Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: PekOino - 04.01.12 - klo:14:37

Otsikko: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: PekOino - 04.01.12 - klo:14:37
Jos nauta teloo jalkansa, niin ei voi kotikäyttöön teurastaa, koska roippeet korkeariskijätettä, joille on järjestettävä erilliskuljetus Honkajoelle, ei saa haudata, eikä raatoautoonkaan??
Onko lakiesitys OK kasvattajien mielestä, kun ei mitään keskustelua?? Rikas maa, voidaan leikkiä ruualla??
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Regent - 04.01.12 - klo:15:35

Joskus tuntuu että olisi sittenkin parempi jos presidentin vaaleissa olisi Putin ehdokkaana. Loppus tämä s..tn.a.v.tun pelleily.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 04.01.12 - klo:15:55
Saisiko nuo jätteet polttaa?

En ole tuota lakiesitystä lukenut, mutta säilyykö tuo raja edelleen? Siis keräilyalueen raja. Ja jos säilyy, niin saako teurasjätteet edelleen haudata rajan takana, mutta rajan etupuolelta ne pitäisi keräillä ?
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 04.01.12 - klo:15:55
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa. Siitä kun saadaan lisää vakanssia Viikin broilereille ja agroloookihautomoiden tuotteille...;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: bobbari - 04.01.12 - klo:16:00
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa. Siitä kun saadaan lisää vakanssia Viikin broilereille ja agroloookihautomoiden tuotteille...;D ;D ;D
Peukku sulle.   Suomi on byrokraattien luvattu maa.  Piste.  :'(
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: apilas - 04.01.12 - klo:16:23
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa. Siitä kun saadaan lisää vakanssia Viikin broilereille ja agroloookihautomoiden tuotteille...;D ;D ;D

nämähän ei koske suuryrityksiä kuten saarioista,honkajoelle kuuluvasta riskimateriaalista saa hyvää minkinrehua :o >:(
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: heksa100 - 04.01.12 - klo:16:56
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa. Siitä kun saadaan lisää vakanssia Viikin broilereille ja agroloookihautomoiden tuotteille...;D ;D ;D

Eiks Evirasta just joku pompannu MMM:n johtoon, suojatyöpaikalle. Byrokratiaa lisää, siis.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: skoski - 04.01.12 - klo:19:23
Ilmeisesti tästä lähtien siis syötävä itse kaikki roippeetkin. 
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Make - 04.01.12 - klo:19:32
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa. Siitä kun saadaan lisää vakanssia Viikin broilereille ja agroloookihautomoiden tuotteille...;D ;D ;D

Eiks Evirasta just joku pompannu MMM:n johtoon, suojatyöpaikalle. Byrokratiaa lisää, siis.

Siinä lähti viimeinen maalaisjärki Evirasta.  :'(
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: CARINA2 - 04.01.12 - klo:20:57
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa. Siitä kun saadaan lisää vakanssia Viikin broilereille ja agroloookihautomoiden tuotteille...;D ;D ;D
Peukku sulle.   Suomi on byrokraattien luvattu maa.  Piste.  :'(
Sammaa mieltä. Tuohon ku vielä lisätään, että Suomi on huonon hallinnon luvattu maa..
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: jps - 04.01.12 - klo:23:36


nämähän ei koske suuryrityksiä kuten saarioista,honkajoelle kuuluvasta riskimateriaalista saa hyvää minkinrehua :o >:(

Samasta tavarasta on kyse, eikös Eviralta selitelty miten noiden aiheuttama riski on minimaalinen ja mitään vaaraa ei ole kenellekään aiheutettu. Itseasiassa koko asetus on vanhanaikainen ja vaatisi uudelleen tarkastelua eli Saarioisen toiminta on siten ollut lähes hyväksyttävää.
 Jes, nyt sitä asetusta sitten on tarkasteltu, voi v...tu. >:(
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Guarter - 05.01.12 - klo:08:58
Jätteet voi pussittaa kahden dl minigrip pusseihin ja päälle selvitys mitä sisältää ja numerointi ja kirjanpito ;(. Pussit sitten toimitetaan Honkajoelle kohtuullista (kohtuutonta) kohtuullista (kohtuutonta) ko-kohtuullista laskua vastaan      >:( ;D >:( 

Kissat ja koirat asiakkaiksi ravintoloihin, kuka lobbas?

Eikö nuo lehmänsuolet vois toimittaa vaikka Talvivaaraan, sinne vesistöihin jos ei niin miksi ei?

Kysyisin Eviralta:Miten tämä asetus edistää eläinten hyvinvointia?
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: emo-heikki - 05.01.12 - klo:09:29
Saa nähdä mitä järettömyyksiä ne vielä sinne ujuttaa ...
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: sjk - 05.01.12 - klo:14:04
Jätteet voi pussittaa kahden dl minigrip pusseihin ja päälle selvitys mitä sisältää ja numerointi ja kirjanpito ;(. Pussit sitten toimitetaan Honkajoelle kohtuullista (kohtuutonta) kohtuullista (kohtuutonta) ko-kohtuullista laskua vastaan      >:( ;D >:( 

Kissat ja koirat asiakkaiksi ravintoloihin, kuka lobbas?

Eikö nuo lehmänsuolet vois toimittaa vaikka Talvivaaraan, sinne vesistöihin jos ei niin miksi ei?

Kysyisin Eviralta:Miten tämä asetus edistää eläinten hyvinvointia?
Yhdyn samaan kysymykseen ja edistääkö tuo maksujen nostaminen Honkajoelle sitä?Tätä menoa heille voi ojentaa vuoden eläinrääkkääjä palkinnon kohta puoliin.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: MRP - 05.01.12 - klo:16:49
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa.
Voisiko tätä paremmin sanoa? Sitten nämä byrokraatit syyttävät EU:ta, kun itse etsimällä etsivät yhä järjettömämpiä määräyksiä yhä järjettömämpiin asioihin. Kuinkahan mahtaa olla asia Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa......
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: sjk - 06.01.12 - klo:10:09
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa.
Voisiko tätä paremmin sanoa? Sitten nämä byrokraatit syyttävät EU:ta, kun itse etsimällä etsivät yhä järjettömämpiä määräyksiä yhä järjettömämpiin asioihin. Kuinkahan mahtaa olla asia Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa......
Italiasta näytettiin kerran telesussa,siellä valvojat sanoi tekevänsä asiat viljelijöiden tahdon mukaan,eihän ne muuten noudata senkään vertaa näitä määräyksiä.Samassa ohjelmassa lampuri puhui Suomesta ruotsiksi nätisti,lammas oli pudottanut kummankin korvamerkin,on kuulemma suurin rikos mitä lammas voi tehdä.Tästä hommasta kysyttiin Husu-Kalliolta,eikö säännöt pitäisi olla samat joka puolella Eu:ta,on kuulemma pieniä tulkintaeroja.Se on suuri virhe,on annettu tietyille tahoille noin suuri valta sakottaa ja paljon mitättömistä rikkeistä,vähemmästäkin tahtoo nousta se kusi ohjauskeskukseen ja vettyä purut välikatolla.Ja kukka hitto omistaa muuten Honkajoki Oy:n?Hyvä bisnes maksu tavarasta tullen mennen.Se tuo raha tahtoo olla hyvin monen homman takana.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Päivi - 07.01.12 - klo:11:28
Yllätys Yllätys: Honkajoki Oy:n omistaa Atria ja Hk....
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: MRP - 07.01.12 - klo:14:51
Yllätys Yllätys: Honkajoki Oy:n omistaa Atria ja Hk....
Atria Oyj 47,8%, HK Ruokatalo Oy 38,3% ja Osuuskunta Karjaportti 13,9 %. Honkajoki Oy.n liikevaihto on noussut huimaa tahtia - neljässä vuodessa 16,3 Milj. eurosta viimeisen tilinpäätöksen 26,8 Milj. euroon. Tulos on kasvanut vielä enemmän ja se oli viimeisimmässä noin 2,5 miljoonaa.
Eipä siinä mitään, kaikki olisi OK, mutta kun toiminta sattuu olemaan viranomaismääräyksiin perustuvaa. Olisiko edes teoriassa mahdollista perustaa kilpailevaa toimintaa......?
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Perfekt - 07.01.12 - klo:14:54

Minusta kotiteurastukset voisi lopettaa muutoin kuin tietty ihan omiksi tarpeiksi vois sallia,,,,

Kuten Hirvienkin lahtaus porukalle

Myyntiin menevät olisi syytä tappaa kunnon tiloissa

 ::)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 07.01.12 - klo:15:19
Yllätys Yllätys: Honkajoki Oy:n omistaa Atria ja Hk....
Atria Oyj 47,8%, HK Ruokatalo Oy 38,3% ja Osuuskunta Karjaportti 13,9 %. Honkajoki Oy.n liikevaihto on noussut huimaa tahtia - neljässä vuodessa 16,3 Milj. eurosta viimeisen tilinpäätöksen 26,8 Milj. euroon. Tulos on kasvanut vielä enemmän ja se oli viimeisimmässä noin 2,5 miljoonaa.
Eipä siinä mitään, kaikki olisi OK, mutta kun toiminta sattuu olemaan viranomaismääräyksiin perustuvaa. Olisiko edes teoriassa mahdollista perustaa kilpailevaa toimintaa......?

Lihafirmat tekevät tuolla parempaa tulosta kuin lihaa muuten jalostamalla  ;D Aika mielenkiintoista.... Ei ole siis mikään ihme että mikään vähänkään epäkurantti elukka lykätään mieluummin tuonne kuin jalostetaan syötäväksi.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: vti - 07.01.12 - klo:16:17
Eipä oo järki paljoa päätä tässäkään asiassa painanu niillä jotka on asiaa valmistellu. Bse-testeissä ei mitään oo ilmaantunu ja ruvetaan lisää kiristämään sääntöjä. Suomihan on aina ollu  yli-innokas mallioppilas kaikissa Eu-säädöksissä, muut maat soveltavat sääntöjä omiin olosuhteisiin. Ihan perseestä jos saa suoraan sanua >:(
Pitänee ruveta vaatimaan sairasteurastusta takaisin teurastamoihin.
 Kun on kertonut tuttaville kuinka paljon eläimiä poltetaan Honkajoella kun ne esim katkaisee jalkansa tai emolla on poikimavaikeuksia (se on  nappi ottaan) , sen sijaan että käytettäisiin ruuaksi,he ovat ihan ihmeissään. Siis siitä paljonko lihaa menee hukkaan. Ainakin niillä jotka eivät osaa itse teurastaa.
Toivottavasti tämä typeryys huomattaisiin ja maalaisjärki voittais... Lienee vaan toiveajattelua :-X
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: MRP - 07.01.12 - klo:18:24
Minusta kotiteurastukset voisi lopettaa muutoin kuin tietty ihan omiksi tarpeiksi vois sallia,,,,
Myyntiin menevät olisi syytä tappaa kunnon tiloissa
Kaikki myyntiin menevä onkin jo ties miten pitkään teurastettu virallisissa teurastamoissa. Kotona teurastettua ei ole saanut myydä kuluttajille. Tässä onkin kyse siitä, että ei saisi teurastaa enää edes omaan käyttöön (jalkavaivaisia, äkillisiä onnettomuustapauksia jne)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: piki1 - 07.01.12 - klo:21:07
Yllätys Yllätys: Honkajoki Oy:n omistaa Atria ja Hk....
Atria Oyj 47,8%, HK Ruokatalo Oy 38,3% ja Osuuskunta Karjaportti 13,9 %. Honkajoki Oy.n liikevaihto on noussut huimaa tahtia - neljässä vuodessa 16,3 Milj. eurosta viimeisen tilinpäätöksen 26,8 Milj. euroon. Tulos on kasvanut vielä enemmän ja se oli viimeisimmässä noin 2,5 miljoonaa.
Eipä siinä mitään, kaikki olisi OK, mutta kun toiminta sattuu olemaan viranomaismääräyksiin perustuvaa. Olisiko edes teoriassa mahdollista perustaa kilpailevaa toimintaa......?
pietarsaareen tai kokkolaan tulee polttolaitos.riippuu siitä kumpi kaupunki tarjoaa paremmat edut,pietarsaari luvannut vain tontin kokkolassa olisi tarjolla myös halli mutta firman omistaja on pietarsaaresta.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: gutiguti - 08.01.12 - klo:22:57

Minusta kotiteurastukset voisi lopettaa muutoin kuin tietty ihan omiksi tarpeiksi vois sallia,,,,

Kuten Hirvienkin lahtaus porukalle

Myyntiin menevät olisi syytä tappaa kunnon tiloissa

 ::)
Täyttä asiaa. Joku rutisi lobbauksesta ym, osoittaa vain sen että järki ei kasva rehunteossa. Atria, Valio ym miljardiluokan liikevaihdoilla ja tuhansilla työntekijöillä pitääkin tulla kuulluksi lainsäädännössä. Kokeilkaapa kehittää 8000 ihmistä työllistävä rehunkärräys-tai joku muu-firma ilman pr-puolen, uutissisältövaikuttamisen ja yhteiskuntasuhteiden hoitoa. Lobbaus on huono sana kuvamaan tuota kokonaisuutta koska se antaa kuvan korruptiosta, kun kyse on kuitenkin monesti paketista jossa on vastakauppoina vaikkapa tutkimus- tai projektirahoitusta tai muita toimeksiantoja ja yhteistä etua.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: shavia - 08.01.12 - klo:23:36
Kyllä, kyllä. Samaan tyyliin olisi asetuksella kiellettävä perunoiden kuoriminen kotona omaan käyttöön. Siis siten, että jos kuorit kotona, niin kuoret pitää sitten kuljettaa yhteen laitokseen toisella puolen Suomea, jolla on yksinoikeus niitä käsitellä.

Tämähän toisi miljardiluokan pisneksen ja työpaikkoja perunankuorinta-alan laitoksille, jotka pitäisi elintarviketurvallisuuden ja työllisyyden nimissä keskittää muutamaan suureen yksikköön.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 09.01.12 - klo:09:00
Täyttä asiaa. Joku rutisi lobbauksesta ym, osoittaa vain sen että järki ei kasva rehunteossa. Atria, Valio ym miljardiluokan liikevaihdoilla ja tuhansilla työntekijöillä pitääkin tulla kuulluksi lainsäädännössä. Kokeilkaapa kehittää 8000 ihmistä työllistävä rehunkärräys-tai joku muu-firma ilman pr-puolen, uutissisältövaikuttamisen ja yhteiskuntasuhteiden hoitoa. Lobbaus on huono sana kuvamaan tuota kokonaisuutta koska se antaa kuvan korruptiosta, kun kyse on kuitenkin monesti paketista jossa on vastakauppoina vaikkapa tutkimus- tai projektirahoitusta tai muita toimeksiantoja ja yhteistä etua.
Pitkän hiljaisuuden jälkeen taas täyttä paskaa ;D ;D

Puollat varmaan myös lannoiteteollisuuden tavoitetta saada kotieläinten lannalle jätteen status ja sitä myöden huikeat bisneksentekomahdollisuudet tämän jätteen "asianmukaisesta" käsittelystä ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: vms1 - 09.01.12 - klo:09:52
Täyttä asiaa. Joku rutisi lobbauksesta ym, osoittaa vain sen että järki ei kasva rehunteossa. Atria, Valio ym miljardiluokan liikevaihdoilla ja tuhansilla työntekijöillä pitääkin tulla kuulluksi lainsäädännössä. Kokeilkaapa kehittää 8000 ihmistä työllistävä rehunkärräys-tai joku muu-firma ilman pr-puolen, uutissisältövaikuttamisen ja yhteiskuntasuhteiden hoitoa. Lobbaus on huono sana kuvamaan tuota kokonaisuutta koska se antaa kuvan korruptiosta, kun kyse on kuitenkin monesti paketista jossa on vastakauppoina vaikkapa tutkimus- tai projektirahoitusta tai muita toimeksiantoja ja yhteistä etua.
Pitkän hiljaisuuden jälkeen taas täyttä paskaa ;D ;D

Puollat varmaan myös lannoiteteollisuuden tavoitetta saada kotieläinten lannalle jätteen status ja sitä myöden huikeat bisneksentekomahdollisuudet tämän jätteen "asianmukaisesta" käsittelystä ;D ;D ;D


Tässä kaikki on vähän oikeassa mutta sekin on pidettävä mielessä että myyntiin menevissä tuotteissa on pidettävä yllä jonkinnäköistä tasoa myös siellä lihanleikkaus puolella. Se on kuitenkin nykyaikaa että jos jotain sattuukin ja puoli kylää on ripulissa lihan takia niin iltapäivälehdet ja muu media ruotii asian ihan viimeistä veitsenterotinta myöden.

Sitten toinen asia mikä tulee mieleen. En tiedä että onko ketjussa jo asia ruodittu (en jaksa lukea). Rupesko joku merkkaamaan kuolleet elukat kotona teurastetuksi omaan käyttöön jolloin sai haudata jäänteet "ja lihankin" eikä tarvinnu lähettää raatoja keräykseen ja maksaa siitä. Itse ainakin yllätyin että en ollut ko asiaa hoksannu ennen kuin uutinen tuli tietoon.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 09.01.12 - klo:10:23
Täyttä asiaa. Joku rutisi lobbauksesta ym, osoittaa vain sen että järki ei kasva rehunteossa. Atria, Valio ym miljardiluokan liikevaihdoilla ja tuhansilla työntekijöillä pitääkin tulla kuulluksi lainsäädännössä. Kokeilkaapa kehittää 8000 ihmistä työllistävä rehunkärräys-tai joku muu-firma ilman pr-puolen, uutissisältövaikuttamisen ja yhteiskuntasuhteiden hoitoa. Lobbaus on huono sana kuvamaan tuota kokonaisuutta koska se antaa kuvan korruptiosta, kun kyse on kuitenkin monesti paketista jossa on vastakauppoina vaikkapa tutkimus- tai projektirahoitusta tai muita toimeksiantoja ja yhteistä etua.
Pitkän hiljaisuuden jälkeen taas täyttä paskaa ;D ;D

Puollat varmaan myös lannoiteteollisuuden tavoitetta saada kotieläinten lannalle jätteen status ja sitä myöden huikeat bisneksentekomahdollisuudet tämän jätteen "asianmukaisesta" käsittelystä ;D ;D ;D


Tässä kaikki on vähän oikeassa mutta sekin on pidettävä mielessä että myyntiin menevissä tuotteissa on pidettävä yllä jonkinnäköistä tasoa myös siellä lihanleikkaus puolella. Se on kuitenkin nykyaikaa että jos jotain sattuukin ja puoli kylää on ripulissa lihan takia niin iltapäivälehdet ja muu media ruotii asian ihan viimeistä veitsenterotinta myöden.

Sitten toinen asia mikä tulee mieleen. En tiedä että onko ketjussa jo asia ruodittu (en jaksa lukea). Rupesko joku merkkaamaan kuolleet elukat kotona teurastetuksi omaan käyttöön jolloin sai haudata jäänteet "ja lihankin" eikä tarvinnu lähettää raatoja keräykseen ja maksaa siitä. Itse ainakin yllätyin että en ollut ko asiaa hoksannu ennen kuin uutinen tuli tietoon.

Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.

Pitäisikin... Perustaa vasikkakasvattamo tuon "hautausrajan" itä- tai pohjoispuolelle  ;D Sellainen että ostaisi sinne kaikki valmiiksi kuolleet vasikat elävinä vaikka 20€:llä/pää (+50€ pimeenä  ::)) ja ilmoittaisi kaikki heti kuljetuksessa kuolleiksi ja kuoppaisi  ;D Loistava bisnesidea...
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 09.01.12 - klo:10:35
Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.
Jep. Kiitokset vaan yhteiseen kiuluun kusijoille ;D ;D
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: apilas - 09.01.12 - klo:10:54

Minusta kotiteurastukset voisi lopettaa muutoin kuin tietty ihan omiksi tarpeiksi vois sallia,,,,

Kuten Hirvienkin lahtaus porukalle

Myyntiin menevät olisi syytä tappaa kunnon tiloissa

 ::)

Minusta yksityisten konejobbareiden toiminta tulisi kieltää,ainoastaan omaankäyttöön voisi ostaa muuten toiminta vain suurten konekeskusten kautta :o
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 09.01.12 - klo:11:41
Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.
Jep. Kiitokset vaan yhteiseen kiuluun kusijoille ;D ;D

Tarina kertoo... esim. 60 lehmän karjoista joissa ei ole vielä kertaakaan 10 vuoden aikana kuollut yhtään vasikkaa  ::) "Teurastettuja ja syötyjä" onkin sitten 10 vuodessa. Eli 100 vassua on jo syöty  ;D
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: emo-heikki - 09.01.12 - klo:11:58
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa.
Voisiko tätä paremmin sanoa? Sitten nämä byrokraatit syyttävät EU:ta, kun itse etsimällä etsivät yhä järjettömämpiä määräyksiä yhä järjettömämpiin asioihin. Kuinkahan mahtaa olla asia Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa......

Muualla euroopassa on kyllä suunta toinen, esim. saksassa vihreät ajaa sellaista linjaa, jossa eläimet pitäisi teurastaa tiloilla, aina kun toimijat niin haluavat, eli paikallista tuotantoa paikalliseen myyntiin.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Guarter - 09.01.12 - klo:12:29
Lihateollisuus lobbaa jatkuvasti näitä lisäkiristyksiä säädöksiin ja evirassa on hedelmällinen maaperä kasvattaa byrokratiaa.
Voisiko tätä paremmin sanoa? Sitten nämä byrokraatit syyttävät EU:ta, kun itse etsimällä etsivät yhä järjettömämpiä määräyksiä yhä järjettömämpiin asioihin. Kuinkahan mahtaa olla asia Italiassa, Ranskassa, Saksassa, Itävallassa......

Muualla euroopassa on kyllä suunta toinen, esim. saksassa vihreät ajaa sellaista linjaa, jossa eläimet pitäisi teurastaa tiloilla, aina kun toimijat niin haluavat, eli paikallista tuotantoa paikalliseen myyntiin.

Ja ketjuinformaatio!! Se on siinä ketju selvillä kun kävelee tilallisen luo ja antaa palautteen. Sekin byrokratia jäisi pois. Ketjuinformaation alkuperäinen tarkoitus oli selvittää ketjussa raaka-aineen liikkeet teollisuuden ja markkinoiden välillä. Kuinka tässä näin kävi, että byrokratia vain lisääntyy tilalla!!?? 
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Reiskako - 09.01.12 - klo:16:48
Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.
Jep. Kiitokset vaan yhteiseen kiuluun kusijoille ;D ;D

Tarina kertoo... esim. 60 lehmän karjoista joissa ei ole vielä kertaakaan 10 vuoden aikana kuollut yhtään vasikkaa  ::) "Teurastettuja ja syötyjä" onkin sitten 10 vuodessa. Eli 100 vassua on jo syöty  ;D

Nämä on niitä "Lippos" satuja  ainahan sitä epäillään kun toisella menee hyvin. Sosialistien touhuja vai sanoisko kommunistien.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 09.01.12 - klo:19:18
Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.
Jep. Kiitokset vaan yhteiseen kiuluun kusijoille ;D ;D

Tarina kertoo... esim. 60 lehmän karjoista joissa ei ole vielä kertaakaan 10 vuoden aikana kuollut yhtään vasikkaa  ::) "Teurastettuja ja syötyjä" onkin sitten 10 vuodessa. Eli 100 vassua on jo syöty  ;D

Nämä on niitä "Lippos" satuja  ainahan sitä epäillään kun toisella menee hyvin. Sosialistien touhuja vai sanoisko kommunistien.

Niin.... siis isäntä itse kertonut omasta systeemistään.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: gutiguti - 09.01.12 - klo:20:18
Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.
Jep. Kiitokset vaan yhteiseen kiuluun kusijoille ;D ;D

Tarina kertoo... esim. 60 lehmän karjoista joissa ei ole vielä kertaakaan 10 vuoden aikana kuollut yhtään vasikkaa  ::) "Teurastettuja ja syötyjä" onkin sitten 10 vuodessa. Eli 100 vassua on jo syöty  ;D
Keskimääräinen kuolleisuus hävittää jo tuon määrän. Kotiteurastukset sitten sen lisäksi.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 09.01.12 - klo:20:47
Keskimääräinen kuolleisuus hävittää jo tuon määrän. Kotiteurastukset sitten sen lisäksi.
yli 5% kuolleisuus on jotain muuta kuin normaalia toimintaa...
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: LIONHEAD - 09.01.12 - klo:20:54
hieman ohio aiheesta mutta kyllä nuo psk sonnit kannattannee syyä itte elukka 2v vanha ja teuras paino karvan alle 200kg.
vahingosta viisastuttu ja nytte syyään itte pyssyypä ainakin isäntä lihassa jos ei muut
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: mikko9b - 09.01.12 - klo:21:20
Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.
Jep. Kiitokset vaan yhteiseen kiuluun kusijoille ;D ;D

mutta montako tilaa näitä oikeasti on, kävi vaan mielessä 1 %  ??? 5 %  ??? 10 %  ??? lähetäänkö taas ampumaan kärpästä norsupyssyllä kysyn vaan  >:( miljoonien kulut mitättömästä asiasta, olisko vaan halvempi keksiä keinot ongelmatilojen kaitsemiseen kuin kaikkien kurmuuttamiseen...  säätäs oman käytön rajat harva syö yli 1 kg nautaa/pv tai pitäs isännässä jo näkyä  :-[

Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 09.01.12 - klo:21:23
mutta montako tilaa näitä oikeasti on, kävi vaan mielessä 1 %  ??? 5 %  ??? 10 %  ??? lähetäänkö taas ampumaan kärpästä norsupyssyllä kysyn vaan  >:( miljoonien kulut mitättömästä asiasta, olisko vaan halvempi keksiä keinot ongelmatilojen kaitsemiseen kuin kaikkien kurmuuttamiseen...  säätäs oman käytön rajat harva syö yli 1 kg nautaa/pv tai pitäs isännässä jo näkyä  :-[
Jokainen todennäköisesti tietää ainakin yhden tämmösen tilan. Mutta ei sillä väliä: byroarmeija on saanut tekosyynsä ja klausuulikanuuna ampuu kärpäset :P
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 09.01.12 - klo:21:29
mutta montako tilaa näitä oikeasti on, kävi vaan mielessä 1 %  ??? 5 %  ??? 10 %  ??? lähetäänkö taas ampumaan kärpästä norsupyssyllä kysyn vaan  >:( miljoonien kulut mitättömästä asiasta, olisko vaan halvempi keksiä keinot ongelmatilojen kaitsemiseen kuin kaikkien kurmuuttamiseen...  säätäs oman käytön rajat harva syö yli 1 kg nautaa/pv tai pitäs isännässä jo näkyä  :-[
Jokainen todennäköisesti tietää ainakin yhden tämmösen tilan. Mutta ei sillä väliä: byroarmeija on saanut tekosyynsä ja klausuulikanuuna ampuu kärpäset :P

Meillä koirat ovat syöneet joskus yhden vasikan. Kysyin ihan läänineläinlääkäriltä, että paljonko vasikasta täytyy lihaa perata jotta eläin on syöty ja jätteet saa haudata  ::) Aika huonoksi se teurasprosentti kyllä sitten jäi..
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: bouli - 09.01.12 - klo:21:37
Mitäs jos on kaukoidästä hankittu emäntä. Eihän silloin kai ruhosta jää oikeastaan mitään mitä ei voitaisi hyödyntää..
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: gutiguti - 09.01.12 - klo:21:47
Olosuhteilla on ratkaiseva merkitys vasikoiden sairastuvuuden ja kuolleisuuden kannalta, totesi eläinlääkäri Laura Kulkas Valion navettaseminaarissa 8.-9.2.2011. Kulkkaan mukaan vasikkakuolleisuus on Suomessa suhteellisen suurta: syntymästä vuoden ikään mennessä keskimäärin 14 % vasikoista on menehtynyt; yksittäisillä tiloilla esiintyy jopa 30 % kuolleisuutta.

Ja kotiteurastukset sitten vielä siihen lisäksi.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: emo-heikki - 09.01.12 - klo:21:52
Tällä vasikkakuolleisuudella ei pitäisi olla kyllä mitään tekemistä teurastamisten kanssa ????
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: lypsyukko - 10.01.12 - klo:09:03
Just näin on toimittu ja siksi tähän tulee tämä muutos. Tämä on vähän sellainen ahneuden palkka... Vasikoita "syötiin" vähän liikaa ja lähetettiin hiukan liian vähän Honkajoelle.
Jep. Kiitokset vaan yhteiseen kiuluun kusijoille ;D ;D

Tarina kertoo... esim. 60 lehmän karjoista joissa ei ole vielä kertaakaan 10 vuoden aikana kuollut yhtään vasikkaa  ::) "Teurastettuja ja syötyjä" onkin sitten 10 vuodessa. Eli 100 vassua on jo syöty  ;D

Tunnustan ... yhden kuolleen "suositteli" eläinlääkäri merkitä tilalla teurastetuksi. Siinäkin tosin el:llä oli väärä tieto ... vasikka oli syntynyt kuoleena joten sen olis saanut haudata muutenkin  :( No se oli alkukankeutta. Nyt jos olis ennustajan lahjoja miettisin lisääntyykö kadonneet eläimet  ::)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Trajanus - 10.01.12 - klo:10:22
Niinno kyllähän niitä syötetään koirille ihan oikeastikin. Jotkut kuulemma syöttää ihan itsestäänkin kuolleita ja louskutuksesta päätellen hengissä ovat.

Mites sitten vastedes niiden teurasjätteiden kanssa kun ei meillä oo tavannu jäädä kuin pää ja kyllä senkin piskit voi aikansa kuluks kaluta jos niikseen on.

Mutta onhan se toki turvallisempaa haetuttaa somiin kirjavaksi värjättyihin pelletteihin puristettua teurasjätettä koirille valtameren toiselta puolelta.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: jps - 10.01.12 - klo:10:32
Kyllähän toi kotiteurastus joutui viranomaisten hampaisiin juuri sen vuoksi, että eläimiä "syötiin" niin paljon.

Luulisi nyt kuitenkin tyhmemmänkin byrokraatin tajuavan, että mitä tuosta taas seuraa. Eläimiä ei voi teurastaa itselle ja Honkajoen hinnat nousee pilviin. Toivottomiakin tapauksia yritetään lääkitä ja toivotaan "ihmeparantumista". Jos lääkkeet ei auta, niin toivotaan että pysyis kuitenkin hengissä mahdollisimman pitkään, näin sais persaukinen isäntä itselleen tavallaan maksuaikaa, jne.jne.

Tämä kaikki aikana jolloin media vouhkaa joka tuutista eläinten hyvinvoinnista!
Raatokeräilystä pitäisi tehdä nollabisnestä, kiinteä hinta tuottajalle ja valtio kustantaa keräilijät nollille. Eiköhän lihatalojenkin prioriteetti pitäisi olla elävässä lihassa eikä raadoissa. Tuolla toimella olisi paljon suurempi vaikutus eläinten hyvinvointiin, mitä esim. pakollisella pelastussuunnitelmalla???
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Trajanus - 10.01.12 - klo:10:56
No mitenköhän nämä mahtavat viranomaiset on aatelleet valvoa näitä "kadonneita" vastedes..
Kun eipä ole ollut kovin hedelmällistä aikaisemminkaan, jaloitteluvelvoitteen laiminlyöjiä ei saada kiinni ja hirveät sikalat saa vuosi toisensa jälkeen ylen ruudussa mustamaalata kaikki jotka kotieläimiä pitää.

Että onnea ja menestystä nyt vaan taas. Kyttäilisivät nyt vaan niitä rakkaita korvamerkkejään.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 10.01.12 - klo:10:59
No mitenköhän nämä mahtavat viranomaiset on aatelleet valvoa näitä "kadonneita" vastedes..
Kun eipä ole ollut kovin hedelmällistä aikaisemminkaan, jaloitteluvelvoitteen laiminlyöjiä ei saada kiinni ja hirveät sikalat saa vuosi toisensa jälkeen ylen ruudussa mustamaalata kaikki jotka kotieläimiä pitää.

Että onnea ja menestystä nyt vaan taas. Kyttäilisivät nyt vaan niitä rakkaita korvamerkkejään.
Valvontaan tarvitaan lisää resursseja. Agrologeja ;) Työllistävä vaikutus on tällä.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Rami - 10.01.12 - klo:11:10
Onko Aatamille jäänyt jokin kauna opiskeluja kohtaan?  Tuntuisi ainakin täällä kotipuolessa, että se olisi avannut monen silmiä paljon enemmä, kuin vanhanisännän vuosikymmeniä jatkuva mentorointi.  :o
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Trajanus - 10.01.12 - klo:11:49
No mitenköhän nämä mahtavat viranomaiset on aatelleet valvoa näitä "kadonneita" vastedes..
Kun eipä ole ollut kovin hedelmällistä aikaisemminkaan, jaloitteluvelvoitteen laiminlyöjiä ei saada kiinni ja hirveät sikalat saa vuosi toisensa jälkeen ylen ruudussa mustamaalata kaikki jotka kotieläimiä pitää.

Että onnea ja menestystä nyt vaan taas. Kyttäilisivät nyt vaan niitä rakkaita korvamerkkejään.
Valvontaan tarvitaan lisää resursseja. Agrologeja ;) Työllistävä vaikutus on tällä.
No eikö nää armeijat vois laittaa ensin karsimaan em mädät omenat pois..
Eiku ei voi, kun siitä olisi jotain konkreettista hyötyä..  ::)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 10.01.12 - klo:15:21
Onko Aatamille jäänyt jokin kauna opiskeluja kohtaan?  Tuntuisi ainakin täällä kotipuolessa, että se olisi avannut monen silmiä paljon enemmä, kuin vanhanisännän vuosikymmeniä jatkuva mentorointi.  :o
Ei todellakaan, päinvastoin. Mulla on lähinnä hampaankolossa tuota paisuvaa, tehotonta ja tarpeetonta byroota vastaan. Osaaville agrologeille olisi tuottavaakin tekemistä tarjolla, mutta kun valvonnan kapea leipä on tarjolla.... ;)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: viiri45 - 10.01.12 - klo:16:26
Ei todellakaan, päinvastoin. Mulla on lähinnä hampaankolossa tuota paisuvaa, tehotonta ja tarpeetonta byroota vastaan. Osaaville agrologeille olisi tuottavaakin tekemistä tarjolla, mutta kun valvonnan kapea leipä on tarjolla.... ;)

Näin juuri. Kurssin huonoimat päätyvät tarkastajiksi tai proagrian neuvojiksi.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 10.01.12 - klo:17:36
Ei todellakaan, päinvastoin. Mulla on lähinnä hampaankolossa tuota paisuvaa, tehotonta ja tarpeetonta byroota vastaan. Osaaville agrologeille olisi tuottavaakin tekemistä tarjolla, mutta kun valvonnan kapea leipä on tarjolla.... ;)

Näin juuri. Kurssin huonoimat päätyvät tarkastajiksi tai proagrian neuvojiksi.

Mein kurssin priimus pääsi Kohon mailatehtaalle laminoimaan lapoja kun koulu loppui  ;D
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 10.01.12 - klo:17:48
Näin juuri. Kurssin huonoimat päätyvät tarkastajiksi tai proagrian neuvojiksi.
Joko en tunne sellaisia tai mulla on ollut hyvä tuuri neuvojien kanssa. Kaikki tuntemani ovat sitä keskivertoa parempia ;)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: viiri45 - 10.01.12 - klo:20:11
[Joko en tunne sellaisia tai mulla on ollut hyvä tuuri neuvojien kanssa. Kaikki tuntemani ovat sitä keskivertoa parempia ;)

Näin teoriassa, käytännössä ;)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 10.01.12 - klo:20:30
Näin juuri. Kurssin huonoimat päätyvät tarkastajiksi tai proagrian neuvojiksi.
Joko en tunne sellaisia tai mulla on ollut hyvä tuuri neuvojien kanssa. Kaikki tuntemani ovat sitä keskivertoa parempia ;)
Itte ainaki jouduin maksaan yhden ylimääräisen päivän opettelevan neuvojan oppirahoja, kun viimex päivitettiin likviä INV-tukihakemuksen takia >:(
Kaveri soitteli ja kyseli eläköityneeltä juttuja jotka mäki olisin tienny ja laskutus oli 2 päivää, eli tuplahinnan :(
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Adam Smith - 10.01.12 - klo:20:36
Itte ainaki jouduin maksaan yhden ylimääräisen päivän opettelevan neuvojan oppirahoja, kun viimex päivitettiin likviä INV-tukihakemuksen takia >:(
Kaveri soitteli ja kyseli eläköityneeltä juttuja jotka mäki olisin tienny ja laskutus oli 2 päivää, eli tuplahinnan :(
Moiti lasku. Meilläkin on ollut opettelijoita, on kaikenaikaa. Peesaavat varsinaista neuvojaa ja laskutus on sen pääasiallisen neuvojan työstä. Monesti opetteleva jouduttaakin asioita, mutta sen työpanoksesta ei voi maksaa, jos aikaa menee tuplaten. Käytäntöjä on monia, meidän P-A ei yritä rosvota ;)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 10.01.12 - klo:21:13
Itte ainaki jouduin maksaan yhden ylimääräisen päivän opettelevan neuvojan oppirahoja, kun viimex päivitettiin likviä INV-tukihakemuksen takia >:(
Kaveri soitteli ja kyseli eläköityneeltä juttuja jotka mäki olisin tienny ja laskutus oli 2 päivää, eli tuplahinnan :(
Moiti lasku. Meilläkin on ollut opettelijoita, on kaikenaikaa. Peesaavat varsinaista neuvojaa ja laskutus on sen pääasiallisen neuvojan työstä. Monesti opetteleva jouduttaakin asioita, mutta sen työpanoksesta ei voi maksaa, jos aikaa menee tuplaten. Käytäntöjä on monia, meidän P-A ei yritä rosvota ;)
On jo vanha juttu, eikä muutenkaan viitti muutaman satasen takia, saa vaan känkän maineen..
No vein kyllä em jannulta vajaan 20ha vuokrakisoissa ja naapuri reilut 40 :D
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: JoHaRa - 10.01.12 - klo:21:28
Mä... voisin kertoa jotain neuvontatyöstä ja siitä mikä siinä mättää  ::)

 ;D
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: -Joomies- - 11.01.12 - klo:08:29
Mä... voisin kertoa jotain neuvontatyöstä ja siitä mikä siinä mättää  ::)

 ;D

Anna tulla, älä pidättele. Tälläkään kertaa.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: viiri45 - 11.01.12 - klo:09:18
Mä... voisin kertoa jotain neuvontatyöstä ja siitä mikä siinä mättää  ::)

 ;D

Anna tulla, älä pidättele. Tälläkään kertaa.

Joo... anna tulla.... Kaupalisen neuvojan versio asiasta  :o
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Jompero - 11.01.12 - klo:09:50
Tunnustan ... yhden kuolleen "suositteli" eläinlääkäri merkitä tilalla teurastetuksi. Siinäkin tosin el:llä oli väärä tieto ... vasikka oli syntynyt kuoleena joten sen olis saanut haudata muutenkin  :( No se oli alkukankeutta. Nyt jos olis ennustajan lahjoja miettisin lisääntyykö kadonneet eläimet  ::)

Joskus vuonna nolla kun alettiin paasata että haudata pitää ja ell sattu paikalle kun vasikka kuoli, niin meinas että sehän on hirvittävä synti sellasta viatonta eläintä kylmään multaan piilottaa ;D. Sillä oli koiria usiampi niin raadot kelpas

Mutta jos tuo hautaamishommakin on nyt saatu pilattua, niin uskaltaako muutaman vuoden päästä enää metsään mennä ollenkaan kun niitä kadonneita juoksee siellä puolivillinä kuten biisonilaumaja preerialla?
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: CARINA2 - 11.01.12 - klo:12:21
Onko Aatamille jäänyt jokin kauna opiskeluja kohtaan?  Tuntuisi ainakin täällä kotipuolessa, että se olisi avannut monen silmiä paljon enemmä, kuin vanhanisännän vuosikymmeniä jatkuva mentorointi.  :o
Ei todellakaan, päinvastoin. Mulla on lähinnä hampaankolossa tuota paisuvaa, tehotonta ja tarpeetonta byroota vastaan. Osaaville agrologeille olisi tuottavaakin tekemistä tarjolla, mutta kun valvonnan kapea leipä on tarjolla.... ;)
Tykkää :)
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: gutiguti - 18.01.12 - klo:15:25
Olosuhteilla on ratkaiseva merkitys vasikoiden sairastuvuuden ja kuolleisuuden kannalta, totesi eläinlääkäri Laura Kulkas Valion navettaseminaarissa 8.-9.2.2011. Kulkkaan mukaan vasikkakuolleisuus on Suomessa suhteellisen suurta: syntymästä vuoden ikään mennessä keskimäärin 14 % vasikoista on menehtynyt; yksittäisillä tiloilla esiintyy jopa 30 % kuolleisuutta.

Ja kotiteurastukset sitten vielä siihen lisäksi.
Kuolleisuutta vähentämällä tuonnin tarve poistuisi hintoja polkemasta.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Guarter - 18.01.12 - klo:16:54
Olosuhteilla on ratkaiseva merkitys vasikoiden sairastuvuuden ja kuolleisuuden kannalta, totesi eläinlääkäri Laura Kulkas Valion navettaseminaarissa 8.-9.2.2011. Kulkkaan mukaan vasikkakuolleisuus on Suomessa suhteellisen suurta: syntymästä vuoden ikään mennessä keskimäärin 14 % vasikoista on menehtynyt; yksittäisillä tiloilla esiintyy jopa 30 % kuolleisuutta.

Ja kotiteurastukset sitten vielä siihen lisäksi.
Kuolleisuutta vähentämällä tuonnin tarve poistuisi hintoja polkemasta.

Jos on hintaa, eläimiä tulee, siihen mitkään kuolleisuustilastot vaikuta pätkän vertaa. Ostetaan puuta ulkoa vaikka omat metsät honkia humisee, ostetaan sikaa vaikka varastot täynnä. Se on se kaupan konsti.

Kuolleisuus on yksittäisen tilan kannattavuuteen vaikuttava tekijä. Eikä sekään kerro koko totuutta. Jostain syystä heikkon eläimen on parempi kuolla, kuin uinua ketjussa mukana. Parempi sekä eläimen hyvinvoinnin ja taloudellisuuden kannalta. Heikko eläin on myös hyvä "kasvualusta" tarttuville taudeille. Sikäli "pelastetaan kaikki vasikat" kampanja ei ole hyvä juttu. Niin pitkälle kun hyvinvointiin voidaan vaikuttaa olosuhteilla ja hyvällä ruokinnalla niin se tietenkin on hyvä asia. 
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 19.01.12 - klo:17:50
Onko Aatamille jäänyt jokin kauna opiskeluja kohtaan?  Tuntuisi ainakin täällä kotipuolessa, että se olisi avannut monen silmiä paljon enemmä, kuin vanhanisännän vuosikymmeniä jatkuva mentorointi.  :o
Juu täälläkin melkein kaikki vähänkin opiskelleet on älynneet laittaa karjan pois, etevimmät on vuokrannu peltonsakin ;D Itte oon tietty tässäkin suhteessa poikkeava..
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Guarter - 07.02.12 - klo:09:28
Lehmän, muun naudan tai karjatalouseläimen ekologisin ja paras hauta on koiranruokana! http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=261
Ja taas taas ihmettelen ettei MTK tai muut "omat" ota kantaa, Heikkilän setän sivuilta pitää tämäkin totuus julkihuutaa!
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: sjk - 07.02.12 - klo:12:28
Lehmän, muun naudan tai karjatalouseläimen ekologisin ja paras hauta on koiranruokana! http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=261
Ja taas taas ihmettelen ettei MTK tai muut "omat" ota kantaa, Heikkilän setän sivuilta pitää tämäkin totuus julkihuutaa!
On tähän otettu kantaa.Suunnittelevat erillistä keräilyä teurasjätteille.Taitaa vaan käydä tällä systeemillä niin,tulee halvemmaksi tumpata se terve lopetettu eläin Honkajoelle ja käydä hakemassa valmis liha kaupasta.Tämä on taas tätä TÄYDELLISTÄ VIISAUTTA.Toivovat kumminkin ettei eläinten kärsimykset lisäänny,toiveethan ne nämä asiat ratkaiseekin.Lähtee toivomaan lisää liksaa,jos tuokin toivomalla toteutus,niin ei tartteis liikaa itteesä rasittaa.
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: Guarter - 07.02.12 - klo:12:42
Lehmän, muun naudan tai karjatalouseläimen ekologisin ja paras hauta on koiranruokana! http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=261
Ja taas taas ihmettelen ettei MTK tai muut "omat" ota kantaa, Heikkilän setän sivuilta pitää tämäkin totuus julkihuutaa!
On tähän otettu kantaa.Suunnittelevat erillistä keräilyä teurasjätteille.Taitaa vaan käydä tällä systeemillä niin,tulee halvemmaksi tumpata se terve lopetettu eläin Honkajoelle ja käydä hakemassa valmis liha kaupasta.Tämä on taas tätä TÄYDELLISTÄ VIISAUTTA.Toivovat kumminkin ettei eläinten kärsimykset lisäänny,toiveethan ne nämä asiat ratkaiseekin.Lähtee toivomaan lisää liksaa,jos tuokin toivomalla toteutus,niin ei tartteis liikaa itteesä rasittaa.

Ja siwankasillisen takia kannattaa ajella ja mitään järjestellä? Ei sellaiseen tule suostua -KENENKÄÄN. 
Otsikko: Vs: Kotiteurastuksen tulevaisuus
Kirjoitti: emo-heikki - 07.02.12 - klo:20:51
Olosuhteilla on ratkaiseva merkitys vasikoiden sairastuvuuden ja kuolleisuuden kannalta, totesi eläinlääkäri Laura Kulkas Valion navettaseminaarissa 8.-9.2.2011. Kulkkaan mukaan vasikkakuolleisuus on Suomessa suhteellisen suurta: syntymästä vuoden ikään mennessä keskimäärin 14 % vasikoista on menehtynyt; yksittäisillä tiloilla esiintyy jopa 30 % kuolleisuutta.

Ja kotiteurastukset sitten vielä siihen lisäksi.
Kuolleisuutta vähentämällä tuonnin tarve poistuisi hintoja polkemasta.

Jos on hintaa, eläimiä tulee, siihen mitkään kuolleisuustilastot vaikuta pätkän vertaa. Ostetaan puuta ulkoa vaikka omat metsät honkia humisee, ostetaan sikaa vaikka varastot täynnä. Se on se kaupan konsti.

Kuolleisuus on yksittäisen tilan kannattavuuteen vaikuttava tekijä. Eikä sekään kerro koko totuutta. Jostain syystä heikkon eläimen on parempi kuolla, kuin uinua ketjussa mukana. Parempi sekä eläimen hyvinvoinnin ja taloudellisuuden kannalta. Heikko eläin on myös hyvä "kasvualusta" tarttuville taudeille. Sikäli "pelastetaan kaikki vasikat" kampanja ei ole hyvä juttu. Niin pitkälle kun hyvinvointiin voidaan vaikuttaa olosuhteilla ja hyvällä ruokinnalla niin se tietenkin on hyvä asia.

Mikä ihmeen tuonnin tarve ????