Agronet
Keskusteluaiheet => Vapaa sana => Aiheen aloitti: Neke - 23.12.12 - klo:19:37
-
joulupöytänne kinkun historia?
Meillä lähialueen, tilateurastamon oman tuotannon tuote.
Mitähän on odotettavissa joulupöydässä?
-
Naapurista rahalla ostettu porsas, pihalla kasvanut ja hyvin hoidettu, sopivasti syötetty. Päähän ampumalla tainnutettu ja koleassa lokakuun viimeisen päivän säässä teurastettu. Autokatoksessa riiputettu ja leikattu sekä luottokortilla ostetussa pakastimessa säilytetty. Pari viikkoa suolavedessä marinoitu ja nyt ruiskuoressa leivinuunissa lämpiämässä. Aamulla valmista.
Joulupöydässä on edellä kuvatun lihakimpaleen lisäksi ainakin kyytön paistista tehtyä palapaistia ja kesäpossujen maksasta tehtyä maksalaatikkoa. Myös muita perinteisiä laatikoita, rasvasilliä ja rosolliakin kaiketi.
-
joulupöytänne kinkun historia?
Meillä lähialueen, tilateurastamon oman tuotannon tuote.
Mitähän on odotettavissa joulupöydässä?
Nostettu kylmäkorista ostoskärryyn, kärrystä kassan kautta autoon. Automatkan jälkeen kylmiöön sulamaan, jonka jälkeen paistettu leivinuunissa. Riittikö historia vai lisätäänkö yksityiskohtia? ::)
-
Mun tarttee varmaan kysyä vaimolta. Palataan asiaan huommenna ;)
-
Mun tarttee varmaan kysyä vaimolta. Palataan asiaan huommenna ;)
Kysytkö piparia vai kinkkua?
-
En oikeastaan halua tietää ihan koko historiaa. Viimeisiä hetkiä pulttipyssyn kanssa, humalaisen Urmaksen sekoilua 1001:n lihasian kanssa, kun isäntäväki oli lomilla Barbadoksella, 16kk odotusta teurastamon kylmiössä, logistiikan vaihteeksi pettäessä kinkun yllätyssulaminen kaupan keskusvarastolla ja mitä vielä...
Mutta hyväähän siitä tulee :-*
-
Mun tarttee varmaan kysyä vaimolta. Palataan asiaan huommenna ;)
Kysytkö piparia vai kinkkua?
Kumpaa se ope antaa ;D
-
Mun tarttee varmaan kysyä vaimolta. Palataan asiaan huommenna ;)
Kysytkö piparia vai kinkkua?
Joo. Kysyn.