Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Pantti - 08.10.11 - klo:10:38

Otsikko: Robottitilan ruoksu
Kirjoitti: Pantti - 08.10.11 - klo:10:38
Vaihdettiin rehufirmaa koska edellinen vuosi oli yhtä tuskaa kun lehmät eivät jaksaneet lypsää mitään. Ja toiseksi olisin halunnut enemmän asiantuntemusta lypsyrobottiruokintaan. Ei ole apetta.

Vuodenvaihteesta asti on takunnut. Kesällä otimme käyttöön Proagrian ruoksun ja sillä lehmät lypsivät saman verran vaikka kallista puolitiivistettä annettiin paljon paljon vähemmän. Rahaa säästyi. Ja maidon pitoisuudet olivat paljon paremmat. Laatu kompensoi määrää.

Minkä reseptin mukaan teillä muilla ruokinta hoituu? Mutullako? Vai rehufirman vai jonkun muun?

Otsikko: Vs: Robottitilan ruoksu
Kirjoitti: paukkula - 08.10.11 - klo:14:35
Hävitä ropotti  ja osta Seko
Otsikko: Vs: Robottitilan ruoksu
Kirjoitti: sommerfelt - 08.10.11 - klo:21:18
Hävitä ropotti  ja osta Seko

Osta Seko mutta älä hävitä ropottia :P http://www.rehuraisio.com/ tuolta tullu rehut vähä aikaa ja ruoksu. Tietenki omat hienosäädöt pitoisuuksien ja kierron mukaan. Laitappa lukemia tauluun ni varmaan rupee tulee kommenttia paremmin :)
Otsikko: Vs: Robottitilan ruoksu
Kirjoitti: Pantti - 09.10.11 - klo:12:23
Ei robottia hävitetä, eikä Sekoa tarvita näin pienelle karjalle. Ei ainakaan appeen teolle, mutta olisihan se kiva sekoitella olkea ja säilörehua jos rehu on oikein vahvaa. Katselin paremmin noita pitoisuuksia ja rasvan pitoisuudet ovat pysyneet aika vakaana mutta valkuaisen osuus nousi 3.36-- 3.63. Maitomäärät pysyivät samana vaikka viljan osuus oli suurempi kuin puolitiivisteen. Yleensä rehufirmojen ruokintasuunnitelmissa puolitiivisteen osuus on suurempi.
Otsikko: Vs: Robottitilan ruoksu
Kirjoitti: JoHaRa - 09.10.11 - klo:12:42
Ruokintasuunnitelma on matemaattinen arvio joka perustuu lähtötietoihin. Todellisuus tapahtuu sitten siellä navetassa.. Varmasti 50 asiaa vaikuttaa enemmän kuin "joku OIV pitoisuuden säätäminen 0,1 gramman tarkkuudella"

80% tuotannon noususta perustuu karjan vanhenemiseen ja siihen että huonoja on karsittu pois keskiarvoa alentamasta  ::)