Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: JASS - 13.09.11 - klo:09:09

Otsikko: appeenteko
Kirjoitti: JASS - 13.09.11 - klo:09:09
 Tarttis käyrä tolla kiinteällä hämmentimella tekee seosta.Toi viljan ja rypsin lisäys kauhalla,jos tarve on
viljaa x-kiloa lipsutellaanko sitä kauhalla oikeaan määrään vai losautetaan tuuttiin noin suunnilleen ja muutetaan kiloja että kestää seos samanlaisena?rypsillä sama juttu?
Vai mitenkä ammattilaiset tekee?
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Adam Smith - 13.09.11 - klo:09:11
Makuasia. Jossain vaiheessa on päätettävä, minkäkokoisen satsin tekee ;D ;D

Asian vierestä: kiinteä sekoitin ja kauhalla täyttö, miks? Luulisi pystysiilon ja kuljettimen olevan kilpailukykyisempi, kun se on sitä ihan tavan vaunun kanssakin...
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: JoHaRa - 13.09.11 - klo:11:06
Tarttis käyrä tolla kiinteällä hämmentimella tekee seosta.Toi viljan ja rypsin lisäys kauhalla,jos tarve on
viljaa x-kiloa lipsutellaanko sitä kauhalla oikeaan määrään vai losautetaan tuuttiin noin suunnilleen ja muutetaan kiloja että kestää seos samanlaisena?rypsillä sama juttu?
Vai mitenkä ammattilaiset tekee?

Ammattilaiset tekevät miten sattuu  ::) Et sää voi vaan heittää jotain viljamäärää pyttyyn ja katsoa miten käy.. Jos teet noin, niin kova laskeminen rypsin ja säilörehun määrästä on joka kerta.

Äläkä käytä sitä pyttyä yli 70%:n käyttöasteella, muuten appeesta tulee vaan jotain sotkua.
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Ojala - 13.09.11 - klo:11:28
Laittaa sen slr ekana, siinä ei muuan kilon heitto haittaa  :P
Reseptin mukaan sit pienemmät jakeet  ::)
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: körömölli - 13.09.11 - klo:12:25
Siilo vaaka-anturien päälle,vilja +muut väkirehut valmiina seosta varten. Purku isolla ruuvilla.
Kauhalla lipattavat sekoittimen näytöltä.
Vaakanäyttö,anturit+4relekortti noin tonni.
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: sirkussonni - 13.09.11 - klo:16:48
Makuasia. Jossain vaiheessa on päätettävä, minkäkokoisen satsin tekee ;D ;D

Asian vierestä: kiinteä sekoitin ja kauhalla täyttö, miks? Luulisi pystysiilon ja kuljettimen olevan kilpailukykyisempi, kun se on sitä ihan tavan vaunun kanssakin...

Niin, eikös olisi tuossa vaihtoehdossa järkevää ruuvilla laittaa ne viljat ja rypsit ym. sinne sekoittimeen. Varmasti sekoitin katon alla? Vaikka vaan ihan sillain, että olis ruuvi jossa kauhalla täytettävä suppilo. Siihen sitten losauttaa sillä kauhalla, jos ne jakeet on jossakin laakasiilossa?! Kauhasta tiputtelu on kyllä melko suurpiirteistä, ellei sitten ole oikein iso satsi kyseessä.  Esimerkiksi 100 kg:n erässä kauhasta pudotellen helposti määrä heittää 10-20 kg, joka on siis jo 10-20 prosenttia määrästä. Sama tietysti pätee säilikseenkin, 200 kg:n heitto ei ole paljon mitään siellä rehuleikkurissa, mutta 10 % kahden tonnin satsissa!
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Wejjo - 13.09.11 - klo:17:40
Tarttis käyrä tolla kiinteällä hämmentimella tekee seosta.Toi viljan ja rypsin lisäys kauhalla,jos tarve on
viljaa x-kiloa lipsutellaanko sitä kauhalla oikeaan määrään vai losautetaan tuuttiin noin suunnilleen ja muutetaan kiloja että kestää seos samanlaisena?rypsillä sama juttu?
Vai mitenkä ammattilaiset tekee?

Etukuormainvaaka ollu mulla jo 13 vuotta, helppo ottaa siilolla valmiiksi kauhaan oikea määrä. Tonnin pintaan saa varmaan tänä päivänäkin.
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Adam Smith - 13.09.11 - klo:17:50
Etukuormainvaaka ollu mulla jo 13 vuotta, helppo ottaa siilolla valmiiksi kauhaan oikea määrä. Tonnin pintaan saa varmaan tänä päivänäkin.
Apua siitä on, muttei auta esimerkiksi paalien ja väkirehujen kanssa,kun kalibrointi on tehtävä välillä...hyvä kampe silti, just mainitsemas asian takia. Toiseksi, kun sen kerran olki/umpilehmien paaleja siirtäessä kalibroi, voi niihin paaleihin varastoidessa piirrellä painot kylkiin ;)
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Make - 13.09.11 - klo:19:32
Ihan helppo vilja ja rypsi on kauhalla annostella. Mulla apesekoittimen vaa'an tarkkuus on 5 kg ja samaan tarkkuuteen pääsee väkirehuilla. Säilörehu on joskus hankalampaa, mutta ei siinä muutaman kymmenen kilon heitto kauheasti tunnu.
Mä laitan ensimmäisenä väkirehut ja säiliksen viimeisenä.
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: sirkussonni - 13.09.11 - klo:20:08
Ihan helppo vilja ja rypsi on kauhalla annostella. Mulla apesekoittimen vaa'an tarkkuus on 5 kg ja samaan tarkkuuteen pääsee väkirehuilla. Säilörehu on joskus hankalampaa, mutta ei siinä muutaman kymmenen kilon heitto kauheasti tunnu.
Mä laitan ensimmäisenä väkirehut ja säiliksen viimeisenä.

Sulla on niin iso satsi, niin siinä ei niin kilot tunnukaan, mutta esimerkiksi jos joku tekee tonnin satsin, niin siinä jo vaikuttaakin?!  :P 

Tai no, paskaako sen niin väliä..... kaikki ne syö kuitenkin!  ;)
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Wejjo - 13.09.11 - klo:20:10
Etukuormainvaaka ollu mulla jo 13 vuotta, helppo ottaa siilolla valmiiksi kauhaan oikea määrä. Tonnin pintaan saa varmaan tänä päivänäkin.
Apua siitä on, muttei auta esimerkiksi paalien ja väkirehujen kanssa,kun kalibrointi on tehtävä välillä...hyvä kampe silti, just mainitsemas asian takia. Toiseksi, kun sen kerran olki/umpilehmien paaleja siirtäessä kalibroi, voi niihin paaleihin varastoidessa piirrellä painot kylkiin ;)

ei sitä tartte kalibroida kun kerran, asennuksen jälkeen. Ite kalibroin sen siten, että kun poikkipuomi just näkyy nokan yli, niin siinä on punnituskorkeus. Eli tavara kauhaan tai leikkuriin, nosto vähän ylemmäs ja lasken varovasti tuohon punnituskorkeuteen.

Taaraus tietty tehtävä kun vaihdan kauhan ja leikkurin, mut sehän ei ole kuin napin painallus niin taaraa nollaan.

Appeen teossahan sillä, näyttääkö se nyt justiin absoluuttisesti oikeaa kiloa, ei ole merkitystä, tärkeintähän on saada reseptin suhteet pysymään
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Adam Smith - 13.09.11 - klo:20:15
Ei toimi noin, paalipihdillä ja kauhalla on eri kohdassa taakka. Pihdin ja kauhan välillä on tehtävä kalibrointi ja ero on ainakin vaakatalon vaa'alla noin 80 kiloa näytössä. Paalin painopiste on sen verran kauempana. Taaraus on eri asia.
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Wejjo - 13.09.11 - klo:20:55
Ei toimi noin, paalipihdillä ja kauhalla on eri kohdassa taakka. Pihdin ja kauhan välillä on tehtävä kalibrointi ja ero on ainakin vaakatalon vaa'alla noin 80 kiloa näytössä. Paalin painopiste on sen verran kauempana. Taaraus on eri asia.

Mutta tuollakaan ei ole merkitystä koska tiedän sen. Pääasia, että joka kerta kun teen appeen, menee ainekset samassa suhteessa
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: Adam Smith - 14.09.11 - klo:10:58
Mutta tuollakaan ei ole merkitystä koska tiedän sen. Pääasia, että joka kerta kun teen appeen, menee ainekset samassa suhteessa
Painoero on pieni ja sen tietäminen auttaa. Mutta kun kuskeja on kaksi tai kolme, niin joku niistä unohtaa varmasti pihdin ja kauhan erotuksen ;D
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: JoHaRa - 14.09.11 - klo:11:04
Etuokuormainvaaka näyttää oikein vain siinä yhdessä asennossa. Jos ape sekoitetaan 10%:n tarkkuudella, niin silloin se on ihan sama jo arvata koko reseptikin.

Huolellinen täytyy olla tuon etukuormainvaa`an kanssa siis
Otsikko: Vs: appeenteko
Kirjoitti: ktm87 - 12.12.12 - klo:08:24
talossa kun sattuu olemaan tuppisovite kuormain.... mitä huomioitavaa appeen tekoon kuormain täytöllä? ruuvilla vilja ja rypsi. mietin et ois kätevä paalit mätellä ja ottaa sit paalista myös vähemmän?