Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: vahvakarhu - 20.01.12 - klo:18:05
-
Uusi elintarvikeasetus on tullut voimaan ja sen myötä on tullut helpotuksia tinkimaidon myyntiin.
Jos olet kiinnostunut myynnin aloittamisesta löydät täältä infoa:
http://www.tilamaito.info (http://www.tilamaito.info)
Jos myyt jo maitoa ota hetki ja rekisteröidy sivuille tilamaitoa myyväksi tilaksi.
Palvelu on ilamainen ja sen tarkoitus on antaa infoa ja tuoda tilat löydettäviksi asiakkaille!
-
eikös tuo määrä ollu jonkun pyrokraatin keksimä? eiks alhmannillakin myydä jotain 50 000 litraa vuodessa? kuulin ohimennen ratiossa, aika hankalaks on tehty suomessa tuo laillinen myynti, jotenkin ei enää jaksa kiinnostua tuosta kun helpomminkin eroon pääsee!
-
Tinkimaitoa on myyty ennen ja tulevaisuudessakin myydään emännän luvalla ;D ei siihen muutamaan litraan viitsi viranomaisia sotkea. Leipäjuustojen teko piti lopettaa kun olis pitänyt ruveta rakentamaan kalliit hygieeniset tilat erikseen. Ei silläkään lopettamisella niin kiire ollut kun paskapoliisikin oli asiakkaana ;D niitä olis mennyt niin paljon kuin olis vaan viitsinyt tehdä, muttei kuitenkaan niin paljoa et olis kalliit laittteet ja tilat tehnyt.
-
Kyllä mun mielestä tilamyynnin suurin ongelma on että itseasiassa ei ollenkaan kiinnosta itte myynti ja siihen liittyvä aikataulutus. Meilläkin tuota on annettu kaks kertaa viikossa ja olen ehdottomasti sitä mieltä että jos joku sitä haluaa niin tilallisen "velvollisuus" on maitoa antaa. Jotenkin vaan homma pitäis järjestää niin että joku ulkopuolinen kävis sen maidon antamassa eikä se rasittais tilallisia lainkaan. Lisäksi voijossainvaiheessa tulla ongelmia meijerin kanssa kun tankki ja pesurit on vuokralla ja maidon laatuseuranta on meijerillä.
-
Aikataulutus on helppo kun sanoo ajan milloin on navetalla, et silloin voi tulla hakeen muulloin ei. Esimerkiksi! Tahi sit voi sopia et laittaa valmiiksi jos on vaikka kuistilla jääkaappi niin sinne pönikän hakekoon sitten kun sopii.
-
Myynnissä pitäisi olla tiukat "aukioloajat" ja kohtuullisen litrahinnan lisäksi euron tai kahden palvelumaksu. Jos volyymiä on (jos esim. tyhmä byrokratia tulisi järkiinsä tai tulisi tehttyä vaatimusten mukaiset tilat) voisi maitohuoneeseen tehdä ovisummerin joka soi esim. tomistolla ja navetassa tai vaikka taskussa, ja voisi ehkä jopa hommata langattoman korttipäätteen, eivät taida maksaa enää kuin 40€ kuussa?
-
Naapuri pitäjässä on sellainen munintakanala, josta myidään suoraan kuluttajille. Siinä tietysti mitään uutta ole, mutta toiminta perustuu luottamukseen. Kanalan lappiossa on myyntihuone jonka ovet eivät ole lukossa ja munat löytyy pakattuna jääkaapista, kukaan ei tosin ole välttämättä palvelemassa. Asiakas työntää tasarahan Postiluukusta seinän toisellepuolelle. Ja jos on jotain ongelmia niin puhelinnumero on seinällä. Tietyissä ympyröissä tuollainen kai vois toimia tietyin varauksin tinkimaidon myynnissäkin. Tosin vakiasiakkaat tuo oikeastaan vaatii.
-
Hana pitäis olla maitohuoneen seinässä. Pankkikortilla toimiva hana. Mielellään sillä korkeudella, ettei tarviis autosta nousta (drive in). Ja sijainti isoon kaupunkiin vievän valtatien varressa.
Omaan pulloon myynti, ja tyhjiä pulloja vois olla myös automaatissa myytävänä.
Samalla systeemillä, miksei samalla automaatillakin, voisi myydä myös tuoretta leipää.
Auki 24/7 ja vanhaksi menneet leivänjämät syöttäisi karjalle.
-
Naapuri pitäjässä on sellainen munintakanala, josta myidään suoraan kuluttajille. Siinä tietysti mitään uutta ole, mutta toiminta perustuu luottamukseen. Kanalan lappiossa on myyntihuone jonka ovet eivät ole lukossa ja munat löytyy pakattuna jääkaapista, kukaan ei tosin ole välttämättä palvelemassa. Asiakas työntää tasarahan Postiluukusta seinän toisellepuolelle. Ja jos on jotain ongelmia niin puhelinnumero on seinällä. Tietyissä ympyröissä tuollainen kai vois toimia tietyin varauksin tinkimaidon myynnissäkin. Tosin vakiasiakkaat tuo oikeastaan vaatii.
Meidän kylällä toimii kukkakauppa samalla periaatteella iltaisin, kun kauppa ei ole auki. Hävikki kuulema olematonta, ei kannata seisottaa myyjää tai ite seisoa iltaa tiskin takana.
-
Tutulla on pien kahvio/kioski suositun ladun varressa. On välillä itsepalvelumyymälänä. Hävikki siellä tosi pientä, yleensä kuulemma kassassa on hieman liikaa rahaa ostoksiin verrattuna... ;)
-
Noita itsepalvelu kioskeja on aina siellä täällä ja yleisesti ne kai toimii varsin hyvin. Jossain myydään leipää kahvia vihanneksia jne. mutta jotenkin en ainakaan itse kovin äkkiä suostu siihen että joku ulkopuolinen käy kajoamassa tilatankkia. Perjaatteessa kolikkoautomaatilla automatisoitua tankkia voisi ajatella niin että maito menis eri huoneeseen mistä asiakas sais hakea maitonsa. Jollekkin yrittäjälle voisin kyllä antaa luvan hakea maitoa joka kuskais sen torille myyntiin tai veisi leivontaan tai ruuanlaittoon mutta että kaikki sais käydä omin lupinen niin ei käy.
-
Näistä laitteista oli alan lehdessä jonkin näyttelyselostuksen yhteydessä juttua. Olikohan KM vai KMvet. Tällasia vain kylille ja kaupunkeihin.
http://www.prometea.it/default.php?changelin=ENG
Tilamaidon suoramyynnin säätely on kyllä aika terrorismia.
-
Näistä laitteista oli alan lehdessä jonkin näyttelyselostuksen yhteydessä juttua. Olikohan KM vai KMvet. Tällasia vain kylille ja kaupunkeihin.
http://www.prometea.it/default.php?changelin=ENG
Tilamaidon suoramyynnin säätely on kyllä aika terrorismia.
kyl kaikki toimet kotieläin taloutta vastaan on terrorismia ja tilalliset ovat lainsuojattomia :(
-
Näistä laitteista oli alan lehdessä jonkin näyttelyselostuksen yhteydessä juttua. Olikohan KM vai KMvet. Tällasia vain kylille ja kaupunkeihin.
http://www.prometea.it/default.php?changelin=ENG
Tilamaidon suoramyynnin säätely on kyllä aika terrorismia.
Kannattaiskohan satsata sitten tilatason pastörointilaitteeseen, jos tilamaitoa ei saa myydä kuin niin ja näin. Tästä tulee joskus kyselyä ja tekisi kyllä kovasti mieli testata ;)
-
Näistä laitteista oli alan lehdessä jonkin näyttelyselostuksen yhteydessä juttua. Olikohan KM vai KMvet. Tällasia vain kylille ja kaupunkeihin.
http://www.prometea.it/default.php?changelin=ENG
Tilamaidon suoramyynnin säätely on kyllä aika terrorismia.
Kannattaiskohan satsata sitten tilatason pastörointilaitteeseen, jos tilamaitoa ei saa myydä kuin niin ja näin. Tästä tulee joskus kyselyä ja tekisi kyllä kovasti mieli testata ;)
Jos oikein olen ymmärtänyt tilamaidon idea on ettei sitä ei ole "keitetty" tai muuten käsitelty ja tuoretta.
-
Näistä laitteista oli alan lehdessä jonkin näyttelyselostuksen yhteydessä juttua. Olikohan KM vai KMvet. Tällasia vain kylille ja kaupunkeihin.
http://www.prometea.it/default.php?changelin=ENG
Tilamaidon suoramyynnin säätely on kyllä aika terrorismia.
Kannattaiskohan satsata sitten tilatason pastörointilaitteeseen, jos tilamaitoa ei saa myydä kuin niin ja näin. Tästä tulee joskus kyselyä ja tekisi kyllä kovasti mieli testata ;)
Jos oikein olen ymmärtänyt tilamaidon idea on ettei sitä ei ole "keitetty" tai muuten käsitelty ja tuoretta.
jep tilamyynnillä saa nurkkiinsa kettu tytöt ym mut muutta ei saakkaan ;D :o
-
Jos oikein olen ymmärtänyt tilamaidon idea on ettei sitä ei ole "keitetty" tai muuten käsitelty ja tuoretta.
Eipä sitä ole tuotteistettu, kyllä sen saa pastöroida jos asiakkaat haluaa niin. Jotkut pastöroi vasikanmaidonkin, eikä sekään ole huono idea....
-
Näistä laitteista oli alan lehdessä jonkin näyttelyselostuksen yhteydessä juttua. Olikohan KM vai KMvet. Tällasia vain kylille ja kaupunkeihin.
http://www.prometea.it/default.php?changelin=ENG
Tilamaidon suoramyynnin säätely on kyllä aika terrorismia.
Jos kauppa joskus joutuu tekemään oman osansa elintarvikeketjun tehostamisessa ja työväen pihalle potkimisessa, niin kaikki elintarvikkeet saadaan ostaa kortilla tuollaisista automaateista.
Mutta siihen suoramyyntiin varsinkin tuollainen automaatti olisi oivallinen.
-
Jos oikein olen ymmärtänyt tilamaidon idea on ettei sitä ei ole "keitetty" tai muuten käsitelty ja tuoretta.
Eipä sitä ole tuotteistettu, kyllä sen saa pastöroida jos asiakkaat haluaa niin. Jotkut pastöroi vasikanmaidonkin, eikä sekään ole huono idea....
Tarkoitin sitä pastoroitua maitoa saa kaupasta "täysmaitona" tosin vain luomuna jolloin jäisi tuoreus ero
tai mielikuva siitä.
Vasikanmaidon pastorointi voi kannattaa joilekkin 8)
-
Sen maidon myynti-/jakelutilan voi tilalla järjestää leikkimökin tapaiseen rakennukseen, joka on navetasta ja jopa tilan kulkureiteistä erillään. Ikään kuin maitolaituri. Ei montaa tonnia maksa. Hiiteen mielipuoliset tankkihuoneen varustelusäännöt. Noissa Prometean vehkeissä se huolto on helppoa kun on 2 säiliöinen laitos, joista toinen jakaa kamaa, ja toinen on tilalla pestävänä ja täytettävänä. Ne saa myös omilla kylmälaitteilla, niin ei tarvii kuljetusvehkeessä olla. Eihän sitä saa naapurillekkaan viedä jos ei oo 5 minuutin ajomatkaa kylmälaitteessa.
Sääntelylle ei arvon kollegat tulla koskaan voimaan mitään ennen kuin ammattikunnan kollektiivinen tottelemattomuus ja muu yhteistoiminta saadaan pelittämään. Tosin ennen kuin semmoista varsinkaan Suomessa tapahtuu, saadaan nähdä monia muita kummallisia asioita ja kärsiä viranomaisen miinusmerkkisen ÄÖn ihmeitä päivästä toiseen.
Pastörointihan 'tappaa' maidon. Tarkoituksena tieten lienee haitallisten bakteerien tappaminen, mutta homma on silti vähän kuin alkeellista kemoterapiaa - menee siinä hyvää missä huonoakin.
Kuntosaliharrastajana on tullut perehdyttyä mm. heraproteiinien osalta tuotteiden laatuun. Suurin osa on tehty pastöroidusta maidosta erottamalla. Niissä on jäljellä biologisesti toiminnalisessa kunnossa vain arvottomin fraktio siitä kokonaisuudesta mitä luetaan heraproteiineiksi. Suolistoterveyttä ja vastustuskykyä parantavat ainekset on neutraloitu. Nisäkkäiden valkuaisaineethan alkaa yksi toisensa jälkeen sakata kun lämpötila ylittää 40°C. Pastöroinnin >70°C on jo kovaa kyytiä.
Laadukkaimpien valmistajat taas väittää tehneensä tuotteen pastöroimattomasta maidosta. Sen laadunahan voi yhtä lailla taata tutkimalla labrassa onko raaka aineessa ikävyyksiä - kolia, salmonellaa, jne. Ääliövarma keino ääliöille on tietysti ajaa koko lasti pastöroinnin läpi ja tuottaa massoittain paskaa. Raakamaitoa voi siis hyvin perustein markkinoida vaikka kuntoilijoille.
-
Hana pitäis olla maitohuoneen seinässä. Pankkikortilla toimiva hana. Mielellään sillä korkeudella, ettei tarviis autosta nousta (drive in). Ja sijainti isoon kaupunkiin vievän valtatien varressa.
Omaan pulloon myynti, ja tyhjiä pulloja vois olla myös automaatissa myytävänä.
Samalla systeemillä, miksei samalla automaatillakin, voisi myydä myös tuoretta leipää.
Auki 24/7 ja vanhaksi menneet leivänjämät syöttäisi karjalle.
Tämmösiä myyntikioskejahan löytyy, ja sijoitus mieluummin johonkin kauppakeskuksen aulaan kuin tienvarteen . http://uudet.smartfarm.fi/index.php?mact=Products,cntnt01,details,0&cntnt01sortby=product_name&cntnt01sortorder=asc&cntnt01productid=10&cntnt01returnid=60 (http://uudet.smartfarm.fi/index.php?mact=Products,cntnt01,details,0&cntnt01sortby=product_name&cntnt01sortorder=asc&cntnt01productid=10&cntnt01returnid=60)
-
Ei tosiaan puhettakaan muusta kuin omiin astioihin myynnistä. Astioita vois kyllä kaupitella samalla kioskilla. Esim. tässä valikoimaa:
http://www.jouco.fi/ryhma/Muovipakkaukset/group2/29/limit/1
http://www.jouco.fi/ryhma/Kanisterit/group2/29/limit/1
Laskutusta voisi hoitaa kohtuudella myös jonkinmoisella asiakkaiden täyttämällä noutopäiväkirjalla, johon aina otettu litramäärä ja yhteystiedot/asiakasnumero. Laskuttaa sitten vaikka kerran kuussa tms. Riistakamera valvomaan :)