Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: paalipoika - 17.09.11 - klo:22:20
-
Elikkä, aikomuksena säilöä vehnää tuubiin. Syöttömäärä meillä on vain kovin pieni, noin 100 kiloa päivässä. Tuleeko ongelmaksi noin pienellä kulutus määrällä lämpeneminen? Entä jäätyykö kuinka kovaksi, että saako lapiolla irti, puintikosteus nyt olisi arviolta 35%?
-
Elikkä, aikomuksena säilöä vehnää tuubiin. Syöttömäärä meillä on vain kovin pieni, noin 100 kiloa päivässä. Tuleeko ongelmaksi noin pienellä kulutus määrällä lämpeneminen? Entä jäätyykö kuinka kovaksi, että saako lapiolla irti, puintikosteus nyt olisi arviolta 35%?
Ei ole kyllä vehnästä kokemusta, mutta sekaviljasta on ja luulen ,että saat sen ojalapiolla irti ja ei lämpene kun oottelet tässä vielä että ilmat kylmenee ennen kuin avaat.. Vehnä on kyllä kuoreton
tuolla kosteudella melkosta mönjää , niin kysyn onkos sulla oikeastaan muuta järkevää vaihtoehtoa ?
-
Elikkä, aikomuksena säilöä vehnää tuubiin. Syöttömäärä meillä on vain kovin pieni, noin 100 kiloa päivässä. Tuleeko ongelmaksi noin pienellä kulutus määrällä lämpeneminen? Entä jäätyykö kuinka kovaksi, että saako lapiolla irti, puintikosteus nyt olisi arviolta 35%?
35% vehnää? Saattaa olla että pääset pullataikinan tekoon jos valsimyllystä ajat läpi. Kuivaa ohraa tai kauraa vaatisi sekaan että onnistuu kohtuudella myllääminen.
-
Elikkä, aikomuksena säilöä vehnää tuubiin. Syöttömäärä meillä on vain kovin pieni, noin 100 kiloa päivässä. Tuleeko ongelmaksi noin pienellä kulutus määrällä lämpeneminen? Entä jäätyykö kuinka kovaksi, että saako lapiolla irti, puintikosteus nyt olisi arviolta 35%?
35% vehnää? Saattaa olla että pääset pullataikinan tekoon jos valsimyllystä ajat läpi. Kuivaa ohraa tai kauraa vaatisi sekaan että onnistuu kohtuudella myllääminen.
Tarviiko se yhtään mitään muuta, kuin sellaisenaan apevaunuun? Tätä juuri päivällä pohdein, hyvin pehmeitä on jyvät, että miten käyttäytyy tuubissa, pehmeneekö lisää?
T: Nimimerkki 3 kuutioo hyvin märkää vehnää kärryillä, että mitäs tekis.....
-
Elikkä, aikomuksena säilöä vehnää tuubiin. Syöttömäärä meillä on vain kovin pieni, noin 100 kiloa päivässä. Tuleeko ongelmaksi noin pienellä kulutus määrällä lämpeneminen? Entä jäätyykö kuinka kovaksi, että saako lapiolla irti, puintikosteus nyt olisi arviolta 35%?
35% vehnää? Saattaa olla että pääset pullataikinan tekoon jos valsimyllystä ajat läpi. Kuivaa ohraa tai kauraa vaatisi sekaan että onnistuu kohtuudella myllääminen.
Tarviiko se yhtään mitään muuta, kuin sellaisenaan apevaunuun? Tätä juuri päivällä pohdein, hyvin pehmeitä on jyvät, että miten käyttäytyy tuubissa, pehmeneekö lisää?
T: Nimimerkki 3 kuutioo hyvin märkää vehnää kärryillä, että mitäs tekis.....
Keenanin helmisooda voisi purra hyvin, mutta olikos se peräti kiellettyä Suomessa? Jos saa valssista läpi, niin taikina on hyvin ilmatiiivistä ja säilyy kyllä. Sonniajoilta muistan yleispätevän konstin: metri perunarehua päälle, niin säilyy, voi sitä syöttöä ihmetellä sitten kun sen aika tulee.
-
Joo, syöttöä voi miettiä sitten kun sen aika tulee, ja sitä aikaa kestäisi n. neljä vuotta yhtäjaksoisesti joka päivä.... :D
-
Elikkä, aikomuksena säilöä vehnää tuubiin. Syöttömäärä meillä on vain kovin pieni, noin 100 kiloa päivässä. Tuleeko ongelmaksi noin pienellä kulutus määrällä lämpeneminen? Entä jäätyykö kuinka kovaksi, että saako lapiolla irti, puintikosteus nyt olisi arviolta 35%?
35% vehnää? Saattaa olla että pääset pullataikinan tekoon jos valsimyllystä ajat läpi. Kuivaa ohraa tai kauraa vaatisi sekaan että onnistuu kohtuudella myllääminen.
Sen verran vehnästä kokemusta on, että taikinaa tulee. Valssien kaapimet täytyy olla kireellä että puhdistavat. En suosittele ainakaan pelkkää vehnää, muuta sekaan.
-
Elikkä, aikomuksena säilöä vehnää tuubiin. Syöttömäärä meillä on vain kovin pieni, noin 100 kiloa päivässä. Tuleeko ongelmaksi noin pienellä kulutus määrällä lämpeneminen? Entä jäätyykö kuinka kovaksi, että saako lapiolla irti, puintikosteus nyt olisi arviolta 35%?
35% vehnää? Saattaa olla että pääset pullataikinan tekoon jos valsimyllystä ajat läpi. Kuivaa ohraa tai kauraa vaatisi sekaan että onnistuu kohtuudella myllääminen.
Sen verran vehnästä kokemusta on, että taikinaa tulee. Valssien kaapimet täytyy olla kireellä että puhdistavat. En suosittele ainakaan pelkkää vehnää, muuta sekaan.
Muistan itse aikoinani käytäneeni vehnää muiten viljojen seassa hapotettuna. Kerran kävi kun mylläri tuli käymään. Jauhettaessa kuskille tuli päähän pisto kokeilla miten märkä vilja menee vasaramyllystä läpi. Putki oli tietenkin siinä märässä hapotetussa vehnässä ja meikä ihmeisään kun 400 heppanen mersu sammuu kuin saunalyhty. Kuski vaan totes ikunasta "että ota se putki pois sieltä viljasta, tuli puhistushommia kun hänen piti testata toimiiko vasaramylly." :D