Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: paukkula - 12.09.12 - klo:23:04
-
Näyttää siltä että kuivatusajat tänä syksynä ovat pitkät. Miten kuivaksi pitää oma rehuvilja kuivata ettei pilaannnu ? Myyntiviljan alle 14 prosentin tuntuu omaan käyttöön tulevalle viljalle turhalta.
-
Onko paukkulassa oma kuivuri?
-
On kolme yhteisomistuksessa. Ollaan maa-ja kotitalousseuran jäseniä.
-
Millanen se toivakan kuivur pelittää?
-
Säkkiaikakautena oli viljan vastaanotokelpoisuusraja 17%...
-
Näyttää siltä että kuivatusajat tänä syksynä ovat pitkät. Miten kuivaksi pitää oma rehuvilja kuivata ettei pilaannnu ? Myyntiviljan alle 14 prosentin tuntuu omaan käyttöön tulevalle viljalle turhalta.
Nyt kun tuntuu kasvustoissa ainakin täälläpäin olevan yhä sekalaisuutta, siellä on vihreää jyvää ja epätasaista joutumista kovasti, niin ainakaan tavallisella mittarilla mitattuna ei tohdi kovin tinkiä tuosta - tahtoo muutamassa päivässä kosteus tasaantuessaan nousta helposti liikaa.
-
16-17% säilyy.
-
Ei se viimmeinen tunti niin paljoa maksa,ettei kannata siitä nuukailla. 8)
Ja Paukkulan pienviljelijältä ei niinpaljoa urakoijat irti saa,että kuivaus näyttelis mitää osaa ;D ;D
-
16-17% säilyy.
Joo. Jos joku luku pitää antaa niin tuo on se oikea haarukka. Laakavarastossa vähän märempikin, mä muistaisin että 18,5 prosenttinen ei homehtunut kylmäilmakuivurissa talven aikana.
Se on kyl sitten huomioitava, että märempi vilja pilaantuu jauhettuna nopeasti.
-
Ei se viimmeinen tunti niin paljoa maksa,ettei kannata siitä nuukailla. 8)
Ja Paukkulan pienviljelijältä ei niinpaljoa urakoijat irti saa,että kuivaus näyttelis mitää osaa ;D ;D
Kyllähän kuivaus 17:sta 13:n syö oljyä melkoisesti ja kyllä pienviljelijän ja suurempienkin pitää ajatella kustannuksia.
-
Mikään ei voi oikein jurppia enempää, kuin ruveta roudaamaan kerran kuivatettuja jyviä uudestaan kuivaajalle :( Nimim. kahtena peräkkäisenä vuonna ;) Onneksi en itse kuivannut, mutta yksi tuore kuorma pilaa muutakin. Tosin ittekkin olis pitänyt kuormaa purkiessa tajuta, kun ei kaura luista kippi pystyssä ;) Toisena vuonna ei niin paha... jauhoin ensimmäisestä kuormasta ja jauhot lämpes. Sitten uudestaan siilo tyhjäksi ja kuivaajaan , muistaakseni ei oltu puitu päälle kuin yks kuorma. mutta nämä kokemukset riittää mulle 8)
-
Kylmäilmakuivurissa säilyy vähän kosteampikin kun pääsee tuulettumaan. Umpi siiloon ei kyllä yli 15% uskalla laittaa saattaa alkaa lämpeämään.
-
Ei se viimmeinen tunti niin paljoa maksa,ettei kannata siitä nuukailla. 8)
Ja Paukkulan pienviljelijältä ei niinpaljoa urakoijat irti saa,että kuivaus näyttelis mitää osaa ;D ;D
Olettasin että se loppupään kuivatus on helpompaa kun ensteks saa satsin lämpimäksi,,luulen että suurin osa kulungista tulee siitä massan lämpimäksi saamisesta.
-
Ei se viimmeinen tunti niin paljoa maksa,ettei kannata siitä nuukailla. 8)
Ja Paukkulan pienviljelijältä ei niinpaljoa urakoijat irti saa,että kuivaus näyttelis mitää osaa ;D ;D
Olettasin että se loppupään kuivatus on helpompaa kun ensteks saa satsin lämpimäksi,,luulen että suurin osa kulungista tulee siitä massan lämpimäksi saamisesta.
Ja katraan valopää jää jatkamaan viljankuivausta.
Vaimitensenytoli,UCDREE? :'( :'( :'(
-
Mitä pidemmälle syksy etenee, sitä kosteammaksi voi jättää, kun ulkolämpötilat lähestyvät jääkaappiolosuhteita.
-
Mitä pidemmälle syksy etenee, sitä kosteammaksi voi jättää, kun ulkolämpötilat lähestyvät jääkaappiolosuhteita.
Saattaa olla niinkin, että viimeisiä puinteja syötellään suoraan ulkoa pakkasvarastosta myllynvalssiin??
Se viimeisien prosenttien kuivaaminen on kaikista kalleinta, se on tiukemmassa.
-
Jos teillä on peltisiilot viljavarastoina, ei pidä kikkailla kosteuden kanssa. Jossain kylmäilmalaarissa säilyy kostempi vilja.
-
15 riittää seuraavan kesän syötettäville, marraskuun siiloon riittää jopa 17%. Säästyy siinä pöön lisäksi aikaakin. Tollasia 30% kasvustoja kannata kuivattavaksi puida vielä ollenkaan. Ehtii ne sitten lokakuussakin vesimärkinä... keliäkin voi vielä tulla.
-
Naapuri pyysi kuivaamaan viljat sen emoille ja lypsykarjalle. Varastointi tapahtuu kimppakuivurien peltisiiloissa. Sitä riskiä en uskalla ottaa että elukoille tulee jotain ongelmia tai viljat homehtuu. Puinnit alkaa sillä vasta ensi viikolla.
Mikä prosentti 14,15, 16?
-
Naapuri pyysi kuivaamaan viljat sen emoille ja lypsykarjalle. Varastointi tapahtuu kimppakuivurien peltisiiloissa. Sitä riskiä en uskalla ottaa että elukoille tulee jotain ongelmia tai viljat homehtuu. Puinnit alkaa sillä vasta ensi viikolla.
Mikä prosentti 14,15, 16?
Mikä vaan noista.
-
Naapuri pyysi kuivaamaan viljat sen emoille ja lypsykarjalle. Varastointi tapahtuu kimppakuivurien peltisiiloissa. Sitä riskiä en uskalla ottaa että elukoille tulee jotain ongelmia tai viljat homehtuu. Puinnit alkaa sillä vasta ensi viikolla.
Mikä prosentti 14,15, 16?
Mikä vaan noista.
17,18,19?
-
16-17% säilyy.
Joo. Jos joku luku pitää antaa niin tuo on se oikea haarukka. Laakavarastossa vähän märempikin, mä muistaisin että 18,5 prosenttinen ei homehtunut kylmäilmakuivurissa talven aikana.
Se on kyl sitten huomioitava, että märempi vilja pilaantuu jauhettuna nopeasti.
Kokemusperäistä tietoa on että yli 17 prosenttinen alkaa haista tunkkaiselta seuraavana keväänä. Mihinkään muuhun kun tasovarastoon en kyllä laittaisi :(
-
Jos viljaa kuivataan, kuivatkaa se kunnolla. Tuo prosenttikikkailu sattuu jossakin vaiheessa omaan nilkkaan. :'( Rehuviljalle on muitakin säilömistapoja.