ei oo. Etelä-amerikassa kun vähän eukalyptysta tms. kasvatetaan selluksi niin siinä on aika puuhastelua ja tehotonta tää suomalainen puun kasvatus. sama juttu taitaa olla liha/viljamarkkinoilla.
Niin, onhan ne kasvuolosuhteet Suomessa huonommat, mutta tosiasia kumminkin on, että teollisuutemme saa lihan samaanhintaan, kuin muutkin Eurooppalaiset toimijat ostavat omissa maissaan lihan, eli ei ne pakkaset ja kiviset pellot teurastamoa kaada ...
Ne on maajussin kontolla ja sen riesaksi jäävätkin.
Toisaalta, ei se Euroopassa puunkaan hinta halvempi ole, se on sitten etelä-ameriikan tuontia, se halpa sellu ...
Mutta Euroopassa metsät myyddän samaanhintaan tai parempaan hintaan, kuin Suomessa.