Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: pig24 - 17.01.13 - klo:18:27
-
Video navetasta kaupan hyllylle
http://www.handelsblatt.com/unternehmen/handel-dienstleister/lebensmittel-mogelpackungen-das-geschaeft-mit-dem-heimatgefuehl/7639576.html
Artikkelit alempana esittelevät myös huijaamista kotiseututunteella.
-
Kyllä vaatii kuluttajalta aikamoista valistuneisuutta. Täytyy osata lukea pienellä präntättyjä tai vieläkin enemmän. "Pieni paikallinen" jatkojalostaja ostaa tavaransa sieltäsuntäältä, kunhan purkitus on tehty tässä lähellä, niin lähituote on valmis...
Muuta ongelmaahan ei ole, mutta oikeasti lähellä tuotettu lyhyellä logistiikkaketjulla tarjoaa ihan oikeitakin (yhteisiä) etuja ja nämä etikettipaikalliset saastuttavat ajatuksen.
Petri
-
Oiva ajatus pilkkoa valio kymmeneen osaan ja paikallisia purkittajia. Järjetöntä kuskata maitoa oulusta keravalle.
-
Valio ei voi enää pilkkoa kymmeneen osaan, sillä jokaiselle osalle ei jää enää jalostavaa meijeriä. Kukapa niitä enää uusia pieniä rakentaa, loppuu ennen Suomi maito.
Ps. keravalla on aika vähän maidontuottajia.
-
Valio ei voi enää pilkkoa kymmeneen osaan, sillä jokaiselle osalle ei jää enää jalostavaa meijeriä. Kukapa niitä enää uusia pieniä rakentaa, loppuu ennen Suomi maito.
Ps. keravalla on aika vähän maidontuottajia.
Kyllä kai puolenkymmentä tilaa pitää pari liiteliä purkeissa. Eikös ne kuluttajat just ole siellä keravalla.
-
Kyllä vaatii kuluttajalta aikamoista valistuneisuutta. Täytyy osata lukea pienellä präntättyjä tai vieläkin enemmän. "Pieni paikallinen" jatkojalostaja ostaa tavaransa sieltäsuntäältä, kunhan purkitus on tehty tässä lähellä, niin lähituote on valmis...
Muuta ongelmaahan ei ole, mutta oikeasti lähellä tuotettu lyhyellä logistiikkaketjulla tarjoaa ihan oikeitakin (yhteisiä) etuja ja nämä etikettipaikalliset saastuttavat ajatuksen.
Petri
Paljonkohan EU:ssa tuota konstia käytetään,,tiedän Virossa meijerin joka jo ennen sen EU aikaa pakkasi maitojauhetta belgialaiselle firmalle,jauhe tuli venäjältä ja Valko-venäjältä ja meni EU pakattuna Belgiaan,se kai riittää kunhan on joku toimija eu-maalainen..
-
Kyllä vaatii kuluttajalta aikamoista valistuneisuutta. Täytyy osata lukea pienellä präntättyjä tai vieläkin enemmän. "Pieni paikallinen" jatkojalostaja ostaa tavaransa sieltäsuntäältä, kunhan purkitus on tehty tässä lähellä, niin lähituote on valmis...
Muuta ongelmaahan ei ole, mutta oikeasti lähellä tuotettu lyhyellä logistiikkaketjulla tarjoaa ihan oikeitakin (yhteisiä) etuja ja nämä etikettipaikalliset saastuttavat ajatuksen.
Petri
"Alkuperäinen baijerilainen maksajuusto" - resepti ja pakkauksessa oleva vaakuna ovat Bayerista, osa lihasta tulee Belgiasta ja Hollannista. Myynnissä myös "meidän pohjoinen" kahvi, samalla maininnalla riisi !
http://www.handelsblatt.com/unternehmen/handel-dienstleister/lebensmittel-diese-produkte-taeuschen-heimat-vor/7630690.html?slp=false&p=5&a=false#image
Paljonkohan EU:ssa tuota konstia käytetään,,tiedän Virossa meijerin joka jo ennen sen EU aikaa pakkasi maitojauhetta belgialaiselle firmalle,jauhe tuli venäjältä ja Valko-venäjältä ja meni EU pakattuna Belgiaan,se kai riittää kunhan on joku toimija eu-maalainen..
-
Tuosta mallia ruotsin puolelta:
https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10151285148932369
-
Tuosta mallia ruotsin puolelta:
https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10151285148932369
Tuossa tavoitetta!
Petri
-
Tuosta mallia ruotsin puolelta:
https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10151285148932369
Tässä liikutaan jo eri avaruudessa. Eräs talousnobelisti heitti jutun tästä "maksa enemmän, annamme x senttiä x-maan x-kohteeseen"-kuviosta. Kaivankin sen kohta esiin.
Fb-kommenteista poimin hyvän:
Synd bara att ica inte bojkottar multinationella företag som Arla till förmån för Norrmejerier. Annars en god ide, en annan sak som jag undrar över är varför butikerna alltid ska ha ut max proffe på det dom säljer ? för det är ju änndå dom som betalar för lite till bönderna och när bönderna nu ska få lite rimligare betalt så är det kunden som får betala som vanligt så handlarn slipper äta uppstekt gröt till lunch. Tack för mig.
-
Tuosta mallia ruotsin puolelta:
https://www.facebook.com/#!/photo.php?v=10151285148932369
Tässä liikutaan jo eri avaruudessa. Eräs talousnobelisti heitti jutun tästä "maksa enemmän, annamme x senttiä x-maan x-kohteeseen"-kuviosta. Kaivankin sen kohta esiin.
Fb-kommenteista poimin hyvän:
Synd bara att ica inte bojkottar multinationella företag som Arla till förmån för Norrmejerier. Annars en god ide, en annan sak som jag undrar över är varför butikerna alltid ska ha ut max proffe på det dom säljer ? för det är ju änndå dom som betalar för lite till bönderna och när bönderna nu ska få lite rimligare betalt så är det kunden som får betala som vanligt så handlarn slipper äta uppstekt gröt till lunch. Tack för mig.
Nämä menestykselliset paikallisbrändituotteet ilman havaittavaa eroa valtavirtaan ovat aika hankalia, ei paljoa paikallisessa ICAssa kohta asiakkaat mahdu liikkumaan sen julistemeren läpi... Mutta aina kannattaa yrittää, jos vaikka pääsisi onnistujien joukkoon! Noin laajemmin ei taida trendi kääntyä lähiruokaan ennenkuin fossiilienergia maksaa moninkertaisesti tämänhetkiseen verrattuna.
Petri
-
Reilun kaupan kahvissa brittiesimerkki: Tutkimus osoitti, että 10 pennyn lisähinnasta alle 1 p meni sinne tuottajalle asti. Fair trade -tuotteissa idea onkin haarukoida esiin asiakkaita, jotka ovat valveutuneita, mutteivät niin tarkkoja rahoistaan.
Suomi ja Ruotsi taitavat olla keskusliikkeiden luvattuja maita. Etelämmäs mentäessä kuviot muuttuvat ikäänkuin pienemmiksi, jos en nyt parempaa sanontaa keksi.